Perez: 'Milik is de gekste transfer ooit'

BvdPloeg, 03-08-2016 om 09:37, 4752 views, Voetbal International |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Kenneth Perez snapt er helemaal niets van dat Napoli 32 miljoen betaalt voor Arek Milik. De analist van FOX Sports laat in de nieuwe Voetbal International weten dat hij helemaal niet zo onder de indruk was van de Pool. 

'Ik heb altijd geroepen dat Arek een prima spits was voor Ajax, maar op het EK kon je zien dat hij op een hoger niveau moeite heeft, met de vereiste handelingssnelheid bijvoorbeeld. Je zag dat Milik een aardige, maar geen heel bijzondere spits is. Laat staan dat hij zo’n immens bedrag waard is', legt Perez zijn mening uit.

'Ik zou zijn waarde inschatten op iets tussen de zeven en negen miljoen euro. Geen cent meer', vervolgt hij. 'In Nederland is Milik onderschat, maar nu wordt hij óverschat. Ik ben benieuwd hoe dat straks gaat in die kleine ruimtes in Italië. Door die transfersom vind ik dit de gekste transfer ooit.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
BrabantseAjaxied
Kenneth heeft 1 punt. Maar Kenneth is zelf vergeten dat Ajax meer aan Milik heeft verdiend dan Kenneth voor Ajax heeft gedaan. Als we alle transfers van onze Kenneth bij elkaar optellen kenhetnie zo zijn dat hij aan de 30 miljoen + komt.
0 0
Ajacied1978
Milik is 22, is nog te kneden. Hij komt nu tegen snoeiharde verdedigers te staan en kan alleen maar groeien. Meevoetballen hoeft hij niet meer, dus komt goed.
1 0
Adam24
Wanneer je hem beoordeelt op zijn spel, ben ik het helemaal met Perez eens. Alleen wijzen de statistieken iets anders uit. Daarnaast is Milik, zeker voor het type spits dat hij is, nog heel erg jong en als je kijkt naar de stappen die hij het laatste jaar heeft gemaakt dan mag je ervan uitgaan dat er nog veel rek in zit. Maar wanneer Ajax 32 miljoen voor hem had neergelegd, dan hadden we Overmars voor gek verklaard.
0 0
AltijdAJAXAmsterdam
Ben het helemaal eens met Perez, al is zijn schatting wel wat aan de lage kant. Milik heeft een fantastisch linkerbeen, een matig rechterbeen en is een slecht aanspeelpunt. Perez heeft het altijd over harde voeten, die heeft Milik zeker. Aardige spits, maar ben heel erg blij met deze enorme transfersom. Veel meer dan verwacht.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Misschien wordt dit wel een tweede Strootman. Dat wij in Nederland vinden dat er bizar veel voor hem is betaald, terwijl hij in Italië binnen de kortste keren nóg meer waard wordt. Wie weet. Ik denk dat de kans klein is.
0 0
Sjaakvaak
Wat een haat op Perez, wat hij zegt is toch gewoon waar? Milik was goed maar hij deed het echt niet zo goed dat hij 32 miljoen waard is. Dat is ook de reden dat hij nu wel verkocht is, zo'n goed aanbod krijg je nooit meer. We mogen gewoon ontzettend blij zijn dat we zoveel voor hem hebben gekregen.
4 0
HenryVakH1972
Hij gunt Ajax gewoon het geld niet, de rat.
0 -6
MosesD
Perez heeft gelijk. Hoewel 7 a 9 weer een beetje weinig is, is een Milik echt niet veel meer waard dan bijvoorbeeld Janssen. Ik denk dat 20 dus al een enorm bedrag was geweest. Ajax heeft optimaal geprofiteerd van de gekte en dat Napoli 90 mio heeft ontvangen voor een 29 jarige spits. Maar uiteindelijk vind ik het belangrijker wat Ajax met dat geld gaat doen. Zo zochten ze nog een vleugelaanvaller. Fischer tekende al bijna 8 weken geleden een contract in Engeland, maar men wist natuurlijk al veel langer dat hij zou vertrekken. Bizar dus dat er enkele dagen voor de competitie nog altijd geen vervanger is. Wanbeleid.
2 0
Truth
Nou... Het mag dan een gekke transfer zijn; ik maal er niet om, mits wij het geld goed herbesteden. Daarnaast was het niet zo'n gekke transfer als Sulejmani voor 16,5 milj naar Ajax halen. Dat was pas gek
1 0
grunnjood
Perez is de slechtste analist ooit.

