Verweij: 'Ziyech moet topprioriteit zijn'

BvdPloeg, 25-08-2016 om 09:32, 14762 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mike Verweij vindt dat Ajax nog zeker twee of drie versterkingen moet halen voor het einde van de transferperiode. De journalist van De Telegraaf stelt donderdag in een spijkerhard stuk dat er creativiteit nodig is.

'In Deventer moet zondag een goede uitslag worden neergezet om de woedende fans nog enigszins tot bedaren te brengen. De directie kan daaraan bijdragen door nu eindelijk eens de hand van de knip te halen en naast de binnen gehengelde Tim Krul twee of drie topaankopen te doen. Gezien het schrijnende gebrek aan creativiteit zou Hakim Ziyech de topprioriteit moeten zijn', schrijft Verweij. 

De journalist spreekt van 'een totale afgang'. 'Zoals wel vaker bij een coach in nood pakten al zijn keuzes verkeerd uit. Allereerst de beslissing om niet een dag eerder naar het bloedhete Rusland te reizen, zodat de spelers maandag van hun vrije dag konden genieten. En acht minuten na het inbrengen van Lasse Schöne voor de zwakke El Ghazi was het 2-0 (Erokhin) en twee minuten nadat met Kasper Dolberg alles of niets werd gespeeld, viel de 3-0 (Christian Noboa). Zodoende had in de tweede helft de totale afgang van Ajax plaats.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Leviathan
Ziyech naar Fenerbahce gaan de geruchten weer op huurbasis om na 1 jaar gekocht te worden
0 -1
DulceDesde
Dus meneertje Mike die de term kanonnen de wereld in heeft geholpen predikt nu ineens een ander verhaal nog niet zo lang geleden was er een tweet van Mike en daar in stond normaal reageer ik niet maar na zoveel vragen over Hakim Ziyech hij komt niet naar Ajax tot verbazing lees ik nu dat Mike heel iets anders predikt dat juist Hakim Ziyech de topprioriteit zou moeten zijn. dat is een draai van 360 graden of nuanceert hij zich straks weer Mike weet het denk ook niet meer zo goed.
0 0
Joop50
Het is geen probleem dat ze Ziyevh niet halen, maar schuif dan Nouri door. Het lijkt nu alsof ze niets doen.
1 -2
grannig mokum1
En dat hoop ik ook en de Jong deze 2jonge spelers draaien zo makkelijk weg van hun tegenstander, en dat is zo belangrijk op de middenveld
0 0
3sterren
Dat is inderdaad dé oplossing, maar men schijnt het niet aan te durven denk ik...
0 0
Joseph
Misschien is het wel topprioriteit dat Ajax van de beurs gaat en weer een voetbalclub wordt ipv een geldpakhuis.
2 -1
weallloveajax
Analyse van een supporter die slechts 40 jaar ajacied is:


Ga nou niet zitten zeiken over de ouwe tijden want, van achterom kijken krijg je een stijve nek inmiddels.Je moet in de toekomst kijken ............maar daar kijg ik brandende ogen van, pijn in mijn kanis en, pijn in mijn maag van.
Ajax is een club geworden met spastische trekken aangezien er nu een collum van de heer Verweij is gekomen dat Ziyech top prioriteit heeft gekregen.Nou kan je zeggen dat 1 zwaluw geen zomer gaat maken.Hopeloos is het te zien dat, er Bestuurlijk niet eens ingegrepen kan worden aangezien wij een NV zijn met allemaal centen neukers die geen kaas hebben gegeten wat er op dit moment aan de hand is bij Ajax.Ja inderdaad gaat het lekker met het bijgeschreven kapitaal van 45 Miljoen dat doet de begroting weer sluiten en kunnen we het verhaal CL weer vergeten.Iedereen kan met leden ogen aanzien wat er gaande is bij Ajax maar al jaren, En dat heeft onder de 4 kampioenschappen van de boer weer een tijdje de beerput in gekunt maar,dat is duidelijk niet veranderd terwijl, er allemaal Ajacieden bij Ajax rondlopen toch Edwin........toch Mark....
De Kolere zou ik zeggen voor dat hele zooitje wat,nu ook al op de tribune de zaken in de war schopt.Geloof mij nou inmiddels zitten er heel wat echte ouwe fanatieke supporters thuis omdat ze het niet meer aankunnen zien hoe de club en met name het echte Ajax gevoel langzaam doodbloed.Ik heb nog een kaart op zuid maar ik begin ook te twijfelen of ik nog wil gaan.
Ik ben bang dat Ajax zolang het een NV blijft niet meer zichzelf kan worden.Ben er werkelijk doodziek van en iedereen die hetzelfde voelt graag een duimpje omhoog want die omlaag kan je lekker in je reet douwe want dit is een oprecht gevoel.
3 -2
meerzicht
Kan iemand mij vertellen hoe het mimtmdatbTraore nog steeds niet gescoord heeft ?
0 0
pablofranka
Ligt niet aan Traore, voordat hij binnen werd gehaald zei ik al dat welke spits ajax ook zal binnen hengelen dat geen van ze zal slagen in dit Ajax, ons middenveld is erg traag, waar normaal juist het middenveld kansen moeten creeeren voor de spits is dat dus niet het geval waardoor alle druk meteen aan de zijkanten komt te liggen. Kortom het is voor een tegenstander makkelijk te verdedigen zo als ajax alleen maar wapens heeft vanaf de zijkant, Gudelj en KLaassen spelen allebei maar eigenlijk zijn het concurrenten van elkaar voor 1 positie maar gezien de investering in Gudelj en Klaassen eventuele marktwaarde wat ondertussen al aardig is gezakt blijven ze de twee spelers opstellen. Serero was meer dan een voortreffelijke nummer zes , er is geen speler sinds Anita en Blind weg zijn gegaan die het beter hebben ingevuld dan hij, maar hij krijgt gewoonweg geen kansen meer om wat voor redenen dan ook. Hij was altijd aanspeelbaar door zijn beweeglijkheid en zijn motoriek en speelde ook veelal vooruit en daarnaast een prima aanjager en een balafpakker maar nogmaals een of ander beleid zorgen ervoor dat zo een jongen kansloos is puur door slechte investeringen. Kortom er wordt gewoon niets voor Traore gecreeerd waardoor hij genoodzaakt is om zijn eigen kansen te moeten creeeren en dat betekend nog meer energie in zo een wedstrijd leggen , die jongen is al uitgeput voor de winterstop
0 0
Ajaxbrl
Factoren:
- Staat op een eiland / Krijgt geen aanvoer.
- Word als 20-jarige binnengehaald als 'de verlosser' / Te veel druk (logisch).
- Naar mijn mening is hij niet eens een echte nr 9. (ook buitenspeler/schaduw-spits).
0 0
cp.Ajax98
Simpel. Het middenveld speelt verstoppertje en niemand kan een steekpass geven.
3 0
erwtenpeller
Nouri en de Jong zijn geweldige voetballers en zijn al ouder dan Eriksen toen hij in Ajax 1 kwam zij hebben beide een geweldige steekpas dus bosz wakker worden

