Perez: 'Ik vind Henriksen beter dan Gudelj'

SJvanveen, 28-02-2016 om 09:03, 12298 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Analisten van FOX Sports, Kenneth Perez en Jan van Halst, zijn voorafgaand aan het duel tussen Ajax en AZ ingegaan op spelers van beide ploegen. In de laatste elf jaar verlieten er acht spelers Alkmaar voor Amsterdam en nu lopen er ook weer wat mogelijke versterkingen rond in het team van John van den Brom. 

Defensief ziet Perez Ron Vlaar als een echte versterking voor Ajax. 'Ron Vlaar vind ik een versterking voor Ajax, mits hij fit is. Hij kan qua fysiek en routine wat extra´s betekenen. De mentorrol die hij nu bij AZ heeft, zou hij ook bij Ajax kunnen vervullen. Zoals Jaap Stam in mijn tijd bij Ajax deed', aldus de analist. Van Halst voegt daaraan toe dat hij Vlaar vooral fysiek, mentaal en qua winnaarsmentaliteit beter vindt dan Joël Veltman. 

Qua middenveld noemt de voormalig middenvelder Markus Henriksen, die hij net als Celso Ortiz, beter vindt dan Nemanja Gudelj. Markus Henriksen kan een optie voor Ajax zijn als Davy Klaassen zou vertrekken. Ik vind Henriksen en ook Ortiz beter dan Nemanja Gudelj. Gudelj staat erin omdat hij fysiek sterk is, maar voetballend laat het te wensen over. Ortiz en Henriksen zijn op dat vlak beter.' Van Halst beaamt de mening van Perez. 'Als je Klaassen en Hendriksen samen zou laten spelen, met Riechedly Bazoer ertussenin, heb je een krachtig middenveld. Een beetje zoals PSV.'

Tot slot is er de aanval, waar met name Vincent Janssen volop genoemd wordt als potentiële Ajax-spits. Perez vindt echter dat de Amsterdammers geduld moeten hebben. 'Wat Vincent Janssen doet, is hartstikke knap. Maar we moeten niet vergeten dat hij vorig seizoen nog in de Jupiler League speelde. Als hij dit twee, drie jaar volhoudt, wordt hij heel interessant voor Ajax.' Van Halst is het daar niet mee eens. 'Vincent Janssen vind ik sowieso beter dan Arek Milik. Ze zijn allebei goede afmakers, maar Janssen is beter als aanspeelpunt. Echt een kapstok voor een elftal, een anker. Hij is slim, sleurt en is technisch vaardiger dan Milik, die zich in grote wedstrijden soms laat afbluffen', sluit de kale analist af. 

Lees de hele analyse van de oud-Ajacieden op de website van FOX Sports. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Weet iemand waar ZIONIST is gebleven?Ik had hem graag nog eens over Milik gehoord.
0 0
aJaxppy
Volgend jaar mag Gudelj lekker op de bank! Donnie en Appie in de basis, Bazoer er tussen!
0 0
afca95
Wil je nou en sticker kenneth?
0 0
V12
Wij hoeven helemaal geen middenvelder te kopen. Die hebben we genoeg. Nouri en van de Beek staan klaar om ons middenveld te vormen samen met Bazoer. Dat wordt een geniaal middenveld. Sinkgraven wordt supersub en Eitink over 2 jaar als reserve tot Bazoer weggaat (ik hoop dat hij nog 2 jaar blijft).
1 0
eros
Janssen is zeker een speler die we moeten halen. Wordt een topspits.

Vlaar is zeker welkom,... maar dan moeten Viergever, vRhijn en/of Veltman eigenlijk vertrekken.
Veltman kan in mijn ogen echt niet meer in het centrum,... dan liever vdHoorn.
Op rechts heb je echter vRhijn en Tete al,...
Viergever is een leuke 15e man,... maar eigenlijk moet je gewoon van zulk soort spelers af,...

