'Aanpassen aan de kwaliteit van de selectie'

FinnDekker, 25-08-2016 om 20:37, 7955 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De nederlaag van Ajax in Rostov doet Frits Barend denken aan de beginperiode van Ajax onder Johan Cruijff. De sportjournalist is van mening dat Peter Bosz net als Cruijff aantrekkelijk en aanvallend voetbal wilt spelen, maar denkt dat de huidige trainer van Ajax een cruciaal detail vergeet. Namelijk het verschil in kwaliteit tussen beide selecties.

'Ik zie tussen Bosz en dertig jaar geleden een overeenkomst. Johan Cruijff werd toen trainer en hij had romantische ideeën over voetbal. Mooi aanvallend voetbal, en dat wil Bosz ook', aldus Barend, die ook een verschil ziet tussen de twee tijdperken. 'Ik wil Bosz eraan herinneren dat Cruijff Rijkaard, Van Basten, Van 't Schip en Bosman had.'

'Ik vrees dat Peter Bosz zijn ideeën over voetbal maar een klein beetje moet laten gaan en zich moet aanpassen aan de kwaliteit van de selectie', gaat de sportjournalist verder. Barend ging tegenover AT5 ook nog even in op de beslissing van Overmars omtrent Ziyech. 'Dat kan ik niet begrijpen. Een goede speler als Ziyech kan je altijd gebruiken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Voortien
Aanpassen aan de kwaliteit van de selectie?
Ik wil gvd voetbal zien en geen waterpolo !
0 -1
mingjen_tk@hotmail.com
Nouri en Cerny bij de selectie halen ten faveure van Bazoer en El Ghazi!!!
1 0
grannig mokum1
Zekers D, maar dat wordt tegen gehouden door de kadavers
0 0
A Cohen
Wat gewoon accepteren dat dit een tussenjaar is!!!!!!!!

Het is toch schandalig dat een speler als Ziyech gewoon genegeerd wordt, terwijl je op dit moment op het middenveld NIET of NAUWELIJKS aan voetballen toekomt.

Alleen maar geld incasseren, dit was daarvoor weer geen tussenjaar.

Wat mij betreft ben ik ook klaar met Overmars die ons steeds maar worsten voor houdt.
0 0
mokumneez
Gewoon accepteren dat dit een tussenjaar is en jong ajax volgen.
0 0
Cello
Aanpassen aan de kwaliteit?. Dat zou betekenen, dat Bosz hetzelfde moet gaan doen als wat De Boer ook al deed.... en dus moet roeien met de riemen die hij heeft.
Ik geloof daar niet in.

Ik ben het eens met de post van Pettersson1963 (00:13) hieronder. Natuurlijk heeft Bosz wel de spelers er voor om zijn plan uit te voeren. Ik denk zelfs dat het eerder is; hoe meer kwaliteit je selectie heeft, hoe beter je zijn plan zou moeten kunnen uitvoeren.

Dat het dan toch niet gebeurt of ogenschijnlijk niet wil lukken ligt imo puur en alleen aan de spelers. Deze speler vertikken het gewoon om mee te gaan in wat Bosz wil en voor ogen heeft. Zij zijn teveel gepampered, teveel uit de wind gehouden. Alles ging op een manier, die voor een ieder gemakkelijk te behappen was. Minimale inspanning. En ja...het systeem dat Bosz wil spelen vergt wel de nodige inspanning, wat heet!. En daar hebben teveel spelers een broertje dood aan. Hebben gemiddeld gezien op zeer jonge leeftijd al een vet contract (voor NL begrippen) en of ze nu weinig inspanning moeten leveren (zoals onder De Boer) of veel inspanning moeten leveren (onder Bosz), het salaris wordt toch wel netjes gestort. Ze zijn het gemakkelijke onder De Boer zo gewend, dat ze niet eens de moeite willen doen. Gemakzucht. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kon. Dat is de instelling. Onze babies zijn verwende jochies in het veld. Slappe zakken!.

En dan voor Ajax een stap harder zetten?. Wat dacht je zelf?. Ze weten, dat Ajax slechts een tussenstation is en dat ze straks naar een grotere club transfereren en nòg gemakkelijker nòg meer euro's binnen kunnen harken.

