Borst: 'Op deze manier jagen ze Nouri weg'

BVeenstra, 27-08-2016 om 18:40, 12634 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft zich officieel gemeld bij FC Twente voor middenvelder Hakim Ziyech, maar volgens analist Hugo Borst heeft men bij Ajax al een speler in huis die voor de nodige creativiteit kan zorgen. De Rotterdam gaf bij de Eretribune bij FOX Sports aan niet te begrijpen waarom Nouri nog niet gedebuteerd heeft.

'Ik word gek als ik naar Bazoer kijk. Weet je wat fijn zou zijn? Iemand die spelers vrij voor de keeper zet. Bazoer vind ik overschat, Klaassen is een geweldig speler. Die wordt waarschijnlijk zo goed dat hij Ajax aan het eind van het seizoen wel zal verlaten. Maar ik ben een groot fan van Nouri. Ik vond het jammer dat hij onder De Boer al niet de kans kreeg zich te onderscheiden.'

'Hij heeft het inzicht om iemand vrij voor de keeper te zetten. Hij krijgt zijn kansen niet en op deze manier jagen ze hem weg', vreest Borst voor een vroegtijdig vertrek van de spelmaker uit Amsterdam. 'Ik volg de Jupiler League op de voet en als ik flarden van Jong Ajax zie en dan mag kiezen tussen Bazoer en Nouri zou ik het wel weten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
superman0313
Er komt dit jaar een wedstrijd dat we beginnen met Riedewald - Nouri - Frenkie de jong - Younes - Traore - Ziyech, in de basis. Als dat toch niet smullen geblazen wordt, weet ik het ook niet meer. In een bekerwedstrijd moet je dit toch gewoon een keer proberen!
0 0
de-Ajacied
Helaas heeft hij dir keer wel gelijk op al deze punten
0 0
recordkampioenxxx
De Rotterdamse zwerver heeft gesproken... brrrr
1 -1
Andre As
Ach Hugo Borst...
0 0
EVH
Borst for president
0 -1
ajaxiscruijff
Borst heeft helemaal gelijk. Bazoer weer terug naar jong Ajax en nouri naar Ajax 1.
0 0
je
Hugo Borst zuigertje oprotten laat onze Nouri lekker met rust.
2 -2
NouriVandeBeek
Het is zo jammer dat Bosz niet met de punt naar achter speelt. In dat systeem kunnen Nouri, De Jong en Van de Beek excelleren. Uiteraard moet Riedewald wel op 6 dan.
3 0
Jorehn
Als je 433 in de punt naar achteren speelt, en je zet Riedewald op 6, dan heb je volgens mij nog maar 2 plekken over. Hoe wil je daar 3 spelers laten excelleren?

Daarnaast begint dan bij de eerste de beste verliespartij het gemopper "Hoe kan je nou met 3 dwergen van nog geen 20 gaan spelen, het is hier geen speeltuin. Ervaring hebben we nodig!"
1 0
jaripettersson
Jammer dat we altijd rekening moeten houden met mopperaars. Laat ze maar zeiken en durf een opstelling te maken met lef. Dat semi-veilige gedoe met Gudelj en Klaasen mag best overboord. Je kan het ook omdraaien. Met die gastjes met 0-4 winnen bij GAE, met heerlijk voetbal (want dat is wat ze doen!) Dat geeft de burger moed.
1 -1
Jorehn
En als we daarmee rond de zesde plek eindigen vinden we dat nog steeds prima, en geeft het ons moed?
1 -1
jaripettersson
Als jij denkt dat een team met de beste talenten op 6 eindigt dan ben je een beroepspessimist, die zeikt om het zeiken. Jij wordt liever vierde met een paar degelijke 0-0's
1 -1
NouriVandeBeek
Ik bedoel dat die drie talenten zo het beste renderen in dat systeem. Uiteraard kunnen ze niet alle drie tegelijk spelen.

