Terugblik Ajax TV: Ajax verslaat Dinamo Kiev

FinnDekker, 21-08-2018 om 08:00, 6057 views, Ajax.nl | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

In augustus van 2010 stond Ajax ook in de play-offs van de Champions League tegenover Dinamo Kiev. Uit werd 1-1 gespeeld door een goal van Jan Vertonghen. Thuis werd er tot grote opluchting van Ajax wel gewonnen. Luis Suarez en Mounir El Hamdaoui scoorden voor de Amsterdammers.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PepG
Acht jaar na dato kan ik me nog steeds irriteren aan Mounir die de bal afpakt van Suarez.
0 0
Bjorn
We herinneren dit allemaal als een wereldpot, maar hadden met 0-2 of 0-3 moeten achterstaan.

Good old Suarez redde ons maar weer eens, samen met Stekelenburg, Toby en Jan.

De sfeer was ongekend.
1 0
Biornha
De Zeeuw was toen ook echt goed, heeft in 2 jaar Ajax echt zijn beste tijd gehad, vooral zijn eerste seizoen was zo sterk. Toevallig trouwens dat dit ajax ook speelde in een soort 4-4-2. Hopen op nog zo'n sfeer woensdag, en een iets beter resultant voor de wedstrijd in Kiev (2-0 zou lekker zijn!)
0 0
gras
Ja, die spanning en ontlading was een voorloper op 15 mei een jaar later: de hunkering naar succes na zoveel jaren droogte was enorm. Steek was trouwens ontzettend goed, vooral die rechtervoet/rechterteen.
0 0
Aspers73
Hopelijk flink pak slaag voor PSV vanavond, en daarna een mooie overwinning voor Ajax. Dat maakt de week perfect.
0 -2
Jari10Litmanen
Dat is nogal kortzichtig. Heb je niet meegekregen dat Nederland ondertussen 13de staat in de Uefa-ranking? Daardoor speelt zelfs de kampioen play-offs voor de CL.
0 0
Restored
pfff toen kwamen we in het begin van de wedstrijd ook goed weg... trouwens ligt het aan mij of werd er toen veel meer gecombineerd? Tegenwoordig zien we bijna alleen nog voorzetten en steekpasses maar weinig korte combinaties
0 0
Wereldtop
Nou dan zie je het denk ik niet helemaal juist. Als je het middenveld tegenover elkaar zet, dan zit er nu veel meer voetbal in. Er wordt nu juist veel gecombineerd met Frenkie, Schöne, Tadic en Ziyech. Onder Jol was het meer gokken op Suarez en El Hamdaoui. Onder de Boer kwam er meer voetbal in, maar helaas werd het elftal in de jaren later steeds slechter door matige aankopen. Als je nu die opstelling terugkijkt onder de Boer de laatste 2 jaar doet het pijn aan je ogen. Gelukkig zijn er nu weer betere tijden
0 0
gras
Dat is een beetje een perspectief dat vanzelf ontstaat, maar wacht maar totdat je beelden van het huidige Ajax over een paar jaar terugziet. Dan loopt het kwijl uit je mond. Er zit zoveel voetballend vermogen in dit team.

Maar wel eens dat we enorm zwijnden in die pot. De altijd verguisde Sulejmani trouwens die een assist gaf, waarmee hij de helft van zijn transfersom al terugbetaalde. En Hamdaoui die geen flikker uitvoert in het veld maar enkel lui balletjes afwacht op de 9 positie, terwijl Suarez zich slagen in de rondte werkt. Hamdaoui maakt op die manier 1x een intikker en een andere keer staat hij op die manier een een actie en mogelijke goal van Suarez in de weg. Siem de Jong met belangrijke acties, een pre assist en balvastheid, Eriksen die zoals wel vaker balverlies lijdt op een hele gevaarlijke plek, Toby die goed verdedigt. Leuk om terug te zien, maar dan wel om het resultaat en de bekende gezichten.
2 0
EuforischeRealist
Spijker op de kop, als je bij rust met 1-3 achter staat heb je weinig te vertellen.

Ik heb voorlopig een goed gevoel over de komende tweestrijd, maar makkelijk wordt het allerminst.
0 0