Conte en Mourinho balen van ontslag De Boer

BVeenstra, 11-09-2017 om 15:45, 7647 views, Voetbal International | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Chelsea-manager Antonio Conte en Manchester United-manager José Mourinho balen ervan dat Frank de Boer al na vier wedstrijden is ontslagen als manager van Crystal Palace. Beide oefenmeesters spraken erover tijdens hun persconferenties richting de Champions League.

'Het spijt me voor hem. Het is normaal dat als je aan een klus begint, dat je vraagt om tijd', citeert Voetbal International Conte. 'Coach zijn in de Premier League is een mooie ervaring en dat je dan maar vier wedstrijden krijgt... Het is jammer. Het is altijd lastig om over een situatie bij een andere club te praten. We weten heel goed dat dit het gevaar is bij ons werk. Een wedstrijd winnen en je bent top, een wedstrijd verliezen en je bent de slechtste coach. Niet alleen in Engeland, maar in de hele wereld.'

Ook Mourinho snapt er niets van dat De Boer is ontslagen en bovendien deelt hij een sneer uit aan de media. 'Dat is de wereld waarin we leven, een wereld waarin veel journalisten ook bijdragen aan de druk en daar van genieten. Ik ben ontslagen als kampioen. Ranieri is ontslagen als kampioen. De Boer is ontslagen na vier wedstrijden. Volgend seizoen gebeurt ongeveer hetzelfde.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mvdk
Dit soort 'clubjes' zijn een beetje boven hun stand gaan leven. Qua geld is de PL boven de hele wereld uitgestegen en daardoor denken dit soort clubs dat ze alles kunnen doen en laten. Echter is de werkelijkheid dat ze gewoon bij de minste clubs horen en moeten ze eens beseffen dat alles boven de 17e plaats fantastisch voor ze is! Daar staan ze nu natuurlijk lang niet, maar kom op... je hebt nog 34 wedstrijden te spelen!

De charme van de Engelse competitie is helemaal weg. Alleen de stadions zijn nog over. Ik mis het oude Chelsea van voor de overname. Het was echt een schitterende club! Ook Manchester City was een heerlijke club. Na de overname hebben ze samen met United de hele boel meegetrokken en naar de klote geholpen. Ja, het niveau is vele malen hoger, maar hoeveel Engelse spelers zie je nog? Hoeveel ECHTE traditionele Engelse clubs zie je nog? Ze zijn op 1 hand te tellen. Manchester United WAS er 1 van.
0 0
GvanderK
Vond Palace altijd wel een mooie club, maar zoals ze nu met trainers omgaan mogen ze van mij degraderen.
2 0
MankeNelis
De komende 4 wedstrijden gaan ze ook niet winnen. Southampton, ManC, ManU, Chelsea. Zelfs Reineri werd eruit geknikkerd nadat hij het onmogelijke had gepresteerd bij Leceister. Het grote geld regeert.
0 0
CaptainDavy
De Crystal palace fans zelf zijn niet blij met het ontslag als ik reddit mag geloven. Ze speelden ook prima de laatste wedstrijd maar verloren door individuele fouten. Onzin om een coach daar op af te rekenen.
3 0
GeleenAjax
Riedewald ook. Die ging voor De Boer daar naartoe en gaat nu natuurlijk helemaal niet meer aan de bak komen daar...
5 0
Starring
Zijn eigen domme keuze. Had gewoon bij Ajax gebleven Jairo. Hij kreeg hier zat speelminuten. Die voetballers gaan veel te vroeg weg bij Ajax en verpieteren vervolgens op de bank.

Jammer.
10 -2
Ajax27
Hij kreeg hier zat speelminuten?
Waar? Als nummer 6 achter Schone en vd Beek? Of op 4 achter de Ligt en Viergever? Bij gebrek aan iets anders stond ie erin en stond Viergever op links. Maar Ajax riep van begin af aan dat dat het een nieuwe linksback wou (die uiteindelijk niet kwam). Hij zou 4e keus zijn achter Sanchez, de Ligt en Viergever. Hij verloor nummer 4 en kreeg nummer 36... dat is een behoorlijk teken. Toen hij dat nummer kreeg en in de voorbereiding vrijwel 0 kansen kreeg, was het signaal duidelijk, en is ie verder gaan kijken.

