Sneijder over conflict: 'Ver-van-mijn-bed-show'

JipVR, 22-03-2017 om 17:15, 3940 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Wesley Sneijder ziet het huidige conflict tussen Turkije en de EU niet als reden om van club te wisselen, zo geeft de middenvelder van Galatasaray aan tegenover de NOS.

'Ik probeer me heel ver weg te houden van politiek en merk er zelf helemaal niets van. Niemand stelt mij vragen', vertelt Sneijder. 'Ik ben Nederlander en woon in zijn land, maar het raakt mij persoonlijk niet. Het zou voor mij nooit een reden zijn om een andere club te zoeken.'

'Het is voor mij een ver-van-mijn-bed-show, ondanks dat ik heel dichtbij zit', vervolgt de ex-Ajacied. 'Ik concentreer me nog gewoon op het voetbal, lekker met mijn gezin. Tuurlijk heb je het erover, met collega’s of Turkse vrienden. Niet op zo’n toon, het is meer kleedkamerpraat of dingen die je thuis bespreekt. Daar moet het ook blijven. Het zal voor mij nooit een reden zijn om te vertrekken. Ik loop nooit weg voor dat soort situaties, het kan zomaar volgende week anders zijn.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
unis
Beetje makkelijk en dom van onze Wes...

Ver van mijn bed? Ver van zijn bank bedoelde hij denk ik?
Nederland wordt op alle mogelijke manieren in het hemd gezet... en wij zijn nazi's en fascisten!!!
0 -2
Mung
Lekker makkelijk praten achter je toetsenbord. Als je kinderen daar op school zitten ga je niet de Che Guevara uithangen.
2 0
Saren
Voor het geld dat hij krijgt zou ik met een Noord-Koreaanse vlag in mijn handen in Pyongyang gaan voetballen. Je koopt geen brood met een nationaliteit... (behalve Nederlanders in Noord Ierland. Kidding)
0 0
Dolblij
Mario Gomez verliet Besiktas omdat hij om politieke redenen niet meer in Turkije wilde spelen, en zo heeft hij het ook aangegeven in de media. Zo kan het dus ook.........
1 0
tonny
Hij zegt wat die eikel graag horen wil.
Om zijn geld te waarborgen.
Terwijl duizenden onschuldig hun werk kwijt zijn en in de gevangenis belanden.
Walgelijk dat je niet je mening durft te geven je te uiten zolang je maar geld ontvangt.
Blijf dan maar lekker daar wonen.
0 -2
gras
Ah, een internet held. Cool man. En hoeveel miljoenen heb jij in je leven al opgeofferd voor principes?

1 0
Harrie Nak
Zolang ze de (gewassen) miljoenen maar overmaken toch, Wes?
2 -2
gras
Kerel, alsof Sneijder ook maar enig ander antwoord kan geven. Denk eens na. Hij brengt zijn club onder enorme politieke druk als hij iets gevoeligs zegt over de opstelling van Erdogan.
2 -1
je
Over the hill
1 0
NouridolbergNeres34
Raar dat hij zegt ik merk er niks van, laatst nog op tv dat hij en zijn vriendin met de dood werden bedreigd. Ook dat beeld dat hij erdogan de hand schud en turkse logo van de vlag kuste op zijn shirt. Ik werd daar heel ongemakkelijk van..
3 -2
Red Devil
Dit domme mannetje denkt alleen maar aan de muntjes die maandelijks worden gestort op zijn rekening.
En dat wijf van is net zo hersenloos.
Veel babbels maar een IQ van 0,0 maar dat geldt voor veel meer voetballers.
10 -8
Ajax27
en deze opmerking krijgt dan ook nog 2 plusjes.
Het niveau op AS... werkelijk.
5 -4
Harrie Nak
Tenzij je het over zijn toon heeft, maar wat zegt hij verder dat niet klopt dan?
0 -1
3*stars*3
Het is erg grof maar ik snap zijn punt wel...
Heb trouwens geen plusje gegeven omdat ik op app zit ;-)
1 0
AjaxDordt
Enige kortzichtigheid is de gemiddelde voetballer inderdaad niet vreemd hoor...
2 -1
AjaxDordt
Noem me maar een moraalridder, maar in een dergelijk land zou ik niet willen werken.
15 -2
afcas
zouden ze daar ook zo over ons denken? waarschijnlijk wel.
1 -1
AjaxDordt
Tja, we zijn al voor nazi's en fascisten uitgemaakt, dus ik denk het wel
2 0
afcas
precies en zover zitten ze er niet van af.
0 -6
Middenweg401
Verklaar je eens nader. We zijn dus bijna nazi's en fascisten hier? Boeiende stelling. Nu nog een onderbouwing graag, i.t.t. die mafkees daar.
1 0
afcas
De manier waarop Nederlanders moslims in het algemeen behandelen wijkt niet heel ver af van hoe Duitsers Joden behandelden vlak voor de oorlog uitbrak bijvoorbeeld.
0 -12
OKP-AFCA
Misschien moet je jezelf eens verdiepen in hoe de Duitsers met de Joden omgingen, voordat je zulke achterlijke uitspraken doet.