Die kerel heeft dus echt geen flauw idee hoe een economisch systeem in elkaar zit. Het is ook gewoon logisch dat door de enorme hoeveelheid geld die tegenwoordig in het voetbal in omloop is, er inflatie ontstaat op de transfersommen van spelers. Als Higuain 90 miljoen waard is, gaan we ons niet in de handjes knijpen als je dan van Napoli een bod van 7 tot 9 miljoen krijgt, ook al is dat in principe wel een prijs die wij normaal achtten voor een speler met zijn kwaliteiten.
0 -6
Clarence
Geukkig kun je het hem goed uitleggen :P
0 0
trainerdv
Haha, hij heeft wel een punt. Eigenlijk vonden we hier allemaal Luuk de Jong ook beter afgelopen seizoenen (was hij ook). Maar ja, een redelijk EK en je staat op de kaart... Thuisblijven als spits en de rijke clubs nemen een ander....
Ik heb overigens wel raardere transfers gezien qua spitsen.
Voornamelijk binnen de PL.
Voornamelijk wanneer het Andy Carroll betrof.
3 0
Redrum
Het verschil is dat Luuk de Jong al heeft bewezen dat hij een maatje te klein is voor het buitenland. In Engeland en Duitsland was hij werkelijk nergens te bekennen en scoorde hij niet. De reden is simpel, zo ongeveer de helft (als het niet meer is) van zijn goals scoort hij omdat hij een verdediger wegduwt of omlaag trekt en dan kopt of hij schiet hij van dichtbij binnen. In Engeland en Duitsland werd hij zelf weggeduwd.
0 0
daniajax1
De waarde van Milik inschatten op 7-9 miljoen is misschien nog wel bizarder. Een 21-jarige die als één van de weinige spelers in jaren wél veel weet te scoren in de spits bij Ajax, terwijl er ook nog betonvoetbal wordt gespeeld. In een tijd dat dit soort bedragen voor een botte back of jeugdspeler worden neergeteld.

Ik hoop zó ontzettend erg dat Milik veel gaat scoren en iedereen de mond snoert. (Oh en in Italië gaat het daarom: een spits die doelpunten maakt, niets anders)
1 -1
4-3-3
Des te beter Milik het doet, des te meer onze toekomstige spitsen waard worden. Bovendien gun ik het Milik vooral omdat hij gewoon een sympathieke gozer is.
0 0
insectenverdelg
Ik vond Royston Drenthe naar real de meest biazrre. HAd bij Feyenoord letterlijk geen goede pot gespeeld, speelt 2 wedstrijden op ene jeugd EK alleraardigst en is voor miljoenen weg naar Real.
2 0
Redrum
Het mooie is dat het lijkt alsof alle grote clubs in Europa door die transfer besloten hebben nooit meer bij Feyenoord te shoppen. Er is daar ook echt geen drol te halen natuurlijk, maar toch.
2 0
3*stars*3
alleen Koeman gunde zijn clubbie bijna 30mil (!), door te veel te betalen voor Pelle en Clasie.
0 -1
Sjaakvaak
Eerlijk is eerlijk, Pele heeft het echt super gedaan bij Southampton. Die was die 30 miljoen meer dan waard voor Southampton.
1 0
JanTa
Waarom werd er amper kritisch gekeken naar de transfer (rond de 30 miljoen incl. bonussen) van Depay en nu al als mislukt bestempeld staat en weg moet, of Janssen die voor ruim 20 miljoen naar de Spurs gaat met 1 jaar eredivisie ervaring en 2 vriendschappelijke interlands? Het zou mij helemaal niet verbazen als Milik wel slaagt in Italië omdat ze daar spelen (4-4-2) dat op z'n lijf geschreven is.
3 0
Redrum
Omdat Ajax veel interessanter is om negatief over te doen, want dat scoort altijd goed in de media. AZ neemt niemand serieus, die hebben gewoon een keer een mazzeltje zeggen ze dan. En PSV is onze enige concurrent in Nederland, dus dat is de club die het fantastisch doet. Dat zij Depay verkochten voor zo'n bedrag was briljant werk van Brands. Dat wij Milik verkopen voor zo'n bedrag is totale waanzin van Napoli. Zo werkt het al jaren.
0 0
Leprechaun
De houding van Perez is precies de reden waarom we financieel zo ver achterop raken. Dat eeuwige calvinistische gelul. "Onze spelers zijn echt niet zoveel waard hoor." Pure onzin! Ze zijn waard wat de gek er voor geeft.

