TFM is De Boer, maar ook Trustfull dankbaar

BVeenstra, 10-08-2017 om 18:40, 5677 views, Crystal Palace |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Voormalig Ajacied Timothy Fosu-Mensah is trainers Frank de Boer en Orlando Trustfull erg dankbaar. Dat vertelde de verdediger, die dit seizoen door Crystal Palace gehuurd wordt van Manchester United, bij zijn presentatie.

'De manager (De Boer, red.) haalde mij over om naar Crystal Palace te komen en het is duidelijk dat hij me graag in zijn selectie wilde hebben. Dat geeft je als speler direct een goed gevoel en nu moet ik dat vertrouwen terugbetalen', aldus Fosu-Mensah op de website van de Londense club.

Toen Fosu-Mensah bij Ajax in de jeugd speelde, kende hij een moeilijke fase. In die tijd werd hij veel geholpen door Orlando Trustfull en juist in zijn persoon ontmoet Fosu-Mensah nu zijn assistent-trainer. 'Ik had goede tijden bij Ajax, maar ik kan me herinneren dat ik ook moeilijke tijden kende en toen heeft Orlando mij op, maar ook naast het veld enorm geholpen. Als ik nu terugkijk naar die tijd, ook al ben ik nu nog steeds jong, ben ik sindsdien wel enorm veranderd.'

De Boer erg blij met Fosu-Mensah
Andersom is ook De Boer erg blij met zijn nieuwste aanwinst. 'Timothy is een speler met veel snelheid en een enorm fysiek. Tegenwoordig heb je spelers nodig met veel snelheid en kracht', aldus de oud-trainer van Ajax, die Fosu-Mensah kent uit zijn Amsterdamse tijd. 'Ik kan me herinneren dat hij altijd vervroegd werd doorgeschoven. Zijn kwaliteiten vielen toen op bij een aantal andere clubs en ik baalde toen ook heel erg dat we hem op jonge leeftijd verloren aan Manchester United.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
pinballmagic
Het is geen goede zaak dat de Boer allemaal nederlanders haalt
Mocht het zijn dat De Boer wordt ontslagen krijgen die spelers weer een dip te verwerken
Mensah had eerder moeten nadenken en niet meteen al voor het geld moeten gaan.
Dit geldt natuurlijk voor alle jonge spelers die te vroeg voor het grote geld gaan
1 -1
Chesterson93
Maar die jongen kan basis staan op zijn 19e bij Crystal Palace. Ook al lijkt dat niks te zeggen, dat zie ik niemand van onze talenten volbrengen. En al 27 officiële wedstrijden voor United vóór zijn 19e had bijna niemand hier voorzien. De meeste mensen zagen hem nu al terugkeren bij Almere City.
0 0
Elheffe
Ben ik met je eens maar ik snap ook dat die gasten op jonge leeftijd voor het geld kiezen. Je weet maar nooit hoe het loopt. Kijk maar naar Appie bijvoorbeeld. Hoe kut het ook is, het kan zo voorbij zijn :(
0 0
gi0vanni
Het snappen dat er voor het geld kiezen is 1 maar omdat wat heeft Appie hier mee te maken? In zijn situatie zou hij niets aan meer geld gehad hebben, laat staan een ander want gezondheid is niet te koop.
0 0
Elheffe
Heeft nu inderdaad niks aan geld, laat staan een ander. Dat klopt. Maar het is toch fijn als de familie zich geen zorgen hoeven te maken over de financiën. Het is overigens maar een voorbeeld. Wat ik er mee aangeef is dat het zo voorbij kan zijn door onvoorziene omstandigheden. Dat kan ook een ernstige blessure zijn waardoor je niet meer kan voetballen. En ja, dan snap ik wel dat er voor geld wordt gekozen.
0 0
Bensco
Ik zag in trustfull altijd een goede vervanger van Frank. Hij liet de A1 toen echt schitterend voetbal leveren.
1 -3
geDaante
Trustfull is de lange ballen man. De Boer ging in zijn laatste seizoen ook veel af op 'inzichten' van Trustfull, die De Boer adviseerde vaker en sneller de lange bal te hanteren.

Als je De Boer nu ook weer hoort dat je tegenwoordig snelheid en kracht nodig hebt, en dus gewoon de rest van de voetbalwereld achterna holt en napraat, wordt steeds weer bevestigd dat deze mannen niks bij Ajax te zoeken hadden en hebben.
3 -2
Bensco
Trustfull opteerde alleen de lange ballen tactiek omdat hij geen resultaat zag in het opbouwen vanuit achter wat de boer voor ogen had. Trustfull was er van overtuigd dat met lange ballen meer druk op de tegenstander kon worden gezet. De voorste linie hun taak was het om balvast te zijn zodat de middelste linie kon aansluiten en kon zorgen voor een maximale bezetting op de tegenstander zijn helft. Zo voetbalde hij met de A1 ook namelijk. Dat Frank er vervolgens zijn twist aangeeft door de lange bal gelijk om proberen te zetten naar een goal is een ander verhaal.
0 0
geDaante
Dus niet opbouwen, maar de lange bal om de bal voorin te krijgen. Is niet des Ajax, is meer des Salzburgs.

Opbouwen is een van de belangrijkste kenmerken van het Ajax spel, daar begint het mee. Als je daar al niet in gelooft heb je niks bij Ajax te zoeken.
1 0
Bensco
Bosz deed precies hetzelfde gap. die geloofde ook niet in rustig opbouwen. De bal moet zo snel mogelijk naar voren, de aanvallers moeten balvast zijn en de middenvelder zo snel mogelijk bij kan sluiten. In aanvallend opzicht zijn die 2 niet zo verschillend, het is echter in het verdedigend opzicht waarin Bosz zijn visie zich onderscheid van Trustfull.
0 -1
afcas
nee, bij bosz werd er over de grond gespeeld. je kunt zo snel mogelijk naar voren door de bal naar voren te trappen of door snelle combinaties. van dat laatste was bosz meer fan.
0 0