Henriksen hoeft van mij niet te komen,... Je hebt met Klaasen, Bazoer, Gudelj, vdBeek, Sinkgraven en Nouri genoeg opties,... zo gaat hij alleen maar jeugd als vdBeek, Sinkgraven en Nouri in de weg lopen.
1 -3
MS22
Ik ben blij dat Bazoer en Gudelj van plek hebben gewisseld! Gudelj is aanvallender beter met z'n diepgang wat je bij de 1-0 zag. Bazoer is een betere spelverdeler vanuit de 6 positie.
0 0
insectenverdelg
Maar t was een vreemde vergelijking. Want als CVM speelt namelijk Ortiz bij AZ. Afgelopen pot speelde Gudelj op de plek van Henriksen en ik kan wel vertellen wie beter was aan Kenneth....

het is gewoon (wee) fout gescout om Gudelj als CVM te halen. Bazoer kan het beter invullen, ben ik van overtuigd (hoewel zijn bralhandelingssnelheid nog iets verder vooruit omet en hij positioneel nog iets slimmer moet worden). Echter ziet Bazoer zichzelf als box to boxspeler. Ben bad als hij vast CVM wordt dat hij ontevreden gaat worden.
0 0
IamLegend
henriksen heeft zo goed gespeeld vandaag;)
1 0
ambtenaar
En na vandaag ?
1 0
ZeeuwseAjacied
Spelen niet op dezelfde positie, vond Gudelj's drive voorwaarts vandaag echt heerlijk om te zien.
0 0
Arim_
Ik vind elke presentator en analist beter dan Perez!
3 -2
EVH
Ja wellicht is Gudelj voetballend wat minder dan vorig seizoen bij AZ, maar volgens mij kreeg Gudelj toch prachtige beoordelingen. Hij scoorde veel en vrijwel alle zgn "kenners" waren het over eens dat hij een stap hoger aankon.

Als je kijkt hoeveel aanvallen van de tegenstander Gudelj onderbreekt en hoe vaak hij de bal herovert/verovert en wat zijn fysieke inbreng is, ben ik erg blij met hem.

Als we zo een speler niet hebben, gaan we volgend jaar weer met zijn allen brullen dat AJAX een speler mist die fysiek sterk is en de ballen van de tegenstander verovert.

Ik zeg jullie dat Gudelj over een paar jaar op het middenveld speelt van een hele mooie Europese subtopper.
7 -6
Leo252
Daar speelt Gudelj al bij.
2 -1
DonAdam
Mensen die brullen dat Ajax fysiek sterke spelers mist, hebben geen verstand van voetbal, dus daar moet je niet op letten. Barcelona heeft ook vrij weinig fysiek sterke spelers, en Barca heeft het beste team ter wereld.

Gudelj is dé zwakke schakel in de Ajaxopbouw en dat kost meer punten dan zijn verdedigende kwaliteiten opleveren. Dat het bij AZ heel wat leek, komt omdat het bij AZ allemaal wat langzamer gaat en AZ veel meer ruimte van zijn tegenstanders krijgt dan Ajax dat krijgt, zodat hij daar kon opendraaien wat hem bij Ajax niet lukt. Daarnaast speelde hij bij AZ op de positie waar Bazoer speelt.
1 -3
Roem
Goed gezien. Gudelj hoort niet in Ajax 1 thuis! Simpel! Het begint met kwaliteit hebben om Ajax 1 te bereiken, Gudelj is voetballend niet goed genoeg. Hij is een soort Enoh.

Maar het punt zit bij de mensen die een speler als Gudelj kopen voor de club. Ze hebben een slechte visie vind ik.

PSV doet het pas goed. Dat is met visie een team bouwen die speelt om kampioen te worden door gericht spelers te kopen die een meerwaarde zijn.

Guardado, Propper, Bruma, Rekik (inmiddels met winst verkocht) Van Ginkel, Willems, Luuk de Jong, Pereira en Lestienne.

Goede spelers, een mix van talent en ervaring, maar bovenal spelers die al aan het echte werk geroken hebben. De meeste hebben al ervaring bij buitenlandse clubs. Of ze het wel of niet gered hebben daar is irrelevant, want ze zijn wel goed genoeg voor de eredivisie, ze maken je kampioen en als team in Europa zijn ze ook beter dan Ajax (met mannen als Gudelj en Sinkgraven als aankopen).

Waar PSV speelt om kampioen te worden met hun spelers, spelen wij, Ajax, om spelers op te leiden voor andere clubs!

