[Update III] Ook Trustfull is nu ontslagen

BVeenstra, 16-09-2017 om 11:05, 26940 views, Engelse media, Instagram | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Voormalig Ajax-trainer Frank de Boer is volgens Engelse media ontslagen als manager van Crystal Palace. De trainer verloor zijn eerste vier wedstrijden in de Premier League met de Londense club.

Het dienstverband van De Boer bij Crystal Palace eindigt dus al na 77 dagen. Als opvolger van de oud-trainer van Ajax wordt nu Roy Hodgson genoemd. In de Premier League verloor Crystal Palace dit seizoen van Huddersfield Town (0-3), Liverpool (1-0), Swansea City (0-2) en Burnley (1-0).

De Boer tekende enkele maanden geleden een contract voor drie jaar ter waarde van 2 miljoen pond per jaar bij Crystal Palace. Om dit contract af te kopen zou Crystal Palace ongeveer 6 miljoen pond naar De Boer moeten overmaken. Hij wilde vooral meer voetbal in de ploeg gaan brengen. Na vier verliespartijen heeft de leiding van de Engelse club besloten de oefenmeester niet langer de tijd te geven om aan zijn plan te werken. Een jaar geleden werd De Boer ook al snel ontslagen bij Internazionale. In Italië kreeg hij met 85 dagen net iets langer de tijd.

Update - 12.57 uur (11 september 2017)
Crystal Palace heeft zojuist bevestigd dat het manager Frank de Boer heeft ontslagen. De oefenmeester was pas 77 dagen in dienst van de Engelse club, maar verloor zijn eerste vier wedstrijden in de Premier League.

Update - 14.23 uur (11 september 2017)
Frank de Boer is erg teleurgesteld in de beslissing van Crystal Palace om hem te ontslaan. Desondanks wil de trainer de spelers, de staf en de supporters bedanken. Bovendien wenst hij hen succes voor de toekomst. Dit laat De Boer weten op zijn Instagram-account.

Update - 11.05 uur (16 september 2017)
In navolging van Frank de Boer is nu ook zijn assistent Orlando Trustfull ontslagen bij Crystal Palace. De assistent-trainer moet plaatsmaken voor nieuwe stafleden van de nieuwe manager Roy Hodgson. De Londense club laat weten dat ook Sammy Lee en Ryland Morgans, eveneens assistenten, zijn ontslagen.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Maar die pleister van 2 miljoen euro is toch wel even mooi meegenomen hè Frank?!
0 0
YochananAFCA
Frank de Boer heeft het niet getroffen met die schijtclubs
0 0
GJK
Laatste jaar bij Ajax moest Orlando naar 1e elftal... Werd een fiasco
Orlando moest mee naar Internazionale....
Werd een fiasco
Orlando moest mee naar Palace....
Werd een fiasco

Orlando kon zich niet vinden in de Cruijff-visie en vond zichzelf belangrijker en vertrok uit de jeugdopleiding, omdat hij geen vast team mocht trainen...

Orlando zou toevoegen aan FdB wat ontbrak...

Maar de waarheid is, dat Orlando Ajax opzadelde met zijn saaie ideeen van controle en systematiek en indirect de carriere van FdB omzeep heeft geholpen...

FdB heeft vertrouwen gehad in de verkeerde persoon. Iemand die absoluut wel kijk zal hebben op het spel, maar sinds hij naast FdB loopt is alles geeindigd in mineur!

Orlando... Bedankt!!!
FdB... wor wakker!!!
0 0
sirfugy
Hij kan zich toch beter laten ontslaan (geld meekrijgen) dan zelf ontslag nemen? Ik snap wel dat Trustfull daar even op heeft gewacht, het zat er natuurlijk dik in dat hij ook ontslagen ging worden.
3 0
3*stars*3
Ik vond het al apart dat Frank weer koos voor Trustfull en nu zie je dat Trustfull helemaal niet betrouwbaar is en gewoon nog ff bleef zitten.
Of onderhandelingen of oprotpremie heeft nog een paar dagen extra geduurd?
Maar ik betwijfel het want het voetbalwereldje is gewoon egoïstisch en daar weet Frank natuurlijk ook alles van...
2 -1
Ozymandias
Ik ben geen fan van Trustfull maar dit is belachelijk. Die man (en zijn familie) in ook gewoon afhankelijk van zijn inkomsten en kan heus niet zomaar zijn baan opzeggen.
4 0
Red Devil
Ik had verwacht dat hij meteen met zijn vriendje de Boer mee zou gaan maar niet dus.
Valt me tegen van Trustful.
0 -2
Ajax4xbestevaneuropa
Lees net wat de spelers van hem vonden bij Palace, een weirdo waar je geen gesprek mee kon voeren. Wie heeft Frank Engels horen praten toen hij net was aangesteld? Dan durf ik nu al te wedden dat als een Engelsman met watvoor Engels accent dan ook een gesprek tegen hem begon, hij de helft niet snapte. Woorden als circumstances snap je niet als je steenkolen engels spreekt. Hij spreekt beter Spaans dan Engels. En als je trainer bent in Engeland sta je heel erg voor lul als een speler met je wil praten maar je weinig terug kan zeggen omdat je de helft niet snapt. Want geloof me, Engels heeft vele accenten waarbij de Boer dacht dat er Chinees tegen hem werd gesproken. Wat dacht je van in italie, die Italianen spreken helemaal geen engels dus dat was ook handen en voeten werk.
Dat je op je 50e nog met een rondo meedoet bij inter om te laten zien dat je kan ballen dat kan nog net, tot je een vette panna krijgt of gestuurd word, neemt geen speler je meer serieus. Of je moet Cruijff heten die 3x de beste speler van Europa was. Johan legde terwijl hij aan het uitleggen was een bal met buitenkant links weg over 40 meter, om het ff voor te doen..
2 -15
DeWijsneus
Wat een onzin allemaal zeg. 70 procent is nog geen eens Engels in die selectie. Maar goed, je hebt Frank even kunnen bashen. Hoop dat je dag weer goed is.
10 -1
trainerdv
Doorgerekend heeft hij geen slecht salaris: 8 miljoen voor 162 dagen werken..
Maar oke, wat een wanbeleid zeg.... trainers ontslaan na een slechte start kan 100% op het conto komen van degene die de trainer aanstelt.
8 0
Ajax27
Gewoon een visieloze club dat Palace. In het begin mooi roepen dat ie de tijd krijgt en dan na 4 wedstrijden eruit. Ik las op VI dat City hetzelfde heeft gehad met Guardiola. Ondanks de miljoenen investeringen waren ze realistisch en wisten ze dat hij met een compleet andere visie zou komen wat tijd nodig zou hebben. Een 3e plek in de Premier League en in de 8e finale eruit, maar niemand die ernaar kraait.

Er werden in het begin ook heel wat versterkingen beloofd... die zijn er maar mondjesmaat gekomen. Dan raken de paar versterkingen ook nog geblesseerd, en dan krijg je maar een paar weken de ruimte om een compleet nieuw systeem erin te slijpen, tjah dan wordt het lastig.

Op de reacties die de Sun via de spelers openbaart zijn wel wat kritische noten te plaatsen aan het adres van de Boer. Een band met je ploeg is gewoon ontzettend belangrijk. Spelers, en vooral belangrijke spelers in de groep tevreden houden. Die empathische houding waar VI over praat herken ik wel van z'n periode bij Ajax. Maja ook daarvan zie je eigenlijk als fan té weinig om echt over te kunnen oordelen.
4 0
MankeNelis
Mevrouw de Boer ook weer blij. Kan Frank de draad weer oppakken als koerier.
2 -1
Red Devil
Die teleurstelling verdwijnt snel als die ruim 5 miljoen euro op zijn rekening staat die hij meekrijgt als oprotpremie.
3 -3
ossenaar40
O god, nu weten we ook alvast wie de opvolger van Marcel Keizer wordt.
3 -3
noahdepoah
Tja, zelfkritiek is bij de Boer nooit zijn sterkste punt geweest. Na die vier titels en het afschuwelijke voetbal (echt niemand die op de bedrijfskaarten meer naar Ajax wilde) dacht meneer dat het tijd was voor de top. Het is tob geworden. Wat iedereen ook doet of zegt. Als je bij twee clubs na respectievelijk 77 en 83 dagen op straat wordt gezet ligt het echt aan jezelf. En niet alleen aan de prestaties. Net als bij inter Milan zal meneer hier ook wel de spelers tegen hem in zijn harnas hebben gejaagd.
7 -13
Bennyben
Snap niet dat mensen nog voor Ajax zijn als de haat richting de boer zo groot is, de man heeft wel 20 jaar van zijn leven aan Ajax besteed, als ik jullie was zou ik lekker een andere hobby zoeken ? Want Frankie is meer Ajax dan heel AS bij elkaar
16 -10
noahdepoah
Ik besteed al 40 jaar van mijn leven aan Ajax. En heeft me alleen geld gekost niet opgeleverd. De kritische bezoeker van deze website twijfelt ook niet aan het Ajacied zijn van de boer maar niet iedere Ajacied is een goede trainer.
17 -2
JesperOlsen74
Mooi verwoordt, spijker op z'n kop!
1 0
Robeerke
Vergeten hoe die met broerlief naar Barcelona trok?
6 -6
EVH
Nu maar hopen, bidden en duimen dat AJAX Frank niet ..... ... .. you get the point..

Brrrrrrrr.....!!! Al kippenvel bij de gedachte alleen al.
5 -6
afc_red
Frank heeft Ajax 4 keer kampioen gemaakt in een periode dat de clubleiding strak op de centen zat. Die prestatie verdient wel iets meer respect.

Ja z'n voetbal was saai, maar ik denk ook realistisch als je keek naar het materiaal dat hij had.
2 0
pimp
Echt belachelijk de Frank de Boer haat hier. Als je eens een opstelling zou maken van de spelers die onder hem zijn vertrokken (kon die niks aan doen, we waren failliet/negatief eigen vermogen) en kijkt welke (jeugd)spelers daarvoor terugkwamen, dan moet je toch echt wat meer respect voor hem hebben.