En die laatste alinea is bullshit. Ervaring is overschat. Of wil je Westermann erin zetten?
1 0
Jorehn
Ik niet, maar het is wel gegarandeerd, dat wanneer ze bijvoorbeeld uit bij Rostov met Riedewald, Nouri en vd Beek hadden gespeeld op het middenveld, heel AS was ontploft in een "waarom spelen we CL met schooljongens"

Het is voor een trainer onmogelijk om het goed te doen. Persoonlijk zou ik voor Klaassen, Nouri en Riedewald kiezen, en vd Beek en De Jong als backups gebruiken.
1 0
BDW
Eens
0 0
NouriVandeBeek
Ik heb ook nooit gezegd dat je Nouri gelijk tegen Rostov of tegen PSV of Feyenoord moest opstellen. In de Nederlandse competitie speel je alleen veel wedstrijden tegen zwakke tegenstanders. Inpassingsmogelijkheden te over. Hetzelfde geld voor Frenkie.

Van de Beek heeft al wedstrijden achter bij Ajax 1. Zijn laatste tegen Willem 2 was de minste. Kan gebeuren, maar dat komt ook doordat verrotte systeem van de punt naar voren.
1 0
hallo1
Lulkoek. Klaassen is over een jaartje vertrokken. Nouri kan dan op zijn plaats spelen samen met Ziyech. Bazoer er achter en Gudelje mag af en toe invallen.
0 0
OlavMokum
Borst heeft, hoe pijnlijk dan ook, wel gelijk. Het is een schande dat Bosz Gudelj keer op keer laat opdraven terwijl Nouri beschikbaar is. Johan had 12362% zeker Nouri opgesteld. Ervaring doet er niet aan toe, gaat om kwaliteit. Valt me tegen dat Bosz, die zegt Johan ze interviews allemaal gelezen te hebben, dat niet vat.
Kijk je kunt Johan z'n gedachtegoed wel 'kopieren' maar lef is niet kopieerbaar. Daar ontbreekt het Bosz aan. Gevolg is dus das Nouri nu niet speelt doordat Bosz halstarrig en bang blijft vasthouden aan Gudelj/Bazoer. Onbegrijpelijk. Hij moet heeeel snel met Nouri op de proppen komen, Zyech alleen is een creativiteit boost maar niet voldoende. Van Beek zou ook een impuls kunnen zijn, aangezien die handelingssnelheid heeft. Kortom Petertje moet lef tonen. Als een tegenstander met bijvoorbeeld 2 spitsen speelt waarom dan steeds 4 verdedigers opstellen? Ook weer zoiets dat haaks staat op Johans gedachtegoed. En ook daaruit blijkt een gebrek aan lef bij Bosz. Alleen zeggen dat het slechte presteren van ajax momenteel komt door het matige 'materiaal' is erg kort door de bocht. Zit m dus ook in t gebrek aan lef en inzicht bij Bosz om het echte Ajax spel te willen en kunnen spelen!
Professor en pseudo intelectueel Bosz zou is wat vaker op AS moeten kijken en niet zo'n bange poeperd moeten zijn!!
5 -2
Prethoofd123
Het is meneer Cruijf voor jou ipv Johan.. Snotneus.
1 -1
OlavMokum
Bepaal jij dat pannelap
2 -1
Ajaxmax
Pannelap is wel een leuke!
0 0
vanlingen
Het heeft alleen niets met een aankoop van Ziyech te maken, maar met de speelwijze van Bosz.

Nouri en Sinkgraven voor links en Ziyech en vd Beek op rechts.
Klaassen/Riedewald op 6.
Sereno, Gudelj en Schöne weg.
Bazoer moet eerst z'n vorm zien terug te krijgen en dan kan hij overal op het middenveld.