Natuurlijk is dit een gigantisch bedrag, maar met de huidige financiële situatie in de voetbalwereld zou dit de standaard moeten gaan worden voor basisspelers van Ajax. Dat we spelers als Vertonghen, Alderweireld en Eriksen verkocht hebben voor minder dan 15 miljoen euro is belachelijk.

Wil je onze sterkhouders hebben? Dan moet je met een hele diepe buidel komen. Dat moet het devies zijn!
3 -2
Raydo
Je kunt waarde op twee manieren definiëren: als 'wat de gek ervoor geeft' of als 'intrinsieke waarde'. Ik denk dat Perez op het laatste doelt.

Dat Milik intrinsiek veel minder waard is dan €32mln is een feit, maar dat betekent natuurlijk nog niet dat je je huid niet duur moet verkopen. Perez zegt dan ook niet dat een transferbedrag van €9mln een goeie deal was geweest.
0 0
De Ajax Ziel
Meer socialistisch als calvinistisch. Calvinisme heeft te maken met hard werken en zuinig leven. Dat laatste is niet onverstandig om niet snel in schulden te raken en eigen capaciteiten beter te benutten.
0 0
Leprechaun
Calvinistisch betekent tevens niet te koop willen lopen met je successen en weinig waarde hechten aan je kapitaal of bezittingen.
0 0
MokumInMeHart
Ben t wel met Perez eens. Milik is een goede spits, maar zie m geen toekomstig topscorer worden van de serie A en zelfs niet dichtbij komen.

Maar we zien dit in andere landen ook. Talenten uit Zuid-Amerika zijn in no-time 8 miljoen waard en spelers uit de Bundesliga middenmoot gaan ook gewoon voor 20-30 miljoen weg. We hebben achteraf vaak te weinig gekregen, nu krijgen we wellicht teveel. Prima dus van Overmars.
0 0
De Ajax Ziel
Er bestaan idiotere transferbedragen, zoals die snuiter die Napoli verkocht voor 90 miljoen.
1 0
RusselWestbrook
Napoli is niet verkocht.
2 -3
De Ajax Ziel
Jij interpreteert hier wel meer verkeert. Tweede die verwijst naar eerste die en Napolii verwijst ook naar eerste die, snap-pie, schooljuffie :-)
1 0
LuckyLuksch
Perez heeft gewoon 100% gelijk en Ajax heeft gewoon ongelofelijk veel geluk met zo'n prijs. Nu een klasbak halen zoals gomez.
1 -3
Amsterdam Loyals
Zolang een spits van az met 1 jaar ervaring en alleen wat oefen interlands op z'n naam voor meer dan 20 miljoen weggaat, is meer dan 30 miljoen voor spits van Ajax niet zo heel gek..
5 0
datroy
7/9 milj is misschien een beetje weinig, maar verder geef ik hem wel gelijk, hij natuurlijk nooit 32 miljoen waard, al klaag ik natuurlijk niet, dit is gewoon echt heel goed gedaan door Overmars.
1 -1
3*stars*3
Opvallend hoe heel NL een mening heeft over deze transfer maar vergeet dat Janssen, 1 jaar eredivisie gespeeld heeft en voor 22mil vertrok.
Depay deed alles op power in Eredivisie maar voetballend rommelde hij maar wat aan.

Milik gaat iedereen verbazen.
Mensen die Higuain bezig zagen, weten ook dat het een goaltjesdief is en geen balkunstenaar maar hij schoot ze vanuit alle hoeken in.
Luca Toni en Icardi idem.