Verwacht nu niet dat deze boys zich aangesproken voelen en heel snel de knop om gaan zetten....daar geloof ik niet in. Want dan hadden ze na Roda en Willem II al die knop kunnen omgooien en hoefden we niet wéér het obligate commentaar te horen van onze aanvoerder, van wie ik zo langzaam aan denk dat ie er niet heel erg veel van meent. Ze trekken zich er bar weinig van aan.... en ervan leren doen ze al helemaal niet.

Lijken wel een stelletje b-categorie acteurs, die de rol van profvoetballer spelen....want ooit deden gasten als Seedorf, Davids, Kluivert, Litmanen het toch ook zo???. Ja. Verschil: zij konden voetballen èn zij leerden van hun fouten....
0 -1
sirfugy
Ik snap niet wat iedereen nu telkens loopt te huilen over die strategie van Bosz. Als je hem aanstelt, dan weet je dat hij zo gaat spelen, dus moet je daar de spelers voor hebben/aantrekken.

Daarnaast, waarom konden de spelers van Vitesse en Heracles (op hun niveau) zich wel aanpassen aan de speelstijl en die van Ajax niet? OF het ontbreekt ze aan talent, OF het zijn een bende luie schijterds, OF ze zijn gewoon zo belachelijk hard geindoctrineerd met het tikkie-breed-tikke-terug voetbal van de afgelopen jaren.
3 -1
Pettersson1963
Je gaat me toch niet wijs maken dat Ajax de spelers niet heeft om het spelletje van Bosz te spelen? Ajax heeft op elke positie betere spelers staan dan Vitesse en Heracles.
1 -1
sirfugy
Haha, dat probeerde ik ook te zeggen, maar blijkbaar niet helemaal goed overgekomen. Daarom is het dus zo vreemd, dat spelers van een lager kaliber het wel snel oppikken en bij Ajax niet. Daar moet iets anders achter zitten zoals indoctrinatie of bange luie schijterd selectie.
0 0
Sistoazonto
Ego.
0 -1
Pierre Heno
Ajax dènkt dat ze goede spelers hebben en diezelfde spelers denken daardoor weer dat ze ook ècht top zijn want anders zouden ze niet bij Ajax voetballen...Snap je de paradox? Maar het zijn helemaal geen klassespelers. Het zijn hoog over de manege getilde zichzelf de hoogte inpratende klojo's die geen enkele idee blijken te hebben hoe profvoetbal gespeeld dient te worden: met 100% volledige overgave voor het gestelde doel. met deze halfbakken middelmaat win je nog niet eens de poedelprijs, want zelfs daarvoor dien je nog minimale kwaliteiten te hebben. EN die heeft deze selectie helemaal niet.
Laat Peter Bosz zijn contract a.u.b. teruggeven en dan maakt Hennie Spijkerman het reeds nu verloren seizoen wel af en aangezien Hennie niets te verliezen heeft kan hij beginnen met de grote schoonmaak zonder dat spelers hem zullen kunnen manipuleren. Voor Peter Bosz zijn er voldoende betere clubs in de markt die hem wèl van het benodigde spelersmateriaal willen helpen te voorzien. Zo'n incompetente TD als bij Afc Ajax kom je nergens ter wereld meer tegen. Gewogen en te licht bevonden. Z.s.m. saneren die hap.
1 -3
geDaante
Dus De Boer had ook dat spelletje wél kunnen spelen met dit materiaal? Daar gaat je excuus dat je altijd aanhaalde om De Boer een band boven het hoofd te houden. Busted! En nee, Vitesse had de betere spelers voor dat spelletje, qua individuele kwaliteiten. De Boer heeft doorgeselecteerd op degelijkheid en 'betrouwbaarheid', en met name in het laatste seizoen op fysiek en loopvermogen. Dus niet op techniek, handigheid en creativiteit, precies dat wat nu heel erg mist. Daarbij heeft De Boer ze vol angst en twijfel gestopt, met zijn gehamer op geen fouten maken en geen risico nemen, en nooit voetballen over de grond op het middenveld.