Ben het verder met je eens.
1 0
OlavMokum
Bazoer is zeker een talent maar soms klikt het niet tussen club en speler. Zeg maar zoals Seedorf en Oranje. Het is afwachten of het ooit volledig gaat klikken tussen Ajax en Bazoer...
Dus als Bazoer voor 12 milj of meer verkocht kan worden zou mooi zijn, Hij blij, Ajax blij, en of zijn nieuwe club blij wordt zal de tijd leren :)
0 -2
AFCA0492
de rotterdamER en gedebuteerd IS. heb er een hekel aan mensen te verbeteren maar de stukjes op AS wordrn er niet beter op. dit soort kleine dingrtjes zijn toch niet zk moeilijk te verkomen.
0 0
31xAjax
Gedebuteerd HEEFT !!
0 0
RiezZ
Nou wil ik ook niet de alwetende uithangen maar.... wordEn, dingEtjes, zO en verkomen is voorkomen...
1 0
Cello
Ik denk dat het uiteindelijk wel meevalt wbt Nouri. Ik mag aannemen, dat men intern wel heel goed met hem heeft doorgenomen wat de plannen zijn met hem. En hoe ze hem willen brengen binnen Ajax. Nouri zal vertelt zijn, dat hij gewoon begint bij JA en dat hij gaande het seizoen heus wel zijn kansen gaat krijgen en dan ook kan pakken. Maar dat men gewoon zuinig op hem is en zeker niet te snel wil brengen..... en dat kan ik wel billeken, dat heet dat men een plan heeft. Iets wat ook toekomstige spelers graag willen weten vóórdat ze komen en tekenen bij ons. Ziyech zal bijv. in ene gesprek met Bosz en Overmars willen weten wat de plannen zijn, die zij met hem hebben. Dat zal met Nouri niet anders zijn geweest.
En als Nouri ermee ingestemd heeft dan geloof ik niet dat je Nouri wegjaagt.

Daarnaast zie ik niet in, waarom het onmogelijk zou zijn om met beide te spelen?. Als je Nouri opstelt kan je Ziyech nog altijd opstellen.....desnoods als hangende vleugelspits of zo....en ik geloof dat ie dan nog steeds heel goed uit de verf blijft komen. En zo zullen misschien ook nog wel andere varianten mogelijk zijn....
1 0
Sammy Sosa
Eindelijk iemand die de waarde van Klaassen inziet.
3 -3
dumperPattiruhu
Enige wat overmars goed kan is verkopen. Dus ik vrees het ergste na dit seizoen.
0 -1
vanlingen
Wat een onzin... Omdat hij Eto'o, Sneijder of Huntelaar niet wist/weet binnen te halen?

Het binnen halen van Traoré of Bojan zijn even twee voorbeelden als bewijs dat hij wel slagvaardig kan zijn.

Je kunt beter zeggen dat hij niet kan verkopen, aangezien Sereno nog steeds onder contract staat.
0 -2
Ellende
Zolang geen wedstrijden volgt maar flarden van wedstrijden ziet. De speler niet persoonlijk kent. Niet weet welke afspraken er gemaakt zijn neem ik hem niet serieus
0 0
4EVERAJAX
borst... nouri samen met Ziyech in 1team. Smullen
4 0
vak114
Maar van spelers als Gudelj,Bazoer leert Nouri heen flikker.
Van Ziyech zeker wel,Ziyech kan heel goed ook hangend op rechts en Nouri op middenveld.
Maar om de boel eeest maar weer eens op de rit te zetten moet Ziyech op het middenveld spelen en daar zullen Bazoer en Gudelj het slachtoffer van worden.
0 0
Ajaxsupzuidned
Nouri volgt Klaassen volgens jaar gewoon op
0 0
jarenfan
als ze Ziyech niet halen,lopen ze daar weer over te zeiken,
het blijft een zeurpiet..
0 0
talent020
Of Ziyech nou wel of niet komt, van mij mag Nouri vaker bij Ajax 1 zitten, Gudelj, Klaassen en Bazoer spelen ver onder de maat en vullen elkaar tevens niet goed aan op het middenveld.

