Jansen: 'Hendrix er niet slechter op geworden'

BvdPloeg, 24-08-2016 om 09:42, 4898 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Freek Jansen vindt het onverstandig van Ajax dat er geen creativiteit wordt gekocht voor het middenveld. De Ajax-watcher van Voetbal International snapt de beweegredenen van de club ook niet, zo schrijft hij in het blad.

'Alle positieve intenties ten spijt, de klus van Bosz lijkt met deze selectie een onmogelijke missie te worden', begint Jansen, die Hakim Ziyech zonder twijfel had gehaald. 'Hoewel het middenveld snakt naar enige vorm van creativiteit wordt de komst van een speler met dergelijke meerwaarde genegeerd, aangezien de Ajax-visie leidend is. Een beleidskeuze waarin kwantiteit het wint van kwaliteit', doelt hij op de uitspraak van Bosz en Overmars dat Ajax al negen middenvelders heeft. 

'Ziyech is een eigenzinnige jongen en verdedigt niet altijd even goed mee, maar is aan de bal een garantie voor creativiteit, technisch en tactisch inzicht, goals, assists en rendement uit spelhervattingen', vervolgt Jansen. 'De roep om deze aspecten wordt met de dag groter, maar Ajax beroept zich op het aantal van negen middenvelders in de selectie en de stagnering van de ontwikkeling van een speler als Abdelhak Nouri als Ziyech komt. Twijfelachtige argumenten, waar ze elders in het land ook maling aan hebben.'

De journalist doelt op PSV, waar Jorrit Hendrix al enkele jaren wacht op zijn kans en die nu lijkt te grijpen. 'Hendrix is mentaal, fy siek en voetbaltechnisch sterker dan ooit. Het niveau in de selectie ging met de komst van Van Ginkel omhoog, de concurrentie nam toe, waardoor Hendrix zich zonder een wekelijkse basisplek ook kon doorontwikkelen. En even zo belangrijk: Van Ginkel scoorde in een paar maanden tijd acht keer, was een toegevoegde waarde in competitie en Champions League, en had daarmee een belangrijke bijdrage in nieuw succes in Eindhoven.'

Jansen blikte ook alvast vooruit op Rostov - Ajax.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Spuit11
Zitten ze wéér onze pracht club met die gloeilampen te vergelijken?

Hou toch eens op man!
0 0
ajaxinho
Hendrix en vGinkel zijn andere typen spelers.
Ik verwacht niet dat Hendrix dit jaar ineens veel doelpunten zal maken.
Maar PSV heeft inderdaad goed gezien dat Hendrix een concurrent nodig had.

Concurrentie ontbreekt in onze selectie.
Op de vleugels vooral.

Op het middenveld moet Bosz de spelers gewoon op juiste plaats zetten.
En (als het bestuur het toelaat) niet kijken naar de prijskaartjes van de spelers.
0 0
chrisjuhhh
Ja tot Siem en Ramselaar gaan spelen staat Hendrix naast de basis .
Als je 2 extra middenvelders koop geef dat geen vertrouwen aan Hendrix .

Jammer dat hij het niet over Nouri en de Frenkie de Jong heeft .
Hij kijk dus niet naar JA .
2 0
Eduard
Ik denk dat het goed is dat Ajax zich bedenkt. Ik vind het argument dat hij de ontwikkeling van Nouri tegen zou houden niet erg sterk. Die kan zich idd blijven ontwikkelen en het gevecht aangaan ....de komt er heus wel in twee/drie jaar tijd...

Als het argument "financieel is" (het nu moeten opofferen van een van de 8/9 middenvelders zodat sommigen nooit meer aan spelen toe komen) moet je een deel van je verlies pakken.

Sinkgraven in deal betrekken of verkopen/verhuren
Schone verkopen etcc

Dat zou weer betekenen dat je voor die spelers niet de hoofdprijs krijgt En als dat zo is tel je dat op bij de totale transfer waarde en dan beoordeel je of het nog sense maakt. Maar wat geen sense maakt is doormodderen als vast staat(en ik kan dat niet beoordelen maar ik hoor de kritiek) dat het spel van Bosz geen kans heeft zonder echt creatief vernuft opt veld.

Ik vond het spel met eriksen in het team ook eel overtuigender en mooier dan in de jaren na hem.

