[Update] Tudor nieuwe trainer Sneijder en De Jong

BVeenstra, 15-02-2017 om 16:15, 4579 views, CNN Turk |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jan Olde Riekerink is ontslagen bij het Turkse Galatasaray, zo meldt CNN Turk. De voormalig Hoofd Jeugdopleiding van Ajax behaalde de laatste tijd slechte resultaten met zijn equipe, waarna zondag een nieuw dieptepunt werd bereikt tegen laagvlieger Kayserispor.

Reden voor de clubleiding om afscheid te nemen van de 53-jarige voetbaltrainer, die na het ontslag van Mustafa Denizli aan het roer kwam. Olde Riekerink werd in maart vorig jaar aangesteld, won de Turkse beker en haalde onder meer ex-Ajacied Nigel de Jong naar Istanbul.

Vorig seizoen eindigde de oud-voetballer op een historisch lage plaats in de Süper Lig, namelijk op de zesde plaats. Dit jaar deed Olde Riekerink het iets beter. Momenteel staat Cim Bom Bom op de derde plaats op vijf punten van koploper Besiktas. Volgens CNN Turk is de club van Wesley Sneijder al op zoek naar een vervanger.

Update - 16.15 uur (15 februari 2017)
Galatasaray heeft Igor Tudor aangesteld als opvolger van de onlangs ontslagen Jan Olde Riekerink. De oud-speler van Juventus wordt daarmee de nieuwe trainer van oud-Ajacieden Wesley Sneijder en Nigel de Jong. De Kroaat tekent voor anderhalf jaar bij de club uit Istanbul, zo laat de Turkse club weten.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Wel lache dat ik met mijn begin 30 jaar nu overal trainers zie komen die ik in het verleden nog heb zien voetballen. Zoals onder andere Tudor, die een verdedigend beest was maar niet echt kon voetballen. Benieuwd wat voor speelwijze zo'n iemand gaat uitdragen als hij aan de macht is.
0 0
Redrum
Ik verwacht in ieder geval geen speelwijze waar onze Wesley goed tot zijn recht komt. Voor Nigel kan het zomaar eens wel goed uitpakken.
0 0
Civilengineer
Ik snap zulke clubs niet. Het ontslaan van een trainer wegens teleurgestelde resultaten leid zelden tot enorme verbeteringen van de resultaten. In dit geval is het helemaal duidelijk dat de supports en/of het bestuur wil laten zien wie de touwtjes in handen heeft.
0 0
Ferd
Ik snap JOR niet, hij was 'veilig' hoofd opleidingen waar hij niet hoefde te vrezen voor een snel ontslag maar koos toch voor een positie als hoofdtrainer waarbij een ontslag al bijna zekerheid was.
0 0
MankeNelis
Cruijff wilde een andere koers en schoof toen Wim Jonk naar voren. JOR had niet zoveel keuze.
0 0
Ajax#1900
Haha, hij was bij Gala hoofd jeugdopleiding, daar ging het over.
0 0