Over het voor de keeper zetten heeft Borst gelijk, ik zie Nouri bij JA ballen geven die ons huidige middenveld van ze leven nooit zou geven
7 0
MrsAjax
En als Ajax hem niet haalt is het ook niet goed.

Meneer Borst wilde persee weer een stukje schrijven.

Chapeau kwalbak.
2 -2
godenzonensuper
Stukje schrijven? Hij is te gast bij Fox.
En hij heeft imo gelijk.
2 -4
MrsAjax
Tuuurlijk en anders had ajax geen geld uit gegeven en te weinig creativiteit op het middenveld gehad.

Die middenvelder uit JA waar ik elke keer 5€ voor uitgeef op de toekomst is uit 1997 en weegt 56 kg. Die bewonderen wij met ze alle over 12 maanden met ze alle.

Het is ook nooit goed.
1 -1
Raydo
Mannetje is negentien. NEGENTIEN. Het zou de uitzondering, niet de regel moeten zijn dat gastjes van die leeftijd voor de leeuwen gesmeten worden. Maar zo'n Hugo Borst kan met droge ogen insinueren dat Nouri zou kunnen vertrekken omdat hij 'zijn kansen' niet krijgt. Kennelijk zijn we het doodnormaal gaan vinden dat we op cruciale posities wekelijks meerdere tieners (Riedewald, Dolberg, vd Beek) en 20-jarigen (Traoré, Sanchez, Tete) in de basis opstellen, we schelden de 19-jarige Bazoer verrot vanwege zijn prestaties, en tegelijk eisen we dat we kampioen worden en de Champions League halen.

Give them a break. Serieus.
4 -1
Knalpot
Cruyff was 16, Rooney 17 wat een gelul
1 -2
Raydo
Ja, en Cesc was 17 en basisspeler bij Arsenal. Verschil is dat die spelers hun ding konden doen naast ervaren mannen, die hen konden bijsturen. En mochten ze falen, dan konden ze even in de luwte gezet worden. Bij Ajax zijn we nu echter compleet afhankelijk van dit soort jongens. Zie ook mijn reply van 22.25 hieronder.
1 0
Ferd
Seedorf, Kluivert
0 0
AFCA0492
dat zijn andere tijden sport is fysieker en sneller geworden. dus duurt het iets langer voordat je echt volledig meekan.
1 0
theflyingdutchm
Totaal mee oneens. Ja, het is heel normaal dat er 19 - 20 jarige spelers in de basis staan bij Ajax. Het overgrote gedeelte is altijd rond die leeftijd geweest of jonger.

Debuut leeftijd oud spelers:

Seedorf: 16 jaar oud
Kluivert: 18 jaar oud
F. de Boer: 18 jaar oud
R. de Boer: 17 jaar oud
Bergkamp: 17 jaar oud
Eriksen: 18 jaar oud
Vertonghen: 19 jaar oud

Ga zo maar door.

Nouri is volgens mij pas 18, maar waarom zou je hem nu niet opstellen. Als ooit het moment is om hem een kans te geven dan is het nu toch wel. Iedereen ziet dat het middenveld creativiteit ontbreekt en hij heeft die creativiteit. Desondanks wordt hij niet opgeroepen voor het 1ste, terwijl hij goed speelt in jong Ajax en goed gespeeld heeft in Oranje U-19.

Ik zal je eerlijk zeggen als ze Ziyech halen en ze zetten hem op 10 en ze halen Nouri er niet bij voor de rotatie, dan zou ik als ik Nouri uiterlijk volgend jaar vertrokken zijn als dat perspectief niet snel wordt bijgeschaafd.
3 -2
tikkie takkie
nope hij is 19 maar voor de rest helemaal met je eens :)
0 -1
Raydo
In jouw reply zit al exact vervat wat het probleem is. Vroeger werden er jeugdige spelers ingebracht uit pure overvloed, nu omdat we niks beters hebben. Nouri wordt nu voorgesteld als de man die het creativiteitsprobleem kan oplossen. Maar kwam Bergkamp erin omdat er te weinig creativiteit was? Was Frank de Boer nodig voor meer defensieve zekerheid? Was Kluivert de oplossing omdat er te weinig gescoord werd?