Frank werd kampioen met een aanval van:

Ebecilio - Siem de Jong - Ozbiliz

Dat was geen van ons hier gelukt.
4 -1
AltijdGelijk
Als je als Engelse club zoveel geld kan besteden als je wilt, hoe kan je dan bij Frank de Boer uitkomen.

Waauw ik ben nog steens niet vergeten was een marteling het was om vaak op zondag anderhalf uur naar Ajax te kijken.

Tuurlijk heeft hij ons titels bezorgd! Of waren dat toch de spelers?
3 -8
DulceDesde
Nee nu is het een genot om naar te kijken hou op zeg !!!
0 0
Web
Bij Bosz was het de trainer, en bij de Boer de spelers.
3 -3
EVH
Bij De Boer was het ook de trainer. Met 71 73 73 76 puntjes..

En het tikkie terug tikkie breed boerenkoolbetonvoetal en de dramatische aankopen. Dat was ook de trainer.

Maar ja we hadden nu eenmaal geen Messi natuurlijk. Wel Vaak wind tegen. Tegenstanders groeven zich in. Last van kunstgras. Jonge, onervaren ploeg ook.
4 -2
stopperspil
Vast een betere ontslagregeling dan de gemiddelde ajaxshowtimer
2 0
EVH
Jep.
Op dat vlak geen medelijden.
Op persoonlijk natuurlijk wel zeer vervelend voor Frank.

Is niet tof om zulke records te breken.
2 -1
Godenzoon88
Die mensen waren gewoon dat gehaper en gestotter na 4 wedstrijden al beu. Als je in het Nederlands niet uit je woorden kan komen hoe moet dat dan in een vreemde taal laat staan specialistische kennisoverdracht na 2 uur is het GAAP GAAP. Daarnaast is het tactische vermogen van de Boer gewoon onvoldoende. Dat heeft ie al zo vaak laten blijken. De wissels van de boer waren vaak even lachwekkend als die van Keijzer. Conclusie = De boer is overschat.
5 -6
Web
Jij durft gehaper en gestotter, deed hij ook al als voetballer, toen vond je het wel goed?

Weet je wel de speler die alles op inzicht deed, totaal geen snelheid had, maar altijd goed opgesteld stond, klein maar won de meeste kopduels.

Een beetje meer respect mag toch wel?

Wat vond je dan van Johan? O nee dan gaat het niet op?
0 -3
Bennyben
Snap er nog steeds niks van dat mensen onder bosz Lyon uit en Schalke uit mooi vonden om naar te kijken, Frank was leuker om naar te kijken toen pakte we tenminste nog prijzen
1 -29
AlexIbarra
Een hoop debiele Frank-haters hier maar jouw opmerking is weer het andere uiterste...
5 0
AFCAsphere
Hou jij nou alsjeblieft je kaken eens op elkaar. Er komt werkelijk niets goed uit. Stop gewoon, voor je eigen bestwil.
2 -1
EVH
You crazy bro?
1 0
Godenzoon88
Trolkoning
0 -1
ram
Ben je sarcastisch of retarded?
0 0
NouridolbergNeres34
Hahaha
0 -1
Koenniiee
Tekent een Teletekst-supporter. Snap werkelijk niet waarom jij voor Ajax bent.
4 -2
Bennyben
Liever een teletekst supporter, dan een supporter die al 20 jaar loopt te zeiken op z'n cluppie, ga wat leuks doen met je leven
2 -5
AFCAsphere
Successupporter #1
1 0
Bobo het Konijn
Twee keer overhoop gespeeld en toch door. Uiteindelijk gaat het om succes.
1 -2
Web
Overhoop klopt niet. Ajax is verdiend door gegaan, maar het was Europese subtop. De top speelt CL en daar waren wij kansloos geweest.

Vandaar dat ik het niet groter maakt dan het was.
0 -2
4xEC1
Maar ben je nou serieus?? Zelfs Angelotti of Guardiola had Ajax niet binnen 1 jaar ver in de CL laten komen. Verwachtte je dat Ajax binnen 1 jaar Europese top was? Wat heeft Ajax nou vóór Bosz Europees gepresteerd? Helemaal niks. Des te knapper is het dat hij in zijn eerste seizoen de finale EL haalt met bij vlagen prachtig voetbal.
Een beetje realisme is jou heel erg vreemd..
0 0
AjaxPassion
Haha, zonder dat Bosz en Kruzen het tegendeel hebben kunnen bewijzen trek je al je conclusies op basis van niks. Lachwekkend mannetje.
2 -1
Web
Jij mag denken dat Ajax met Bosz had gepresteerd in de CL, realisme is ook een vak.

Lachwekkend is meer op z'n plaats bij jou
0 -2
mickey2602
Achterin heen en weer tikken of balletje terug naar de keeper vind jij dus leuker als aanvallend spel? Zolang er maar prijzen gepakt worden geldt voor jou als enige maatstaf? Dan ben jij een van de weinigen,zoniet de enige,die het spel onder Frank leuker vond als onder Bosz.
5 0
Bennyben
Hopelijk komt Frank terug bij Ajax hij heeft al bewezen goed met de jeugd te kunnen werken
0 -17
Mr.P.
liever niet dan nog liever jonk terughalen voor de jeugd, onder hem speelde cerny tenminste top, die is nadat gedoe en het vertrek helemaal terug geworpen in zn ontwikkeling vind ik en met hem vele andere createive/ technische spelers, onder frank werden die niet goed behandeld: steeds het betonvoetbal "doe nou wat ik zeg"
1 0
godofajax1900
Mss wat voor ons.frank kom er maar in slechter als wat er nu gaande is kan niet
0 -4
geDaante
Het gaat nu nog steeds niet best doordat die De Boer invloeden nog steeds op de bank zitten in de vorm van Spijkerman, Winter en Bergkamp, en dan wil je de beste man nog eens terughalen ook? Als Keizer de vrije hand had gehad, had je door kunnen bouwen op het spel van Bosz, met wat meer combinatiespel.
4 -1
godofajax1900
Idd je heb gelijk maar ik zeg ook niet dat t aan keizer ligt maar als keizer net als de boer koppig is word keizer gelijk door de slijk gehaald door Bergkamp bv
0 0
Koenniiee
Pep Guardiola: ''Mensen willen voetbal graag kwantificeren. Het gaat allemaal om getallen, getallen, getallen. En dan zeg ik altijd tegen ze: “Wat maakt een landstitel meer of minder uit voor ons leven? Of een Champions League-zege meer of minder? We vechten om iets te produceren dat mensen kunnen bewonderen.''
(..)
''Ik leef om te winnen. Altijd. Maar ik blijf in ieder geval knokken om het beste voetbal uit mijn spelers omhoog te halen en hopelijk emoties los te maken bij de toeschouwer. Het gaat om het gevoel dat je de mensen geeft.''

Dit is waarom er velen rondlopen die het geen fuck uit maakt dat FdB vier titels heeft gewonnen en waarom het Bosz-voetbal (althans, vaak de intentie daarvan) wel geprezen wordt. Dat trotse gevoel dat we met zulk mooi voetbal de EL finale haalden en verloren. So be it. En in het begin was het voetbal onder Frank echt wel het kijken waard, keek ik er persoonlijk ook anders naar, maar wat daarna gebeurde..
11 -3
Web
En dan zeggen ze trainer verstandig gesproken, worden ze daar niet moe van?
0 0
Koenniiee
Waarvan, Web? Wat is 'daar'?
0 0
Web
Het is een goede trainer, maar hoe hij soms spelers aan spreekt, kan in mijn ogen niet, dat zul jij ongetwijfeld ook wel eens gezien hebben?
1 -1
Koenniiee
Hij is gepassioneerd. Gister hoorde ik iemand over Ten Hag, dat 'ie normaal langs de kant moest gaan zitten. Mwah, ik stoor mij daar niet zo aan. Dat is passie.

Heb dat moment met Kimmich nog wel op mijn netvlies. Kon idd wat anders, maar hij bedoeld het zo goed. Knuffelt 'm daarna ook.
1 -1
geDaante
Precies.
2 0
Meconium
10e trainer in 5 jaar voor CP... Zegt wel iets over de directie.
7 0
Web
Daarom, ik duim dat ze degraderen.
1 0
Kikke
Eigenlijk heeft Frankde Boer net zoals van Gaal, hun successen aan de Cruijff filosofie te danken. Van Gaal kwam telkens na Cruijff een club binnen. De Boer had jonge jongens die onder Jonk hadden getrained. Die hadden goede individuele training gehad, de basis geleerd. Balletje op maat spelen, et cetera en vlug combineren, 3 sec regel. Dit in combinatie met de Boer zijn overdreven zucht naar controleren, hebben ze het kampioenschap behaald. Maar echt zelf een elftal van de grond af opbouwen, dat kan van Gaal niet en de Boer niet...
1 -6
Knalpot
Die jongetjes die onder Jonk de techniektrainer hebben getraind konden er geen kut van. Of vond jij Ozbilic en Ebecilio zulke geweldenaren?

En wat je over van Gaal zegt is natuurlijk helemaal kul want die heeft een elftal opgebouwd from scratch die 2 seizoenlang europa domineerde, laat staan dat ik over AZ begin.
1 0
Web
Of je van Gaal nou wel mag of niet? Hij is de meest succes volle trainer van Nederland.

