Spaan vreest deelname Gudelj in Klassieker

BartVeenstra, 22-10-2016 om 10:05, 6097 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Henk Spaan, columnist bij Het Parool, vreest dat Ajax zondag tegen Feyenoord weer zal gaan aantreden met Nemanja Gudelj. De middenvelder verving afgelopen donderdagavond in de wedstrijd tegen Celta de Vigo (2-2) de geblesseerde Lasse Schöne, over wie het nog de vraag is of hij het duel met de Rotterdammers gaat halen.

Allereerst schrijft Spaan dat Ajax qua individueel talent in de aanval met gemak moet winnen van Feyenoord. 'De voorbereiding van Dolberg op het doelpunt van Ziyech was formidabel. Eerst dat tikkie met zijn schoenpunt door de benen van een Spanjaard, zo'n tikkie à la Fàbregas op het allerlaatste nippertje, en daarna een perfecte pass in de ruimte met exact de goede snelheid. Ziyech moest alleen nog zijn eigen talent even aanspreken, hij hoefde niet eens diep te putten om de bal langs de keeper te schuiven.'

Spaan ziet in dat Feyenoord niet over dergelijke spelers beschikt. 'Daar staat tegenover dat bij Ajax misschien Gudelj weer moet meedoen. Tegen Celta nam hij in de 40ste minuut een vrije trap, uiteraard te hoog. In de 44ste minuut moest hij zo nodig schieten van twintig meter en in de 48ste minuut ging er weer een vrije trap mis', baalt de columnist van Gudelj. 'Het allerergste is dat hij naast Ziyech gaat staan als die een vrije trap mag nemen. Je kunt gewoon zien dat het Hakim op de zenuwen werkt. Dus behalve zijn eigen vrije trappen, verpest Gudelj ook die van de man die het wel kan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Han57
Voor een heleboel is het probleem opgelost. Gudelj is geblesseerd.
0 0
FrankDeB
Waag het Peter, om die kerel zondag op te stellen. Het is toch van de zotte dat een speler, die niet eens meer in de basis staat en 99 % van al zijn standaardsituaties ziet mislukken, ze gewoon nog steeds mag nemen? We hebben dé specialist van de eredivisie in huis, laat hem ze dan ook nemen!
4 -1
MosesD
Spaan zoals gewoonlijk weer spijker op de kop. Hoop op Riedewald als Schöne niet kan spelen.
3 0
geDaante
Zeker, Bosz zegt dat hij een echte middenvelder neer wil zetten, maar Riedewald brengt veel meer voetbal, ookal lijkt hij controlerender. Hij is veel meer een spil, staat goed, aanspeelbaar, en speelt de bal zo snel mogelijk naar voren en naar de creatieve spelers. Dat brengt tempo in je spel, en meer directheid, en vaker je creatieve spelers aan de bal, dus meer voetbal en kansen.
1 -1
Shoppy
Het probleem is niet Gudelj zelf. Het probleem is dat Gudelj geen kwaliteiten heeft, die het échte Ajax nodig heeft. Het Ajax, dat een échte Ajacied wil zien.
Onder de Boer heeft Gudelj nog een nuttige rol gespeelt. Maar Ajax speelt onder Bosz met een andere philosophie. En Gudelj heeft niet het voetballende talent en niet de kwaliteit om dat in te vullen. Volgens mij zou hij weg mogen in de winter.
Een beetje het zelfde als met Klaassen. Maar Davy is een Ajacied vanuit de eigen jeugd en heeft tenminste nog scoorend vermogen. En hij heeft de instelling alleen maar dan weg te gaan, als hij de beste van de eredivisie is. Dat hebben we echt nodig als voorbeeld voor de andere talenten. Dat Bosz een tijdje probeert Davy in zijn systeem plaatsen, vind ik heel normaal. Maar ook dat moet een einde hebben natuurlijk.
2 0
Daneman
gudelj is echt slecht.
1 -1
blessure
Alle vrije trappen en corners, moeten genomen worden door Zyech en niemand anders.
Het wordt tijd, dat Bosz dat tegen de spelers zegt.
4 0
MS22
Ik heb niks tegen Gudelj en vind hem ook een goede voetballer en sterke middenvelder, alleen vind ik dat Ziyech, Klaassen, Schöne, Riedewald, Bazoer, Van de Beek, Nouri en De Jong beter zijn.
3 0
Ferd
Ik heb wel iets tegen Gudelj. En dat komt puur omdat zijn gedrag, het leidertje spelen, de vrije trappen opeisen, niet strookt met zijn prestaties op het veld waar hij continue de verkeerde keuzes maakt, aan het schijnverdedigen is en op ongepaste momenten even onnodig een beuk uitdeelt waardoor het lijkt of hij nuttig is.

