Kranten lovend: 'Younes met elegantie'

BvdPloeg, 07-03-2016 om 08:02, 7400 views, NL Media | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

De Nederlandse ochtendkranten schrijven de simpele zege van Ajax op Willem II bijna allemaal toe aan Amin Younes. De buitenspeler was volgens de media doorslaggevend in Tilburg. 

Het Algemeen Dagblad schrijft: 'PSV dat simpel wint? Tja, dan kan Ajax natuurlijk niet achter blijven. De simpele zege bij Willem II (0-4) is het bewijs dat het bij Ajax steeds meer op zijn plek valt. Geen gehussel meer met spitsen, een stand-in verdediging met vertrouwen én Ajax heeft Amin Younes, een onvoorspelbare Duitse dribbelaar.'

De Telegraaf interviewde de Duitser zelfs en het is verder lovend. 'Amin Younes is het bewijs dat arbeid adelt. Op het moment dat de andere Ajax-spelers dinsdag van hun vrije dag genoten, werkte de kleine Duitser zich op De Toekomst in het zweet. De extra inspanningen betaalden zich uit tegen Willem II, waar Ajax mede dankzij twee assists van de dribbelaar een eenvoudige zege boekte.'

De Volkskrant maakt het bijna poëtisch. 'De dribbel blaast leven in voetbal. Amin Younes, Duitser van Libanese komaf, spelend voor Ajax, bestreek de linkerflank in Tilburg zondag met elegantie. Hij hielp het slechts eventjes stugge verzet van Willem II met gemak te breken. Willem II kan Ajax zondag redelijk bijhouden, totdat de dribbelaar in het gifgroene uitshirt van Ajax zijn draai vindt, in het duel dat Ajax dient te winnen om op een punt van koploper PSV te blijven.'

Trouw is de enige krant die het liever heeft over de titelstrijd tussen Ajax en PSV. 'In navolging van PSV maakte namelijk ook Ajax geen fout in een op papier lastige uitwedstrijd. Met speels gemak werd Willem II met 4-0 gekleineerd, de grootste uitzege van de Amsterdammers in ruim twee jaar. (...) Al weken zit Ajax PSV op de hielen, maar blijft de marge van een punt, in het voordeel van PSV, intact. Omdat punten morsen blijkbaar tot het verleden behoort voor beide kemphanen, krijgt de topper van 20 maart hoogstwaarschijnlijk een beslissend karakter.'

 

Younes: Just keep going! ⚽️ 4:0! Fijne zondag voor iedereen!! -- Jij ook, Amin! ??

Een foto die is geplaatst door Ajax Showtime (@ajaxshowtimecom) op

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Duif63
Niet verwacht in augustus, maar ik moet het inmiddels wel toegeven: Hij voegt echt wat toe aan Ajax. Snel, technisch zeer vaardig, alleen scoren zou nog wat beter moeten. Ook fysiek oogt hij veel sterker als in het begin van het seizoen.
0 0
Rinus M.
En Viergever en Van der Hoorn blijken nu eigenlijk ook wel van pas te komen. Best sneu voor die notoire azijnpissers.
2 0
Provinciaaltje
Van mij mag Younes best af en toe lekker egocentrisch zijn, geweldige speler.
0 0
Truus de Bakker
Ook leuk bij Younes: hoe hij kijkt en doet als hij weer eens door een verdediger tegen de grond is gewerkt. Je ziet hem denken: heb ik dat weer? Scheids dit was een overtreding! En dan springt hij op en rent hij weer achter de bal aan.
0 0
AFCABart
Ik moet toch mijn complimenten aan Marc Netto en de rest geven voor het aantrekken van deze kleine dribbelaar. Heeft nog eens nagenoeg niks gekost ook.
2 0
Ajaxgek1980
maar eens vaker in Duitsland kijken, Sorry maar de Duitse mentaliteit is 10x beter als de Nederlandse!
2 0
versman
Ik hoop dat Ajax spelers blijft opleiden met een individuele actie (trainen op techniek en handelingssnelheid) én dat de trainers niet elke vorm van risico proberen uit te bannen en het systeem heilig gaan verklaren. Je ziet aan Youness dat spelers met een actie wedstrijden beslissen en het is veel leuker om naar te kijken dan een systeem dat goed staat en niks weggeeft.
0 0
Truus de Bakker
Je moet het systeem zien als een hulpmiddel dat jonge spelers helpt overeind te blijven tegen volwassener ploegen. Eigenlijk komt het systeem erop neer dat alle spelers elkaars handje vasthouden tijdens de wedstrijd, Zodra spelers doorgroeien (zoals Klaassen, Veltman en Gudelj) wordt het systeem vanzelf minder belangrijk. Niet iedereen hoeft elkaar dan meer bij het handje te houden om toch een volwassen pot te kunnen spelen. Dat is precies wat je nu bij Ajax ziet gebeuren. Klaassen, Veltman en Gudelj zijn steeds beter in staat tijdens de wedstrijd de juiste beslissingen te nemen. Dit is de situatie waar je als trainer naar toe wil. Spelers die het systeem niet meer nodig hebben om overeind te blijven. Zodra dit gebeurt zie je dat het team ook leuker en minder voorspelbaar gaat voetballen. Niet zo zeer omdat de trainer de ploeg anders neerzet maar omdat bepaalde spelers al zover zijn dat ze tijdens de wedstrijd een overwrite op het systeem kunnen toepassen die beter uitpakt dan het klakkeloos volgen van het systeem.
2 0
Freddy Al
En zo is het !
0 0
Daneman
Younes wederom kei goed bezig.
2 -1
Ajax4life16
Ik ben bang dat we hem niet veel langer kunnen houden als er elke week dit soort berichten komen in de media... Zou toch vreselijk jammer zijn, eigenlijk de enige naast Klaassen en Cillessen die écht onmisbaar zijn.
4 -1