Analisten hopen op PSV in voorronde CL

BvdPloeg, 08-04-2016 om 08:04, 7438 views, Metro |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Aad de Mos, Arnold Bruggink en Mario Been vinden het stiekem wel gunstig als PSV tweede zou worden in de competitie. De Eindhovenaren hebben volgens het drietal analisten meer kans om de voorronde van de Champions League door te komen.

Bruggink begint in Metro: 'Natuurlijk hoop ik, gezien mijn verleden bij de club, dat PSV kampioen wordt, maar als we met Nederland ooit weer eens twee clubs in de poulefase van de Champions League willen hebben, maken we meer kans als PSV in de voorrondes uitkomt. Zij hebben inmiddels de nodige ervaring opgedaan en beschikken over een volwassener spelersgroep dan Ajax.'

Daar is De Mos het mee eens. 'De Boer wil dolgraag met Ajax Europees succes boeken en kan daar mooi naartoe werken als Ajax in de voorbereiding geen voorrondes hoeft te spelen. PSV daarentegen hoeft niet zo bang te zijn voor die voorrondes. Als ze het merendeel bij elkaar kunnen houden hebben ze een ervaren team waarmee ze zich kunnen plaatsen voor de groepsfase.'

'Ik heb het gevoel dat Frank de Boer blijft als trainer', vertelt De Mos verder. 'Bij weinig clubs kan hij zo werken als bij Ajax. Hij kent de club door en door en weet als geen ander dat er een talentvolle lichting aan zit te komen met spelers als Abdelhak Nouri en Donny van de Beek. Voor hen is het goed dat Ajax straks zeker is van de groepsfase in de Champions League.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ikbenik
Voor de liefhebber Sjaak Swart over Psv-Ajax, opgehemelde Willems en Psv supportende media.
moest er gelijk aan denken toen ik dit las, alhoewel ik zelf ook hoop dat Psv de voorronde van de champions league doorkomt.
0 0
idefixion
Ajax redt het niet in CL, Psv heeft ons onjuist bewezen. Voor Nederland is het beter als PSV CL speelt. Ajax wordt miss wel kampioen maar iedereen weet dat PSV de beste club van Nederland is. Logisch dat analisten hopen dat PSV CL gaat spelen.
2 -4
Noxin
"PSV de beste club van Nederland"

Oh man, toch nog gelachen vanavond. Bedankt.
0 0
AjaxAddicted
Ajax heeft elk jaar een probleem met vasthouden van spelers. Zo kunnen ze nooit een elftal bouwen. Die staat er vaak pas na de winterstop. Nu ook weer. Daar moet Ajax aan werken. Harder en volwassener worden.
0 0
Bensco
PSV heeft ook mazzel gehad met de loting. Zij kwamen in pot 1 uit en ontweken alle kampioenen terwijl wij 5 jaar in pot 3 zaten. En tegen atletico stond alles op slot en creëerden ze 1 kans over 2 wedstrijden. Nou poe poe, niet dat wij het zo super deden maar dit was nou ook niet bepaald een wereldprestatie ofzo
4 -1
JPC40
als Ajax in hun pot had gestaan hadden we dat ook niet gehaald, op dit moment verliest Ajax van iedereen, en zie hierin geen verandering plaats vinden.
0 0
Kingoffdatoilet
Wat een negativisme. Ajax had die poule zeker kunnen overleven.
0 -1
Caparzo
Elke euro die naar Eindhoven gaat is er één te veel, toch zou ik het niet erg vinden als we de TV-geld pot met ze moeten delen, als dit inhoudt dat ze zoveel mogelijk punten halen voor NL. Datzelfde hoop ik voor 010 in de EL (en daar ook strijden zoals ze tegen ons zouden doen, 'sparen' om vol voor het kampioenschap te gaan, daar zullen ze zelfs zelf niet meer in geloven) en hopelijk AZ ook na de nacompetitie (ze doen het traditioneel redelijk goed in Europa).. Alle punten zijn welkom, zolang wij maar geen voorronde CL moeten gaan spelen terwijl we kampioen zijn geworden, de definitieve ondergang van het NL voetbal.. Alsjeblieft niet, en alsjeblieft ook niet die 'super-league' waar we nagenoeg niet meer in kunnen meespelen..
0 0
Robinjo1988
Ik hoop het ook. En dat ze dan lekker de europa league in gaan.
1 0
Rhythim
Vraag en u zult ontvangen, doei de groeten... !!!
0 0
Truus de Bakker
Ik baal van al dat opportunisme. Met een betere ploeg als nu lag PSV er vorig seizoen, na de poulefase van de EL,, uit terwijl Ajax met een duidelijk mindere ploeg bij de laatste 16 kwam.