ng zijn
0 0
geDaante
Geen paniekreacties, dit seizoen aangrijpen om te transformeren, van behoudend laf betonvoetbal, naar aanvallend swingend voetbal, en dus flink doorselecteren, liefst nu al, verlies nemen op Klaassen, Gudelj, Dijks, El Ghazi. En dan Nouri, De Jong, Cerny, Lartey Sanniez en De Ligt erbij, Serero er terug bij achter Riedewald op 6, Dolberg vast in de spits. Dus het beste van Ajax 1 aanvullen met de beste van Jong Ajax, met louter spelers die passen in de beoogde speelwijze, punt naar achter gaan spelen, ingespeeld laten raken, fouten laten maken, volgende seizoenen oogsten.

Één speler halen, zoals Ziyech brengt je niet veel, die maakt niet ineens dat Gudelj, Klaassen, Dijks, El Ghazi wél ineens geschikt zijn voor het spelletje, en het als team beter gaat lopen, meer zoals Bosz dat wil. Die brengt gewoon wat individuele klasse en wat meer wapens, maar op slechts één positie, tikt totaal niet aan. Het is visieloos hem maar tussen dit zooitje te pleuren, en denken dat het ineens gaat lopen.

Je wil naar een bepaald spelletje toe, kies dan voor spelers, op elke positie, die daar bij passen, en op alle posities. Pas dan kan je het als team goed uitvoeren, zonder zwakke schakels die je tempo en zuiverheid van je combinatiespel keihard onderuit halen.

Heb eens maling aan dat kampioenschap, aan geld, zet die jonge jongens erbij, en richt je ook als supporter eens op het zien ontwikkelen van die gasten, en het spel. Ik ben het in ieder geval zat jaren naar een ultra saai Ajax te kijken waar geen enkele progressie in zit omdat er alleen maar aan de korte termijn wordt gedacht, aan het kampioenschap, en de selectie op dat degelijke resultaatvoetbal steeds meer wordt doorgeselecteerd. Dat Ajax nu in deze situatie zit, is daar een gevolg van. De Boer heeft op zijn spel doorgeselecteerd, met als gevolg een selectie die gericht is op fysiek, opportunistisch en tegelijkertijd zeer behoudend en degelijk spel, gericht op korte termijn resultaat. Eindelijk zit er een trainer die lekker wil voetballen, Ajax weer Ajax wil laten zijn, dan wil ik ook het liefst spelers zien, jong of oud, gewoon kwaliteit, die daarin meekunnen, en daarin door kunnen groeien, zien ontwikkelen, zowel de individuele spelers, als het spel. Succes blijft misschien iets langer uit, maar wanneer je oogst kan je zoveel meer succes behalen dan wanneer je nooit eens bouwt.

Als je continue vooral met de korte termijn bezig bent, zoals De Boer deed, blijf je qua niveau altijd middelmatig, en vrijwel gelijk, zonder uitschieters. Over een paar seizoenen ziet het er dan misschien zoiets uit:

Eredivisie: 2e - 1e - 2e - 2e - 1e- 2e - 3e - 2e - 2e, etc. PSV pak je niet meer met dat korte termijnbeleid en -denken.
Europees: geen enkele rol van betekenis. Misschien een keer overwinteren, maar dan meteen sneuvelen.
Het voetbal: geen lijn, onherkenbaar, totaal afhankelijk van de zittende trainer
Nadelige effecten: paniekreacties qua transfers, druk op trainer zeer hoog, vervroegd vertrek, geen kans om te bouwen. Een steady maar zeer middelmatig niveau zonder verdere ontwikkeling.

