[Update] Fosu-Mensah fit voor Ajax

SJvanveen, 21-05-2017 om 16:40, 9294 views, Manchester United Evening News | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Timothy Fosu-Mensah hoopt fit te zijn voor de Europa League-finale tegen zijn oude club Ajax. Daarbij heeft de verdediger annex middenvelder over de Amsterdammers gesproken in gesprek met Manchester Evening News. 

'Ik vertrok als zestienjarige bij Ajax. Als een jonge jongen was ik daar voor acht jaar. Ik ken daar heel veel mensen, dus het wordt heel speciaal. Natuurlijk wil ik graag van hen winnen, ik ben immers een speler van Manchester United nu. Ze zijn een goed team, anders zouden ze niet in de finale staan, maar dat zijn wij ook', spreekt 'Timbo' over zijn voormalig werkgever. 

'Wij zijn echter meer gefocust op onszelf. Ze hebben een aantal goede spelers, een jong team', vervolgt Fosu-Mensah, die zelf, na blessureleed, er hoopt bij te zijn in Stockholm. 'Het gaat goed. Ik werk hard en ik probeer zo snel mogelijk terug te keren. Alle betrokkenen doen goed hun werk.' 

Update - 16.40 (21 mei 2017)
Timothy Fosu-Mensah is hersteld van zijn schouderblessure. Zondag komt hij in actie voor United tegen Crystal Palace, waarbij Mourinho veel jongelingen het veld instuurt. De Nederlander was geblesseerd, maar is dus ook fit voor de Europa League-finale tegen zijn oude club Ajax. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
afca95
Lekker boeiend of hij fit is, speelt toch niet.. kiest voor geld ipv Ajax. Prima ieder z'n keus.
0 0
Chesterson93
En toch maakt hij aardig minuten. Dat hoogmoedige hier is niet nodig. Wees ook eens blij dat een ex-talent van Ajax het voor elkaar krijgt om - hopelijk - te slagen in de Premier League.
0 0
Biss
Fosu-Mensah fit tegen Ajax*
0 0
R.F.
Zouden we elk jaar zulke hoge ogen gooien in de EL en een hoger salarisplafond hebben dan was de kans veel groter dat hij er nog zou zijn. Sportief en financieel moet je aantrekkelijker zijn dan dit soort koopclubs. Dat is wat je zelf kan doen.

Maar als je binnen kan lopen zonder nog een fatsoenlijk seizoen te hebben gedraaid, je ouders een fijne baan krijgen en in het buitenland kan wonen. Dan ben je gek als je het niet doet. Ajax moet wel wat meer doen om daar mee te concureren.
0 0
afca95
Nee, je moet willen om voor Ajax 1 te spelen. Ze gaan niet harder lopen voor een tonnetje meer ze worden er arroganter van en uiteindelijk pleuren ze op. als je snel rijk wilt worden moet je niet bij Ajax voetballen. Bij Ajax speel je als talent om de beste te worden, niet om je bankrekening te vullen.
0 0
trodat4030
Vergeet niet dat TFM 1 vd 3 spelers was die vertrok omdat Ajax het advies van Cruijff volgde en spelers pas op hun 17e contracten aanbood. 1 van de weinige adviezen van JC waarvan ik liever had dat hij het niet had gegeven. Net als Dilrosun en Peeters kreeg TFM geen aanbieding vd club en wel vanuit t buitenland, dus zijn vertrek was wel te begrijpen.
1 0
Ozymandias
Dilrosun was alleen al rond met City voordat hij zestien werd. Het had in zijn geval dus geen verschil gemaakt als Ajax toen wel zestienjarige 'gewoon' een contract aanbood.
0 0
trodat4030
Hij had ook rond kunnen zijn met Ajax voor z'n 16e. Die 16 jaar is alleen de leeftijd waarop je daadwerkelijk mag tekenen, niet wanneer je mag onderhandelen, anders kunnen spelers nooit op hun 16e verjaardag tekenen (iets dat regelmatig gebeurt).
0 0
Chesterson93
Precies
0 0
R.F.
Maar bij Barca was hij niet weggegaan..
0 0
trodat4030
Bij Barca had ie op z'n 16e een contract gekregen idd.