Dát is waar ik op doel. Je legt meteen een loden last op de schouders van zo'n jongen. Hij mág eigenlijk niet meer falen, want er is anders niemand die die creativiteit kan brengen. Dus zelfs wanneer zo'n speler een vormdip heeft ben je haast verplicht om hem op te stellen, in de hoop dat hij zich op één of andere manier weer herpakt. De volledige druk komt bij die jongen te liggen. Soms gaat dat inderdaad goed (Eriksen), soms niet (El Ghazi).

Dat is echt wel anders dan bij de spelers die in de jaren '90 debuteerden. Zij konden zich fouten permitteren, want er was genoeg ervaring en kwaliteit in de ploeg om die te corrigeren, en alles wat debutanten extra konden brengen was mooi meegenomen. Voor elke jonge gast als De Boer had je spelers als Menzo, Blind, Wouters, Mühren, en Petterson op het veld lopen die hem op zijn flikker konden geven. Niet één of twee van hen, mind you, allemaal! Kwaliteit én ervaring.

Maar wie gaat Bazoer nu corrigeren, mister Gudelj die de bal drie keer moet controleren en hem vervolgens retour afzender stuurt? Wie stuurt Sanchez bij, onze vedette Veltman, die zo lekker kan 'voetballen' maar regelmatig vergeet om een kopduel te winnen? En wie praat El Ghazi uit zijn vormdip, captain Klaassen die het al moeilijk genoeg heeft om zelf een degelijk niveau te halen?

De balans is werkelijk volledig zoek.
4 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Helemaal met je eens, het elftal moet niet steunen op die jonge jongens. Zij moeten de frivole toevoeging zijn.
Ook bazoer deed het vorig seizoen aan het begin super, nu heeft hij een iets mindere periode, maar moet hij maar meteen oprotten.

Nouri kan zich lekker onder de vleugels van Ziyech ontwikkelen , en nog beter, een middenveld met klaassen/Riedewald als 6 en dan Ziyech en Nouri naast elkaar!
5 0
Mokum31
Smoel
0 0
wt4ajax
Ziyech kan prima op de flanken spelen waardoor er plek is voor Nouri.
4 0
wt4ajax
Ziyech kan prima op de flanken spelen waardoor er plek is voor Nouri.
3 0
Harrie Nak
Ik stopte met lezen na "Klaassen is een geweldige speler".
5 -4
SuperJood2016
Die Hugo borst moet z'n muil houden, Nouri weet dondersgoed dat als wanneer die deze lijn doortrekt zijn kansen echt wel gaan komen met of zonder hakim Ziyech
5 -1
eros
Helemaal mee eens!!
Zoals ik al eerder aangaf, een echte verdediger erbij en Riedewald naar '6'
Bazoer, Klaasen, Gudelj, Sinkgraven, Nouri, vdBeek ervoor.

Shöne en Serero verkopen.
3 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Klaassen moet naar de 6.
2 -3
Ferd
Daar is Klaassen niet geschikt voor
1 0
vanlingen
Waarom niet?

Hij heeft overzicht, goede bal controle, durft vooruit te spelen, kan een lange bal geven, speelt over het algemeen altijd naar dezelfde kleur, meest ervaren en scored eigenlijk altijd een voldoende (niet onbelangrijk op zon gevaarlijke plek).

Riedewald deed het goed, maar zie ik nog teveel foutjes maken en dat kan voor die positie veel punten kosten. Misschien voor volgend jaar en dan kan de Ligt konijn plek. Begin wel fan van hem te worden.
1 -1
vanlingen
Dat denk ik ook... Klaassen zet je niet op de bank. Cruijff zag Klaassen ook als de ideale 6.