Terwijl je veel beter kan bouwen en pieken, en de lange termijn niet uit het oog verliezen, bijvoorbeeld beginnen met een zeer jong team, met je beste talenten daarin:

Eredivisie: 4e - 2e - 1e - 1e, dus eerst wellicht (hoeft helemaal niet) stapje terug, daarna stijgende lijn.
Europees: 1e seizoen geen rol van betekenis, in de tweede al beterschap/overwinteren al heel wat moois neerzetten in het 3e seizoen, en pieken in het 4e seizoen met mogelijk de finales bereiken, in de Europa League mogelijk meer, wellicht eens winnen.

Puur hypothetisch, ik wil ermee zeggen dat alles samen moet vallen om de paar seizoen, dus een toplichting aan jeugd voor een groot deel samen laten debuteren, zoveel mogelijk speeltijd geven, zo snel mogelijk basiswaardig maken, zijn al veelal samen ingespeeld vanuit de jeugd, opgeleid in het spelletje. Al die transferperiodes goed verder doorselecteren en écht gericht een enkele aankoop doen, de juiste trainer voor de groep, die dus de tijd krijgt.

Bosz moet dus nog jaren blijven, en straks pieken met de lichting Nouri, het huidige Jong Ajax, aaangevuld met echt gerichte aankopen die in dat spelletje passen, en dan vooral kwaliteit boven ervaring. Alleen ervaring als het niet ten koste gaat van het voetballend vermogen. Dat moeten wij voor ogen houden, dat moet het doel zijn, niet zo gefixeerd zijn op het volgende kampioenschap. Als Bosz zijn spel er eenmaal in heeft zitten, en er grondig is doorgeselecteerd, ga je daarmee pieken op termijn. Daarna worden er een paar talenten weggekocht, maar het systeem zit er in, en nieuwe jeugd en gerichte aankopen zijn daar dan als het goed is in in te passen.1 -5
Bertini
Al 50 jaar Ajax man
Dat gezeik over Nouri en die andere jonkies. Als die echt zo goed waren hadden zij wel vaker gespeeld. Waar zijn de lefgozertjes die Ajax altijd had en die nergens bang voor waren. Maar we zijn wel wat routine , kracht en vernuft en intelligentie nodig inplanten van die hardlopers en kleurenblinden die er nu in lopen. Dus toch maar Ziyech aangevuld met achterin wat body ( wat lieten die kereltjes zich wegzetten zeg). En iemand op rechts ipv die slome duikelaar die er nu loopt ( el schildpad )
Met dit spul spelen we dit seizoen nacompetitie voor een plaats in de EL.
HANDELEN nu!!!!!!!!
0 0
Freddy Al
Met een aantal dingen ben ik het eens;
- paniekaankoop doen is niet verstandig,
-de tijd geven aan Bosz om het goed weg te zetten is noodzaak,(geduld van ons allen dus ook)
Helaas is de rest van het verhaal teveel op onzekerheden gebouwd.
Hypothetisch kan alles,maar de termijn(3-4 jaar) die genoemd wordt om het spel van Ajax op orde te hebben kan niet in Amsterdam.
Ik vrees het ergste als er in de eerste seizoenshelft geen duidelijke verbetering zichtbaar is,dat kan op kortere termijn alleen als Bosz de juiste balans vindt tussen de kwaliteiten van zijn selectie en het uitvoeren van een aanvallender concept.
0 0
3sterren
Helemaal met je eens. Mooi geschreven en er spreekt heel veel vertrouwen uit.
Eén kleine kanttekening, ik zou nog niet afscheid nemen van een half team, kan altijd nog na de winterstop
Ben namelijk heel benieuwd of Bosz spelers beter kan maken, of dat hij alleen kan presteren met tweede keus spelers van Chelsea, toen bij Vitès.
0 0
JordyAjacied
Er komt nu zoveel druk op Overmars van alle kanten, hij kan bijna niet om Ziyech heen.
4 0
A Kind of Magic
Er is in mijn optiek maar 1 ding dat Overmars kan redden.

Mocht het echt zo zijn dat hij geen geld uit mag geven, ook nu na de Milik miljoenen, dan zou ik de stukken waarin dit staat (afwijzing van de RVC bijvoorbeeld) lekken naar de Telegraaf. Dus geen aannames, gewoon harde feiten waarin staat dat hij geen akkoord krijgt.

Mocht hij wel mogen kopen en keihard faalt, zoals dat nu zo lijkt te zijn, dan mag hij per 1 september oprotten.
1 0
3sterren
”oprotten” een woord van ware zotten...
0 0
boris
Ik denk wel dat hij mag investeren gezien het feit dat er 15 mil op bailey is geboden. De vraag is alleen van die 50 miljoen die er in is gekomen hoeveel mag daar van worden uitgegeven ik denk maximaal de helft.
0 0
jarenfan
Wij Marc en Edwin ,we gaan actie ondernemen
Als het niet meer kan,en iedereen verkocht is
Goed gedaan heren voor de bv ajax.
Dit jaar genoegen nemen met het rechter rijtje,het zij zo
Beleidsmakers
0 0
Joseph
Ziyech had hier, maar vooral in de thuiswedstrijd het verschil kunnen maken. Dan waren we nu 12 miljoen rijker en gingen we het seizoen goed in.