En nu in dit systeem met 4-2-4 heb je een meer verdedigend ingestelde middenvelder als vd Beek nodig en achterin is het een drama. Gegokt... en verkeerd gegokt door Ajax.
1 0
gi0vanni
Valt wel mee. Hij is nu ook weer niet zo goed. Van het centrum Riedewald, Veltman werd ik niet al te vrolijk.
0 0
NR9
Frank terug als hoofdcoach, en keijzer als assistent zou top zijn....
4 -14
AjaxYahudi
Het Ajax voetbal wat wij willen zien hangt alweer met een strop om de nek te wachten op het moment dat het luik open valt, wanneer tikkie terug de Boer weer terug komt is het in mijn ogen de dood van Ajax...
1 0
Oliveira
Alsjeblieft niet. De Boer heeft Ajax enorm geholpen maar zijn tactieken zijn te doorzichtig. Ajax heeft meer diepgang nodig en daarnaast betere spelers. In plaats van Siem de Jong als spits en het zou mij niks verbazen als De Boer Wober zou gebruiken als spits aangezien hij op die positie bijna z'n hele leven heeft gespeeld. Dat soort onzin moet Ajax niet willen.
0 -1
MichelAngelo66
Of de broertjes Jol terug. Lijkt dat niet wat?
1 -2
AjaxDordt
Cock Jol als hoofdtrainer met Atouba als assistent!
0 0
DiAngelo
Dit snelle ontslag zegt meer over Crystal Palace en het management dan over Frank de Boer. Heel sneu voor hem...Perfecte trainer om Advocaat op te volgen.
3 -2
3*stars*3
Keek net op vi en daar hebben ze een liveblog.
Was ook duidelijk dat de spelers snel klaar waren met hem.
Ze gingen lekken bij the Sun, waarschijnlijk die Ward.

Pijnlijk voor Frank maar het lijkt erop dat hij ff lamg stil gaat zitten.
Tenzij ze bij de KNVB het aandurven met hem.
2 0
Ajax27
Las het ook idd, reacties waren niet mals.
Maar ook dat lees ik dan een beetje genuanceerd. Dat voetballers zich storen aan dat de Boer altijd vooraan meeliep met looptrainingen en dat ie veel van de oefeningen zelf voordoet met z'n perfecte aannames... shitttt wat een gasten daar in Engeland. Daar moet je toch met bewondering naar kijken dat iemand met zo'n groot voetbalverleden nog steeds zo goed kan voetballen, daardoor zelf in de trainingspartijen/oefeningen mee kan doen? Daar leer je toch van? De jonkies bij Ajax kijken ook met bewondering naar iemand als Bergkamp, hoe hij met de fijnste precisie de ballen in de goal krult. Daar kijken ze tegenop en daar proberen ze van te leren.

Nee in Engeland bestempelen ze dat als arrogant... bitch please.
2 0
masterrr
Hij leert veel, wel op een wat vervelende manier.
Geloof in hem als trainer, maar dan met een stil, tactisch brein ernaast.
2 0
AFCAsphere
Hij hoort als trainer juist het tactische brein te moeten hebben.
0 0
ram
Ik ben ook geen voorstander van zulke extreem snelle ontslagen. Maar ik begrijp Palace wel een klein beetje; Frank heeft er wel een ongelooflijke zooi van gemaakt met de aankoop van Jairo als dieptepunt.

PS. Leuk hoor al die minnetjes. Beetje subjectief. Dat terwijl ik niet eens zeg dat ik helemaal achter het ontslag sta. Ik geef alleen maar aan dat Palace best te begrijpen is. Ze willen overleven en moeten nu echt punten gaan pakken anders ben je over een maand al zeker van degradatie.

Hebben jullie de wedstrijden van Palace gezien? Ik heb veel gezien en ik heb zelden zo'n chaos gezien. Niet om aan te gluren en tactisch echt dramatisch. Frank is gewoon niet realistisch geweest. Net als bij Inter wil hij de cultuur compleet omgooien. Bij Inter kon ik het mij nog wel voorstellen; daar zou je wat meer tijd moeten kunnen krijgen.