Deze selectie is niet zo geschikt voor het spel van Bosz als die van Vitesse was, maar je kan er heel aardig mee voetballen, vele malen beter dan De Boer liet zien. Verschil met De Boer is ook dat Bosz straks wél zal doorselecteren op techniek en handigheid, omdat hij naar dat aanvallend combinatiespel toe wil, De Boer heeft dat nooit gewild, die wilde gewoon steeds kampioen worden, maakte niet uit hoe.
2 -1
Pettersson1963
Hou op kerel. Bosz is gewoon compleet op zijn bek gegaan tegen Rostov en presteerde slecht tegen Sparta, Roda JC en Willem II. Bosz tekende met zijn volle verstand een contract bij Ajax en wist vanaf dag ëën wat de mogelijkheden van zijn selectie waren. Het spel onder De Boer was misschien K.. maar toen haalde Ajax gewoon de punten binnen. Het spel onder Bosz is zwaar K.. en nu verliest Ajax van Willem II in eigen huis en staan we voor Joker in Europa door een afstraffing tegen Rostov. Bosz presteert gewoon matig met deze selectie. Verdedigen kunnen ze ook al niet meer onder Bosz, vorig seizoen had Ajax de minst gepasseerde verdediging van de Eredivisie.
2 -5
Adam24
Precies dit, zeker thuis tegen Willem II en Roda. Dat je dan in Europa een keer wordt weggecounterd, kan gebeuren. Maar thuis tegen Willem II zo beroerd spelen, met deze selectie, dan is er echt iets goed mis.
1 0
Pauw
Dankje
1 -1
Adam24
Dit is allemaal leuk wanneer Ajax aanvallend voetbal zou spelen maar vervolgens weg wordt gecounterd. Het telt niet wanneer je in Rusland met 4-1 wordt weggespeeld en geen fatsoenlijk kans weet te creëren. Om maar te zwijgen over Willem II thuis.

Het lijkt er wat mij betreft op dat Bosz heel weinig duidelijkheid geeft over de taken in het veld van de spelers. Bijvoorbeeld een Gudelj die zegt dat hij "een beetje samen met Bazoer" de 6 positie invult. "Een beetje" hoort niet thuis op topniveau. Deze selectie is jong en grillig en moet je duidelijkheid verschaffen om vanuit daar de creativiteit weer aan te spreken. Niemand lijkt vertrouwen te hebben in het tactische plan wat er, anders dan hoogdruk zetten, ook niet lijkt te zijn. Daar gaat een Ziyech niets aan veranderen.
0 -1
A Kind of Magic
TAls je een trainer als Bosz aanstelt, en daarbij aangeeft dat we in de geest van Cruijff weer aantrekkelijk voetbal gaan spelen, dan moet je zorgen dat hij daar spelers voor heeft/krijgt.

Anders had je een betontrainer aan moeten trekken. Dus Bosz nu óf over een paar maanden ontslaan laat het onvermogen van Sar en Overmars zien.
0 -1
Inhartennieren
Verkeerde gedachte.
Je moet de selectie zo samenstellen dat je deze voetbal visie wel uit kunt voeren.
Maar ja daar zijn ze bij Ajax zoals altijd, voor dit seizoen al weer te laat mee.
Het is namelijk al voor de helft verkloot.
0 -1
Mokummerdam
Mij benieuwen hoe spelers zoals Klaassen en Veltman zilch gaan aanpassen als ze bij een Ander club komen te spelen. Onder een nieuwe coach.
1 0
MichelAngelo66
Als de selectie zich nu eens aanpast aan de nieuwe coach. is dat misschien een idee?

Kijk, Frits heeft natuurlijk gelijk dat he team Cruijff bol stond van het aankomend talent. Maar op dat moment waren het ook talenten in de dop. "Deel van he leerproces" was bijna elke week een terugkomend zinnetje van Cruijff. Ze scoorden geloof ik 120 doelpunten, maar krijgen er ook een berg tegen. Kritiek alom en hij werd geen kampioen. Maar Cruijff had zijn idee en ging onverstoord door met zijn project. Ik weet het andere tijd, ander krediet bij de trainer.

Maar Bosz (en 99% procent van de supporters) wilde af van het doelloze rondtikken van de afgelopen twee jaar. Dat dit niet zonder slag of stoot zou gaan, dat begrijpt Kelly zelfs. Wat zou ik het toejuichen als Ajax weer eens 100 doelpunten maakt. Al komen ze maar weer eens in de bovenste helft van doelkansen creëren.