Dat elftal waar hij de CL mee won met Ajax, had hij opgebouwd.
2 -1
Maerthen
Los van wat je van FDB als trainer vind slaat het natuurlijk nergens op dat je iemand na 4 wedstrijden ontslaat. Als je een elftal anders wil laten voetballen (wens van de leiding van Crystal Palace) dan moet je de nieuwe trainer ook de ruimte geven.
Kijk maar naar Gio die een rampzalige start had met Feyenoord met 7 wedstrijden op rij verlies, maar vorig jaar wel het kampioenschap binnenhaalt en ook dit jaar weer goed gestart is. Of wat langer geleden. Van Gaal met een waardeloos seizoen toen hij bij AZ kwam, maar het jaar erna kampioen.
Of Bosz die na een slechte start het team toch goed aan het voetballen kreeg met een finaleplaats in de EL als beloning. Het is altijd wel vreselijk makkelijk om een trainer eruit te zetten. Wordt er meestal ook niet direct beter van. Maar na vier wedstrijden is gewoon belachelijk.
8 0
Piejotter
Men smijt met geld, afkopen contract 6 miljoen pond. Terwijl de ervaring leert van alle ontslagen trainers door alle jaren heen dat het resultaat niets of nauwelijks beter word na ontslag. Aldus de statistieken hierover. Als een club niet meer weet hoe de resultaten een wending te geven naar betere resultaten dan is de trainer als eerste de klos. Vraag me dan af of men verder gekeken heeft. Tenzij de spelers geen vertrouwen hebben in hun trainer dan houd alles op.
2 0
Litmanen85
Wedstrijd gister bekeken.. Triest dat de boer voor dat zooitje verantwoordelijk wordt gehouden. Kansen missen, gratis goal weggeven.. Hilarisch slecht niveau pff
4 -3
AjaxIsrael
De Boer is in een jaar tijd 2x ontslagen na een paar weken.
Mag er ook eens kritisch naar meneer de Boer worden gekeken?
3 -1
Knalpot
Dat mag natuurlijk, m.i. heeft ie het de eerste wedstijd al verpest door met 3-4-3 gigantisch op je kloten te krijgen van een promovendus.
0 0
dennisindoor
dat mag, maar is in dit geval niet terecht. Hij wordt gehaald specifiek om de passing game er in te krijgen bij Crystal Palace. Daar kun je van verwachten dat dit meer dan 2 maanden tijd vraagt. Bovendien heeft ie niet of nauwelijks echte versterkingen gekregen, en zijn dragende spelers geblesseerd. De wedstrijden die zijn verloren zijn tegen een team wat een ingeslepen systeem heeft en daarmee promotie heeft afgedwongen, een team wat vorig jaar kampioen is geworden in de First Division, en Liverpool. De laatste wedstrijd was gewoon een goede wedstrijd van CP, waarin een belachelijke terugspeelbal van een spits je de 1-0 kost, en Benteke en Dann open kansen missen voor de goal. Dit had gewoon een 2-0 overwinning voor CP moeten zijn. Als er iemand ontslagen had moeten worden, dan is het de directie wel. Die besluiten dat ze een passing game willen, maar begrijpen niet dat het eigenlijk wel moeilijk is met de spelers die ze hebben. En om dan na 4 wedstrijden de coach te ontslaan is gewoonweg laf.
2 -2
Bobbaasje
Mag niet, want het is de Boer die Ajax 4 kampioenschalen heeft geloodst.

Hij is alleen in Nederland heilig verklaard als trainer.
2 -3
Kikke
Tja vond de Boer nooit een goede trainer, zag alle jonge jongens alleen maar slechter worden onder hem. Het ging telkens pas lopen, na de winterstop als het eerste veel blessures hadden en er veel jonge jongens die onder Jonk geschoold waren moesten invallen...
1 -2
Web
Geld dat ook voor Blind, Anita, Eriksen, Verthongen, Aldewereld, Vermeer, ik noem er zo maar een paar, grote onzin allemaal.
1 -2
Kikke
Die kregen het aan het begin van het seizoen niet voor elkaar. Het elftal ging telkens pas lopen na de winterstop...
0 -1
Knalpot
De Boer begon ook zo'n beetje in de winterstop en toen was jonk net een paar maanden hoofd J.O. waar je hier dan de credits voor Jonk denkt in te kunnen brengen dat begrijp ik niet. Zoveel goede technische spelers heb ik niet op zien staan in de periode de Boer die door techniektrainer Wim zijn geschoold.
0 0
Kikke
Tja en dat is het grote verschil met een goede trainer! Die kan al snel jongens beter doen laten voetballen. Door taktisch inzicht, goede aanwijzingen en kunnen motiveren. Cruijff kon dit ook bij Feyenoord, in een jaar. Liet iedereen vrij snel beter voetballen. Bosz, was vorig jaar heel goed bezig. Misschien geen kampioen geworden, maar vorig seizoen keek ik wel naar elke wedstrijd uit... genoot van de wedstrijden! Jammer dat hij zo werd tegen gewerkt... en Jonk ook, je zag dat die jongens veel plezier onderling hadden en leerde heel veel! Nee jongen je kan me niet overtuigen, zoals ik jou ook niet!
2 -1
RedFeather
Oei
Dan maar NL Elftal
2 -1
Bobbaasje
Ajax saai voetbal, Internazionale en Crystal Palace (beide korte avonturen) moet het Nederlands Elftal naar het EK in huppel de pup loodsen.... :P
0 -2
Redrum
Tja, toch is dit een beetje vergelijkbaar met een club als Willem 2 die zijn trainer ontslaat omdat de eerste 4 wedstrijden niet gewonnen worden. Die Engelsen hebben het gewoon allemaal erg hoog in hun bol en ze hebben ook het geld ervoor om daar naar te handelen. Ik vind het toch wel lullig voor Frank.
3 0
Web
Dat is de voetbal wereld, voor mij mogen alle clubs die de trainer naar vier wedstrijden ontslaan alles verliezen, stappen de mensen die hem aangesteld hebben ook op?

Nu maar hopen dat ze er uit vliegen.

Ronald Koeman heeft het gehad bij Valencia en AZ ook twee keer achter elkaar ontslagen, en met Ronald is het ook goed gekomen.
0 -1
AjaxCitizen
Ja, hij verliest 4x. Heb je ook gekeken tegen welke tegenstanders dat waren? Dat je tegen Liverpool verliest, oké. Maar dat je tegen clubs verliest waar je mee moet concurreren tegen degradatie, is wel heel ondermaats. Daarnaast hebben ze welgeteld 0 doelpunten gemaakt. Dat is hoe je het went of keert gewoon dramatisch.

En Crystal Palace moet de komende weken tegen ploegen waar zelfs een punt behalen moeilijk wordt. Snap dan best dat je de trainer afrekent op het feit dat hij tegen clubs als Watford, Huddersfield en Burnley 0 punten heeft gepakt. Over 3 weken zouden ze na 7 speelrondes met 0 punten stijf onderaan kunnen staan met o.a. Man. City, Man United en Chelsea voor de boeg.
1 -2
Pheadrus
Heel vervelend voor Frank, Riedewald en Timothy Fosu Mensa. Vooral die laatste 2 moeten uitkijken dat ze niet (weer) een jaar banken zitten en stil vallen in hun ontwikkeling. Daar zijn ze te jong voor.

Ik heb steeds meer respect voor Sanchez en zijn loopbaanplanning. Die gaat eerst naar Ajax ipv Barcelona, speelt dan alles en is de held. Heeft net geluk dat hij Bosz treft en een talentvolle selectie. Daarna maakt hij weer een stap waar hij de 31 jarige Vertonghe kan opvolgen. Heel verstandig allemaal en het geeft meer plezier.
3 -2
ajaxinho
Ik denk dat die stap eerder gepland is door zijn 9 makelaars :P

Hij past geweldig in de selectie van de Spurs.
Als backup van Vertonghen of Alderweireld.
Of samen in een 3-mansverdediging.

Ik vind het helemaal niet jammer van die 3 Nederlanders.

Frank had zichzelf niet optimaal ontwikkeld als trainer,
omdat hij teveel vasthield aan fysieke spelers.
Niet alleen zijn schuld, zijn selectie werd onvoldoende aangevuld.

Riedewald was te ongeduldig en had genoeg minuten kunnen maken,
als backup van Viergever en Sinkgraven.

TFM, die speelde net zo lang als Donny en Appie bij Ajax.
Die had ik gewoon heel graag in het eerste willen zien met z'n maatje(s).
0 0
GvanderK
Hij kan beter eerst een club als Anderlecht of Brugge coachen, die Engelse clubs denken dat ze alles maar kunnen maken. Het bestuur van Palace is niet helemaal lekker. Die spelers van ze zijn de grote schuldige.
1 -1
Oliveira
Wat maakt Anderlecht of Brugge een betere keuze? Het is niet alsof België een betere competitie heeft dan Nederland. Ja, de Nederlandse competities worden met de jaar steeds slechter maar het blijft beter dan België.
0 0
Oliveira
F. de Boer moet eens water lager beginnen. Hij zou eerder een club als AZ moeten coachen in plaats van 2x bij een club coachen waar je geen F'ck up kan permitteren.
1 -1
Labrador
Zie het TH frank nog wel bij het eerste betrekken..
0 0
ajaxminimax
Erg triest voor hem... En ook een trieste club, de boer moest voor ander voetbal zorgen, maar krijgt de kans niet. Het zegt ook genoeg dat de engelse media het voor hem opnemen en palace compleet af te branden.
6 -2
geDaante
Dus de tijd krijgen om eeuwig balletje breed en terug te kunnen gaan spelen? Met wat opportunistische lange ballen tussendoor?
3 -5
AIR-S
Nee lambal. De tijd krijgen om een ander soort voetbal in het elftal te brengen dan dat kick and rush.

Dat eeuwige afkraken komt me echt de strot uit. Alsof jij niet stond te juichen met die 3 kampioenschappen. En dan nu lekker De Boer na trappen, grote jongen.
4 -5
Web
Zo is het die vent is helemaal ziek, altijd afgeven.

Slaapt in een Wim Jonk pyjama, en heeft ook een poster van Wim boven zijn bed.
1 0
Koenniiee
En toch kan ik hier zo supporters aanwijzen die door kampioenschappen heen kunnen kijken omdat ze goed voetbal willen zien, wat zeg ik, 'Ajax voetbal'.

Diezelfde supporters lagen er niet wakker om dat Ajax een kampioenschap mis liep bij DGS omdat het A) niets met goed voetbal te maken had en B) je wist dat er dan een nieuwe trainer bij Ajax 1 zou komen. Het enige dat ik er erg aan vond was dat al mijn PSV vrienden stonden te juichen en lachen, niet dat Ajax het niet geworden was. En dat geldt ook voor die jaren ervoor.

