V. Marwijk: 'Cillessen geen stappen gemaakt'

NielsE, 18-08-2016 om 20:41, 8917 views, Metro |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Bert van Marwijk heeft tegenover Metro gereageerd op het aanstaande vertrek van Jasper Cillessen bij Ajax. De sluitpost lijkt op weg naar FC Barcelona, wat een bod van tussen de tien en de twaalf miljoen euro bij Ajax neerlegde voor de doelverdediger. 

'Als ik naar zijn talent en potentie kijk, vind ik de interesse niet raar', begint de oud-bondscoach van Oranje, die vervolgens wel kritisch is. 'Het laatste jaar heeft Jasper echter geen stappen gemaakt, hij is stil blijven staan. Het is duidelijk dat hij de laatste tijd niet lekker in zijn vel zit. Hoe dat komt, weet ik ook niet. Hij maakt een indruk die ik niet van hem gewend ben. Misschien heeft hij wel een nieuwe uitdaging nodig.'

De coach stelt dat de keeper de kans om naar Catalonië te verkassen zeker niet moet laten schieten. 'Misschien handhaaft Luis Enrique dezelfde constructie van vorig seizoen waarin Bravo in de competitie onder de lat stond en Marc-André ter Stegen in de Champions League en het bekertoernooi keepte. Maar ook al wordt Jasper als tweede keeper gehaald, dan moet hij toch gaan. De kans om bij een club te werken als Barcelona moet je sowieso pakken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daantje Makkes
Voor het eerst eens met deze man. Lijkt me een prima stap voor hem want hij groeit niet meer bij Ajax
0 0
Ajacied1978
Van Ajax naar Barca is anders wel een stap.
0 0
mr.ajax.020
Cillessen Beste keeper van Nederland meer dan 2 jaar geweest.

20 miljoen waard.

Simpelweg omdat je geen vervanger hebt en dat je dan Bailey kan kopen.

Anders mag Bailey ook oprotten want dan heb je Cillessen verkocht en heb je Bailey terug voor dat geld.

Ik denk dat Mark Netto Bailey dus al niet meer gaat halen na dit nieuws tenzij ze meer bieden voor Cillessen.

Ik zeg nog jaartje bij Ajax blijven Cillessen word je voor meer verkocht en keep je ook al weer een stuk beter.

Cillessen voor 17 miljoen naar barcalona deal!!!!!!!!
1 -2
ram
Welke taal is dit?
0 0
Chesterson93
Wauw
0 0
Sxndxr
Ik gok op 'drank en drugs'
0 0
Redrum
Ongelofelijk die mensen hier op het forum. Waarom mag er geen kritiek op jullie billenmaat Cillessen gegeven worden? Waarom zien jullie niet in dat hij al maandenlang las een natte krant staat te keepen? Dat Barca hem nu op komt pikken is letterlijk een geschenk uit de hemel.
1 -3
Ajaxio
Zou het misschien zo zijn dat je echt de ballen verstand hebt van keepen zoals 75% van de voetballers en voetballiefhebbers omdat ze zelf nog nooit in dat doel hebben gestaan.

Cillessen is een klasse keeper. Zijn balbehandeling is fenomenaal en zijn positionering normaliter ook. De bal tegen PAOK was een complete inschattingsfout maar zal 99 van 100 x gewoon gemist worden uit die hoek en dan lult niemand er nog over!! Die vrije trap was niet sterk doordat hij naar de hoek van de muur stapte maar deze bal als een complete blunder te zien is kansloos. Dit overkomt keepers als Neuer, Hart en de Gea ook wel eens.

De kans dat we een keeper van een vergelijkbaar niveau terughalen voor Cillessen is minimaal!!! De roep om Krul is ook een grap want die houdt Jasper al 4 jaar achter zich onder verschillende bondscoaches en keepertrainers....
1 0
4EVERAJAX
de stap naar Barcelona Gun ik hem wel.