Bosz moet doorpakken en niet wijken voor selectie spelers die het te snel vinden gaan of wat dan ook. Doorpakken en de juiste spelers op de juiste plekken zetten. En als je die niet hebt moet je Overmars onder druk zetten om de speler te kopen die je nodig hebt.

Edit:
O ja en nog wat... je aanpassen naar de spelers? Sommigen doen hier net alsof we spelers hebben die niks kunnen. Ga toch heen. je moet ze wakker schudden na twee jaar winterslaap. Een schop onder hun togus en anders lekker op de tribune zitten. We gaan hier met z'n alle toch niet beweren dat we mindere kwaliteit hebben dan Willem II, Roda en Rostov?
6 0
Pettersson1963
Wijze woorden van Frits Barend. Een goede trainer kijkt naar het niveau van zijn selectie en stemt zijn tactiek daar op af.
1 -1
Piejotter
Dat is precies wat ik van begin af aan denk sinds Bosz hier is. Prachtige ideeën over aanvallend voetbal. Maar niet of nauwelijks stilstaan wat voor kwaliteiten hij in zijn team heeft. Of ze moeten meer kwaliteit halen of als het zo blijft moet hij zijn tactiek aanpassen aan de mogelijkheden. Anders is het heel snel over en uit met heer Bosz.
2 -1
foensai
Geachte Directie en Rvc, Beste pluchevolk,

Aangezien u toch niet van plan bent ons te vermaken, en u bulkt van het geld, heb ik 1 verzoek aan u. Wilt u zo vriendelijk zijn de miljoenen (ook wat u dus zelf opstrijkt) te doneren aan de voedselbank. Die kunnen het geld hard gebruiken en zullen u dankbaar zijn.

Met vriendelijke groet,

Een Fanatieke Ajax (voetbalclub) supporter
2 -1
Pauw
Bosz heeft zich al te veel aangepast. Met de gevolgen van dien.

Hij moet eigenwijzer zijn investeren in spelers die op de middellange termijn aantrekkelijk voetbal kunnen koppelen aan resultaat.

Anders blijven we aanmodderen op t niveau de Boer. Wat heeft dat ons opgeleverd?

- Vroege uitschakelingen in Europese toernooien
- Zeer zakelijk (risicoloos) en dus saai voetbal. Als supporter wil je ook vermaakt worden. T spel moet nog altijd 'leuk' zijn om naar te kijken.
- Gemiddeld een te laag puntenaantal op kampioen te worden. PSV is momenteel in alles beter.
0 -2
Freddy Al
Over 1 ding lijkt ieder het eens; je kunt niet het Bosz-voetbal spelen met een selectie die dat niet kan uitvoeren.
Dat geeft dan 2 opties
- Je past je selectie grondig aan
-Je past het concept aan .
Wat is dan de meest haalbare optie?
0 0
MichelAngelo66
Ik ben het daar helemaal niet mee eens. Wat is er zo ingewikkeld aan meer druk naar voren zetten? je hoeft maar nuances te wijzigen. Echter enkele key spelers zijn lui geworden. Voetballen in de automatische piloot en hebben zich onder de Boer slechte gewoontes aangeleerd. Dat moet Bosz er in een paar weken uit krijgen? Dat gaat niet. Zijn fout is dat ie deze spelers wel laat staan. ik vermoed voor de zoete lieve vrede.
1 0
Knalpot
Eens op een paar plaatsen veranderingen doorvoeren met spelers die wel voor zijn filosofie gaan en het zal kloppen.
0 0
charis
Volle bak druk zetten is niet bepaald zo makkelijk als je het doet laat overkomen behalve als je bayern of barca heet.
Als 1 iemand verzaakt stort het concept als een kaartenhuis in elkaar.
Bij ons zijn het er minimaal 7 uit 11 die al verzaken....
0 0
MichelAngelo66
Alles valt en staat met timing en positie. Je hoeft niet 90 minuten spelers af te jagen, maar ook niet achterover te leunen en doelloos rond te tikken. Er zit echt wat tussen. Als je daar te stom voor bent als speler dan hoor je niet eens in het profvoetbal thuis.
0 0
foensai
Zijn ze bij Ajax echt aan het wachten op ''de gouden generatie'' Nouri, de Jong, Eiting, de Ligt, Cerny etc. en gaan dan erbij extra investeren in types als Sneijder etc voor ervaring erbij omheen? volgens mij moest er nu ook gewoon gepresteerd worden wij betalen nu ook gewoon geld voor kaartjes, de trein, eten en drinken... om nu flut voetbal te zien... ik kan er niet bij echt ben er nog steeds kapot van....
0 0
Whatever
----------------------------------------Krul----------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------
Anita---------------------Sanchéz------Riedewald------Fosu-Mensah
----------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------Yaya Toure------------------------------------
-----------------------Klaassen-----------------Sneijder-----------------------
---------------------------------------------------------------------------------------
Traoré---------------------------Huntelaar--------------------------Depay