Wat ik duidelijk wil maken, het had niks met sportieve prestaties en salarisplafond te maken. Meer met het überháupt aanbieden van een contract.
0 0
R.F.
Snap je punt.
Maar het was Tim wel duidelijk dat Ajax hem wilde behouden, alleen wilden ze hem geen contract geven (lekker Jonk!)
Bij Ajax loopt zo'n speler weg, bij grotere clubs zou zo'n speler een jaar afwachten.
Reden: Timmie wilde niet per sé slagen bij Ajax, hij zag Ajax 1 als een tussenstap die hij als het even mogelijk was over kon slaan.
En daarom zeg ik: talenten moeten Ajax gaan zien als een essentiële tussenstap. Financieel en sportief zijn daar de twee grootste factoren in.
0 -1
Caparzo
Alle reacties in de trant van "het is zijn beslissing", jullie hebben helemaal gelijk, hij heeft gekozen voor het snelle geld en de korte termijn. Dat is uiteraard zijn (en ook van alle andere Minkjes) goed recht. Maar het is zo dood- en doodzonde. Het is zo'n ellende dat zulk talenten verloren gaat door een zak geld. We zien deze jongens stuk voor stuk niet meer terug op hoog niveau, een ongekend verlies voor het NL-voetbal. We hadden ze zo ontzettend goed kunnen gebruiken. Daar kan ik oprecht wel van janken. Maar goed, het zij zo.. Het schijnt de tijd te zijn, gelukkig blijven de verstandigen wel, en gaan we daar nog erg veel plezier aan beleven.
1 0
DaishRedan
Fosu Mensah is helemaal geen verloren talent, kampt alleen met wat blessures maar is een van de veelbelovende talenten in Manchester.
0 0
3*stars*3
Jeugd krijgt van Mourinho, zelden kans.
2 0
Ajax#1900
Ook toen hij fit was speelde hij geen enkele rol. 2 x ingevallen en een paar nietszeggende potjes in de fa cup.
1 0
bojansuarez
We hoeven die jongen echt niet te bashen. Het is zijn beslissing en dat valt alleen maar te accepteren. Wil je niet? Ok daar is de deur. Ik snap het zelf niet dat je zo kan zijn, de club die 8jaar lang in jouw investeert en dan gratis de deur uit te gaan. Vanuit een humaan perspectief, hoe bedoel je ondankbaar? Maar goed het is zijn recht en wij doen het met de talenten die wel willen.
2 -3
atalantanio
Bij Ajax had hij nu kunnen zijn wat Sanchez is, de grote man in de verdediging die straks een basisplaats heeft in een Europese bekerfinale en via de voordeur naar elke Europese topclub kan gaan. TFM heeft zijn keuze gemaakt en zit nu waarschijnlijk 90 minuten op de reservebank toe te kijken (als hij er al zit). Op zo'n moment kan ik me moeilijk voorstellen dat geld belangrijker is dan het sportieve aspect. Kun je nog zo stoer praten terwijl je geen enkele bijdrage hebt geleverd.
7 0
Lazell
Maar dan hadden we Sanchez niet gehad. Geloof niet dat TFM dat niveau kan aantikken.
3 0
DaishRedan
Sanchez is een een exceptioneel talent die gaat Barcelona, Real Madrid halen.
1 0
Ozymandias
Fosu-Mensah is een minstens net zo'n groot talent. Zijn potentieel is nog groter dan dat van De Ligt doordat Fosu-Mensah een veel groter atletisch vermogen heeft. Ik hoop enorm dat hij volgend seizoen wordt verhuurt want het zou jammer zijn als zijn ontwikkeling stokt. Hij moet over een paar jaar namelijk met De Ligt het centrale duo achterin bij Oranje vormen.
1 -1
afca95
Als FM zo goed was stond hij wel wat vaker in de basis. Sanchez is veel en veel verder. Daarbij bij United krijgt hij geen kans die kopen dadelijk weer wat in, zit hij gewoon op de tribune. Wordt ie verhuurd aan Watford ofzo, hebben we bij me talenten gezien je wordt er niet beter van.
0 0
Chesterson93
Meen je dit? "Als hij zo goed was". Want Aké speelt ook basis bij Chelsea? Aké zou bij PSV, Ajax en Feyenoord alles spelen en speelde alles bij Bournemouth. Ach, we zullen zien. Als TFM een heerlijke carrière krijgt, laat hij zien dat je als Nederlands talent ook via het buitenland dit kan bereiken. And on the side note: België laat zien dat het helemaal kan met alle spelers die nu in het Belgisch elftal spelen.
0 0
Bensco
Er zijn meerdere wegen naar Rome. Ipv dat iedereen hier TFM loopt te bashen kunnen we ook een oud-Ajacied een hart onder de riem steken en hem succes wensen. Wie zegt dat hij hier wel de kans had gehad? Nu bij ManU krijgt die ook speeltijd en traint die op een hoog niveau. Het enige wat die niet kan is woensdag die cup omhoog houden ;)
2 -3
3*stars*3
Denk dat hij echt wel een kans zou krijgen bij ons.
Zelfs een Pelle Clement kreeg een kans en das toch een speler die nooit als toptalent werd gezien.

