De Mos: 'Ajax gevoelig voor makelaars'

FinnDekker, 28-08-2016 om 10:17, 7125 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Volgens Aad de Mos is het transferbeleid van Ajax lachwekkend. De oud-trainer vertelt tegenover de NOS dat zaakwaarnemers daar een groot aandeel in hebben. De belangenbehartigers zouden de directie van Ajax te makkelijk beïnvloeden, waardoor de Amsterdammers de verkeerde spelers aantrekken.

'Als je kijkt naar de transfers van Heiko Westermann en Bertrand Traoré, lijkt het erop dat Ajax vooral gevoelig is voor het verhaal van makelaars', aldus De Mos. 'Westermann is veel te oud en heeft moeite met onze manier van verdedigen. En Traoré is geen nummer 9, dat is een flankspeler.'

'Ik kan er niet met mijn hoofd bij hoe Ajax zich in de huidige transferperiode heeft gedragen', gaat de geboren Hagenees verder. Het aantrekken van Hakim Ziyech is een lichtpuntje, maar ook daarin handelt Ajax niet adequaat genoeg, vindt De Mos. 'Ze krijgen Ziyech er misschien nog bij, maar dat proces is ook pas op gang gekomen door tegenvallende resultaten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Fredschuit1
Aad de mos moet zich lekker bij omroep brabant met die subsidie trekkers bezig houden. Zonder het grond te kunnen verkopen hadden ze bijna failliet geweest.. maar oh wat doen ze het daar zo goed..
0 0
pinballmagic
Na Vermeulen de 2e Flapdrol
0 0
afca95
Volgens mij liep Traoré vandaag op de flank.. zeker mos in z'n ogen.. en Westermann ja.. te weinig gezien om te beoordelen..
0 0
afc_red
Ja maar hij is gehaald als DE spits. Als DE vervanger van Milik.

Milik was toch een spits? Nu blijkt Traore ineens een flank speler te zijn.

Laten we het er maar op houden dat hij op beide posities uit de voeten kan.
0 0
Theo jan
ga naar de kapper.
0 0
Engeltje
Ík wordt er onderhand wel erg moe van, heel Nederland vind op dit moment wel iets van Ajax, kortzichtig is het allemaal wel, De Graafschap - Ajax het staat 0-1 Cherny mist voor een open goal wordt dat 0-2 ben je kampioen en was nu alles heel anders geen voorrondes CL rustig voorbereiding enz. Bij PSV was waarschijnlijk dan omgekeerd en zouden spelers niet bijtekenen en andere juist weg willen gaan, zo dicht zit het bij elkaar. Ajax heeft een beter selectie als afgelopen seizoen de 2 colombianen komen er echt wel Traore is gewoon een topspeler Dolberg dient zich aan en bij Jong Ajax gaat het ook de goede kant op met Krul worden we er ook niet minder op. Dat het nu slecht gaat is duidelijk ik denk dat zelfvertrouwen het toverwoord is !
2 0
MichelAngelo66
Geluk bij een ongeluk.... Zet Traore dan gewoon op de flank rechts. Laten we die nou juist ook nodig hebben. Dolberg of Cassiera spits. Aad ook gelukkig en ik ook een beetje.
Verder heeft ie natuurlijk gelijk betreft Westermann en nog wat aankopen (in de afgelopen jaren), maar dat is al wel bekend.
0 -1
EVH
Aad praat hier geen poep.

Overmars/AJAX maakt al jaren een rommeltje van het aankoopbeleid. Weinig doordacht allemaal.

What's new
0 -1
insectenverdelg
Als Traore echt een flanspeler is mag ie daar ook direct opgesteld worden lijkt me. Maar imo is hij wel een spits.
0 0
Patrick78
Traore is geen 9??? In welke positie hij speelde bij vitesse?
0 0
El-Dorado
Ik wil De Mos niet napraten, maar ook ik vind dat Traore meer een buitenspeler is dan een spits.