In Serie A word je afgerekend op goals en niet het meevoetballen want anders was Pipo Inzaghi wel blijven haken in Serie Z.
7 -1
Redrum
Maar is Pogba dan wel 125 miljoen waard? Ik kan me weinig goeie wedstrijden van hem herinneren op dit EK eerlijk gezegd.
2 0
PeterVKV
Pogba is dat waard omdat ook uit de commercie heel veel geld terug gehaald kan worden
Voetballers als hij zijn de filmsterren van nu en voetbal kwaliteiten alleen is onvoldoende
Kijk maar naar Ronaldo en Neymar en analyseer waarom Messi zo'n metamorfose ondergaat
Als er zo'n speler verhandeld wordt ontstaat er reactie waarin er voor andere spelers veel te veel betaald wordt
op een bepaald moment stopt die trein weer
maar Ajax heeft lekker meegelift en 3x de waarde van Milik gekregen.
0 0
atalantanio
7 tot 9 miljoen? Is hij gek geworden? Milik was sowieso 15-20 miljoen waard. Perez gaat er voor het gemak maar even aan voorbij dat hij de eerste was bij Ajax sinds Suarez en Huntelaar die meer dan 20 doelpunten heeft gemaakt in een seizoen.

Waarom hij met deze opmerkingen komt snap ik niet zo goed, alsof we ons in Nederland de hele tijd naar beneden moeten praten. Alsof het haast ''verkeerd'' is dat Napoli dit heeft gedaan.
1 0
AFCAsphere
Tussen de 7 en 9 is wel erg overdreven Kenneth. 47 doelpunten in 76 is gewoon een goede prestatie. Zeker aangezien hij nooit 100% het vertrouwen van FdB kreeg. 18 miljoen zou een logischer bedrag zijn, maar tegenwoordig lopen die prijzen alleen maar hoger op. Bovendien was Milik de onbetwiste nummer 1 spits, die we eigenlijk niet kwijt wilde. Dan moet je ook wat extra betalen.
1 0
Onpartijdig
Andy Caroll was toch echt een graad erger
0 0
FlyingDutchMan
Klopt, die gozer kan alleen koppen... Moet wel zeggen dat dit typisch iets van beleid van Liverpool is. Hetzelfde geldt voor Benteke, zit ook niet voor niks meer op de bank. Idiote bedragen voor een spits die geen poot kan voetballen.
0 0
Aianteia
Kenneth denkt dat de markt nog hetzelfde is als vijftien jaar geleden, toen had je Milik voor zo'n bedrag kunnen halen, maar dat moet je nu al voor fucking Haller neerleggen. Tel daarbij op dat Ajax de kennis heeft dat Napoli net hun spits verkocht heeft voor een astronomisch bedrag en zo raar is het allemaal niet.

Dat gepapegaai van al die 'analytici' dat Milik het niveau niet aankon op het EK is trouwens ook zo triest. Hij deed het daar gewoon prima.
1 -1
Leviathan
Ja 10 jaar geleden. Er wordt meer betaald voor bankzitters in Engeland
0 0
WyZynDeBeste
Tussen de 7 en 9 is te laag kijkend naar de huidige markt. Maar eens, 32 is veel te veel voor wat Milik heeft laten zien. Maar als wij onze topspits kwijtraken, mogen wij als Ajax best een hoofdprijs vragen en krijgen.
1 0
Leviathan
Als hij er 25 in schiet en de competitie is het opeens een koopje.. Denk dat we even moeten afwachten om te oordelen Napoli betaald niet voor niets zoveel..
0 0
pinballmagic
Is nog ongeveer 128000,- euro per doelpunt
Gaan tijde voorbij dat ik ze niet verdien in een week
0 0
trodat4030
Mwuah, dan vergeet je wel dat hij meer dan 1 jaar bij hun onder contract staat he.. Hij kan in zijn 2e en 3e seizoen ook nog scoren waardoor het bedrag weer door meer goals gedeeld kan worden. Eigenlijk kan je zijn definitieve waarde per goal pas berekenen aan het eind van zijn dienstverband, niet na 1 seizoen.
0 0