2 -1
wladimir
Bazoer, Gudelj, Klaassen, Sinkgraven, van de Beek en Riedewald. Serero, en Schone worden verkocht. Nouri, de Jong en Eiting spelen in Jong dit seizoen. Klaassen vertrekt na dit seizoen. Koop Ziyech voor 10 miljoen en verkoop hem na twee jaar voor het dubbele.
1 -1
pablofranka
Serero verkopen? mooi niet , die hoort in de basis. Enige middenvelder die een snelle balhandelingssnelheid heeft en ook de enige die beweegt en tussen de linies speelt.
0 0
wladimir
Ik ben het niet met je oneens. Je weet dat hij geen rugnummer heeft, hè? Ook dat er 50 miljoen op Bazoer is geboden in de afgelopen winterstop hè?
0 0
pablofranka
Ik weet dondersgoed dat hij geen nummer heeft, lijkt mij nu de juiste tijd om sorry tegen hem te zeggen en hem heel snel een rugnummer te geven, maar goed , dat zal wel niet gebeuren
0 0
Knalpot
Allemaal korte termijn, gooi gewoon sinkgraven en nouri voor de leeuwen. Wat in jong voetbalt is grotendeels allemaal ED-waardig en heeft jarenlang met elkaar gevoetbald daar moet je mee gaan bouwen. En het liefst zo snel mogelijk anders zijn ze alweer weg!
0 0
wladimir
De komst van Gudelj heeft ervoor gezorgd dat we het kampioenschap op de laatste speeldag nog in eigen hand hadden. Wanneer we een van de huidige middenvelders inruilen voor Ziyech doen we mee om het kampioenschap en wordt het voetbal leuker.

Sinkgraven gaat hem gewoon niet worden. Miskoop. Verlies pakken. Nouri en van de Beek komen er wel. Verlengen en vanaf volgend seizoen gebruiken.
0 0
Rinus M.
Ajax heeft een beter technisch hart nodig, na Jonk ook Overmars en Van der Sar vervangen, dan is er ruimte voor een betere visie en dan komen de resultaten vanzelf. Het is triest dat iedereen vaststelt dat er in Eindhoven een veel beter beleid wordt gevoerd.
0 0
MosesD
Dit keer geheel eens met Jansen. Betere spelers/concurrentie maken spelers beter (en dus ook meer waard, Overmars).
0 0
CHRISSSSZ
Amen, volledig eens. De stukken van Jansen en zijn redenatie bij programma's als DTVK zijn een verademing laatste tijd.
0 0
Stuyvesant
Hendrix krijgt zijn kans en lijkt die te grijpen? Totdat de aankoop Ramselaar gewend is aan de speelstijl van p$v en dan verdwijnt Hendrix weer naar de Jupiler League. Lekker fout voorbeeld van Freek.
3 -2
AbdelhakNouri22
Dit klopt volledig. ZIYECH MOET KOMEN. Verder nog een linksback en buitenspeler. Ik word vast afgeserveerd omdat ik hier een naam noem en de meeste mensen alleen eigenschappen van een speler noemen maar ik zag dat Simon Poulsen weg moet/gaat bij psv. Bij AZ was dat een prima back al zijn er ook betere verkrijgbaar.
1 -2
afcas
met zo een naam om ziyech gaan roepen...
0 -1
Danos
Waarom blijft die ziyech naar Ajax schrijven, heeft die aandelen in die jongen? Hij kan er namelijk niet over ophouden, kan er een creatieve middevelder bij ja graag.

ziyech goede speler maar ik vind het al een teken aan de wand dat hij nog steeds niet is weggehaald door grotere clubs? Daarnaast ben je hem gewoon minimaal 1 maand en maybe wel 2 maanden kwijt voor de Afrika cup net als Troare.
Liever heb ik dan een verrassing iemand die we niet kennen :-) zoals toen de tijd Finidi, Kanu en Litmanen
3 0
MosesD
Dat laatste was in de tijd voor internet. Toen de meesten hier ook nog nooit van spelers uit de jeugd gehoord hadden. Had wel zijn charme trouwens.
0 0
Welja
Ze hebben siem de Jong gehaald, dus hij mag nog een jaartje rijpen en sterker worden. Volgend jaar is het een beer van een vent.
1 0
A Kind of Magic
Siem speelt op een andere positie. Ik verwacht dat het huidige middenbeld van PSV voorlopig blijft staan.
0 -1
Lazell
Guardado speelt nu toch linkshalf? Als hij naar de 6 gaat, gaat Hendrix banken en is er plek voor Siem/Ramselaar. Maar of dat het middenveld sterker maakt, betwijfel ik.
0 0
Stuyvesant
Nee, hoor. Ramselaar gaat Hendrix vervangen.
1 0
SigAjaxSig
Ajax heeft maling aan pseudo-journalisten.
2 -1
A Kind of Magic
Ik ben het volledig eens, de VI is zo'n beetje de enige met kritiek op het beleid van Ajax (op lulletje van t AD na, maar die kunnen we niet neutraal noemen).

Kwantiteit wint het al jaren van kwaliteit bij Ajax. Een of twee spelers moeten er nog bij, ook als we geen CL halen. Er is nog geen vervanger voor Fischer en er mist creativiteit.

1 -1
Redrum
Voor de 1000e keer, wij hebben al genoeg creativiteit in de gelederen. En ik heb zo'n vermoeden dat daar zeer binnenkort ook wat mee gedaan gaat worden door PB.
1 -4