Walian vervolgt carrière bij Almere City

JipVR, 29-08-2017 om 13:38, 5741 views, Almere City |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Ezra Walian heeft een contract getekend bij Almere City, dat maakt de club via de officiële kanalen bekend. De negentienjarige spits speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Ajax, maar mocht vertrekken van de Amsterdamse club.

Sindsdien werkte Walian een aantal stages af in Engeland en probeerde hij het bij West Ham United en Bolton Wanderers. De goaltjesdief kreeg bij beide clubs nul op het rekest en zodoende tekende hij in de Jupiler League.

Almere City directeur John Bes is blij met zijn nieuwste aankoop. 'Met Ezra halen we een veelbelovende spits binnen. Door zijn heldenstatus in Azië had hij meerdere opties, maar het tekent de ambities van Ezra dat hij kiest voor Almere City FC als podium om zich verder te ontwikkelen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax4xbestevaneuropa
Ik dacht dat hij altijd een neusje voor de goal had, ken zijn stats natuurlijk niet. Maar als je dat hebt en je hebt een mindere techniek etc. dan kan je het alsnog ver schoppen. Op de goede plek staan en goaltjes meepikken kan veel verbloemen.
Toch heel gek dat er nooit een spits doorbreekt die jarenlang in de jeugd speelde. Wie de laatste was? Patje meer dan 20jr terug. 1 vd beste of de beste opleiding ter wereld...
Ligt het aan de buitenspelers die hun basistaken niet goed uitvoeren zoals voorzetten? Waarom is er de afgelopen 20 jaar niet een spits geweest die jaren in de opleiding speelde en in elk elftal topscorer was? Dat is toch een mysterie.
Ik vergelijk niet met psv en feyenoord door te denken: hadden zij er wel 1 de laatste 20 jr. Maakt me niet uit, je hebt dan Siem die aan valse spits was maar een typische killer daar wachten we al bijna een kwart eeuw op.
Je krijgt helemaal in de jeugd bij Ajax toch zoveel kansen als spits 9 vd 10 potjes, is er ooit iemand opgevallen die elk jaar 30/40 goals maakte...
Bergkamp werd later een echte 10 maar als je zijn goals bij Ajax ziet met Jonk dan zie je dat het ook een pure afmaker was en later meer een aangever en stylist werd.
Ik denk dat het aan Ajax ligt dat als een speler jarenlang in de jeugd speelt als spits, en dan uiteindelijk bij City terecht komt. Hoe kan dat? Had je jarenlang een jupiler league spits in je c/b/a teams lopen en liep iedereen te slapen...Is zijn ontwikkeling gestokt? Hoe kan dat als je de beste faciliteiten hebt in NL? Ex spelers op de toekomst. Hetzelfde als iemand die jarenlang werd opgeleid in hollywood door de beste acteurs, en dan uigteindelijk bij gtst of spangas terecht komt....
0 0
wladimir
Er komen toch veel spelers uit Jong bij Almere City terecht. Het zou zo mooi zijn als die club zou promoveren en er een ultieme samenwerking tussen de clubs ontstaat. Almere is een stad waar 200.000 mensen wonen waarvan het grootste deel voor Ajax is. Die komen vast naar het stadion als er Eredivisie wordt gespeeld en er veel Ajacieden in het team spelen.
1 0
EuforischeRealist
Nou het tekent inderdaad zijn ambities....
0 -2
kleinedraaicirkel
Had eigenlijk verwacht dat die naar Indonesie ging om daar de ultieme mooiboy te worden en leven als een God.
5 0
RRL
Status krijg je zeker als hij er voor zou kiezen om hier (Indonesië) te komen voetballen. Leven als god, mwah, ik denk dat je dat toch enigszins verkeerd inschat. Als je hier bij een relatief goede club komt te spelen dan zit je niet direct ook in een stad waar je graag zou willen wonen, ook niet met veel geld. Salarissen voor voetballers zijn misschien relatief hoog als je naar het gemiddelde inkomen kijkt, maar of je leeft als god, ik weet niet wat je je daar precies bij voorstelt. Ik snap zijn keuze wel.
0 0