Wie weet kunnen we een speler overnemen van hun + geboden bedrag
0 0
Jensajax14
Rafinha?
0 0
Jensajax14
Rafinha?
0 0
dannyberg
afgelopen seizoen niemand opgelet ofzo.
alle ballen op doel gingen erin eerste seizoenshelft.
strik eromheen en weg ermee.
12m voor een keeper is al niet slecht maar voor een middelmatige keeper geweldig geld.
2 0
Mr-MZ
Wel een beetje een suggererende titel. Komt enigszins negatief over terwijl hij juist uitlegt dat de potentie er is.
0 0
Sammy Sosa
Klopt.

Ben het overigens niet eens met Bert wat betreft: " die kans moet je sowieso grijpen". De verleiding is enorm met Barca, maar ik zou geen illusies hebben met Ter Stegen erbij. Zou speeltijd helemaal geen factor zijn?
0 0
Chesterson93
Als Bravo als 31-jarige al 1e keeper was, dan zijn er mogelijkheden voor Cillessen. Als het Bernd Leno was op doel ipv Ter Stegen, had ik Cillessen weinig kans gegeven. Die heeft ook weleens geblunderd. Maar Cillessen kan een hele stabiele keeper worden bij een Europese topper. Dat zou toch mooi zijn voor het Nederlandse voetbal?
0 0
..::Rootje::..
Meneer Van Marwijk heeft wel gelijk. Er werd veel van hem verwacht na zijn excellente optreden op het WK Voetbal 2014. Hij keepte daarna een paar aardige wedstrijden, maar daarnaast blonk hij ook uit in de meest vreemdste keepersfouten. En is hij sindsdien een beetje stil gestaan in zijn ontwikkeling.
2 -2
Wesl
20 miljoen en hij is verkocht, 10 /12 is een lachertje!
2 -2
Van Reenen
Daarom vermeldde ik al een bedrag van minimaal 15M.
0 -1
Talent
Volkomen gelijk.
Ik snap het bedrag van 10 m ook al niet.
Hij staat keurig nog 2 jaar onder contract.
Minimaal tussen de 15 a 17 miljoen.
0 0
Welja
Stappen maken.........
1 -2
mdeV
tja en wie moet je er dan voor terug halen,keeper van het 2e is ook niet alles.
0 0
Wijnvoord
Tim Krul
3 0
Ajaxio
Geen Ajax keeper. Kan niet meevoetballen en pakt geen ballen klem maar stompt elke bal terug zijn 16 meter in. Cillessen krijgt niet voor niets al jaren de voorkeur boven deze jongen bij verschillende trainers en bondscoaches!
0 0
Ferd
Chronisch geblesseerd
0 0
Daniii
Kan wat inzitten, dat Cillessen intern aangegeven heeft weg te willen en er intresten al langer intern speelt met een weigerend Ajax dus daardoor niet volledig zijn aandacht bij Ajax heeft en foute maakt.
0 0
WyZynDeBeste
Ik zou er flink van balen als wij wegging... zowel in sportief als financieel opzicht. Ik vind 10 a 12 miljoen erg karig voor basisspeler Ajax, doelman Oranje en tweejarig contract. Zeker als je kijkt naar de huidige transfersommen overal.
3 -1
Rdk1983
Snap dat ie dat zou willen. Maar Ajax zal n betere keeper terug moeten halen, anders kunnen ze hem eigenlijk niet laten gaan.