Zegt dat iets over de vraag wie internationaal volwassener is? Nope. Net zomin als dit seizoen iets over volgend zegt.
2 0
vdvaart23
hahahah. Wat is dit allemaal voor gelul?
2 0
ibrahendriks
Of je ze mag of niet, er moeten punten voor de ranking gehaald worden.
2 0
ibrahendriks
Spelend op de omschakeling , wat Europees een must is, tenzij je Barca, Bayern bent, doen ze het niet slecht. Maar positief is : Ajax beheerst dan nu ook steeds beter, de overwinning op het reeds genoemde PSV is daar een voorbeeld van.
0 0
geronimo
Tot nu toe is alleen Ajax door de voorronde CL gekomen, dat was nog onder Jol
0 0
wladimir
Niet ook onder Blind?
0 0
AFCA.
Ze beginnen in te zien dat ajax gewoon kampioen wordt. Dan schakelen ze snel over naar dit smoesje. Heerlijk dit soort berichten.
7 -2
Chesterson93
En je ziet niet dat zij zeggen dat Ajax minder dan PSV is op Europees niveau?
1 -7
AIR-S
**Always look at the bright side of life, tudum tudum tiedum tiedum**
3 0
Redrum
Ik hoop ook serieus dat PSV de voorronde CL haalt. Ik gun ze dat van harte!
11 -2
Qwibuss98
F'noord en AZ EL in en overwinteren is ook wel lekker voor de UEFA-lijst
3 0
Theo jan
He daar Is ie weer , Aad de klos.
Dacht al wanneer komt hij weer
1 -1
AIR-S
Wat een gezeur hier onder zeg. Wij hopen ook op PSV in de voorrondes toch? Want dat zou betekenen dat AJAX kampioen is geworden! (:
0 0
RusselWestbrook
Lol ik heb dit stuk net zitten lezen in de rookruimte... wat een schrijnend stukje tekst.

In 1 zin samengevat:

PSV is zooooo veeel beter dan Ajax dat het beter is dat ze tweede worden.

Poeh.
2 -4
Frankeritus
echt pure onzin! p$v is volgend seizoen 5 spelers kwijt en moeten dat eerst maar op zien te vangen daarnaast spelen er betere ploegen voorronde cl dan waar ze mee in de poule zaten! ik lach me rot als ze ook van een simpel clubje verliezen
2 -1
Gertje
Dan gaan ze er voor het gemak ff vanuit dat PSV de ploeg bijelkaar houdt?