En als we een speler kopen, dan lijkt het dat het hoogste criterium is dat we een jonge speler (zonder wat voor relevante ervaring dan ook) moeten kopen zolang hij maar 'jong' is: Gudelj (ervaring AZ! en rond 22 jaar!), Sinkgraven (kopen we voor AJAX 1 maar heeft alleen in Heerenveen 2 gespeeld!!!!!!!!), Milik (goede spits, maar vooral gekocht omdat hij pas 22 is).

Dat is ons, Ajax', beleid voor aankopen!0 0
Clarence
Piqué, Busquets, Suarez, Dani Alves... Nee man, dat zijn natuurlijk allemaal lichtgewichten. Pfff
0 0
EVH
Gudelj speelde vandaag een ijzersterke wedstrijd.
1 -1
Roem
Zelfs hij kan een goede dag hebben!
0 0
Aeter
Inderdaad, hij is beter als aanvallende middenvelder dan komen zijn kwaliteiten meer tot zijn recht.
0 0
Sergibusi
Helemaal gelijk heb je. Volgens mij weten de meeste mensen hier op AS zelf niet eens wat ze willen... Dan roepen ze weer om ervaren aankopen, dan pleiten ze er juist voor om Nouri en vd Beek te laten spelen. Dan zitten ze zeiken dat niemand van Ajax duels wint. Wint er eens iemand meer duels dan de rest van het middenveld (Gudelj) is het weer niet goed. Nee op die manier kan het natuurlijk nooit goed zijn.

Gelukkig weten de echte kenners beter en doet Gudelj het gewoon geweldig en is hij onmisbaar. Volgens mij snappen ze niet eens wat de taak van een 6 is. Als je kijkt bij een Barcelona (Busquets) dan heeft hij slechts 4x op doel geschoten in de laatste 2 jaar. En dan roepen ze dat Gudelj belangrijk moet zijn met afstandsschoten. Nee dat moet hij juist niet als hij op 6 staat, wel op de half posities. Wellicht is het misschien een idee om Bazoer en Gudelj om te wisselen.
3 -2
joodje!
Goeiemorgen, Gudelj speelt bij Ajax, daar mag wel iets meer van een speler verwacht worden dan fysiek sterk zijn en af en toe de angel uit een aanval halen (en in grote wedstrijden vaak je tegenstander kwijtraken/tactisch hopeloos door de mand vallen). Voetballend voegt hij helemaal niets toe aan Ajax, terwijl dat nou juist cruciaal is op de 6-positie in het Ajax spelletje. Inderdaad, dit is Frank zijn fout om hem hier op te stellen. Echter op de half-positie is hij overbodig, conclusie: overbodige aankoop (lees: miskoop)

En over die eerste alinea: die "kenners" hier kunnen er naast zitten en zullen dat (net als ik) ook toegeven. Echter de kenners bij Ajax die over deze aankoop gaan kunnen er niet naast zitten, want ze verdienen tonnen per jaar en geven hier 6 miljoen euro aan uit, zij moeten die jongen 1000x bekijken voordat ze zoveel geld uitgeven. Wanneer ze hem dan halen en hij zakt door het ijs, dan moet je concluderen dat ze incapabel zijn en hier eigenlijk op afgerekend moeten worden.
2 -2
Sergibusi
Iemand die onmisbaar voor het team is een miskoop noemen... Tja je hebt vreemde conclusies en je hebt jou....

http://www.squawka.com/football-player-rankings#performance-score#player-stats#dutch-eredivisie|season-2015/2016#all-teams#all-player-positions#16#39#0#0#90#08/08/2015#28/02/2016#season#1#all-matches#total#desc#total

3e plaats van de hele Eredivisie. Ja die Gudelj kan er echt niks van...

Gudelj, in the Europa league, has scored no goals this season, creating nine chances and no assists. Gudelj has completed 488 passes this season with a pass accuracy of 86%, of which 69% were forward passes.

Hoop dat je Engels kunt ;)
1 -4
AjaxPassion
Benieuwd naar je antwoord op joodje! zijn reactie. Hij zegt niet per definitie dat hij Gudelj geen goede speler vindt, hij zegt dat hij hem geen 6 vind.

Dus, wat vind jij de rol van een '6' bij Ajax?
2 0
joodje!
Leuk al die statistieken, bovendien een voorwaartse pass kan ook een pass zijn in een hoek van 10 graden naar de back, wat bij Gudelj vaak het geval is.