Denk dat al die jongens toch wel achter hun oren krabben, als ze zien waar Ajax staat en zeker als je ziet dat zelfs 17-jarige spelers een kans krijgen en in EL halve finale spelen.
Voor naam en aantrekkingskracht, is dit echt top voor Ajax.
0 0
mistermiyagi
Fosu was een verder geweest als hij bij Ajax was gebleven, het is leuk dat je met Zlatan traint en in de Premier League je minuten speelt.

Het is belangrijk om nu te spelen, het niveau premier League is ook hoog voor een jonge knaap.
0 0
Ajax#1900
Mediatraining be like
0 0
Petervandersluis
prima rechtsback en eventuele backupp voor cv
0 0
Bennyben
Over 5 jaar praat niemand meer over fosu mensah, maar praat men alleen nog maar over de ligt die wel aan carrièreplanning doet.
1 0
BobHaarms86
Ik meen dat hij in een eerder interview had aangegeven dat hij was vertrokken omdat Ajax geen plan met hem had. Uitzicht op een contract had hij ook al niet... Helaas zijn toen een aantal grote talenten vertrokken (Peeters,Dilrosun,Maalen en dus Fosu-Mensah). Gelukkig is er wel meer duidelijkheid geschept in de jeugd en worden jeugdspelers sneller aan ons gebonden. Maar om ze nu geldwolven te noemen omdat ze voor zekerheid + een mooie uitdaging kiezen, gaat me in deze gevallen te ver.
0 -2
toen_was_ajax_super_goed
losers ...die zgn top talenten die op jonge leeftijd vertrekken. die gasten snappen niet dat hij allang in ajax 1 en nederlands elftal had gespeeld als hij bij ajax was gebleven
1 0
iammike
Jammer dat TFM weg is gegaan, ik denk dat hij onder Bosz de nummer 6 was geweest!
1 -1
chrisjuhhh
Nou dat denk ik van niet , want TFM is geen 6 !
1 -1
Loek14
Stel je voor Fosu nu in de plaats van Schöne <3 niets tegen Schöne maar op Europees niveau komt die soms te kort voor 6!
1 -4
Bennyben
Mensen die enkel voor het geld voetballen zie ik liever niet bij Ajax
2 0
de-Ajacied
Maar Donny vd Beek heeft weet meer power en balvastjeid
2 -1
AFCSANCHEZ
Maar Donny gaat Klaassen vervangen als die weg gaat. Dan zou Fosu Mensah op plek van Schone kunnen.
0 -2
mistermiyagi
Donny vervangt Klaassen helemaal niet..

Of wou je Donny ook achter de spits zetten, schaduwspits want daar speelt Klaassen.
0 -1
AFCSANCHEZ
Heeft Donny zelf gezegd. Dat als Klaassen weggaat hij de kans krijgt.
0 0
mistermiyagi
Je snapt er geen kut van..
0 -1
Tinus
Maakt toch allemaal niet uit? Die jongen gaat natuurlijk echt niet terugkomen. Bovendien is het niet zo dat hij nooit speelt als hij dit is.
0 0
Ajacied0343
Maar daar staat de jong al klaar..
1 0
AFCSANCHEZ
Ja, je hebt gelijk. Laat maar dan haha.
0 0