----------------------------------------Boer---------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------
Tete----------------Westermann-----Viergever-------------------Dijks
--------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------Gudelj--------------------------------------
---------------------------Bazoer------------Sinkgraven---------------------
---------------------------------------------------------------------------------------
El Ghazi--------------------------Cassierra--------------------------Younes

--------------------------------------Onana--------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------
Zeefuik-----------------Eiting-------------de Ligt-----------------Sanniez
--------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------de Jong--------------------------------------
--------------------van de Beek------------Nouri----------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------
Cerny-----------------------------Dolberg---------------------------Dekker
0 -3
Knalpot
whatever ga slapen dit gaat nergens over
0 0
Piejotter
Hahhahaha, fosu-mensah, depay??? Jij betaalt uit eigen zak zeker. Fantasie genoeg bij jou.
2 0
Juichtoon
Misschien weet Fritsje de 1e uitslagen van Ajax olv Johan niet meer: 85/86: Excelsior-Ajax 2-3, AZ- Ajax 1-2, Ajax PSV 2-4, Groningen Ajax 2-1, Ajax VVV 7-1, Heracles Ajax 1-8, Ajax Roda 6-0 etc Voor de winterstop 4 nederlagen en 13 overwinningen.
0 -1
Piejotter
Ik heb het van dichtbij meegemaakt , was zeer wisselvallig seizoen. Aanvallend heel leuk maar achterin heel kwetsbaar.
0 0
deMeester
Wat doen we dan nog in de Eredivisie?
0 0
alloallo
bij eredivisie wedstrijden komt meer publiek dan jupiler ,meer publiek meer vette hap en biefstuk voor de staf!
0 0
alloallo
ik hoor net dat de sterspelers uit het nederlands G elftal niet komen ,ze willen beide nog een jaar bij hun club voetballen mede omdat ajax nu geen CL meer speelt ,Helaas Overmars heeft er alles aangedaan ! Hij gaat nu weer verder met kapsalon eten en het biertje werd warm !
0 -2
NR9
Is er niemand op deze site die inside informatie heeft bij Ajax. Ben zo nieuwsgierig of Ajax (overmars) überhaupt bezig is met nieuwe spelers, of blijft het hierbij ......
0 0
alloallo
Overmars is bezig met een sterspeler uit het nederlands G elftal het is nu kiezen tussen iemand die blind is of iemand met een houten been!
Gesprekken zijn waarschijnlijk morgen ,er wordt natuurlijk wel naar het geld gekeken wat ze moeten kosten !
Maar ajax gaat er alles aan doen om 1 van de twee aan te trekken
0 -2
ajax4ever01
Verweij weet vast iets..
0 0
AjaxCitizen
Als we ons zouden aanpassen aan de kwaliteit van de huidige selectie, dan zouden we van de 10 basisspelers van gisteren er zeker 7 moeten dumpen in Jong Ajax.
1 0
alloallo
Misschien kunnen we beter omruilen ajax 1 in de jupiler en jong ajax in de eredivisie
wie weet winnen we dan een keer! Hahahahahaha
0 -1
RSM
Enige wat misschien nog kan helpen zijn nieuwe spelers halen en de rest door stoten naar jong Ajax.
0 0
alloallo
Door stoten ? Nou ik denk dat je de meeste beter weg kunt doen ! Geen mentaliteit ,geen kwaliteit,alleen verwende knulletjes die waarschijnlijk hun mobieltje belangrijker vinden dan goed presteren ik zeg opzouten ! Geef jongens een kans die het wel hebben
0 0
Skuurmani
Prachtig !
Nu 3 verdedigers 3 middenvelders en 2 aanvallers erbij
0 0
ram
Ja, leuk. Misschien moeten we eens afstappen van dat romantische gelul: 4-3-3 hoeft niet heilig te zijn. En laten we ook meteen afstappen van het belachelijke idee dat een stel jonkies ons verder kan brengen. Laten we flink doorselecteren en met geld gaan smijten. Al die matige zooi eruit en oudere goede spelers halen. Hoe moeilijk kan dat zijn?!
1 0
AFCA.
Niks ervan. De selectie moet zich maar aanpassen aan de trainer. Niet andersom.
2 -2
AjaxCitizen
Inderdaad. Wie goed genoeg is, kan gewoon spelen. Wie het niet aan kan, per direct wisselen. En dat zijn er een hoop.
0 0
Oudegarde8
2 opties
- Bosz past zich aan aan de huidige selectie (beton voetballers merendeel)
- Spelers worden aangepast aan de visie van Bosz. Dat betekent dus er een paar spelers uit Jong Ajax naar Ajax 1 worden gezet.