Naar mijn mening zou Ajax een balvaste fysiek sterke spits moeten hebben zodat de rest er om heen kan voetballen. Type Pele, Bony, Koller (haha ja die) etc.. Ook bij wedstrijden waar we het onwijs moeilijk in hebben, bijv zoals laatst Rostov.. Kan dan toch zo'n spits balletje vasthouden zodat de rest tijd krijgt om aan te sluiten.

Wat ik ook gehoord heb (weet niet of dat waar is) betreft Ziyech, willen hem als middenvelder EN als standin voor El Ghazi gebruiken. Als er 1 club is die het slaagt om de spelers te misbruiken en verkeerde posities neer te zetten lijkt Ajax het wel. Ongelooflijk.

Schuif Nouri door man, die jongen doet het goed in Jong Ajax. Voetballend beste middenvelder van Ajax gewoon samen met Frenkie. Gooi ze maar voor de leeuwen, want transferbeleid is toch lachwekkend.

Er zou voor iedere speler een speler terug komen;
- Fischer, linksbuiten - wie is er voor teruggekomen?
- Muric, rechtsbuiten - wie is er voor teruggekomen?
- Milik, echte spits - Traore (oke, een buitenspeler in mijn ogen).
- Van der Hoorn - Sanchez, geef hem tijd wordt een super speler (lijkt me prima aankoop)
- Cassierra - de spits die vorig seizoen al zou moeten komen. Talent, heeft tijd nodig.
- Dolberg, klopt aan de deur. Geef die jongen dan ook speeltijd, presteert beter en is gevaarlijker dan Traore in de spits.

We hebben een zwakker en jonger elftal t.o.v. vorig jaar, blijft een feit.

Ik zie graag Younes op links, Dolberg in de spits (of Cassierra, ook nog niet gezien trouwens) en Traore op rechts. El Ghazi in de spits kan ook, hoeft ie tenminste zijn man niet voorbij te komen.

Mijn mening maar ach, wie ben ik.
1 -3
@Maar7en
Aad heeft gelijk wat betreft Westermann ben ik bang en ook het niet adeqaat handelen mbt Ziyech waardoor de selectie veel te laat pas op orde is (al mis ik dan nog een flankspeler en een linksback). Traore geef ik het voordeel van de twijfel, neem aan dat Bosz daar een grote stem in had.
0 0
IamLegend
dat zegt de mos goed. ajax moest het gwn doen zonder aankopen dit seizoen. ben ik de enige die er zo overdenkt?
0 -1
El-Dorado
dan zouden ze spelers door moeten schuiven, maar dat doen ze ook niet en blijven vasthouden aan min of meer zelfde 11 als vorig seizoen.
0 0
IamLegend
dat is visie jc toch.... en van gaal kreeg het ook voorelkaar met een jong team. dat is des ajax..
0 0
TikkieTerugJaap
Traore is al ruim 2 jaar een spits, maar prima Aad, jij weet alles beter.
1 -1
Mokumnorth
Mooi allemaal over westermann. In de oefenwedstrijden werd door een ieder geschreeuwd dat westermann zo goed was en dat hij in het eerste moest. Nu speelt hij ÉÉN wedstrijd belabberd en dan kan hij er niks van.

Geef m in ieder geval de kans over een aantal wedstrijden.
2 0
Ajaccus
Een man met zijn ervaring kan niet zo'n wedstrijd laten zien. Hij schoot werkelijk op alle vlakken tekort.
0 0
Mokumnorth
Dat klopt, hoe vond je hem vandaag?
0 0
Tunajax
Aadje is een grap, die zichzelf binnen de kortste keren tegenspreekt. Eerst was Traore het juiste type voor Ajax: https://www.ajaxshowtime.com/article/bijzaken-en-geruchten/93545/traore-is-een-speler-die-ajax-graag-ziet en straks aan het eind van het seizoen zeker weer roepen dat Traore de logische topscorer van de eredivisie is. Ga maar weer lekker schaatsen Aad.
1 0
Ajaccus
Das mooi, hadden we net nodig een flankspeler. Ik zei het al na Rostov: Dolberg in de spits want die staat er ook fysiek gewoon al. En wat Traore liet zien op rechts smaakt ook naar meer.
Over een ding ben ik het met Aadjeh eens; Westermann kan echt niet. Wat hij als vermeende ervaren speler tot nu toe liet zien is beneden alle niveau en geeft aan dat hij te oud cq over de hill is. Ajax moet is stoppen met die gemankeerde oude lijken uit de kast te halen.
1 -1
Jorehn
Voor iemand die geen ervaring heeft met onderhandelen, haalt ie zo af en toe toch best aardige resultaten.