Prima dienende middenvelder voor een werkploeg, maar niet voor een leidende rol bij een voetballende club.
0 0
AlexIbarra
Prachtig verwoord! :)
Ik vind hem ook echt een prima prof en niet eens Ajax-onwaardig.
Maar momenteel denk ik bij /- 7 van zijn 10 handelingen op het veld: Dit kan beter.

Nét wat sneller spelen, nét ff anders lopen, nét wat beter aanspelen, kijk ff voor je kopt, waarom spring je onder een bal door, waarom die bal afschermen terwijl Davy 2 meter naast je staat, loop nou weg er kan er maar 1 tegelijk nemen, corner wéér niet voorbij 1e paal. enz. enz.
0 0
geDaante
Wat is Ajax-onwaardig of Ajax-waardig? Het is maar de vraag hoe hoog of laag je de lat legt. Ik vind Gudelj Ajaxonwaardig. Past ook gewoon niet, is meer van het lange, opportunistischere spel. Kan hij ook niks aan doen, en is niks mis mee, maar hem transfereren zou mooi zijn, ook voor hemzelf.
1 0
EVH
Klaassen niet.
0 0
Dubbelvla
haha
0 0
AFCA0492
lekker riedewald opstellen zondag. als lasse niet fit is natuurlijk.
2 -2
Stamstadam
Wanneer Schöne weer fit is, gewoon opstellen.
1 -1
deMeester
Dat Bashen van Gudelj neemt zielige vormen aan. Volgens mij heeft Spaan en nog een aantal anderen hier liever dat Ajax verliest van Feyenoord door een fout van Gudelj dan dat Ajax wint door een doelpunt van Gudelj.
1 -4
Ferd
nee, ik wil dat Ajax altijd wint maar het liefst wel met Ajax waardig voetbal. En dat laatste, dat gaat nu eenmaal niet met Gudelj. Hij pas simpelweg niet in het spelletje van Bosz, dat is hem niet aan te rekenen en dat is ook niet erg, alleen zijn gedrag daarnaast van de leider spelen, dat wringt en dat valt hem wel aan te rekenen.
0 0
Raikkonen94
Wij vrezen met je mee Spaan. Laat het aub niet zo zijn en dat hij naast Ziyech staat bij een vrije trap is helemaal lachwekkend. Hopelijk ziet Ziyech zelf ook in dat hij de autoriteit heeft om hem gewoon weg te sturen bij een vrije trap, zelfs als hij voor een rechtspoot beter ligt.
1 0
jaribombari
Ik vrees het ook. Als die Gudelj speelt dan winnen we niet.
3 -4
jaripettersson
Inderdaad duimen dat Lasse fit is. Gudelj valt echt uit de toon qua niveau. Beetje de Bogarde van 95 waar iedereen steeds zijn hart vasthield als hij de bal had,
1 -3
Marcoryn
Volgens mij heeft Winston Bogarde himself je zojuist een -1 gegeven.
1 0
jaripettersson
Haha, hij buigt voor niemand
1 0
Runnerlex
wel voor geld..
0 0
3*stars*3
yup, riep donderdag ook dat hij Ziyech uit z'n concentratie haalt.
Lasse heeft geen grote ego en ziet en voelt, wanneer een bal beter ligt voor een ander.
Gudelj heeft narcistische trekjes.

Als Lasse er niet bij is, speelt Gudelj zeker want Bosz verkoos hem boven Riedewald.
Trainers zijn kopig en geven niet graag toe dat ze iets fout zien.
Ik hoop op Riedewald maar ben bang van niet.
7 -1
Marcw1972
Hij heeft dit keer helemaal gelijk! Die vrije trappen en corners van Gudelj...gruwelijk!
1 0
Koenniiee
Je weet dat men in De Kuip als Feyenoord zijnde er vol gaat opklappen. Wie kan mij vertellen wat je dan in hemelsnaam hebt aan types als Gudelj, Tete, Dijks en Klaassen? Maximaal één zou er mogen starten, maar dat is omdat hij nog wel eens wil scoren en cappie' is, Klaassen dus.
3 0
WestlandforAjax
Ik hoop dat Schone fit is. Dan tikken we die schuimbekken helemaal weg. En anders Riedewald neerzetten of Bazoer maar liever Riedewald. Gudelj moet van de winter echt weg. Die man verpest echt bijna alles.
0 0
Van Reenen
Ik heb mij afgelopen donderdag erg geërgerd aan de houding van Koe-del-je. Telkens
als hij achter de bal ging staan, wist je gelijk dat de bal er niet in zou gaan. Ergerlijk is misschiennog te zacht uitgedrukt. Misschien neemt Frank hem in de winterstop wel over van Ajax. Gudlje past goed in het Italiaanse voetbal.
0 -1
glob
Hoezo past die daar? Of bedoel je dat die dan ver genoeg weg is.
0 0
Restored
Hopelijk is Lasse op tijd fit want we willen voetballen en daarvoor heb je voetballers nodig, helaas valt Gudelj niet in die categorie...
2 0