Net een stomp op je kop gehad ofzo?
4 0
afcas
Daar heb ik me beter in verdiept dan jou blijkbaar. Alleen kijk jij waarschijnlijk pas vanaf het moment dat ze joden systematisch af begonnen te slachten. Maar er zijn zat mensen hier die moslims als minderwaardige wezens zien. Er zijn genoeg mensen die moslims zelfs lager klasseren dan de meeste diersoorten. Er is een hoog nationalisme gehalte in nederland waarbij men denkt dat het nederlandse volk het beste volk ter wereld is. Maar blijven jullie lekker in die grot van jullie leven...
0 -3
Ajax-4-ever
Misschien is het een idee om met andere mensen om te gaan en dus zelf uit je grot te komen als ik het zo hoor! Hoog nationalisme gehalte? Hoe kom je erbij? Mensen kennen het volkslied nauwelijks. Je denkt zeker ook dat Nederland heel Europa binnenkort binnen gaat vallen?
1 0
OKP-AFCA
Jij zegt anders zelf "vlak voordat de oorlog uitbrak".

En enige nuance in je verhaal aanleggen zou geen kwaad kunnen bij zulke uitspraken. Inderdaad, racisme zit er hier zeker nog in en gebeurd dagelijks in Nederland maar je moet niet doen alsof heel Nederland anti Moslim is en alsof Moslims hier niet over straat kunnen zonder besprongen, bestolen en bespuugd te worden.

Nogmaals nuance, zoals bij je tweede reactie al een stuk beter is waar je het over een groep mensen hebt ipv Nederland in zijn geheel.

Maar dit is laatste wat ik erover zeg, politiek geneuzel hoort niet op AS daar zijn genoeg andere sites voor, maar misschien is het een idee voor jou om een ander oord te zoeken ipv de fascistische staat Nederland? Dan blijf ik hier in mijn grot.
0 0
godezonensuper
Man man man..
2 0
BariAFCA
Ga jij eens gauw je mond spoelen dwaas. Wat een belachelijke opmerking zeg.
3 0
afcas
Leg me uit waar ik fout zit? Ziet een groot deel van de nederlandse bevolking moslims niet als minderwaardig? Ik zie elke dag mensen die over moslims praten alsof het een stel wilde dieren zijn... Sterker nog, net als voor de oorlog hitler over joden riep dat zij de oorzaak zijn van alle problemen hoor je hier nu continue dat moslims de oorzaak zijn van alle problemen... Maar blijf lekker in je grot leven.
0 -3
BariAFCA
Moslims als minderwaardig? Vanaf kleins af aan ga ik met iedereen om ongeacht afkomst. Multicultureel. Naar mijn mening is Nederland in die zin ook een land waar je echt jezelf kunt zijn. Kijk ik naar Amsterdam dan zie ik daar al helemaal een multiculturele samenleving. Ik vind je vergelijking met hitler en joden dan ook te bespottelijk voor woorden.
1 0
ram
Dat gevoel heb ik ook.

Maar toch... als je daar prettig leeft, gelukkig bent, een mooi salaris hebt, enzovoorts; dan praten we denk ik toch anders.
1 -3
Jajijdaar
Sneijder kan nu nog een rol van betekenis spelen bij Ajax samen met Huntelaar.
Yolanthe is ook veel in Nederland weer actief, dus wie weet komen ze wel terug.
4 -3