Mossou waarschuwt Ajax: 'Balans vinden'

BvdPloeg, 27-09-2016 om 07:21, 4990 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sjoerd Mossou hoopt dat Ajax donderdagavond tegen Standard Luik een bepaalde volwassenheid kan brengen, die nodig is om Europees te presteren. De journalist van het Algemeen Dagblad heeft ogenschijnlijk veel vertrouwen in de Amsterdammers.

'Ajax investeerde afgelopen zomer in wat je "internationale kwaliteit" zou kunnen noemen, zowel aanvallend als defensief. Met spelers zoals Bertrand Traoré, Hakim Ziyech en Kasper Dolberg haalden de Amsterdammers eindelijk wat extra individuele kwaliteit in huis, terwijl Davinson Sánchez bij uitstek een speler is die mentaal, fysiek en zuiver defensief het verschil maakt. Een pure, spijkerharde verdediger', zag Mossou goedkeurend toe.

Die ploeg moet nu gaan oogsten. 'In de voorronde van de Champions League tegen FK Rostov leidde het allemaal nog nergens toe, om het zachtjes uit te drukken. Maar je hoeft niet gestudeerd te hebben om te zien dat Ajax langzaam opkrabbelt in de laatste weken. De grootste uitdaging voor trainer Peter Bosz, donderdag tegen Standard Luik: een balans vinden tussen het frisse voetbal van de meest recente wedstrijden tegen Willem II en PEC Zwolle, en de volwassenheid die internationaal wordt geëist, óók qua spelopvatting.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Spuit11
Aanval is de beste verdediging Mossou. Klinkt eng he?
0 0
boris
Aangezien nouri gisteren 90 minuten heeft gespeeld verwacht ik niet dat hij er bij zit donderdag. Schone bazoer Klaassen hoop ik dan maar op met younes dolberg traore voorin. Cerny werd na een uur gewisseld wellicht dat hij erbij zit.
0 0
Joseph
Poeh, hopeloos middenveld, geen speler met creativiteit. Hoop echt dat Nouri mee gaat, al is het maar om in te vallen.
0 0
Eduard
Sloerd heeft ook al geconcludeerd dat ''deze balans (mooie spelers die een man uit kunnen spelen, en oersterke verdidigers)' de essenetie is van ''realiteits voetbal'' die de ''hollandse school'' vervangt. Hij schreef er een lang stuk over in de AD.....

Hij doet maar. Ik vrees dat ie kranten vol schrijft met info die alleen tot doel kan hebben zichzelf te ontwarren uit containerbegrippen en feitelijke onjuitstheden.

Ik ben totaal geen expert op het gebied van de hollandse school Ik verwijs graag naar catennaccio die daar een heel goed feitelijk stuk over schreef.

Maar ik weet wel dat het GROTE AJAX ook een mix was tussen voetbal genieen als Cruijff, Swart etc en spikerharde verdedigers, Hulshof, Suurbier, Krol.

Wat je moet prijzen is dat je die elementen nu weer terug ziet(Ziyech, Traore, Youness en een verdediger als Sanchez). Wat je moet hopen is dat dit zo snel mogelijk op elkaar ingespeeld raakt.

En ja ik heb een vraag: hebben wij de juiste 6 (een wellicht neeskens type) Een hele goede voetballer die ook een net zo begaafde stofzuiger is?? Ik hoor dat echt graag van mensen hier die dat weten! (Riedelwald, Schone?, Bazoer)
1 0
ajaxinho
Een 6 zoals Busquets? Riedewald
Een 6 zoals Modric? Schone
Een 6 zoals Kroos? Bazoer

Modric en Kroos zijn samen verdedigende middenvelders.
Dus mijn antwoord is Riedewald.

Het grote probleem is dat Riedewald te weinig ervaring heeft.
1 0
AjaxPassion
Dat maakt niet uit. Riedewald is een slimme speler met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en hij heeft een goed voetbaloog, een redelijke techniek en rust aan de bal. Dit i.t.t. wat Bazoer heeft laten zien, hij heeft voorlopig te weinig discipline of hij ziet het gewoon niet.
0 0
Spuit11
Ik weet donders goed 1 zwaluw maakt nog geen zomer maar Bazoer liet tegen Willem 2 wel zien nog oog te hebben voor de vrije medespelers en gaf soms ook crosspasses van 90 meter op de stropdas.
0 0
AjaxPassion
Ik geloof ook best dat ie dat kan, maar voor een CVM is discipline minstens net zo belangrijk. In je taak blijven spelen, verantwoordelijkheid nemen en ook verdedigend denken.

De eigenschappen die jij opnoemt zijn ook zeker bruikbaar voor een 6, maar passen misschien nog wel beter bij een 8 (type Klaassen, Gudelj).
0 0
Eduard
Dank Dit zijn idd goede vergelijkingen. Maar Riedewald kan idd maar op een manier beter worden En dat is door ervaring op te doen!! Zou voor Riedewals gaan denk ik.
1 0
ajaxinho
Tegen Standard lijkt me dat een safe optie.