Die supporters kun je hier zo aanwijzen. Als het spel nu niet vooruit gaat dan hoop ik dat het technisch hart met het wegsturen van Bosz nog eens erg op de feiten gedrukt wordt (En Keizer ook als hij zich zo laat beïnvloeden). Voor nu, ik hoop elke pot dat Ajax wint met volle pressie (niet halfslachtig), met spelers waarvoor je naar het stadion gaat, een moderne 433 (een moderne 433 wisselt nogal vaak in een wedstrijd, geen vast systeem), hoge verdedigende lijn, creativiteit, kort combinatiespel, 1v1's, spelers die bovenal goed zijn áán de bal, niet alleen verdedigend (op CV na), etc.

Edit: En andersom ook, laat dat duidelijk zijn. Ik herinner mij een Ajax - Sparta, eindstand 0-0, 30 kansen, maar die balde wilde er niet in. Dan molesteer ik mijn kamer niet, maar heb ik genoten van Ajax' spel. Kan wel eens dat die bal niet erin wil. Of Lyon uit vorig seizoen - Ajax was echt goed - maar sommigen spreken nu nog van een 'lucky!'.
2 -2
Web
Lekker belangrijk dat je voetbal vrienden van PSV zitten te lachen.
0 0
Koenniiee
Ik heb het liever niet, goh. Maar dank voor je duimpje en knap dat je een zinnetje gevonden hebt om eruit te lichten.
2 -1
Web
Ik heb je best hoog als voetbal kenner, maar ik vind dat jij een beetje doorslaat, vorig jaar heb ik ook genoten, Feyenoord thuis, zelf heel erg goed, Schalke thuis, maar toch ook wel veel slechte wedstrijden? En op de juiste momenten geluk ( goal Viergever Schalke) Of ben je het daar niet mee eens.

Frank zijn eerste twee jaren waren toch ook goed? Denk eens aan de CL wedstrijden tegen AC Milan, Man united, Man City, Barcelona.

Frank is gewoon te lang gebleven, ik denk dat het misschien naar Bosz ook wel minder was geworden na 2 jaar.

Ik hou ook van goed voetbal en snap ook niet dat Keizer gisteren miet met Frenkie is begonnen.

En zou dat niet gewoon aan Keizer zelf liggen, ik weet het niet, te gemakkelijk om daar Bergkamp, Winter en Spijkerman de schuld voor te geven, zou kunnen hoor? Maar zowel jij als ik kunnen dit nooit bevestigen toch?
1 -2
Koenniiee
Duimpje niet van mij, overigens. ;)

Een trainer die vaak dezelfde elftallen onder zich heeft, daarvan geloof ik dat het effect is uitgewerkt na een jaar of 2-3. Dat geldt niet voor Ajax, waar teams veel sneller wijzigen. Ik geloof daarom niet dat Ajax en De Boer 'uitgewerkt' is, maar dat Frank dusdanig is veranderd in zijn opvatting (tactisch) en type spelers dat het niet de juiste was voor Ajax.

Netjes gezegd, toch? Want in detail is al vaker besproken wat er dan veranderde, buiten de kwaliteit. Hij ging anders voetballen, steeds vaker zonder creativiteit, kracht werd leidend, defensieve kracht op elke positie, statisch voetbal en terug lopen na een voorsprong. Dat kan gewoon niet bij Ajax.

Dan over naar Bosz. Die kreeg het niet voor elkaar Ajax te laten excelleren tegen inzakkende teams. Ging een team wel meevoetballen, zoals Feyenoord en Europees, dan kwam Ajax kracht tevoorschijn.

Europees was Ajax wat gelukkig, maar niet meer 'gelukkig' dan Schalke en Lyon. Beide teams hadden met veel grotere cijfers kunnen verliezen (tegen Lyon had Ajax ook meer tegen, maar ook meer voor kunnen scoren) en uit bij Lyon waren er maar twee man die Lyon hoop gaven en die speelde niet in het wit: Viergever en De Ligt (in één minuut). Tsja, Ajax speelde ook daar gewoon prima. Uit bij Schalke was gelukkig (waar het thuis 4-0 moest zijn), klopt.
1 -2
Web
Jij wil een goed Ajax zien, ik ook, Bosz heeft het goed gedaan, ik was de laatste twee jaar de Boer ook zat.

Maar probeer nog eens heel veel uit wedstrijden in de competitie de revue te laten passeren, meestal niet goed, met diepte punten tegen Fyenoord uit en Excelsior uit. Klopt toch, want dat zie jij ook.

Zo slecht als het onder Frank niet was ( zijn eerste 2 jaar) zo goed was het onder Bosz vaak niet.
0 0
AFCAsphere
Tegen Feyenoord-uit was de speelwijze nog niet goed genoeg ingeslepen. Gek hè, na 5 en een half jaar betonvoetbal? Tegen Excelsior-uit kwamen we terug van een Europese wedstrijd, waarna de jongens vaak niet genoeg gefocust waren of wellicht te moe. Daar had Bosz wel wat aan kunnen doen.

Voor de rest was het 't mooiste seizoen voor mij als Ajacied zijnde. Een Europese finale zal ik nooit meer vergeten, net zoals de legendarische wedstrijd tegen Lyon, thuis.
1 -1
Web
Legendarische wedstrijd, weet jij wat legendarisch is?

5 en een half jaar beton voetbal, zelf bedacht, of ook een sprekende pop?
0 -1
AFCAsphere
Ja, dat was een legendarische wedstrijd. Heb je daar moeite mee om dat te accepteren, omdat Bosz aan het roer stond? Die wedstrijd ging de hele wereld over. 3 mei 2017 heeft voor mij vrijwel dezelfde legendarische status als 15 mei 2011.

De enige sprekende pop op dit moment is Marcel Keizer, van je maatjes Spijkerman en Bergkamp ;-)
0 0
geDaante
Nee, ik stond inderdaad niet te juichen nee. Ik legde al mijn hoop voor Ajax op de lange termijn, op Plan en visie Cruijff, dat zag ik daarmee al verkeerd gaan. En met die concurrentie (dit totaal plat lag in die tijd) in de eredivisie geen kampioen worden met Eriksen, Alderweireld, Verthongen, Suarez, Anita, etc., zou ook een schande zijn geweest.

Sommigen kijken verder dan de korte termijn.

Die engelsen denken werkelijk dat De Boer Cruijff/Ajax/Barcelona voetbal speelt, omdat ie van Ajax afkomt, en dat slaat werkelijk nergens op, zijn voetbal staat daar vrijwel haaks op. Hij gaat namelijk uit van angst, controle en zekerheid in eerste instantie, en Cruijff van vertrouwen, lef, branie en risico.

Dat afkraken doe ik alleen maar harder, omdat dat onterechte opgehemel mij irriteert. En dat men niet ziet dat De Boer ondanks die kampioenschapjes schadelijk is geweest voor de lange termijn van Ajax (falen plan Cruijff) en zijn makkers die er nog zitten (Spijkerman en co.) het na De Boers vertrek gewoon blijven verkloten, met Bosz weg, en weer laffer voetbal zonder echte druk, risico vermijden, etc.
6 -3
Knalpot
Dat heb ik nou juist bij dat hele Cruijff opgehemel. De wetten van het voetbal zijn veranderd: a) Ajax zal nooit een begroting van boven de 100M kunnen realiseren kortom de beste spelers zul je nooit aantrekken b) onze beste talenten worden steeds vroeger weggekocht o.a. door punt a c) verdedigen is makkelijker dan aanvallen d) jongetjes blijven tegen mannen voetballen e) 95% van de topcoaches hebben helemaal niks met vermaak, analyseer de tegenstander dood met een paar videoanalysers, zoek de zwakke plek, haal de angel uit hun spel en klaar ben je.

Zo romantisch is het voetbal niet meer en dat had Cruijff ook moeten beseffen.

Kun je altijd mooi voetbal spelen, ik zal er ook van genieten maar uiteindelijk telt in topsport maar 1 ding en dat is winnen. En Ajax hoort in nederland gewoon altijd te winnen, soms mooi, soms lelijk, dat kan nu eenmaal niet anders omdat er 22 spelers aan een potje voetbal meedoen en niet 11.
0 -1
AFCAsphere
Als jij alleen maar aan resultaat denkt, dan vind ik jou geen Ajacied en dus een successupporter. Ajax is meer dan 33 kampioenschappen en 4 Champions League titels. Wij willen de kijkers vermaken.

a) Met de verkoop van Dolberg zal onze begroting de 100M ontstijgen. Overigens heb je niet zoveel geld nodig om betere spelers aan te trekken. Het ligt hem meer aan de kwaliteit van de Eredivisie en het beperkte salaris dat Ajax heeft ingebouwd.

b) Dus? Dan zo lang je op tijd waardige vervangers weet te contracteren, is er geen probleem.

c) Aanval is je beste verdediging ;-) Dat hebben we afgelopen seizoen duidelijk kunnen zien met het drukzetten.

d) 11 jongetjes verslaan 11 Duitse mannen en stoten door naar de halve finale van de EL.

e) Het boeit totaal niet wat andere coaches denken. Zolang wij onze eigen aanvallende en attractieve speelwijze perfectioneren en blijven aanpassen, dan heb je een grotere kans op succes dan een laffe speelwijze. Met aanvallend voetbal creëer je meer kansen op doelpunten.
1 -1
Kikke
Hear hear! Cruijff voetbal totaal genegeerd, ook al roepen ze dat zo hard. Jonk wegsturen en Bosz.. de club is verrot en Frank aardige man, maar heeft niet de voetbal intelligentie en niet het vermogen om ze beter te laten spelen. Vroeg me vaak af, in die jaren onder Frank, wat ze in godsnaam in de training aan het doen waren. Onder Bosz en Jonk, zag je de jongens plezier hebben en ze werden echt beter!
2 -1
voorkennis
En dan heet je riedewald en dan had je waarschijnlijk nu bij ajax een basisplaats gehad en dan is je trainer weg die je gehaald heeft en vecht je rest van seizoen voor degradatie
in en in triest allemaal
0 -1
Suarez16_
Nee Riedewald is geen Ajax 1 materiaal met zijn instelling.
0 -2
Web
Dus nu mankeert het ook al aan zijn instelling?