2 seizoenen geleden heeft hij er ook even gestaan, maar dat was net een ongelukkige periode waardoor de Boer weer wijzigde. Maar de Boer heeft het imo wel eens vaker spelers verkeerd gebruikt. Net als Bojan geen kans in de spits, maar als buiten speler.

Ik zie het ook wel voor me... Nouri Ziyech en Klaassen samen. Voor volgend jaar Riedewald op 6 en de Ligt in de verdediging.
0 0
31xAjax
Klaassen heeft op 6 allang bewezen dat Cruijff dat verkeerd zag.....
0 0
vanlingen
Dat lag ik imo aan het moment en onkunde van z'n medespelers. Hij zat er toen doorheen en had duidelijk rust nodig. Het team liep toen niet en door de onzekerheid werd het voetballen een stuk moeilijker.

Ik denk als hij Nouri en Ziyech voor zich heeft hij altijd de bal kwijt kan. Het spel zal een stuk sneller gaan, want hij heeft een goede balcontrole, durft vooruit te spelen en heeft het overzicht.
0 0
AFCA.
Ze hebben geluk dat Nouri een echte ajacied is. Anders zou hij allang gegaan zijn.
3 -1
Venta
Irritant zo'n open einde: "dan zou ik het wel weten". Nu weten we nóg niet wie hij zou kiezen!
1 0
Rood Gevaar
Ik hoop vooral dat hij net als bij Twente ook hangend vanaf rechts wilt spelen. dan zijn we in ieder geval af van het El Ghazi probleem.
dan blijft er op het middenveld een plek vrij voor Nouri
3 0
mistermiyagi
Ajax in het 3-4-3 systeem:

Riedewald, Klaassen, Nouri en Ziyech een voetballend middenveld, vol met scorend vermogen.
Weinig power, de bal kan dan snel rondgedeeld worden.
2 -1
Rood Gevaar
en dan tegen ongeveer iedere tegenstander met niveau weg gecounterd worden.
laten we maar gewoon beginnen met 4 verdedigers en een 6 . als dat systeem er in zit dan kunnen ze eens verder gaan kijken voor andere systemen
1 0
Ajaxamersfoort
onzin want ik denk dat ziyech al in de winter voor 20 miljoen vertrokken is.
0 -1
JPC40
Waarom zo laat pas ?
0 0
Ajax4life16
Als Ziyech écht naar het buitenland zou willen, zou hij niet eerst voor een half jaartje naar ajax gaan..
1 -1
willieovertoom
Nouri op tien? Nouri is geen tien maar een linkermiddenvelder. Voor Appie is het beter om een speler naast zich te hebben dan twee achter hem. Soms even uitzakken naar de zes, soms verplaatst hij zich naar de linkerflank. Nouri aan de rechterkant van het veld, dus als tien (waarin hij ook uitwijkt naar rechts), rechtshalf en rechtsbuiten is hij zoveel minder.

Nee, alsjeblieft niet op tien. Als linkshalf heel graag.
2 0
ram
Hij noemt Bazoer overschat en Klaassen geweldig... tsja.. dan begrijp je er echt he-le-maal niets van. Wat betreft Nouri ben ik het wel eens; in mijn ogen moet hij de back-up van Ziyech worden. Dan kan hij regelmatig invallen en spelen in Jong Ajax. Niets mis mee.
1 -3
mvdk
Ziyech kan ook een mentor zijn voor Nouri. Hij is een paar jaar ouder en is net als Nouri Marokkaans, en heeft dus dezelfde cultuur. Ook voor El Ghazi kan het goed zijn. Je ziet toch dat het regelmatig werkt, als je een paar jongens hebt die dezelfde cultuur delen. Kunnen goede vrienden worden!
1 -1
vanlingen
Als ik Ziyech zie buiten het veld, dan vind ik het geen goed voorbeeld voor Nouri. Nouri is veel netter en lijkt veel minder met bijzaken bezig te zijn (kan het mis hebben).