Doorgaan met zijn eigen visie en dat dan willen met de huidige spelers van Ajax 1 kan echt niet meer.
0 0
Ajaxbrl
Krul vervanger Cillessen
Traore vervanger Milik
Beide nog huurspelers ook.
Waar blijven de extra versterkingen die Ajax direct beter maken??? (en die o zo nodig zijn!)...
1 0
alloallo
Die versterking komt er niet ! Later word er wel gezegd we hebben er alles aangedaan maar tis niet gelukt!
Zoals altijd !
0 0
jollie18
Krul gepresenteerd bij ajax
2 0
Runnerlex
die moet echt aan de bak met zo,n elftal
0 0
IamLegend
vind je dat een goede aankoop?
0 -2
Patrick78
Mooi! Nu Ziyech en een buitenspeler!
1 0
Ruff Rhythim
"Ajax gaat voor het hoogst haalbare"
0 0
Ajaxgek1980
Europa League dus met de selectie die er nu staat, als nog wat komt, zijn afdankertjes van andere clubs
0 0
AJAXAFC1
en 3 Kanonnen misschien alsnog wilfriend kanon van ADO erbij?
0 0
AJAXAFC1
Feitje is ook gewoon dat deze selectie ons teveel pijnlijke momenten heeft bezorgd (vitesse 0-4 salzburg de graafschap uit oa en recent rostov en willem 2, dit komt echt nooit meer goed met deze spelers) er moet gewoon en heel nieuw ajax komen die niet dat 433 balbezit spelletje wil spelen dat is als europeese middenmoter(misschien nu nog lager) niet meer realistisch.
Gewoon een nieuw ajax systeem gaan inslijpen wat realistisch is en aantrekkelijk word voor de fans
Vind zelf juventus heel tof spelen met van die dynamische backs, hoeft echt niet verdedigend te zijn maar je kan het europees wel verdedigend maken
2 0
strafschop
Ajax heeft nog nooit met 0-4 verloren van Salzburg. Wel met 0-3 en toen stonden alleen Cillessen, Veltman en Klaassen in de basis van de selectie van nu.

Dus wat heeft de huidige selectie met die wedstrijd te maken?
0 -2
Ruff Rhythim
Vergeet bekerfinale tegen pec niet
3 0
strafschop
Wat heeft de huidige selectie met de bekerfinale van 2014 te maken? Tien spelers van die basiself spelen al niet meer bij Ajax.
0 0
Ruff Rhythim
Niet veel met de huidige selectie te maken.
Wel met het aspect pijnlijke nederlagen.
1 0
AJAXAFC1
weer een oude wond opengehaald was hem vergeten ;)
0 0
hallo1
Ik vestig ook alle hoop op Heiko
2 0
DoorenAFCA
Niks aanpassen aan de kwaliteit van de selectie! Je past de selectie aan op het spelbeeld dat je hebt. Dit is verdomme Ajax en hier voetballen we volgens de Ajax filosofie, dominant en aanvallend voetbal. Het is geen FC Bal op 't Dak. Je zorgt gewoon dat je spelers hebt die je visie op het veld in werking kunnen stellen. Degene die dat niet kunnen mogen wegwezen, is er tenminste ook weer ruimte voor versterkingen.
0 -1
AJAXAFC1
dit is precies waarom ajax verloren gaat steeds elk jaar weer in europa doordat die niet meer realistische visie steeds blijft, ik ken namelijk geen een andere middenmoten in europa die zo onrealistisch aanvallend speelt zoals ajax? alleen de absolute top kan dat nog
2 0
Koenniiee
Hoe kom je er in hemelsnaam bij dat Ajax aanvallend heeft gespeeld afgelopen jaren?