Ik dacht dat hij te traag was, en wat laconiek, of heeft dat volgens jou met instelling te maken.
0 0
afca95
En dan heet je Riedewald en zijn je zakken gevuld. Zal hem aan zijn reet roesten.
0 -1
hakkietjakkie
Zo sneu voor die man, als die gasten dit weekend die kansen gewoon gemaakt hadden zat hij er nu nog. Ook 2 keer op rij zo vroeg ontslagen, is gewoon zonde. Koeman had ook matige eerste buitenlandse uitstap bij Valencia destijds maar kwam uiteindelijk wel weer goed.
Misschien moet de Boer weer even een Nederlandse club trainen om weer op te bouwen. Misschien Twente een leuke optie voor hem?

Ook jammer voor Riedewald natuurlijk die daar is gehaald omdat de Boer hem kende van Ajax.
0 0
Wereld
Twente is eigenlijk ook een club waar je op dit moment geen trainer van wil zijn.
Dat is meestal zo, of je krijgt een club waar je het niet beter kan doen dan de vorige trainer, of je krijgt een zooitje.
0 0
geDaante
Uitstel van executie was dat geweest. Gewoon een slechte coach met een trieste, zwaar verouderde visie (visie Van Gaal, '95) die ook nog eens erger wordt door die diepe drang naar controle en zekerheid, en de nul per se willen houden. Met als resultaat 0,0 voetbal. Daar kom je in een zwaar verzwakte eredivisie met een topclub een paar keer mee weg, maar elders, en in de eredivisie van nu, nooit.

En het is niet sneu voor hem, het is karma. Laat hem maar lekker op zijn bek gaan met de speelwijze waar Jonk en Cruijff terecht kritiek op hadden bij Ajax, en die totaal niet strookte met Plan en visie Cruijff. De Boer moest aan Cruijff kleur bekennen om te kunnen blijven zitten, en heeft dat vertrouwen van Cruijff gewoon keihard geschaad, door tóch niet des Cruijffs te gaan spelen, maar des Van Gaals, en totaal zijn eigen beleidje te gaan voeren, ook qua aankoopbeleid, ten koste van Plan Cruijff, Jonk en Cruijff zelf. Zijn makkers (Spijkerman en co.) die overgebleven zijn, hebben Bosz weer weggepest. Dus gewoon weg met die Van Gaal/De Boer/KNVB-kliek.
9 -9
AIR-S
Wat een eng hypocriet ventje ben jij zeg.
0 -8
AFCAsphere
Ik denk dat jij heel erg veel moeite hebt om de realiteit te accepteren, waarschijnlijk omdat je te naiëf over deze mensen (FdB, Spijkerman) denkt.
0 -1
Knalpot
Valt wel mee gewoon blind voor de realiteit.
0 -1
geDaante
Leg uit, hypocriet? Hoe dan? Ik was al kritisch op De Boer in zijn tweede jaar. Net als Jonk en Cruijff dat waren, al kwamen zij er een jaartje later mee.

Niet iedereen laat zich totaal verblinden door wat Lucky resultaat.
3 -1
3*stars*3
Gedeeltelijk mee eens maar om dit karma te noemen?
Ik was klaar met Frank als Ajax trainer maar wens hem in het buitenland alle succes.
Dacht altijd dat hij qua coach (reslutaatcoach) wel zou passen in serie A maar Inter was achteraf geen goede keuze.
Ik en met mij vele voetbalfans zagen vanaf begin dat Frank en palace geen match zou worden.
Alleen verrassend dat hij zo vroeg eruit is gevlogen.
0 0
4EVERAJAX
Kansloze club CP, Frank kop op, volgende lcub wordt een succes.
4 0
geDaante
Hoe dan? Dan moet ie zich wel héél hard ontwikkelen en een totaal andere, veel betere visie ontwikkelen. Dan ben je een paar seizoenen verder, als ie zijn belachelijke drang naar controle en zekerheid überhaupt zal kunnen loslaten.
3 -1
4EVERAJAX
Dit is toch balen voor de Boer. Mag hopen dat hij leert van zijn eerdere keuzes.

Ik moet ook vaak aan Rijkaard denken, degradatie met Sparta, goed draaien met oranje en CL winnen met Barca.
0 0
Joseph
Frank is belast met zijn Ajax-tijd, hij heeft daar met heel matig voetbal en misschien zelfs gewoon slecht voetbal het kampioenschap gewonnen en dat heeft verwachtingen geschept.
Mensen denken bij Ajax aan aanvallend en attractief voetbal en denken dat Frank daar 4 keer kampioen mee is geworden, maar Frank is kampioen geworden door armoede.
Frank zou eigenlijk opnieuw moeten beginnen bij PSV, daar is hij de perfecte trainer voor.
12 -5
afca95
Dat is gewoon onzin. De eerste 2 jaar onder de Boer waren gewoon goed. Daarbij mocht hij maar amper aankopen doen in tegen stelling tot wat Bosz en Keizer mogen.
Vergeet niet wie er zijn vertrokken in zijn jaren.. Vertongen, Alderweireld, Blind, Eriksen, Stekelenburg, Suarez, v/d Wiel.. Dat vergeten een hoop mensen.
2 -5
Joseph
De eerste 2 jaar waren helemaal niet goed van Frank de Boer, hij had een geweldige selectie en kreeg er gewoon geen voetbal in, dat is erger en erger geworden en over de jaren is het gewoon nog slechter geworden tot dit resultaat bij Crystal palace.
De Boer heeft gekozen voor vd Hoorn, ipv Virgil van Dijk en koos destijds voor Gudelj boven ZIyech, Ziyech was toen misschien iets minder ver, maar een goede coach had gezien dat hij een creatieve speler nodig had. Frank koos voor nog meer controle.
Bosz verloor ook Milik en Cillissen, dat hoort er bij bij Ajax.
3 -1
Koenniiee
Wat ga je doen als die spelers vertrekken? Ga je trachten dat soort spelers terug te halen (dan wel via potentie middels je A1) of ga je dan ineens scouten op..

- Verdedigers als Dijks, Van der Hoorn, Tete die alleen (ietwat) kunnen verdedigen maar wel over hun voeten struikelen in tegenstelling tot Toby, Jan, Daley, Vurnon, Greg, etc.? Die laatsten moesten het vooral hebben van hun kwaliteiten aan de bal. Daarom is de roep om een moderne back ook zo groot, kijken we uit naar Orejuela en Sinkgraven.

- Middenvelders als Gudelj, Viergever, Siem, Bazoer, Poulsen, Klaassen en Zimling die het verre van (pure) voetballende vaardigheden moeten hebben in tegenstelling tot spelers die daar eerder hebben gestaan als Daley, Vurnon, Eriksen, etc.? Frank houdt niet van creativiteit.

Nee, Frank wilde nog meer 'kracht en energie'. Hij gooide alles om. Werkelijk alles. Van type spelers tot tactiek. Hoe moeilijk is het om dat niet te zien? Kul dat hij niets te besteden had. Enkel de hoogte van de transfersom was lager, maar je had toentertijd prima Ziyech, Propper, Maher, etc. als vervanger van Eriksen kunnen halen en geen Duarte.
5 -1
Godenzoon24
Onzin
0 0
suitie
En wie heeft al de vervangers gehaald daarna? Duarte, v/d Hoorn, Gudelj om er een paar te noemen? Dat vergeten ook een hoop mensen blijkbaar..
3 0
afca95
Achteraf lullen is makkelijk om spelers te beoordelen. Op het moment was Gudelj de beste spelers van de eredivisie en vd Hoorn één van de grootste verdedigende talenten. Duarte was gewoon een breedte aankoop net zoals zo velen.
1 -5
suitie
Ja en had je Gudelj nodig dan? Je had Bazoer en Klaassen al! Had ie de nodige creativiteit? Nee.. Dus waarom koop je m dan? Om nog meer zekerheid in te bouwen. Franks manier van spelen dus..
0 -1
geDaante
Nee, die waren niet goed, dat leek zo, als je het voetbal analyseerde, was het niet op basis van goed positie- en combinatiespel, maar op basis van foefjes en tactiekjes. Veel ballen al breed en terug, en dan een keer naar Eriksen, die dan zelf schoot, of de bal de 16 op de lopende De Jong gaf. Het opbouwen ging ook heel moeizaam, en dat werd pas beter toen 3e(!) keus en noodverband (in De Boers ogen) op 6 kwam te spelen na blessuren van Janssen en Enoh. Toen ging de opbouw pas een beetje draaien, en liet Anita Vertonghen ook excelleren, door goed ruimte voor hem te maken.

En dat was dus met al die goede spelers die je opsomt. Daar zat zoveel meer voetbal en mogelijkheden in. In plaats van alles er aan doen Anita te behouden, mocht hij zo weg, en wie haalt De Boer er sindsdien voor terug op 6? Poulsen, Zimling, Gudelj..... Totaal andere types, brekers, en gewoon slechte spelers. Hij heeft er zelf voor gekozen er steeds minder voetbal in te brengen, en meer fysiek en verdedigende 'kwaliteiten'.

Amper aankopen, hij heeft voor zo'n 60 miljoen aangekocht als ik me niet vergis. Wie haalt er in godsnaam Sigthorsson, Van der Hoorn, Gudelj, Zimling, Poulsen, etc., waarvan de meesten voor miljoenen!?

En ook met het materiaal dat hij in zijn laatste seizoenen had, kan je ook gewoon aanvallen, hoef je niet als een ware angsthaas achterin eeuwig het balletje naar elkaar toe te schuiven. Was gewoon echt schandalig.