Buiten dat... Nouri heeft echt geen mentor nodig. Hij is nu al een van de slimste voetballers die er op de Nederlandse rond loopt. Hij moet misschien nog wat sterker worden of beter om leren gaan met fysiek sterke spelers. De Jupiler is daar perfect voor.

Als hij dit jaar wat minuten mag maken in het 1e, dan zie ik hem volgend jaar graag met Ziyech en een 6 op het middenveld (Klaasen is dan waarschijnlijk weg)
2 0
AFCAsphere
Klopt, Nouri is inderdaad wat netter en slimmer, en Ziyech is zoals vele voetballers tegenwoordig te veel bezig met randzaken. Als er iets negatiefs speelt tussen hem en een club dan zet hij het altijd op social media.
0 0
Ajaxgek1980
inderdaad, of zelfs naast Ziyech, met Klaassen of Riedewald erachter
1 0
Craain
ook Nouri is geen 10 maar meer in linksbuiten dan wel in een vrije rol... maar niet constant op 10....
1 0
tikkie takkie
Hij heeft niet de snelheid voor een linksbuiten .. hij hoort links op het middenveld
0 0
Craain
nou ja beetje type Perez voetballer... maar dan nog slimmer...
0 0
WyZynDeBeste
Nouri heeft hart voor deze club en kan geweldig ballen. Ik heb liever hem in Ajax 1 dan Ziyech, daar blijf ik bij.

Nouri heeft nog steeds zijn debuut niet gemaakt, duurt veel te lang.
3 -1
Ajax4life16
Ik ook, maar blijkbaar mag hij niet in Ajax 1, dus dan vind ik Ziyech ook prima. Het beste scenario zou zijn dat die 2 naast elkaar op het middenveld komen te spelen, of Ziyech ipv el Ghazi.
1 0
Piejotter
Ze jagen Nouri niet weg. Als Zyech komt en hij presteert goed word hij over twee jaar voor het dubbele verkocht naar het buitenland. Nouri heeft dan na een aantal invalbeurten genoeg ervaring in het eerste opgedaan om fulltime te spelen. Borst loopt met oogkleppen op, zoals zovelen. Nouri is technisch perfect maar mag nog wel wat extra fysieke kracht opbouwen.
2 -4
Cruyffie
Waar halen mensen toch die fysieke kracht-eis vandaan? Xavi, Iniesta, Cazorla, Özil, Isco, Lahm zijn allemaal wereldvoetballers, zonder het op fysieke kracht te doen. Zij zijn ook begonnen als 'lichtgewicht'.

Voetbal is een spel met - zoals de naam zegt - voeten en een bal. Als je de bal gewoon aanneemt en snel wegdraait bij je tegenstander, dan kan ie fysiek niks doen (of het is een overtreding). Alleen als je ballen slecht passt, of slecht aanneemt, kom je in de duels. Maar dat doet eem goed, technisch middenveld (lees: nouri, frenkie, eiting, donny) niet.

Voetbal is een spel van ruimtes, in de ruimtes bewegen, en de bal in die ruimtes passen. Als je dat niet snapt, snap je idd ook niet waarom Nouri zo goed is. Snap je dat wel, dan is het zeer verbazingwekkend waarom ie nog niet meespeelt. Ongelofelijk, geef die jongen (en frenkie) de kans. Ze zullen iedereen verbazen.
9 -1
BigDaddy84
En hoe oud waren deze spelers toen ze een basisplek veroverden? Ze waren in ieder geval niet net 19, zoals Nouri is. In Nederland is er een idee ontstaan dat toptalenten op hun 18e al in de basis moeten staan. Maar dat is de grootste onzin. Talenten moeten de tijd krijgen zichzelf naar het punt te ontwikkelen wat nodig is om van waarde te zijn in het eerste.