Jong Ajax speelt op dit moment aanvallend met technische spelers. Soms krijgen ze best wat kansen tegen, maar creëeren (en maken) er ook een stuk of 8-10. Dat is pas aanvallend en dat kan ook met die spelers.

Met geen mogelijkheid kun je aanvallend spelen met de selectie van Bosz op dit moment. Dat het soms iets realistischer mag, bijvoorbeeld in Europa, kan ik wel begrijpen, maar dat doet Bosz ook met 352. Maar alsnog liep het van geen kant omdat je zelf voetballend tekort komt.

Bosz wil wel, maar de selectie kan niet mee. Denk maar niet dat Jonk, Keijzer of Guardiola ofzo hier meer van kan maken.
1 0
DoorenAFCA
Red Ball Salzburg deed dat in de tijd dat ze tegen Ajax moesten met goede spelers zoals Mané, Kampl en Soriano. Ajax werd compleet van de mat gespeeld. Is niets onrealistisch aan zo lang je zelf voldoende kansen creëert en er voor zorgt dat de andere ploeg niet aan aanvallen toe komt. Laten we daar nou juist niet de kwaliteiten voor hebben binnen de huidige selectie. Met de selectie van 2010 hadden we dat absoluut wel gekund, maar sindsdien is het alleen maar bergafwaarts gegaan.
0 0
strafschop
Heeft RB Salzburg nog meer van dat soort wedstrijden gespeeld? OF was dat alleen tegen Ajax?
0 0
DoorenAFCA
Dat was wel het handelsmerk van de trainer destijds, Roger Schmidt. Hij is tegenwoordig overigens trainer van Bayer Leverkusen. Hier kun je wat meer lezen over zijn visie en tactiek: http://theinsidechannel.com/guide-roger-schmidts-tactics-bayer-leverkusen/
0 0
strafschop
Wel de ideeen, maar niet de successen. RBS dat de ronde na Ajax kansloos ten onder ging tegen Basel.

Vorig seizoen met Bayer Leverkussen in de Bundesliga, doelsaldo 56-40.

Sterker nog, in de jaren voor Schmidt bij Leverkussen behaalde het meer punten en scoorde het meer goals..
0 0
hallo1
ruimte voor versterkingen is er genoeg maar er komt er geen 1 naar Ajax die ons meteen beter maakt
0 0
DoorenAFCA
Nu heb je nog enigszins naam in Europa, maar als we op deze voet verder blijven gaan wil inderdaad niemand meer naar ons toekomen.
0 0
AjaxLiving
Het is gewoon wachten tot dat Heiko zijn potentiele niveau haalt, dan verliezen we geen wedstrijd meer. Ik kan niet wachten :).
1 0
Koenniiee
Rot een eind op! Ik ga niet weer naar rukvoetbal kijken alleen omdat Overmars geen fatsoenlijke selectie samen kan stellen.

Overmars haalt een aanvallende trainer binnen en dan zorg je maar dat je die trainer aanvallende en technische spelers geeft.
6 -1
IamLegend
dan word je ma fan van een andere club,.

ajax is geen koopclub
1 -8
Jensajax14
Houd toch op, alas je 150 mil op de bank hebt en voor de rest een kutelftal dan mag je best wat kopen dat maakt je geen koopclub
1 0
IamLegend
dat gaat tegen de visie van de ene johan waar die ene koe mee loopt te pochen... in zijn. slapeloze analyses
aankopen zijn niet nodig, de trainer moet gewoon vervangen worden, einde discussie...
0 -1
Ruff Rhythim
Dan heb je nog steeds een team nodig met spelers die kunnen voetballen. Aangezien er in het huidige eerste geen spelers rondlopen die weten wat je moet doen als je zon rond speelstuk naar je toe gerold krijgt zul je dus ook een stuk of 15 spelers moeten halen die wel eens een voetbalwedstrijdje op tv hebben gezien zodat ze weten wat voor sport dat is.
0 0
Ajaxgek1980
lol, ooit gehoord dat als die visie wilt werken, de jeugd er ook moet zijn die dat aankunnen? aangevuld met ervaring. Echter, de jeugd kan het niet, of de jeugd wordt gewoon niet de kans gegeven.