Alleen de eerste wedstrijden onder De Boer, tegen Milan en Vitesse waren heel goed, daarna niks meer van teruggezien, dus toen al besloot hij minder te voetballen, en meer op de controle en 'zekerheid' te gooien.
6 0
afca95
Je praat achteraf. Gudelj was gewoon goed bij AZ. Sigthorsson trapte de één na de ander erin bij Az. Poulsen was de ervaring die voor de 3e landstitel zorgde. Je zegt 60 miljoen, over 5 jaar gezien is dat 12,5 miljoen per jaar! Dat zijn de prijzen die Ajax nu betaald voor 1 speler.
Ik heb wedstrijden gezien tegen United, Barca, City, Milan die gewoon uitstekend waren op dat niveau.
0 -2
geDaante
Sorry, maar dan heb je niet zoveel kaas gegeten van scouten en dergelijke. Dat een speler het leuk doet bij een bepaalde club, wil niet zeggen dat hij bij Ajax past. Ajax had juist creativiteit en techniek op het middenveld nodig, maar nee, De Boer wilde nog meer breken en tegenhouden, en haalt Gudelj erbij vanwege zijn 'gif'. Niks van gezien, van dat gif. Totaal geen Ajaxspeler. Poulsen was een schakeltje in De Boers doodsaaie resultaatvoetbal. Dat laffe voetbal plus zeer zwakke concurrentie dat seizoen, en de seizoenen daarvoor, en toch wel een goede teamgeest bij Ajax, is de reden dat Ajax kampioen werd.

De Boer had al een basis staan met uitstekende spelers, in dat eerste jaar hoefde hij niks aan te trekken, tweede op zich ook niet. Zo'n 20 miljoen per jaar in de daaropvolgende jaren. Dat had ik tien keer beter kunnen besteden dan aan Sightorrson, Gudelj, Van der Hoorn, Zimling, Poulsen, etc. Kom op man, dat zijn toch in helemaal niks Ajaxspelers? Van der Hoorn leek bij Utrecht heel goed, omdat hij alle ballen uit de eigen 16 wegkopte. Bij Ajax worden heel andere dingen gevraagd, zoals met ruimte in de rug kunnen spelen, kunnen opbouwen, etc. Hebben ze totaal niet naar gekeken!

Tegen Barca was het drukzetten uitstekend en deden ze het heel goed in de omschakeling. Ook niet helemaal des Ajax, maar heel wat meer. Maar wat deed hij na die wedstrijd tegen Barca waarin hij eindelijk eens de teugels liet vieren en er eindelijk eens voor ging en de controle losliet? Juist, tegen Heracles en co. meteen weer safe balletje terug en breed, omdat er puntjes te verspelen waren.
3 -1
afca95
Nogmaals je lult achteraf. De makkelijkste manier. Hij is 4x kampioen geworden wat 7 jaar lang geen enkele trainer lukt..
0 -2
geDaante
Nee, ik lul niet achteraf, ik vond dat toen al de meest vreemde en slechte aankopen. En ik doe niet aan scorebordjournalistiek, ik kijk wat verder dan mijn neus lang is.
0 0
foroloca
Zit je op de verkeerde forum misschien?
1 -3
geDaante
Het lijkt er meer op dat jij op het verkeerde forum zit. Frank de Boer is nog vele malen erger dan Cocu, dus zou een verzwakking voor PSV zijn.
5 -2
Pheadrus
"Elk nadeel heb een voordeel"
Met vertrek van FdB denk ik dat Fosu Mensa dit jaar weer niet aan veel voetbal toekomt. Vorig jaar heeft hij maar 300 minuten gespeeld! (de Ligt 3500) Dan kan Ajax hem wellicht volgend jaar of met de kerst terughalen. Moet hij wel eerst in Jong beginnen natuurlijk en staat hij achter de Ligt/Wober. Maar hij is vast beter dan Veltmuis.
3 -2
foroloca
Veltmuisje he
0 -2
grannig mokum1
Misschien moet Frank net als Jaap Stam doen
1 0
Heiko
En keizer mag maar blijven aanmodderen! 4-2-4 pffff
1 -4
geDaante
Je bedoelt Spijkerman, Winter en Bergkamp, met Keizer als fallguy?
5 -2
foroloca
Die club paste geen dag bij hem...
2 0
geDaante
Welke club wel? Het is gewoon een slechte coach, qua wisselen, qua visie, tactiek, hoe met spelers met persoonlijkheid om te gaan. Teert op één truc, het vasthouden van de bal en risicovolle zones mijden en daar niet in voetballen, zo min mogelijk risico nemen en dan zo nu en dan eens wat proberen met een lange bal, of langs de flank (risicovolle middenveld vermijden) wat aan te modderen. De bal valt altijd wel een keer goed, en dan scoort ie eens.

Hij moet echt die diepe drang naar controle en zekerheid, en die angst van zich afgooien, dat 'realisme' loslaten en die Van Gaal visie uit '95, en in de leer bij een moderne coach.

Doet hij dat niet, dan zit zijn carriere als coach er, in ieder geval op een hoog niveau, binnen no-time op, als dat al niet het geval is.

Velen zijn verblind door die paar kampioenschapjes, waarvan hij de eerste deelde met Jol, en bij die daaropvolgend de concurrentie totaal op zijn gat lag; Feijenoord in diepe schulden en slechte selectie, PSV in een flinke sportieve dip en ook financieel aan de grond, gered door allerlei constructies, AZ post-Scheringa, etc.

En velen namen door die resultaten (hoewel, historisch lage puntenaantallen) het verschrikkelijk voetbal voor lief, dat totaal on-Ajax was, maar ook de on-Ajax aankopen.
Velen zochten excuses voor hem dat het aan het spelersmateriaal lag (dat hij voornamelijk zelf samengesteld had, met verschrikkelijke aankopen als Sightorsson, Van der Hoorn, Gudelj, etc.) en dat het zogenaamd een hectische periode was bij Ajax.
Dat was helemaal niet zo het geval, daar kregen ze rond het eerste nauwelijks wat van mee. Alleen het eerste seizoen onder De Boer speelde er nog vanalles.
6 -3
Ajax4xbestevaneuropa
Eerste club in 93 jaar in de engelse hoogste divisie die 0 keer kon scoren in 4 weds.
Bij frank was het team laten voetballen belangrijker dan de punten, anders begin je andersom. Eerst punten pakken en dan pas verzorgd gaan voetballen.
Als je bij een subtopper werkt kan je nog proberen ze leuk te laten spelen, een degradatiekandidaat moet gewoon puntjes bij elkaar sprokkelen.
Als je 0 goals maakt sta je niet alleen als trainer voor lul, maar als hele club en fan schare.
Hij wist dat het de belangrijkste/grootste comp. ter wereld is. Zorg dan ook dat je hoofdprioriteit is: Punten pakken. Als hij dit wel wilde en dit wel het geval was, dan zakt hij nog steeds door de mand met 0 goals.
Je kan het ook zo zien. Als je bij een club als Ajax in de eredivisie in zoveel jaar je spel er niet in krijgt zodat het er voetballend elke wedstrijd leuk en aanvallend uit ziet, denk je dan dat je dat bij een engelse degradatiekandidaat wel kan...
2 -1
Pheadrus
Dat is wel een vrij hopeloze statistiek.
Maar ze hadden vast wel veel balbezit en de keeper veel in het spel betrokken.
2 0
Youri08
Toch wel jammer om zoveel negatieve reacties te zien over een ras-ajacied die een jaartje te lang is gebleven.
1 -6
Koenniiee
Het zat diep, Youri. Zeg ik je eerlijk. Niet Frank persoonlijk, beste man, wel wat hij op het veld liet zien en qua oog voor investeringen. Ik kijk niet naar een puntje meer of minder, zelfs niet naar een kampioenschap meer of minder, maar naar goed voetbal of niet: of zelfs maar naar de intenties daarvan.

Dat was gewoon lachwekkend in die periode: hoge ballen als ze het niet meer wisten, statisch voetbal in de U-vorm en geen enkele speler waar je voor naar het stadion ging.
4 -1
Kikke
En niet te vergeten in zijn tijd Jonk en Cruijff eruit gewerkt. Hij was misschien niet persoonlijk daar verantwoordelijk voor, maar hij heeft nooit de moeite genomen om advies aan Cruijff te vragen... ik neem hem dat nog steeds kwalijk... en het voetbal stond daarom niet op een lijn vanuit de jeugd naar het eerste elftal toe... waardoor het onmogelijk was voor Jonk om te functioneren bij Ajax. Hetzelfde geld voor Bosz, van binnen uit de club zo ongelooflijk tegen gewerkt. Terwijl ze beiden voor aantrekkelijk voetbal zorgden! Het blijkt wel wie er gelijk hadden... Jonk en Bosz!
3 -2
afca95
Bondscoach worden en ff het clubvoetbal laten varen. Bij Oranje kan je de komende jaren toch niet veel fout doen..
4 -1
FT`S
Voelen jullie hem ook al aankomen?
0 -2
Ruff Rhythim
Crystal Palace wil Keizer en Ajax haalt alsnog Laudrup?
0 0
AFCAsphere
Plus Spijkerman rot op en Dennis leert zijn plek te kennen.
0 -1
Heiko
Ik niet !
0 0
A Kind of Magic
Sneu voor Frank. Gewoon over een jaartje aan de slag gaan bij een subtopper in NL of Belgie. Iets minder druk, en meer tijd om je ideeen over te brengen.
2 -1
foroloca
5 miljoen oprotpremie hoeven geen medelijden te hebben met De Boer.
5 -1
Youri08
Haha best betaalde trainer ter wereld, 450.000 euro per week.
0 0
foroloca
Doodzonde voor hem maar ook voor Ajax. Had graag gezien dat hij na wat succes in het buitenland en de nodige ervaring daarbij weer op het oude nest zou komen naar jaartje of 10. Met flitsend voetbal, maar dat is hem nog niet gelukt zover... Belachelijk dat hij nu al ontslagen word en dan met zo'n opvolger komen.
1 -3
AFCSANCHEZ
Tsja, ook niet geheel verrassend eigenlijk.

https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/88623/de-boer-dijks-beste-linksback-van-nederland

Als je dit zegt als trainer. Het maakt niet uit dat dat 2 jaar geleden is, toen kon Dijks er ook al niks van. Frank de Boer heeft gewoon niet zoveel kijk op het spelletje.
6 -2
foroloca
Dachten toen meerdere mensen hij heeft door zijn postuur en aantal acties toentertijd behoorlijk wat mensen voor de gek gehouden. Slaat nergens op om hem daarop de beoordelen. Ook Cruijff heeft het een aantal keer in zijn trainersloopbaan behoorlijk mis gehad.
0 -2
footietsar
Interessant om te zien dat de grootste gedeelte van de CP supporters hier niet blij mee is. In de reacties op dat twitter bericht wordt hard uitgehaald richting de clubleiding.
0 0
Youri08
Was bij Inter ook maar ja, over 2 weken zijn ze het weer vergeten
2 0
Montana
Een logisch besluit van CP. Je kon hem echter wel laten zitten. Komende 5 wedstrijden zijn zwaar met oa Southhampton, City, United en Chelsea. Een nieuwe coach zal niet dan niet goed beginnen of willen wachten. Als je hem liet zitten dan kon je tenminste rustig verder zoeken en scheelt het je een interim trainer.