Klaassen-Bazoer-Gudelj heeft keer op keer bewezen niet te kunnen voldoen aan de eisen. Ik vind het ook een fout dat Bosz hieraan blijft vasthouden, maar eerlijk gezegd, er zijn ook weinig andere opties. Donny is er niet klaar voor en Sinkgraven ook niet. Het zou Bosz sieren als hij zou zeggen dat deze selectie niet in staat is zijn spel uit te voeren ivm het gemis van een creatieve speler.
4 0
MankeNelis
Dat is ieder jaar het zelfde gedonder. De rvc blokkeerd de komst van Ziyech omdat we al 9 middenvelders hebben. Het is een vreselijk eigenwijs zooitje. Supporters worden als klapvee beschouwd. Het bal der incompetenten loopt de polonaise omdat het eigen vermogen weer gegroeid is.
1 0
DulceDesde
Spijker op de kop
0 0
RusselWestbrook
Wat kunnen zij met het eigen vermogen van Ajax dan? Waarom zouden ze daardoor de polonaise lopen?
0 0
Middellijn
Iets langer door denken.
0 0
RusselWestbrook
Nee, bijna iedereen roept hier maar wat. Leg het maar uit.
0 0
3sterren
Ach, laat toch gaan. Kansarme roeptoeters zijn het.
0 0
boye04
Het lijkt wel dat Bosz dit expres doet net zolang tot ze bij Ajax in gaan zien dat dit middenveld gewoon niet kan.
0 0
Frank e
Toen ik begin van het seizoen sceptisch was over de coach die geen enkele aantoonbare kwalificatie op zijn cv had dan aardig spelen met Vitesse werd ik op dit forum door veel van jullie teletekst supporters afgevallen.. Nu het naïef kamikazevoetbal van Bosz gestalte krijgt hoor je die zelfde mensen weer roepen dat hij moet vertrekken.. Eens te meer blijkt dat een subjectief populistische kijk vele van jullie amoebe niet vreemd is..
1 -1
Ndisdenaam
Heeft Verweij ruzie met Marc?
Opeens is hij kritisch, normaal gaat meneer op zijn knieen, want zijn bron is heilig!

Haal verdomme eens Ziyech en een echte verdediger, Dijks mag ook lekker banken imo.
Ivm persoonlijke redenen gun ik Veltman altijd een basisplaats, maar vanaf vandaag ben ik daar ook klaar mee.
10 miljoen voor een echte verdediger, 10 miljoen voor Ziyech en nog eens 10 miljoen voor een rechtsbuiten!!!!
Kolere zeg, ben er echt HELEMAAL klaar mee, grafbeleid van grafpersonen!
3 -1
Ajacied1978
Ik denk dat die tweet van hem, dat Ziyech topprioriteit heeft, niet goed gevallen is. Was meteen ook de laatste tweet voor nu van Verweij.
0 0
charis
Maar wat als Ziyech niet komt, daar hoor ik niemand over? Hebben we een plan B of gaat Bosz door met het opdringen van een speelstijl die onze ploeg super duidelijk niet kan of wil uitvoeren.
Meen me te herinneren dat Bosz vooral naar de kracht van de jongens wilden spelen, maar dat betekent dat hij moet afzien van zn eigen speelwijze en wat realistischer moet spelen.
0 0
JPC40
Er kunnen paar dingen gebeuren.
A ze halen hem alsnog ook al gaat dit tegen de zin in.
B de bom barst na weer twee verloren wedstrijden.
C de spelers zeggen hun vertrouwen op.
D Bosz.. onverwachts... dient zijn ontslag in omdat hij niet met dit materiaal kan werken.
Of tot slot er gebeurd niks en alles suddert rustig door. en we krijgen de tweede Frank d Boer scenario.
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Nog even een rijtje
Graafschap gelijk
Sparta met moeite
Roda gelijk
Willem 2 verlies
Uitgeschakeld met 5-2 door Rostov.
3 -2
A Kind of Magic
En een selectie die in de basis eigenlijk maar op 1 positie is gewijzigd: Traore.

Overmars, donder op
5 0
3sterren
Woorden van een zot met een gaatje in zijn kop...
0 0
Rdk1983
Nee meer. Want je spits (die net begon te draaien) en je keeper ook weg. Net als je rechtsback en 2 buitenspelers. Voor niemand kwam vervanging.