Daarbij, vroeger kwamen legendes terug in NL voetballen, nu gaan ze allemaal Turkije of zandbak landen met veel geld. Ipv jeugd op te leiden bij de club die jou je opleiding heeft gegeven. Maar zoals vaker al gezegd, is clubliefde anno 1980 en bestaat het vandaag de dag alleen nog maar in uitzonderlijke gevallen
0 0
strafschop
Clubliefde bestond alleen voor het bosman-arrest.
0 0
Ajaxgek1980
dat arrest heeft het hele voetbal kapot gemaakt
0 0
X-RaY
Dat slaat werkelijk nergens op wat je zegt.
1 0
Yoyoyoyo
Groot gelijk!
Waarom goede spelers kopen als je zelf opgeleid Cambuur kwaliteit in je eigen jeugd hebt!
Wie wil er nu een sterk team hebben? Niemand toch?
Middelmaat en voor niets, daar gaan we voor!
0 -1
Koenniiee
Volgens mij ben jij degene die Bosz niet meer aan kan zien, dus wens ik je veel succes.

Als je Bosz met deze selectie opzadeld, is het verkrachting van de aanvallende trainer. En wellicht naïef van Bosz zelf, maar je kunt niet alles goed doen. Nu heeft hij versterking nodig en dat is wat mij betreft een LB, RB en een buitenspeler. Nouri/De Jong en Cerny heel snel in de basis.
1 0
TikkieTerugJaap
Frits zegt gewoon precies hetzelfde als de Telegraaf een paar dagen geleden.
1 0
hallo1
frits zegt altijd iemand na. Ik heb hem nog nooit op een zelf ontworpen mening kunnen betrappen. Maar of hij nou iemand napraat of niet, hij heeft net als de telegraaf wel gelijk helaas. Ajax is een kleuterklas zonder creativiteit.
1 0
PetrosQ
Ik snap ook niet dat ze Ziyech niet halen. Ajax mist creativiteit; Ziyech heeft creativiteit; Ziyech wil ook wel naar Ajax. Lijkt mij een simpele optelsom. En als Ziyech goed presteert is hij in een jaar weg. Dan zit hij de ontwikkeling van Nouri en De Jong ook niet in de weg. Misschien wel van Sinkgraven, maar hij speelt nu ook niet. Dus dat is geen argument
0 0
jollie18
Als Ajax nu Ziyech wel binnen haalt dan snap ik echt niks meer van Ajax dan hadden ze hem de voorbereiding mee moeten laten doen. Maar ik verwacht niet dat Ajax hem gaat halen.
0 0
hallo1
11 man voor eigen goal dan maar
0 0
ajax4ever01
Achteraf praten zijn wij Nederlanders heel goed in dus dit nieuws is meer mediarommel
0 0
Yoyoyoyo
Nou, wij zeggen al 4 jaar waar het aan ligt. En iedereen kan zien waar het probleem ligt en waar de zwakke plekken zijn in het elftal.
Maar ja, Veltman is onschendbaar binnen Ajax, schijnt ooit heel goed te gaan worden, ooit.....en toegeven dat Viergever, Sinkgraven en Gudel miskopen zijn, dat nooit.

Ze laten liever 5 toppers lopen dan dat ze hun fouten erkennen en gaan zo door met middelmatig kwaliteit. En dan gaan kijken van " hoe kan dit nou?" als ze tegen de zoveelste zeperd oplopen.

Bosz had moeten eisen dat het halve elftal weg moest en vervangen moest worden.
Hij zit nu met de rotzooi van de Boer opgescheept. En dat wordt zijn ondergang.
Iedereen rekent hem nu af omdat hij met 3 zeer slechjte verdedigers zit opgescheept.
Veltman, Viergever, en Riedewald. In die 3 zit totaal geen kwaliteit.
Dat is puur Sparta kwaliteit.
0 -1
DulceDesde
Zo is het en niet anders
0 0