PSV heeft het in Europa goed gedaan, en dat is ook in het buitenland opgevallen. Die gaan waarschijnlijk Bruma, Willems en Arias wel kwijtraken. Daarbij zal er ook wel belangstelling komen voor Moreno, Guardado, Zoet en De Jong. Dus tel uit je winst. Ze hebben dan wel een zak geld klaar staan om weer te kopen, maar voordat die ploeg er weer staat zit je tegen de winterstop aan.
2 0
DeCG
Ben het hier wel mee eens. De ervaring die PSV heeft, hebben wij een stuk minder. Het is dat nu het talent boven komt drijven, waarmee we kampioen gaan worden, maar qua ervaring winnen we het zeker niet.
4 -2
KlasseLasse
met dit elftal wat samen wil vechten! kan ook de voorrondes doorkomen ams ze lekker samen blijven!
1 0
AlexIbarra
Ik hoop het ook heren!
0 0
grunnjood
Jongens hou eens op met dat onvolwassen gezanik! PSV heeft Europees gewoon een puike prestatie geleverd en ze hebben met jongens als Guardado en Héctor Moreno 2 ervaren spelers in de as staan die het elftal op Europees niveau draaiend houden. Ja, wij worden (waarschijnlijk) kampioen, maar dan nog is het gewoon zo dat PSV realistisch gezien meer kans heeft om door de playoffs te komen. Of zijn we de beschamende Europese prestaties van ons cluppie tegen Rapid Wien, Jablonec, Celtic, Molde en Fenerbahçe alweer vergeten? Daarbij komt nog dat wij altijd pas gedurende het seizoen loopt in vorm komen sinds de Boer trainer is en we ons dat in CL playoffs niet kunnen veroorloven. Deze uitspraken zijn terecht een compliment naar PSV voor de Europese prestaties van dit seizoen, terwijl wij dit dan maar als extra motivatie moeten zien om directe kwalificatie af te dwingen.
7 -8
Koenniiee
Ben het helemaal met je eens. Ik begrijp best dat niet iedereen objectief kan zijn, maar soms lijkt het hier wel een calimero-site als het om PSV gaat. Die hebben het Europees gewoon heel goed gedaan en wij onder de maat. Ajax kan juist heel veel leren van die prestatie en hopelijk gaat het dat doen!
4 -2
Redrum
Ja weet je wat het is? Als PSV tegen Rapid Wien moet, dan laten ze hun lekker het spel maken en winnen ze met twee keer 3-0. Want PSV voelt geen enkele behoefte om zelf het spel te maken. Ajax gaat nooit met zo'n instelling voetballen en daarom ben ik ook fan van Ajax.
8 -1
Koenniiee
Hoeft ook niet. Maar dat betekent dus dat jij op de helft van de tegenstander wilt voetballen en daar heb je bepaalde spelers voor nodig. Tete, Dijks, het statisch- en hardwerkend middenveld, El Ghazi en Milik hebben allemaal niets te zoeken op de helft van de tegenstander als het veld heel klein is. Hoe wil je dan balbezit houden? Kansen creëeren? Ajax, of liever Frank de Boer, kiest voor betrouwbare voetballers die louter defensief uitblinken. Dan is het nog knap dat we met dat toevalsvoetbal in de eerste seizoenshelft zoveel punten hebben gepakt!
1 0
grunnjood
Dat is wel een erg negatieve beoordeling van ons elftal. De backs dragen inderdaad weinig bij aan het spel bij balbezit, maar het middenveld heeft voor mijn gevoel eindelijk een goede balans gevonden tussen aanvallend en verdedigend spel en dat komt denk ik voornamelijk door Gudelj. Die straalt steeds meer zekerheid uit en komt eindelijk ook aanvallend in het verhaal voor, iets dat hij in zijn tijd bij AZ al veel liet zien en tot nu toe bij ons lastig mee had om te wennen aan zijn rol van controleur. Ook de voorhoede van de basisopstelling met Younes, Milik en Schöne is best vaardig in balbezit, kijk bijvoorbeeld eens naar het aantal assists dat Milik dit seizoen al achter zijn naam heeft staan: een duidelijk teken dat hij zich steeds meer op z'n gemak voelt in het combinatiespel. En nu Tete geblesseerd is heb je ineens een aanvallend wapen met Veltman als rechtsback wat het spel ook alleen maar ten goede is gekomen.

Waar dit elftal wat mij betreft nog veel winst kan boeken is op het mentale vlak. De matige teams waar we dit seizoen in Europees verband maar niet van wisten te winnen hebben wat dat betreft die zwakte pijnlijk blootgelegd. Dat we niet de ervaring in het elftal hebben die ervoor zorgt dat je een wedstrijd gecontroleerd uit kan spelen, of op het juiste moment situaties herkent waarin de organisatie weg is in de omschakeling waardoor er aan de noodrem getrokken moet worden of een bal gewoon een keer weggerost in plaats van de voetballende oplossing te willen zoeken (denk aan Sinkgraven tegen Rapid Wien). Pas als je die elementaire kwaliteiten in je elftal hebt kan je het op talent gebaseerde voordeel op technisch en tactisch gebied benutten tegen tegenstanders van Europees formaat.