Maar bij Palace moet je gewoon overleven en presteren. Ieder punt telt. Als je dan 0 uit 4 haalt, zonder te scoren en met een speelstijl die echt om te janken is... tsja...
2 -12
chrisjuhhh
was je erbij ?
Ik vind het een enorme onzin als iemand totaal geen tijd krijgt iets neer te zetten en dan ongeacht wie .
Stel jij krijg een nieuwe baan en je word al na 4 weken ontslagen , omdat je niet direct presteer en dan zeg jij ja maar ik werk er net hoe snel moet je dan iets voor elkaar krijgen ???
Nee de wereld wordt steeds gekker en slaat helemaal door en ik denk dat we niet meer lang hoeven te wachten voor alles klapt .
4 -3
Bensco
die vergelijking klopt niet. Als trainer moet je gewoon de nodige punten binnen harken om überhaupt bestaansrecht te houden in de PL, bij een gewone baan hoeft dat niet. Dat je een keer verliest tegen Liverpool oke maar thuis 2x kansloos verliezen en nog geen een goal hebben gemaakt na 4 wedstrijden? dat is echt dramatisch. Zoals C.eriksen10 al aanhaalde, Frank speelde veel te naief. Hij had moeten doen waar die goed in is, resultaat voetbal. Daarna kun je eventueel nog kijken naar mooi voetbal.
2 -2
Lazell
Bij een degradatiekandidaat krijg je niet de tijd om te bouwen. Dan had hij voor een middenmoter moeten kiezen. Als ze nu degraderen, keren ze met pech pas over 5 jaar, of zelfs helemaal niet meer terug in de PL. Verschil in inkomsten en aantrekkingskracht voor nieuwe spelers is enorm.
2 -2
C.Eriksen10
De Boer is terecht ontslagen hij heeft op gehaald op de transfermarkt en vooral de spelers die door hem zijn gehaald. Met spelers als Riedewald en Fosu-Mensah is het duidelijk dat De Boer de eisen van de Premier League totaal niet kent of heeft onderschat. Crystal Palace is een club die zo snel mogelijk 40-44 punten moet halen om veilig te zijn voor volgend seizoen. Dat betekent dat je eerste wedstrijden op save moet spelen en gewoon punten moet pakken. De Boer gaat de eerste wedstrijdt gewoon doodleuk 3-5-2 spelen met Riedewald en TFM als centrale backs, twee zeer jonge verdedigers die gewoon te veel dekkingsfouten maken en zelfs tegen Huddersfield krijg je dan pakslaag. Vervolgens tegen Liverpool weer 3-5-2 met Van Aanholt als links op het middenveld. Gaat tegen Swansea gewoon weer lekker er mee door en laat Cabaye banken. Hij negeert een ervaren kracht als Tomkins. De Boer kent zijn selectie gewoon niet. Terecht ontslagen waarom haal Sakho die geblesseerd is. Dat soort dingen kan je niet met een club als Palace doen. De spoeling is al dun en met Dann, Tomkins, TFM en Riedewald is het niveau al niet zo hoog dan moet je gewoon ervaren centrale verdediger halen die meteen kan spelen. Riedewald is totaal geen speler die ooit in de Premier League als centrale verdediger kan spelen in de Eredivisie stapelde hij al fout op , op fout. Riedewald is 1.82 die heeft niks te zoeken als centrale verdediger in de Premier League.

De Boer kent zijn spelers niet en overschatte de kwaliteiten van zijn spelers anders begin je nooit een Premier League opstelling met Riedewald en Fosu-Mensah in een drie mans verdediging.
8 -7
ajaxinho
Er is tijdens de League weinig ruimte voor gewenning.
Dat had hij moeten weten.

Het was verstandiger geweest om bijvoorbeeld Ron Jans (of Erwin Koeman) als assistent te nemen.
Dat zijn trainers die het optimale uit underdogs kunnen halen.
0 -1
Redrum
Dit zal Frank goed doen.
0 -2