Had iemand die 34 miljoen voor Milik verbeterd?
Had iemand die 5 miljoen voor Fischer verbeterd?
Had iemand die 13 miljoen voor Cillessen verbeterd?

Het gezeur op Overmars begint een beetje elkaar napraten te worden, zonder enige grond.
6 -4
EVH
Goed verkopen is 1 ding.

Goed aankopen iets heel anders.
0 0
ram
Tering... Wat een post zeg. Echt fout aan alle kanten.

Iemand met ervaring zou het zeer waarschijnlijk niet slechter doen. Daarbij is verkopen niet zo moeilijk hoor. Eerst kwam Napoli met een te laag bod op Milik. Dan zeg je "nee". Dan verkopen ze Higuain voor een bizar bedrag waardoor ze veel kunnen bieden. Dan zeg je: "si". Het is wat kort door de bocht maar kom op... Dat bedrag is veel meer de markt, dan de klasse van Overmars.

Maar het belangrijkste is dat het de taak van Overmars is om een gebalanceerde en waardige selectie samen te stellen. Dat bestaat uit drie onderdelen: verkopen, inkopen en contracten managen. Alle drie doet hij redelijk. Maar het gaat om het totaalplaatje! En ondanks dat hij bakken met geld tot zijn beschikking heeft, wordt onze selectie ieder jaar (!) zwakker. Daar gaat het om... Dat is toch gewoon een dramatische wanprestatie?!

kritiek op Overmars is er bijna niet, in tegenstelling tot wat je zegt. Als je kijkt naar zijn prestaties zou dat al lang véél extremer moeten zijn. Deze man (en het algemene beleid vsn Ajax) zorgt ervoor dat we in een vrije val zitten die Ajax volgens mij nog nooit heeft meegemaakt.
0 -1
hallo1
verkopen gaan goed maar aankopen daar gaat de kritiek over en die kritiek is terecht
0 0
Jorehn
Overmars onderhandelt, die scout niet. De enige die (volgens mij) veel te duur gekocht is, is Sinkgraven. Dat was echt 100% een paniekaankoop (net zoals Ziyech dat kan worden)
0 -1
MankeNelis
Aadje lult met alle winden mee. In de spits bij Vitesse was Traore een typische Ajax speler en nu is hij ineens geen nummer 9.
1 0
insectenverdelg
Aad ziet Bosz schitterende en is gewoon jaloers op Peter. Wat zocht Aad je graag die afkoopsom willen uitonderhandelen die Peter in November mee krijgt...
0 0
rakker57
overmars heeft gene ervaring in onderhandelen.
en ook hele bestuur zijn erg zuinig
0 -2
WyZynDeBeste
Onderhandelen kun je wel aan Overmars overlaten. Het traject daarvoor schiet ernstig tekort.

Altijd zijn we te laat, onvoorbereid, duurt het lang i.v.m. RvC.
1 0
Wimmel
Dit dus. Overmars is een geweldige onderhandelaar en sleept de mooiste deals uit het vuur.

Alleen de personen welke uiteindelijk komen is niet altijd top.

Toch, als Ziyech komt dan zie ik dit als een geslaagde transferperiode. Want Sanchez, Cassiera, Traore, Krul zie ik wel degelijk als een versterking. Alleen Westermann plaats ik vraagtekens bij voorlopig.
1 0
MankeNelis
Het scouting proces blijft een vreemd verhaal.
1 0
WyZynDeBeste
Jaar na jaar schutterend op de transfermarkt. Weinig aan gelogen, al kan Traore best op 9.
0 -1