Cillessen snap ik, maar Milik is 21, en kreeg eindelijk rendement. Fischer en Andersen konden ook van waarde zijn nog.
0 0
bergkamp_0021
en sinds traore in de spits geen wedstrijd gewonnen en dolberg was toch goed bezig
2 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Ik vraag me af wat er voor nodig is voordat die knip getrokken wordt.
Het hele plan cruijff is gekomen omdat ajax van real verloor, met ongeveer gelijke cijfers. Nu 5 jaar later verliezen we van Rostov. En dat dit geen incident moge duidelijk zijn, dit maken we jaar na jaar mee.
Met het plan is niks mis, de uitvoering is verschrikkelijk, en het is tijd voor weer een commissie en een revolutie die al die incompetente oud voetballers van hun bestuursfuncties ontkleedt, en er nieuwe mensen die wel een club kunnen besturen/ het plan uit kunnen voeren ervoor terugzetten.
2 0
Ndisdenaam
Klopt, Cruijff zei ook dat de knip getrokken mocht/moest worden voor echte versterkingen!
Maar de helft van Nederland inclusief sommige blinde ajacieden roepen dat Cruijff wilt dat er vooral jeugdspelers in moeten staan!
1 0
Runnerlex
juist ...maar wel versterking kopen die echt wat toevoegen, wat je zelf niet huis heb...
0 0
Duif63
Klopt wat je schrijft, maar het is wel een feit dat de mensen die bij Ajax aan de touwtjes trekken allemaal uit de koker van Cruijff komen. Van de hele RvC t/m het technisch hart en de toekomstig algemeen directeur. Cruijff heeft niet naar kwaliteit maar naar namen gekeken. Iets waar Piet Keizer toen al voor waarschuwde: "Johan gaat voor loyaliteit ipv kwaliteit"
Nu nog spelers kopen heeft geen nut meer, die hadden er voor de 1e wedstrijd tegen PAOK al moeten zijn.
Het falen van de laatste jaren is ook niet de schuld Bosz of de Boer, maar ligt voor 100% bij de RvC, en de directeuren Sar/Overmars.
0 0
Skuurmani
Zal jullie uit eed droom helpen Ziyech verhuurd aan Fenerbahçe
2 0
Ndisdenaam
Alsof die gaan huren.... anders geef je even een bron.
0 0
Ajaxfan75
Autsj: http://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/683593/buitenlandse-pers-ziek-ajax-blameert-zich-tegen-russisch-leicester-.html
1 0
stefanwillem
Mosterd na de maaltijd, als het kalf verdronken is dempt men de put en zo zijn er nog meer uitspraken die aangeven dat ajax wederom veel te laat is. Het gebrek aan creativiteit is al heel lang bekend, dat el Ghazi niet zo goed is als iedereen dacht is inmiddels ook wel duidelijk en verdedigend sta je met een back die wel kan verdedigen maar niet kan aanvallen en een back die in beide onderdelen hopeloos faalt. Maar we hebben wel heel veel geld.
3 0
boye04
Blijkbaar wil Bosz Ziyech bij Jong Ajax stallen want alleen dan staat hij Nouri in de weg. Bij het eerste heb ik hem namelijk nog nooit gezien. Aan wie moet Nouri zich nu optrekken bij het eerste? Er is niemand die hem technisch kan evenaren, hij kan van niemand leren. Overmars doet net ofdat we Messi hebben rondlopen.
1 0
Runnerlex
nouri fantastische voetballer met een goede instelling...Die moeten ze niet kapot maken in het eerste...Tussen dat wrakhout van spelers..
0 0
3sterrenAjax1
we moeten juist stoppen met kopen. de jeugd moet je doorschuiven. die kennen het spelletje van bosz via jonk. alblas, lartey, de ligt, riedewald, savastano, eiting, nouri, van de beek, cerny, dolberg, dekker
1 -4
Ndisdenaam
Ga jij even snel weg, figuren zoals jij maken onze club kapot.
We zijn geen liefdadigheidsinstelling!
Je moet presteren...met broekies GAAT DAT NIET.
Is het nou een keer duidelijk of moeten mensen het 1000000 keer herhalen?

Met die gasten die jij noemt, die by the way zeker talent hebben, ga je het niet redden.
Dan is het wederom jochies tegen mannen, en van continue afgaan leer je helemaal niks behalve dat het moreel totaal verdwijnt.
2 0
BRAMHOUTEN
Laat dan jonk ook de jongens trainen ipv Peter, in Peter heb ik geen vertrouwen meer
0 -1
Bertini
Als heel Nederland en alle voetbalexperts zien dat Ziyech moet komen en dat ook naar voren brengen, denkt het bestuur en de rvc, dan doen wij het lekker niet want wij zijn Ajax en we hebben toch gelijk. Ja klopt dat was vroeger zo toen er mensen zaten die er echt verstand van hadden. Denk even aan Groningen-Twente en de drie of vier beslissende steekpasjes van Ziyech op een slimme spits en je weet toch wat je doen moet. CREATIVITEIT . STEEKPASS. LEIDERSCHAP . TECHNIEK is het dat we ontberen in dit elftal. We hebben nu BREEDTEPASS. RENNEN. KLEURENBLIND. DOMMIGHEID enz enz.
2 0
Ferd
Het is juist dat alle betweters roepen dat Ziyech moet komen en de kenners zeggen van niet.
0 -3
Bertini
Noem eens 1 kenner die niet van Ajax is
0 0
Dienamies
Doorselecteren.. Beter laat dan nooit.
Bazoer zit met zijn hoofd overal behalve op het veld, Gudelj schiet tekort voor dit type voetbal, El Ghazi droomt van een leuke transfer, Viergever is laf en niet geschikt voor dit niveau. Doorselecteren!
Of je nou Ziyech, Sneijder of wie dan ook haalt.. Je zal vanaf nu niet meer voor je kapitaal op het veld moeten kiezen maar voor de voetballers die de vaardigheden bezitten waarmee je dit type voetbal wel kan spelen (Nouri, Frenkie, Cerny). Die jongens moeten een kans krijgen en minuten in het eerste maken. Er moet simpelweg wat veranderen. Je kan toch niet een seizoen lang met een betonmiddelveld en 3 á 4 andere spelers voor de dag komen die gewoonweg niet geschikt zijn voor het niveau waar Bosz heen wilt.

