De Jong: 'Apart om tégen Ajax te scoren'

HarryVlug, 19-12-2016 om 07:45, 3812 views, Algemeen Dagblad | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Scoren in de ArenA is voor Siem de Jong niet heel bijzonder, maar afgelopen zondag met PSV tegen Ajax (1-1) was wel een vreemde ervaring voor de oud-Ajacied. De middenvelder wilde niet te lang nadenken over het vieren van zijn doelpunt en deed het eerste wat hij kon bedenken.

'Natuurlijk is het apart om tégen Ajax te scoren en dan ook nog in de Arena', stelt de doelpuntenmaker tegenover het Algemeen Dagblad. 'Ik heb maar gedaan wat het eerste in me opkwam: naar Gastón Pereiro lopen en hem bedanken voor de pass. Dat doe ik eigenlijk altijd met degene die me bedient, dus het zag er vast niet gekunsteld uit, of zo.'

Op de tribunes was het ontvangst verschillend voor de terugkerende De Jong. 'Ik vond de ontvangst in elk geval niet vervelend of negatief. Ik blijf sowieso de mooie herinneringen aan Ajax koesteren. Alleen wil ik het nu laten zien in een PSV-shirt.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bennyben
Achteraf hadden we Siem er best bij kunnen hebben als back up voor dolberg
0 0
Siemmie
Denk ook dat Siem het doelpunt liever niet had gemaakt. Natuurlijk wilde hij wel winnen, maar dan met een andere doelpuntenmaker.. Die eerste grote mogelijkheid van hem verprutste hij trouwens wel echt op de typische Siem de Jong manier ;)
0 -1
aniel.rambharos
Aan zijn reactie bij dat doelpunt kon je al zien, dat hij het niet leuk vond om te scoren tegen zijn cluppie. Hij lachte niet eens, wees alleen met een vinger richting Pereiro om hem te bedanken. respect Siem. Jij wou naar Nederland terug om speeltijd te krijgen. Je wou terug naar Ajax maar het kon niet, vanwege een te groot bezet middenveld. We verwijten je niks Siem. Alleen jammer dat je dit in het shirt van PSV deed. Enfin, het is je vergeven. Had Klaassen je maar beter moeten dekken.
2 0
trainerdv
Was een knappe goal: Eerlijk is eerlijk. Ik vraag me af of hij nog wel goed genoeg is voor de basis bij de topclubs in Nederland. Wij hoefden hem niet, bij Psv bankt hij en één zwaluw maakt nog geen zomer. Hopelijk neemt hij Feyenoord later dit jaar nog te grazen om het goed te maken ....
2 0
rdewaart
Als hij slim was geweest had hij met het in de 2e ring schieten van de bal wraak kunnen nemen op de lampies die hem in 040 constant uitfluiten.
0 -2
Japievanopdehoe
Wraak in plaats van vergelding. Slimme oplossing hoor. Applaus voor je volwassen denkwijze.
1 0
AFCSANCHEZ
Tuurlijk voelt Siem zich nu vreselijk. Hij is een Ajacied en wilde hierheen komen maar dat wilden ze bij Ajax niet. Die voelt zich echt klote nu, dat weet ik wel zeker.
2 0
Schöne82
Respect voor Siem!
5 -2
mistermiyagi
Werd.ook een potje uitgefloten.. zat in het stadion.
2 -2
ambtenaar
Deed toch pijn bij mij om hem te zien scoren tegen Ajax.

Ben totaal geen fan van hem maar als hij gisteren bij ons in de spits had gestaan ipv Cassiera had hij er zeker 1 of 2 ingeprikt.
2 0
AFCA.
Volgens mij vond hij het toch niet helemaal fijn om tegen Ajax te scoren.
0 0
AjaciedMike
Nee, duidelijk! Hij wilde gewoon terugkeren he. Dus Siem blijft een Ajacied in mijn ogen.
2 0
Siemmie
Kut media. Iedereen denkt nu dat de hele ArenA floot voor Siem, wat totaal niet het geval was. Fluitconcert was voor Guardado, Siem kreeg groot applaus.
6 0
Ajacied33
Uitgerekend Blinker, een ex kakkie nam het bij SV op voor het Ajax publiek om te zeggen Dat de fluitconcert voor Guardado was. Sensatiezoekers
5 0
WyZynDeBeste
Afschuwelijk om helden van een paar jaar geleden in een afgrijselijk lelijk Umbro shirt te zien met Energiedirect erop gedrukt.
0 0
Raikkonen94
Hoewel een gedeelte van de fluitconcerten zeker ten deel vielen aan Siem was een gedeelte ook zeker voor Guardado bestemd lijkt me. Er was ook nog wel wisselend applaus te horen en dat heeft me positief verrast. Al hoor je daar in de praatprogramma's weinig over.
5 0
Lekiam
Je hoorde eerst een fluitconcert en dat was zeker voor Guardado. Daarna hoorde je applaus en dat was voor Siem.
5 0
chrisjuhhh
Waar ik zat zo wie zo
0 0
Siemmie
Precies, het grootste gedeelte van het stadion heeft geapplaudisseerd voor Siem. En dan hoor je de media natuurlijk weer over een 'striemend fluitconcert'. Zal ook een keer niet.
0 0