Er worden ook maar geen vervangers gehaald. Cerny zit nooit bij de selectie, dus hebben maar 2 vleugels... En 1 rb en 1 lb.
En nog maar 2 weken te gaan.
0 0
Koenniiee
En geen 'zes'. Ofja, de beste is onze CV. Ongelofelijk dat onze Jairo gewoon onze beste voetballende middenvelder is in vergelijking met de drie basisspelers. Wat een schande!
1 -2
Restored
Bert trapt weer alleen maar open deuren in. Dit artikel heeft weinig tot geen nieuwswaarde..
3 0
SanMarco
Gelukkig heeft bert wel stappen gemaakt in zijn carrière na 2010......laat die man naar zichzelf kijken.
5 -6
Wijnvoord
Er wordt hem wat gevraagd, dus hij reageert. Ik vind zijn reactie niet misstaan. Jasper maakt nu toch een onzekere indruk !
Ik zou het bedrag pakken wellicht rond de 15 mjn en dan Tim Krul halen is geen verkeerde keeper. Daarna Andre Onana klaar stomen.
3 0
JPC40
die man heeft Oranje vlekkeloos de WK door geloodst jammer genoeg word dat door niemand erkent, ik had hem wel graag gezien als opvolger van Frank.
Ik vindt dat die man wel wat meer credit verdient.
4 -5
Ajax4life16
Waarom zou je die kans moeten pakken, als je weet dat je op de bank mag het hele seizoen? Heeft bij Afellay heel goed gewerkt toen.. Nee, Afellay had een grote carriëre voor zich, maar hij vond de kans om bij zijn droomclub te 'spelen' te groot. Achteraf de grootste fout in zijn leven, en Jasper gaat waarschijnlijk precies diezelfde fout maken.
2 0
Zaeyx
Onzin. Afellay heeft in zn eerste halve seizoen nog redelijk wat minuten gemaakt en zelfs bijgedragen aan de succesvolle CL campagne. Raakte ernstig helaas geblesseerd en dan kan helaas snel gaan. Als je de kans krijgt bij een club als Barca te spelen moet je dat gewoon doen, zeker aangezien hij in Nederland al fantastische successen met PSV had beleefd. Spelen bij Stoke.City is.overigens ook echt geen.schande
0 0
Spuit11
Ik vind dat er wel verschil bestaat tussen veldspelers en een keeper.
Je moet in het voetbal voor je kans gaan. Ik snap het wel dat Jasper deze kans dan ook met beide handen pakt.
En idem met Affelay. Waar het in mijn ogen verkeerd ging waren de hardnekkige blessures voor Ibrahim toendertijd, dan raak je achterop en als het ergens snel gaat, is het wel bij Barça.
0 0
KlasseLasse
vind cillissen een goede keeper als hij lekker in zijn vel zit maar barca misschien net stapje te hoog hij moet een tussenstop hebben waar hij weer geprikkeld word
0 0
Gooseman
Wat geen stappen gemaakt? Zag hem een stap naar rechts maken tegen Rostov.
9 -6
Erik87
Trieste reactie..
2 -4
Delaney
Ik kon er anders best om lachen. (Dit zeg ik alleen omdat ik aanneem dat hij (Gooseman) dat als grapje bedoelde.)
3 0
Gooseman
Naja grapje, het was wel een slecht moment van hem. Echte stappen in vooruitgang als keeper heeft hij niet meer gemaakt sinds Vermeer weg is. Alleen vond ik het uitkomen tegen PAOK nog erger dan de stap naar rechts tegen Rostov.
1 0
Delaney
Gebeurd=gebeurd, Ajax had het gewoon zelf moeten afmaken met al die kansen die ze kregen in beide wedstrijden.
0 0
KlasseLasse
ja dat vind ik ook slap
0 -1
PeterVKV
Waanzin. Zo slecht keepen en dan naar Barca. De voetbalwereld is gek geworden.
3 -7
OKP-AFCA
Jij bent gek geworden als je alles baseert op een paar wedstrijden, jij past overigens perfect op AS, dat is namelijk het gemiddelde niveau hier.
15 -4
PeterVKV
Ik baseer me dus niet op een paar wedstrijden, maar erger me al veel meer dan een jaar aan zijn keepen. Ook in Oranje was het vaak matig met beslissende fouten. Verder vind ik hem meevoetballend ook niet goed; hoog wegtrappen of de bal regelmatig door het centrum in de voeten van de tegenstander. En bij hoge ballen blijft hij mij te vaak op de lijn.

Ik hoop dat deze reactie het niveau op AS helpt of dat hij in ieder geval beter is dan jouw inhoudsloze reactie.
0 0