Bosz wilt zelf ook andere spelers opstellen, zeker op het middenveld, want iedere simpele ziel ziet dat die 3 spelers eerder als Chinese muur fungeren dan verbindings- en versnellingspoppetjes.
Hij mag gewoonweg niet van de mensen die boven hem staan. Dan raak je je geld kwijt voor Bazoer, Klaassen en Gudelj..

Tijd voor een opstand en vernieuwing van de selectie.
0 0
afca95
Eerst bestuur eruit! Daar moet de bezem zo niet een sneeuwschuiver doorheen
0 0
wietikvuul
Middenveld gewoon voorzien van Nouri,Sinkgraven,Klaassen. Mag klaassen als VM gaan acteren waardoor de opbouw niet meer via de backs hoeft. Denk dat dat al veel zal schelen.

Momenteel zijn Gudelj of Bazoer gewoon niet te berijken en als ze een pass krijgen tikken ze hem alweer terug want ze hebben nog niet in hun rug gekeken wat er achter ze gebeurd...
Cerny voor ElGhazi of Traore naar rechts en kijken wat er dan gebeurd in deventer
1 -2
Piejotter
Nieuwe trainer en Zyech is een behoorlijke stap naar sterke verbetering prestaties.
0 -4
Rij88
Fatsoenlijke trainer heeft topprioriteit!
0 -3
Rdk1983
ik zag Siem graag komen. Met Nigel de Jong op t middenveld was t ook anders gegaan. Medespelers zijn banger voor hem dan om te verliezen. Verder zie ik Urby als handige speler terugkomen. Is niet per se beter dan Dijks maar wel hoop ervaring, en ander type.
2 -4
Piejotter
De Jong en Emanuelsson is vergane glorie (zie Maduro bij Groningen)
2 0
RusselWestbrook
Jaaa nog twee non-voetballers. Jij hebt er kijk op!
1 -4
Boer Gijs
Fatsoenlijke visie en beleid dat moet topprioriteit zijn.
2 0
afca95
En Verweij denkt echt dat Zyech met dit zootje ongeregeld wilt spelen na deze verschrikkelijke wanprestaties...Schei uit die gaat liever subtop Engeland.
3 0
AFCA_XXX_AMSTERDAM***
Ziyech heeft niet veel te willen, die gozer overschat zichzelf. Waarom is geen enkele club langsgekomen voor hem, vindt het verrassend stil rond hem. Blijkbaar clubs niet veel vertrouwen in hem, want laten we eerlijk zijn bij Twente een uitschieter zijn is niet moeilijk
2 -2
Labanda
Haha precies, mensen doen alsof hij een soort wonder is ofzo. De clubs in Europa zijn niet gek, niemand wilt hem hebben lijkt het.
1 -2
Leprechaun
Een kritisch stuk van Verweij over het technisch beleid. Dat is nieuw!
3 0
JanTa
Niet Ziyech maar Wesley Sneijder zou topprioriteit moeten zijn. Hij is creatief, neemt een pak aan internationale ervaringen mee, kan een leidersrol op het middenveld vervullen, kent de Ajaxcultuur, dat bij elkaar opgeteld is hij van veel meer waarde dan welke middenvelder dan ook. Niet alleen maar informeren gewoon vragen wat zijn eisen zijn en dan meteen in onderhandelingen gaan. Nog een punt, een spelr als Nouri zou verdomd veel kunnen leren van Sneijder.
4 -1
Bertini
Veel te oud . Heeft zijn hoofd allang niet meer bij het voetballen. Af en toe een uitschietertje. Is in Turkije maar af en toe goed. Mooi daar laten. Al die oud spelers die terug komen is vaker geen dan wel succes.
1 0
Henning
Amen.
1 0
PetrusKeizer
o jee, de paniek breekt uit op AS. We weten het even niet meer. Terwijl de richtlijn toch simpel was en is: eigen jeugd, plus gerichte aankopen alleen maar als die het elftal duidelijk sterker maken.
Waar t nooit over ging was: indien noodzakelijk, massale uitverkoop van middelmatige spelers om plaats te maken voor eigen jeugd en gerichte aankopen.
t Probleem zal wel zijn dat er onvoldoende vertrouwen is in de eigen jeugd, en ook in het eigen vermogen om gericht die bijzondere aankopen te doen.
1 0
afca95
Ja kan je een hoop richtlijnen hebben moet je ze wel uitvoeren en niet de mensen de rug toekeren die daar verstand van hebben.
0 0
Nosky
Ik denk dat we in grote lijnen een prima selectie hebben, maar dat het vooral ligt aan focus en discipline in het veld. Men staat te veel stil, voetbalt niet als men de bal niet heeft, heeft een passieve houding enzovoorts. Dan hebben we ook nog een middenveld dat statisch en passief is.

Aan de andere kant denk ik dat er ook een "plan B" ontbreekt. Als het hoge druk zetten om wat voor reden ook niet lukt, wat dan? Daar lijkt geen back up plan te zijn. En dan valt het zooitje uit elkaar.