Al lijkt het me ook een leuke challenge voor Schone.
Om het tegen een Europees mindere club te bewijzen.
0 0
LezDeBoer
Ik kies ook voor Riedewald. Ervaring krijg je maar op 1 manier, dus gewoon voor de leeuwen gooien.
1 0
Freddy Al
Een elftal behoort altijd in balans te zijn ,dat kan ook met veel aanvallend ingestelde spelers.
In mijn ogen zal er tevoren een risico inschatting worden gemaakt en wordt er nagedacht over hoe te handelen als .....
NIET om uit te gaan van de tegenstander maar wel om te zien hoe Ajax het beste strijdplan heeft en of er door omzettingen bijvoorbeeld in te spelen is op ongewenste situaties.
Bosz heeft genoeg keuzes maar moet wel een verstandige keuze maken,eerst een strijdplan ontwerpen en daarna bezien welke mogelijke zwakke plekken daarin kunnen zitten en hoe deze het beste te neutraliseren.
Laten we er op hopen dat het geen defensieve armoe troef wordt, aanvallen is de beste verdediging maar wel zorgen dat die aanvallen effectief zijn en de tegenstander hoofdpijn bezorgen.
1 0
AjaxPassion
Sjoerd heeft niet door gehad dat Ajax 2x met een compleet andere opstelling speelde, en juist die 2 keren vrijwel zonder houthakkers speelde?

Nee laten we er lekker de holle term 'volwassenheid' ingooien.
0 -1
nr.14
Ja laten we Gudelj, Dijks en Westermann maar weer opstellen, voor de balans!

Ik opteer:

Boer
Veltman - Westerman - Viergever - Dijks
Klaassen - Bazoer - Gudelj
Schone - Traore - Sinkgraven

Goede balans!!!
1 -1
Lazell
Ik ken Standaard Luik te slecht om over de opstelling voor donderdag te kunnen oordelen. Maar als je Europees op niveau gaat spelen (niet per se Standaard Luik dus) is verdedigend gezien Schöne op 6 en Sinkgraven op linksback kwetsbaar. Schöne wordt heel gemakkelijk voorbij gewandeld en Sinkgraven heeft zich verdedigend nog niet bewezen, dus daar loop je risico. Maar Schöne en Sinkgraven vervangen gaat wel pijn doen voor het voetballen vermogen. Daar moet wel iets op bedacht worden.

Ik ben wel benieuwd naar je niet sarcastische opstelling.
0 0
Ferd
Schone vervangen voor Riedewald, verdedigend iets sterker maar voetballend niet veel minder
1 0
nr.14
Dan kom ik uit op

Onana
Tete - Sanchez - Veltman - Sinkgraven/Riedewald
Klaassen - Riedewald - Bazoer/Nouri
Traore - Dolberg - Younes/Cassierra

Volgens mij speelt Standard 4-4-2, dus dan juist Sinkgraven. Als ze wel met een vleugel spelen, dan Viergever op back.

Ik zou met Nouri spelen voor Ziyech, omdat je dan je intentie goed houdt. Vindt Klaassen - Riedewald - Bazoer al heel controlerend, en dan gaat Klaassen weer uit positie lopen als 10 ben ik bang. Schone kan ook op die plek, maar vind ik tempo te kort komen eerlijk gezegd. Veel is afhankelijk van Klaassen. Als hij zich kan schikken in zijn rol als middenvelder dan kun je voetballen. Wil hij 2e spits zijn dan niet.

Younes heeft het op moment niet.
0 0
Lazell
Ben het op veel punten met je eens. Younes of Cerny op linksvoor, Cassiera heeft geen actie in huis. Sanchez en Veltman omwisselen, zodat er rugdekking van een echte verdediger aan Sinkgraven gegeven kan worden. Met Riedewald (verdedigend) en Bazoer (sterk) erbij heb je dat denk ik wel voldoende afgedekt. Die creativiteit op het middenveld blijft broodnodig, dus Nouri erin en Klaassen of Bazoer eruit. Denk Tete - Nouri - Traore op rechts en Sinkgraven - Bazoer - Younes de sterkste en meest complete driehoekjes op de vleugels zijn. Dus ik zou kiezen:
Onana
Tete - Veltman - Sanchez - Sinkgraven
---Nouri - Riedewald (6) - Bazoer
Traore ----- Dolberg -------Younes

Younes heeft het inderdaad zwaar. Als hij nou met links kon voorzetten was het de beste speler van de Eredivisie. Denk dat hij het makkelijker krijgt met Sinkgraven in de rug. Als de aanval vraagt om een actie buitenom, geeft hij hem gewoon mee aan Sinkgraven.
1 0
nr.14
Akkoord!
0 0
Musicman
Wat een opluchting dat jij niet de trainer van Ajax bent..! Met zo'n middenveld krijg je weer constant balletje breed
1 0
Ferd
Jij moet je gebruikersnaam aanpassen in Sheldon Cooper
0 0
nr.14
Een paar mensen hebben het woord sarcasme duidelijk nog nooit opgezocht.
0 0
AjaxPassion
Wellicht bedoelt hij het sarcastisch?
1 0
de-Ajacied
Hij heeft wel een punt
Als we zo spelen als de 1e helft tegen PEC dan zijn we veel te kwetsbaar
Ik hoop op Tete RB Veltman naast Sanchez en Riedewald op 6 en de rest laten staan
0 -1
mickey2602
Dat laatste zal niet gaan want Ziyech is geschorst. Ik denk dat daar Schöne komt te spelen en dat het voor de rest wel hetzelfde zal blijven.
0 0
Koenniiee
Mossou opteert voor een 'realistischere spelopvatting' aanstaande donderdag, begrijp ik?
2 0
RusselWestbrook
Lekker niet doen.
3 0
WyZynDeBeste
Dolberg was er al he Sjoerd.
7 0
3*stars*3
Idd maar verdiepen in iets, lijken ze bij AD moeilijk te vinden.
Juist omdat hij al een tijd in jeugd zat, kan hij nu makkelijker mee met het 1e.
2 0