En dan kom ik meteen aan bij je tweede alinea. Want hoeveel extra waarde jongens als Nouri, Van de Beek en De Jong aanvallend ook kunnen hebben voor Ajax 1, ze hebben verdedigend nog veel te leren. En een onderdeel daarvan is ook het fysieke inderdaad, wat zowel duelkracht kan betekenen, maar ook zoiets als loopvermogen. Ook verdedigend positioneel kunnen onze talenten nog genoeg leren.

Vergeet daarbij niet dat er volgend seizoen ongetwijfeld spelers zullen vertrekken. Klaassen en Bazoer liggen goed in de markt en kunnen voor bepaalde bedragen zo weg zijn. Schöne en Serero hebben een aflopend contract. Dat zijn al 4 van onze 8 middenvelders.

En dan heb ik het nog niet eens over reactie die supporters geven als talenten fouten maken. Van de Beek moest het laatst (terecht) ontgelden omdat hij (verdedigend) positioneel aan het blunderen was.

In mijn ogen moeten we een situatie creëren waarin talenten niet meer de kar hoeven te trekken, maar zich rustig naar die situatie toe kunnen werken. Dat is de enige manier om qua speelniveau weer omhoog te komen. Geduld is een schone zaak, ook voor onze talenten.
0 0
Erik87
Als je naar Lahm, Iniesta of Xavi kijkt kunnen zij fysiek ook echt wel hun mannetje staan hoor. En natuurlijk wordt lang niet iedereen zo sterk als Zlatan. Maar in een wedstrijd heb je niet altijd de bal, dus zul je deze ook moeten terugveroveren. Daarnaast moet je soms ook kunnen beuken als het even niet loopt. En voor iemand met het lichaam van een 16 jarig jochie tegen een volwassen man wordt dat wel lastig. Daar ligt echt zijn zwakte.

Eriksen kreeg ook heel veel commentaar omdat hij zich vaak niet liet zien. Hij had fysiek moeite om mee te komen in het begin. Het laatste seizoen zag je dat ze hem niet snel meer van de bal konden afzetten en in mijn ogen heeft niemand (by far) zijn klasse kunnen evenaren op het middenveld nadat hij is vertrokken.
Het probleem voor Nouri is dat de verwachtingen van velen zo hoog zijn. Hij kan bijna alleen maar teleurstellen nu.

Uiteindelijk ben ik het eens met iedereen die zegt dat hij speelminuten verdient in Ajax1. Maar laten we niet doen alsof hij de verlosser is. Hij zal ook fouten gaan maken en nog moeten groeien.

En nu wil ik niet al te naief klinken maar ik hoop dat Ajax het beste met hem voor heeft en hem niet 80 min op de bank wil laten zitten voor een invalbeurt bij het 1e en hem daarom bij JA laat spelen. Juist omdat het een te groot talent is om niet te laten spelen in een wedstrijd.
1 0
godenzonensuper
Denk jij dat Nouri nog 2 jaar gaat wachten?
Hij is 19, het is geen kind meer.
1 0
Erik87
Ja dus nog wel.
0 0
IDJosh
De vraag is, hoeveel geduld heeft Nouri?

Zijn maatjes (Vaclav en Donny) hebben al enkele wedstrijden gespeeld en kunnen altijd hoop uit putten dat ze geselecteerd kunnen worden. Nouri heeft nog geen enkele keer die hoop kunnen hebben.
2 0
swing
wat een onzin van die Borst. Precies wat jij zegt ...volledig mee eens.
1 -1
Timlee117
+1 Hugo
3 -3
AsAjax
Tuurlijk niet
0 -2
JohnDylan
Nouri laat momenteel bij Jong Ajax zien een kans in het eerste te verdienen. Ik zou Nouri op '10' zetten en Ziyech vanaf rechts laten spelen. Bij FC Twente speelde hij in de wedstrijden tegen sterke ploegen altijd het beste wanneer die vanaf rechts kwam. Met Ziyech hangend op rechts, Nouri op '10' en Younes hangend op links zou Traoré van enorm veel aanvoer worden voorzien.
2 0