Ik ben ervoor dat Ajax vol, maar dan ook echt VOL voor Sneijder gaat. Hij is nog fit, en dé man om deze ploeg bij de hand te nemen. Onder Sneijder kun je ook een Nouri door gaan schuiven, zonder dat ie direct voor de leeuwen wordt gegooid. Ajax wilde 15 miljoen besteden aan Bailey, wel, voor dat geld moet er een hoop mogelijk zijn om Sneijder te overtuigen. Ik dacht dat de transfersom 7 miljoen moest zijn, dan houd je 8 over om mee te 'spelen'. Sneijder levert dat niet meer op, maar ik denk wel dat onder een dergelijk speler, de debuterende jeugdspelers (in tegenstelling tot nu) wél beter worden en derhalve meer waard.

Als Sneijder geen optie blijkt te zijn, is wat mij betreft het haalbare alternatief Ziyech.

Ik zou Ajax in dat geval weleens zo willen zien spelen:

Younes ---------- Dolberg ---------- Traoré
------ Klaassen ---------- Ziyech ------
---------------- Riedewald ----------------
----- Dijks ----- Sanchez ----- ? (Tete?) ----- Veltman

Traoré en Ziyceh een beetje zwerven. Lijkt mij dat je hiermee het merendeel van de eredivisieclubs toch wel zoek moet spelen.
1 -1
Tessa
Ziyech is al weg bij Twente, verhuurd aan fenerbache
0 0
Antje
Tessa is gek
0 0
Nosky
Als Tessa eruit ziet als op de foto, zou ik mijn toon matigen ;)
3 0
Tessa
Dank je Nosky :)
0 0
Youp020
Overmars moet z'n ego opzij zetten en erkennen dat hij ernaast zat met het statement; 'Wij hebben Ziyech niet nodig'

Maar dat gaat vast niet gebeuren omdat hij daarmee zijn eigen onvermogen aantoont....
0 0
Maerthen
Lijkt wel een lobby van Verweij. Hij heeft eerder op Twitter ook zelf de naam van Ziyech al eens laten vallen op een wijze dat je dacht dat Ajax serieus werk van Ziyech zou maken. Als ik zo lees krijg ik het gevoel dat Mark, Ziyech wel wil halen, maar de beleidsbepalers (nog) niet overstag willen gaan en dat Verweij op deze wijze Mark en co wil steunen.
0 0
Tessa
Te laat...Fenerbache en Twente zijn rond over een verhuur van Ziyec
Volledige overname van salaris
2,5 milj huur + 10 milj koop na 1 jaar
Ziyech zelf is ook al rond met Fenerbache
0 -1
Youp020
Waar staat dat?
0 -1
Tessa
https://www.twenteinsite.nl/breaking-fc-twente-toch-akkoord-verhuur-ziyech.html
0 0
X-RaY
Ajax heeft Ziyech toch niet nodig *proest*
0 0
Rujar
inderdaad. sneijder zou prioriteit moeten zijn.
1 0
X-RaY
Hij of Sneijder zoals ik al eerder had gemeld.
0 0
AjaxMH
Boven jou bericht.
1 0
De Ajax Ziel
Zolang Ajacieden denken dat ze geld moeten verdienen aan die NV wordt dit hopeloze Ajax-voetbal probleem niet opgelost. Druk van beursbedrijf is desastreus voor sportieve ontwikkeling Ajax.
1 0
RusselWestbrook
Pure leugens. Elke zin is een leugen.
0 0
Redrum
Je hebt helemaal gelijk. Maar hoe kan dit opgelost worden? Vanuit Ajax zelf hoeven we geen actie te verwachten uiteraard..
0 0
De Ajax Ziel
Surf 's langs op site van De Ajax Ziel.

WIJ zijn AFC Ajax
0 0
RusselWestbrook
Dat je die inhousloze grafsite durft te promoten... pff
0 0
Timothy11
Kopen: Haps, een top cv, rechtsbuiten. Spelend met een middenveld met Riedewald Klaassen Nouri.
0 0
Redrum
Wanneer gaat het besef hier eens doordringen dat er helemaal niemand meer gekocht gaat worden?
0 0
BennJii020
te laat, verhuurd aan Fener... Wtf huren wij m dan niet een jaar... Nee ontwikkeling Nouri blabla.. Dn jaar huren toch perfect..
0 0
Bierdop
Dit is niet de juiste oplossing. Je heb ervaring nodig. Als deze speler komt zal die net zo gaan voetballen als Gudelje, kan leuk voetballen bij fc twente maar zodra die naar een grote club gaat, zal die ook een luier nodig hebben.
1 0
Fredschuit1
Of sneijder..
3 0
Rinban
Of alle 3
0 0
De Ajax Ziel
Niet eens met Verweij.
Dit opportunisme kost veel geld en lost structurele Ajax-probleem niet op.
3 -5
Vak M
Wil jij eigenlijk wel dat we winnen? En hoe dan? Met Nouri en De Jong morgen? JC haalde Blind, Van Veen, Spelbos, Wouters voor het evenwicht en jij wil doorgaan met een elftal van gemiddeld 21,7 jr en te weinig zelfvertrouwen om een mannetje uit te spelen?
2 -1
godenzonensuper
Gebrek aan zelfvertrouwen? Heb jij Gudelj ooit bij AZ een man zien uitspelen, of Klaassen in die 4 jaar Ajax?
Ze kunnen het gewoon niet.
1 0
Restored
Volgens mij kijk jij geeneens de wedstrijden maar plaats je alleen maar onzin op het forum...
0 0
Patrick78
Wow! Ziyech dus is niet goed voor ons? Ja zeker, Klaassen is de nieuwe Litmanen...
1 0
ajaxfanmarcel
Klaassen mag de veters van Litmanen niet eens strikken. Litmanen was 1 van de beste nummer 10 die Ajax heeft gehad
2 0
Patrick78
Precies! Litmanen was en is een HELD. Klaassen is Ajax onwaardig
1 0
De Ajax Ziel
Gewoon met eigen jeugd weer 's lekker gaan VOETBALLEN. Dan maar verliezen, maar het zogenaamde dominante Ajax-voetbal van balbezit met steeds tikkies breed slaat nergens op.
1 -1
A Kind of Magic
Ajax moet alles op alles zetten om:

Anita
Haps
Ziyech
En een buitenspeler te halen

Laat ze een half jaar met elkaar uitvechten wie er speelt. De beste spelers spelen, de rest neem je in de winter afscheid van.

Zoals Klaassen zei: "We zijn al zo lang bezig nu, het mag wel beter". Daar is hij het ultieme voorbeeld van.
1 -1
3*stars*3
Ik zei het hier laatst ook al, Ajax begint op Arsenal te lijken.
Daar spenderen ze ook niet graag of wachten ze op laatste moment om afvallers te halen van topclubs.
Ik support hun ook maar zie precies hetzelfde gebeuren want bestuur maakt liever winst ipv echt versterken en sportief succes komt gewoon op plan 2.
6 0
Sliding
Jongens, begrijp me goed hoor .. ik ben het met de meeste wel eens dat er nodig versterking bij moet komen en ook dat Bosz aan een waardeloze reeks is begonnen. Maar los van dit alles, degene die wel voetballen lopen er toch als een stelletje verwaande namaak profs bij !! Als ik alleen al die el Ghazi gisteren in de rondte zie wandelen, geen enkele inzet, niet één keer echt een duel ingaan, bukt bij een kopduel ivm zijn nieuwe kapsel, niet achter de spits wil kruizen bij een lange/hoge bal ...dan ben je ons prachtige shirt niet waard ! Daar bedoel ik niet mee dat het best eens mis kan gaan maar zet je dan wel voor de volle 105% in en knok voor onze club. en zo kan ik er nog wel 8 opnoemen die een beetje stoer getatoeëerd in de rondte kruipen maar bij de eerste de beste tegenslag het liefste terug in de schoot kruipen (ik pas mijn woordkeuze aan). En wij doen daar indirect, ook ik, aan mee. wij zijn en blijven fans door dik en dun en blijven klappen, zingen en juichen. Maar wordt het niet eens tijd om eens stevig onze gal te spuien over de beleving en inzet van dit zooitje ongeregeld ?! En los van het feit dat wij wel eens wat steviger in kritisch kunnen zijn, mag de leiding van Ajax ook wel eens nadenken. Stop met dat pamperen van al die net gearriveerde jochies. Niks meteen een vette Mercedes onder hun reet douwen, parkeerplekkie reserveren, nageltjes knippen, boterhammetje smeren. Laat die gassies eerst eens weten wat het is om prof te zijn . bv 's morgens wat eerder jouw bed uit, lekker de auto parkeren onder de ArenA, lopend naar de Toekomst (is nog leuk voor alle fans ook) en je realiseren dat het een godsgeschenk is dat je profvoetballer bent en daar naar moet leven en handelen. Dat gaat natuurlijk allemaal niet gebeuren dat weet ik ook wel maar ik moet de frustratie gewoon ff van mij af schrijven, wat een onvoorstelbare schande zeg dit inspiratieloze zooitje nepprofs.
2 -1
geronimo
Die el Ghazi hadden ze allang moeten wegdoen, ze hebben wel betere in huis
3 -1
suarez30
Die is helemaal mentaal een slapjanus
loop erbij bij als een vedette.
heel snel wegdoen , maarja wie wil deze ronaldo hebben
2 -1
TOOL
Één goede speler halen zal zeker niet veel invloed hebben op deze ploeg. Er ontbreekt gewoon veel te veel kwaliteit. Willen werken is overigens ook een kwaliteit
2 0
Restored
Waarom heeft iedereen het over een winst bij GAE? Alsof iemand blij wordt van een winst tegen zo'n degradatieclub. We hebben net met 4-1 de klop gekregen tegen 11 Russische houthakkers, dat vergeet je echt niet naar één overwinning tegen zo'n eerste divisie ploegje.

Marc Overmars moet eindelijk eens realiseren dat je niet voor een dubbeltje op de eerste rang kan zitten en zijn portemonnee trekken, ervaring en creativiteit hadden er allang moeten zijn. Of wat dacht je van een goede vleugel aanvaller nadat ze Muric hebben weggegeven?
1 0
Rommy
Krul, Tete aankoop Sánchez Dijks, Klaassen Zyech Riedewald, Traore Dolberg Younes
0 0
geronimo
Het is te laat allemaal, Ajax is al kapot gemaakt door een stelletje onbenullen
5 0
Boer Gijs
Precies. Die kanonnen hadden er al lang moeten zijn.
1 0
X-RaY
Overmars had al op het vliegtuig moeten zitten met een heeele grote zak geld naar Turkije om Sneijder op te halen.
11 0
Rinban
Precies! En Zyech en Vlaar
3 -3
Toon meer reacties