En Frank, tsjah, wat nu? Ik denk dat hij niet zo snel terug wilt naar NL. Maar grotere competities willen hem denk ik niet meer. Misschien dat hij naar Rangers kan? Die competitie stelt weinig voor dus kan je makkelijk hoog eindigen als je een beetje coach bent.
1 -2
Koenniiee
Na gister had hij echt wel die twee aankomende thuiswedstrijden verdient te mogen coachen. Maar goed, ik ben maar een simpele coach bij Manchester United.. op FM.
0 0
AFCAsphere
Las ik afgelopen week niet dat jij een voorkeur voor Arsenal en BVB had? :p
1 0
Koenniiee
Haha, klopt helemaal. Maar ik vind regens het leukst in die game. En die waren het best bij MUFC.
0 0
foroloca
Nieuwe coach Roy Hudsons gaat die partijen winnen...hahaha
0 0
suitie
Bij de Boer is t tegenwoordig afvragen of ie de herfst haalt of niet..
2 0
Mini
0 uit 2....
1 0
3*stars*3
Pijnlijk voor Frank en vooral zijn CV is nu naar de klote met 2x ontslag op een rij en beide binnen 3 maanden.
Helpt ook niet mee dat hij nu een aantal negatieve PL records achter zijn naam heeft staan...
1 -1
koppensneller
De enige die meer baalt dan Frank is Riedewald . Die kan alvast een leuke club in het Championship gaan uitzoeken voor na de winter . En dan over 3 aar weer als noodgreep naar Ajax terug.....
3 0
3*stars*3
Riedewald belande zelfs onder Frank op de bank en een nieuwe trainer heeft helemaal geen geduld met hem of hij moet hem als controleur zien.
Over 3 jaar terug, denk ik niet.
Als hij vanaf nu alles moet banken, zal PSV hem in de winterstop wel huren -_-
5 0
Robinjo1988
Wel triest voor Frank.. Ben geen fan van het voetbal dat hij speelt maar dit gun je hem ook niet.
1 0
Bobo het Konijn
Jammer! Had de tijd moeten krijgen maar in Engeland en Italie werkt het toch allemaal wat anders. Vraag me af hoe het gelopen was als Crystal Palace zijn kansen er wel ingeschoten had.
0 -1
preme
Wat mij betreft is hij altijd welkom. Gouden kerel met een Ajax hart en heeft het zonder enig budget en ondanks alle druk van alle kanten uitstekend gedaan de eerste vier jaar.
2 -9
geDaante
Aldus een successupporter die alleen naar de resultaten kijkt, het totaal niet uitmaakt hoe deze behaald worden (verschrikkelijk, on-Ajax voetbal), en ook niet naar de omstandigheden kijkt waarin deze behaald zijn. PSV, Feijenoord én AZ zaten allemaal financieel aan de grond, met slechte selecties en/of flinke vormdip. PSV krabbelt wat op, en meteen weer kampioen.

En als hij werkelijk zo'n Ajaxhart had, had hij zich niet boven de clubvisie en het clubproces geplaatst, dus boven Plan Cruijff, waar hij zich totaal niet aan hield, en totaal zijn eigen beleidje ging voeren. Dit is een grote oorzaak van het falen van Plan Cruijff. Hij was gewoon bezig zo snel mogelijk veel resultaat te behalen, zodat hij naar een grotere club kon. Net als hij als speler Ajax de rechtszaal introk om naar Barcelona te kunnen.

De verkeerde mensen worden bij Ajax vaak geëerd, zoals De Boer, en eerder Van Gaal. Die geven meer om hun eigen ego's dan om Ajax. Misschien ook wel gezond, maar mensen die wérkelijk Ajax heel diep hebben zitten, en daar onbaatzuchtig hun ziel en zaligheid in wilden leggen, zijn schaars, en zijn mensen als Cruijff en Swart. Helaas heeft de meerderheid van de supporters en ook de leden unaniem diezelfde Cruijff keihard laten vallen.
3 0
3*stars*3
Be carefull what you wish for!
Als Keizer eruit vliegt, zullen ze zeker voor Frank gaan.
Siem is terug, Frank is dan terug en alleen Pettersson63 ontbreekt dan nog en dan is het feest compleet en zijn we weer terug in 13/14...
5 0
AFCAsphere
Shiiit, Petterson...

Die is hier al in tijden niet geweest. Wellicht undercover.
0 0
godenzonenssuper
Frankie's ontslag zal wel de schuld van Jonk zijn volgens Petterson.
4 0
suitie
Hahaha..Pettersson63! Asjeblieft niet man..
2 -1
godenzonenssuper
Knap om zonder budget 70 miljoen uit te geven..
4 0
achterlijn
Jammer voor hem.... hij heeft ons 4 kampioenschappen bezorgd en dat vergeet ik nooit.
5 -1
godenzonenssuper
Met een laag puntenaantal en feyenoord/psv die de weg kwijt waren.
6 -5
4EVERAJAX
Tjsa, gewoon 4 titels hoor, andere clubs worden ook wel eens met een puntje meer of op doelsaldo kampioen. Of telt een kampioenschap alleen met 85 pt en 4 goals gemiddeld per wedstrijd.
0 0
achterlijn
vind ik niet erg hoe het gebeurd is... die 4 hebben we wel.

Door hem zijn we aan de drie kruisjes gekomen
0 -3
Heiko
Volgens mij kwam dat door Siem de Jong. En die is weer terug
0 -1
Leprechaun
Spurs twijfelden destijds nog tussen Pochettino en De Boer...

Dat gezegd hebbende, vind ik dit wel erg sneu voor Frank.
1 0
Ardoe
In die tijd volledig begrijpelijk. Mensen branden Frank hier vooral af op zijn laatste twee/drie seizoenen (een aantal daar gelaten) maar in zijn eerste 2 seizoenen hebben we prima voetbal gezien over het algemeen. Toch kan niet anders geconcludeerd worden dat zijn aanpak twee keer achter elkaar heeft gefaald. Kost hem waarschijnlijk zijn carrière, terwijl hij best een goede trainer had kunnen worden.
1 0
Mini
Volgens mij is Koeman ook een paar keer verguist in Spanje en Portugal... Nu trekt iedereen aan hem...
0 0
DS
Vooral slecht voor het Nederlandse voetbal.
De toptrainers zijn over de datum, de jonge mislukken overal.
Alleen Bosz en Koeman doen het op het moment goed.
4 0
DarkDefender
Koeman heeft zich inmiddels al wel bewezen in Engeland inderdaad, maar de start van dit seizoen is niet zo best en tegen Tottenham waren ze echt kansloos. Gezien de investeringen (vooral qua geldomvang dan) had ik meer verwacht
1 0
DS
Je kan wel veel uitgeven maar dan moet je dat wel aan goede spelers doen, vergeleken met de spurs is de kwaliteit van de spelers bij Everton toch een stuk minder.
0 0
DarkDefender
Klopt, ik had ook wel verwacht dat ze meer zouden doen met dat geld.
0 0
Koenniiee
Zonde, zeker na zo'n pot als gister. Er gaat geen club zijn die nu nog zijn vingers zal branden aan Frank de Boer, behalve een Eredivisie ploeg of het nationaal elftal (dan wel als assistent).

In Engeland rekenen ze hem erg aan dat hij ontzettend veel overeenkomsten (qua tactiek) heeft met Louis van Gaal. U-vorm voetbal. Van linksbuiten weer terug naar de back, naar de andere kant, naar de buitenspeler. Dan komt er nog bij dat de helft van dat elftal balbezit-voetbal snel 'gezien' heeft en die bal er lang in pompt. Maar alsnog is die U-vorm dodelijk voor goed voetbal, helemaal als het niet snel genoeg gaat en wanneer de 1v1 niet goed uitgespeeld wordt.

Frank heeft moeite om én creativiteit toe te staan én om snel en verrassend voetbal naar voren te produceren. Waarbij dat eerste noodzakelijk is.
9 0
Ardoe
Klopt, maar dat heeft ook deels met zijn materiaal te maken. In zijn eerste seizoenen bij ons ging dat een heel stuk beter, omdat hij b.v. Eriksen in de as had. Die zorgde in zijn eentje al voor een brok creativiteit. Maar goed, helaas is hij niet instaat gebleken om dat geleidelijk in te voeren bij clubs die die kwaliteiten ontberen. Inter was overigens ruk elftal qua instelling, dan wordt het sowieso niks.
2 -1
Koenniiee
Frank had een beperking vanuit de RvC die niet meer dan 5-6 miljoen voor een speler uit wilde geven, correct. Maar zijn oog voor talent, alsmede zijn oog voor wat een elftal ontbeert is dramatisch.

Een middenveld met Klaassen en Bazoer had volgens hem 'energie en kracht' nodig, waarop Gudelj kwam. Na Eriksen kwam bijvoorbeeld Duarte in plaats van Ziyech of noem een andere creatieve pion (Maher, Propper, etc.). Na Anita en Blind als CVM's kwam fucking Viergever op die plek te staan.

Hij heeft geen flauw benul hoe je tegenwoordig aanvallend en dominant voetbal speelt. Ik zou het liever anders omschrijven, maar met zoveel voorkeur voor non-voetballers: defensieve spelers achterin (ook al struikelen ze over een bal, Kenny en Dijks), kracht op het middenveld en creativiteit (Bojan, Andersen en Fischer) statisch op de flank wegstoppen, kan je niets anders concluderen dan dat hij er geen kaas van gegeten heeft qua modern voetbal.