Wat mij betreft breken we ook eens een keer met dat eindeloze rondspelen van de bal achterin. Dat is iets wat je eigenlijk pas hoort te doen zodra je in de zeventigste minuut met 2-0 voorstaat en je de wedstrijd gecontroleerd uit wil spelen, maar wij doen dat haast vanaf de eerste tot de laatste minuut van de wedstrijd. Hoe moeilijk kan het zijn om als centrale verdediger de bal vooruit te spelen? Het is eigenlijk heel simpel: je speelt de speler op 6 aan die onder (lichte) druk van de tegenstander genoeg vaardigheid aan de bal heeft om weg te draaien en een aanvallende opening te zoeken, óf je speelt de 8 aan die zich iets laat zakken als de tegenstander volle pressie geeft op de 6 óf de 4 dribbelt het middenveld in, waardoor je een man-meer situatie creëert op het middenveld en er in principe afspeelmogelijkheden moeten ontstaan. Maar wat wij nu doen is veel te afwachtend de tegenstander alle tijd geven om passlijnen naar de centrale middenvelders af te snijden en daardoor wordt uit pure armoede constant de links- of rechtsback gezocht die tegen de lijn aan staat en daardoor beperkte afspeelmogelijkheden heeft. Dat opbouwen via de backs en lage tempo achterin is precies wat het Nederlandse voetbal in het huidige tijdperk de nek omdoet. We zitten vastgeroest in dat doelloze 'balbezit syndroom' én we zijn kennelijk niet in staat om een 6 op te leiden die onder druk van een tegenstander meer met een bal kan dan hem terugkaatsen op de 4. En dat komt doordat het tempo op de Nederlandse velden veel te laag licht en jeugdspelers daardoor nog nauwelijks hun handelingssnelheid ontwikkelen. Dat is misschien een wat eendimensionale voorstelling van wat er op het veld gebeurt, maar als iemand anders het beter weet ben ik een en al oor. Waar ging het ook alweer over?
2 -2
DoorenAFCA
Mee eens. Als ik zo'n type Frenkie de Jong zie spelen doet me dat goed. kijk alleen al naar zijn actie bij Jong Ajax voorafgaande aan de 1-1 tegen Fortuna. Heerlijk weggedraaid, man afgeschud en meteen is daar de ruimte en de dreiging doordat iemand anders hem op moet vangen.
0 0
BrandjeXL
Ik word toch zo moe van dat gelul dat psv volwassener is dan Ajax. Ook al heeft Ajax het slecht gedaan in Europa we hebben nog steeds meer Europese wedstrijden gespeeld dan psv. Ook in de jaren dat wij kampioen werden overwinterde Ajax gewoon door in stromen in de EL. Daarbij heeft psv 14 van 18 verliespunten geleden voor of na een Europees wedstrijd dus dat zegt mij dat ze mentaal juist zeer zwak zijn en getuigd van onvolwassenheid. Als ze nu zeggen dat psv beter kan pieken dan Ajax in Europees verband dan zeg ik ok maar het moet nu klaar zijn met het overdreven ophemelen van die club.
7 -4
3*stars*3
Het ophemelen is doorgeslagen.
Eerst liet Ajax volgens de ''kenners'' het niet zien in grote duels en als dat wel gebeurde lag het aan zwaktes van de tegenstanders.
PSV won bijna alle grote duels in NL en werd dan volwassen genoemd.

Mooi dat PSV zich aanpaste in de CL en wat belangrijke punten pakte voor NL maar mocht ook wel eens want kan mij herinneren dat ze onder Rutten en Dick, EL niet serieus namen en gingen focussen op competitie en zo kostbare punten voor NL lieten liggen.
Alleen maar mooi dat AJax toen wel overwinterde in EU en gewoon kampioen werd...
6 -1
DoorenAFCA
Alsjeblieft zeg wat een gezwets. PSV heeft weer eens een keer een redelijk succesvol Europees seizoen gehad en meteen wordt er gedacht dat ze weer geweldig zijn in Europa. PSV heeft de afgelopen jaren ook bar weinig klaargespeeld tegen matige Oost-Europese clubs. Als ze een keer in een echte serieuze poule komen is het ook gauw over met de pret. Afgelopen jaren zijn die lampjes ook 2e geworden maar toen heb ik ze ook niet terug gezien in de Champions League???
5 -2
insectenverdelg
Zelfs als PSV 2e wordt zijn ze eigenlijk nog sterker dan Ajax.
8 0
BrandjeXL
Het sarcasme druipt van je reactie af hahaha
2 0
Jilt
over 34 wedstrijden niet
2 -1
insectenverdelg
Echt niet?
0 0