Vroeger was het veel statischer, veel meer 1v1 op elke plek. Dan is het logisch(er) dat je kiest voor goede verdedigers achterin, winnaars op het middenveld, etc. Maar dat geldt niet meer.
3 0
Alain
Eens. Was vaak bij Ajax ook het probleem. Nu Bosz weg is zie ik dit bij Ajax ook weer gebeuren...
2 0
Sjaakvaak
Ja, dat U-vorm voetbal is een drama. Wat hieronder al gezegd werd, hij moet lekker een club vinden dat stabiel draait. Zodat hij daar jeugd kan gaan inpassen en de tactiek stapje voor stapje kan verbeteren. CP en Inter waren bij voorbaat al zulke kansloze projecten.
4 0
Youri08
Dat wordt Twente denk ik. Na 2 x snel ontslag weer onderaan de ladder.

Hij zal zich nog wel eens voor zijn kop slaan dat hij Liverpool afzegde.
3 0
Mokum31
Of was hij toen " te" loyaal naar Ajax en oh wat waren we blij
2 0
WinstonWeed
Daar was ie ook binnen 2 maanden ontslagen geweest...
1 -1
Youri08
Inter en CP hadden weinig kwaliteit, Liverpool loopt er van over. We kunnen hem wel helemaal afkraken maar hij is geen mongool.
1 -4
AFCSANCHEZ
Inter geen kwaliteit? Haha.
0 0
Youri08
Ik zei weinig
0 0
Fieldman
Ik mis het middenveld Bazoer - Klaassen - Gudelj nog elke dag. Geflankeerd door backs als Dijks, Boilesen, Van Rhijn en Veltman.

Siggy voor de dribbels vanaf links. Schone voor de diepgang vanaf rechtsbuiten.
8 -3
preme
Je vergeet voor het gemak dat dit de spelers waren waar Frank het mee moest doen.
3 -6
AFCSANCHEZ
Hahaha. Wat een onzin. Van der Hoorn, Gudelj, Duarte, Dijks allemaal topaankopen van Frank de Boer.
3 0
Onpartijdig
Duarte linksback, Sanogo en Zimling... voor dat soort spelers kwam je naar het stadion.
0 0
Mocrodammerr
Wat denk je nou zelf frank..wil jij nou écht bij CP aanvallend en aantrekkelijk voetbal spelen? Dat kan daar niet. Daar hebben zij de spelers niet voor. Maar frank dacht het even wel te doen "it is a proces".. nee frank, zij moeten bikkelen jaarlijks tegen degradatie. Bovendien bak je helaas niks van. 4 wedstrijden 0 pt en 0 goals. Sinds 1923 ofso niet gebeurd bij CP. Zijn titels bij Ajax verbloemen heel veel maar hij laat zijn teams helaas zeer slecht en onaantrekkelijk voetballen.
1 -3
Tedje
kansloos
2 0
Sjaakvaak
Echt belachelijk, dit had je voor Burnley moeten doen. Gisteren zag je een gigantische vooruitgang en hem na die wedstrijd ontslaan, is een farce. Ook de supporters van CP pikken het niet.

En dan te bedenken dat Parish een paar maanden terug heeft gezegd dat hij Frank heeft aangenomen om over lange tijd het hele voetbal te veranderen bij CP.
9 0
Youri08
Ik begrijp dat ze ons niet serieus nemen in Engeland maar dat is ondertussen geheel wederzijds.
7 0
EuforischeRealist
Komt niet als een enorme verrassing natuurlijk. In het huidige voetbal is eigenlijk geen plek voor trainers die iets compleet willen veranderen bij een club. Ik zeg niet dat De Boer een toptrainer is, maar ik denk wel degelijk dat hij een eigen visie heeft die succes kan hebben. De tijd die hij nodig heeft om vooruitgang te boeken met een selectie krijgt hij eigenlijk nergens behalve bij Ajax (en misschien bij een Nederlands elftal), want verder heb je overal krediet te aan de voordeur. Je mag best de speelstijl aanpassen, maar je moet wel direct punten pakken.

Lange termijn visie bestaat niet meer in het voetbal!
0 0
Youri08
Haal hem dan niet. Je weet toch wat hij wil, gun hem dan die tijd.
1 0
AIR-S
Ben benieuwd of zijn opvolger het beter gaat doen....

Slechtste team in de PL, minste geld uit gegeven. Wat verwachten ze nou....

Zonde van Frank zn carriere dit. Hij had gewoon naar een team als Hoffenheim, Hannover of Mönchengladbach moeten gaan. Niet naar Inter en CP. Dat waren bij voorbaat al 2 kansloze missies, zeker Inter.
3 0
Sjaakvaak
Yup, hij pakt steeds een brandend schip in de hoop dat hij ze uit het slop kan trekken.

Hodgson gaat het zeker beter doen. Je ziet al dat ze nu een stuk beter spelen dan afgelopen week. Door De Boer zullen ze ook komende wedstrijd weer beter spelen. Dan lijkt het alsof Hodgson opeens een magic touch heeft, maar dat is dan toch echt het gevolg van de trainingen en tactiek van Frank.
2 0
Bennyben
Van mij mag Frankie zo terug komen, feyenoord speelt precies hetzelfde als Frankie in z'n tijd bij Ajax.

Met dat soort voetbal word je wel gewoon kampioen, en aangezien deze selectie veel beter is als wat die had.

De mensen hier op AS zullen er wel weer anders over denken die vinder immers belangrijker goed voetbal te zien inplaats van prijzen te pakken
3 -7
Restored
Met het aantal punten wat frank in zijn kampioensjaren behaalde was je vorig jaar niet kampioen geworden...
3 -1
Koenniiee
Frank de Boer voetbal: achterin spelers die alleen maar kunnen verdedigen, op het middenveld kracht en voorin statische troep. Op een gegeven moment maakten we geen enkel doelpunt meer voortkomend uit lekker voetbal, maar alleen uit standaardsituaties, een vroege hoge bal voor (Dijks en Veltman) of een afstandsschot van Klaassen, Gudelj, Milik, Lasse of Bazoer. Het was statisch, tikkie' terug en breed, U-vorm voetbal. Puur door het zelf kiezen voor non-voetballers en statische spelers. De tribunes werden leger en leger, onder Bosz voller en voller. En ook die pakte geen prijs.

En btw, zo speelt Feyenoord helemaal niet. De enige overeenkomst is een '10'. Bij Feyenoord heb je aanvallende backs, op het middenveld loopt meer creativiteit (niet veel, wel meer) en voorin is er veel meer snelheid en ruimte voor een eigen actie. Het team voetbalt ook in een veel dynamischer 'jasje' met wél goede aanvallen.
9 -1
Bijgoochem
Gaan ze toch weer lekker kick and rush spelen daar, in plaats van een tijdje vasthouden aan een visie.
Tegen Burnley was het de tweede helft niet zo onaardig (eerste helft was wel drama.) CP had kansen genoeg maar die werden allemaal zwaar verprutst...
De Boer kreeg wel respect van de commentatoren, telkens als hij in beeld was zeiden ze dat het erg frustrerend voor hem moest zijn dat ze zo met de kansen omsprongen.
5 0
Mr.P.
tja, karma is een bitch voor hem
0 -12
AIR-S
Deze opmerking slaat als een tang op een varken.
6 0
PJK54
Jammer maar voorspelbaar zeker in Engeland waar iedere week het maximale wordt gevraagd van spelers en coach.

Succes Frank hopelijk vindt je snel weer een club waar je wel de tijd krijgt.
4 -2
godenzonenssuper
Koning Frank hoeft zich niet druk te maken.
Hennie zal vast al op zijn voicemail staan.
3 -3
Sjaakvaak
Je hoeft ook niet te reageren hoor.
0 -2
MokumInMeHart
De ideeën heeft hij wel, geloof ik. Maar een ander ding is dat over te brengen op een spelersgroep. Eerlijk is eerlijk, in Nederland stond hij soms al behoorlijk te klooien met z'n zinsopbouw en zijn bekende 'eeeeh'. Hij moest altijd extra moeite doen om iets duidelijk te maken (en dat is niet lullig bedoeld) .. Als je dit vervolgens ook nog in een vreemde taal moet doen, is dat wel een stukje lastiger nog. Als zijn Spaans een stuk vloeiender is (en dat geloof ik toch), zou ik t als ik hem was gewoon laag in de Primera zoeken - en eventueel zelfs in de Segunda, waar je wellicht wel wat tijd krijgt.
1 -1
AFCSANCHEZ
Slaat nergens op. Begonnen eindelijk eens beter te spelen, krijg je dit.
3 0
Onpartijdig
Vraag me af wat dit betekent voor Riedewald ,lijkt me geen goed nieuws
0 -1
Heiko
Daarom moet je nooit een trainer achterna gaan
3 0
wladimir
Volgende project bondscoach van Oranje?

Fosuh-Mensah en Riedewald direct op de scoutingslijst zetten.
0 0
Sjaakvaak
Riedewald is drama.
0 0
mvdk
Dat spel we in slijpen kost tijd. Wat denkt Crystal? Dat ze even alles winnen? Alle 19 teams zijn beter.
1 0
DelPiero
Sacked in the morning!
0 -1
kleinedraaicirkel
Aan de ene kant gigantisch wanbeleid van CP. Aan de andere kant kiest FdB altijd projecten uit die niet bij hem passen.
4 0
Onpartijdig
Wat voor Club past wel bij hem dan? Niet lullig bedoeld, maar de clubs worden nu steeds minder nu hij steeds ontslagen wordt. De enige opties die hij nu misschien nog heeft is een club uit België of een laagvlieger uit Spanje
2 0
Mr.P.
tweedeklasser in frankrijk
1 0
kleinedraaicirkel
Een club dat een stabiele strategie heeft en waar hij de tijd krijgt om zijn spel te introduceren. De onderkant van de middenmoot in Duitsland en Spanje zal prima bij hem passen. Er is stabiliteit, hebben een goede eigen jeugd en kijken naar de lange termijn.
1 0
Heiko
Ik zit aan PSV te denken
1 -1
CL=5
Ik zie het hem nog doen ook...
0 0
Tyronetjonaloi
Damn dat is pijnlijk voor Frank. Vind hem geen top trainer, maar had het hem wel gegund.
1 0