Maar los van deze statistieken, jij kijkt toch ook Ajax? Vind je dan dat Gudelj de positie van controleur goed invult? Vind je dat hij het spel versnelt en goede inspeelpasses heeft? Jij ziet toch ook dat grotendeels doordat de voorgaande vragen met "nee" beantwoord worden het spel van Ajax ontzettend traag en slaapverwekkend is. De lege tribunes spreken voor zich.
4 -1
@Maar7en
Giateren was het toch afgeladen vol... Zat zelf in 416 (uitvak) wat ook nog half vol zat. Ajax speelde gisteren een van zijn betere wedstrijden, hopelijk blijft het elftal eens een paar weken ongewijzigd (op El Ghazi na door rood).
0 0
3sterren
Volgens mij speelt hij daar al ; )

Ben het helemaal eens met je. Daar waar Ajax vroeger de zogenaamde ’tweede bal’ aan de tegenstander moest laten, is hij nu voor Gudelj...
De meest ondergewaardeerde speler/aankoop van Ajax tot nu toe.
Heel erg belangrijk voor de balans in het team.

Er staat al een ’legertje’ zeer technische spelers met een hoge balsnelheid klaar om volgend seizoen te schitteren. Dan komt Gudelj pas echt goed tot zijn recht.
2 -3
De natte dwijl
Het maakt zeker verschil of je bij AZ speelt of bij Ajax, dat hebben de AZ aankopen de afgelopen jaren laten zien. De enige goede voetballer was El Hamlap en die had kortsluiting. Het appels met peren vergelijken. De meeste ploegen denken dat er iets te halen valt tegen AZ. Wacht maar tot een ploeg de bus parkeert, wat wij elke week ervaren.
0 0
MosesD
De Zeeuw deed het ook prima. En Viergever is een nuttige aankoop.
0 0
Ajaccus
Gudelj is bij Ajax wat je noemt de waterdrager. Hij lost de sores op. Dat lijkt hij vooralsnog goed te doen. Maar ruimte voor wat verbetering in zijn spel voortzetting is er zeker. Ik heb wel het gevoel dat hij weet waar het aan schort en dat hij het gaat laten zien.
6 -3
AjaxPassion
Ja precies... Hij gaat ineens technisch en wendbaar worden, rust aan de bal krijgen, voetbalinzicht en -gogme krijgen die een Ajaxmiddenvelder dient te hebben...
2 -4
daniajax1
We hebben de opvolgers voor Klaassen al lang bij Ajax lopen en hebben die Hendriksen dus helemaal niet nodig. Gudelj speelde ook fantastisch bij AZ en was zogenaamd beter dan alle spelers van Ajax.

Overigens denk ik dat Gudelj niet helemaal lekker uit de verf komt door zijn positie. Ajax ziet veel te veel een verdedigende middenvelder in hem, terwijl hij juist box-to-box moet spelen en ook veel aanvallen, zoals bij AZ. Daar kwam hij ook veel vaker in scoringspositie en was hij met zijn schot veel gevaarlijker. Wel opvallend dat er geen enkele echte CVM (nummer 6) bij Ajax in de selectie zit en ook niet direct aankomt. Eiting op termijn.
3 0
Freddy Al
Ik weet zeker dat Bazoer het op die plaats heel goed kan,hij moet wel meer snelheid in zijn passing leggen en het lopen met de bal afleren.
Gudelj is wel een optie maar ik zie hem liever als box to box speler en daarbij Klassen als diepste middenvelder.
0 0
Pauw
El Mahdioui ook nog wel.
0 0
31xAjax
Zolang we een trainer hebben die kiest voor een middenveld met Klaassen, Gudelj en Bazour terwijl je ook een Sinkgraven hebt, hoeft er helemaal niet gediscusseerd te worden over nieuwe spelers, of ze nu uit eigen jeugd komen of aangekocht worden.....
8 -2
AFCAsphere
Can I get an amen?!
0 -5
AjaxPassion
Tering hé. iedereen kijkt alleen maar naar de spelers, niemand kijkt naar de speelwijze, hun posities, het positiespel of kijkt hier wel naar maar laat het daarbij. Alle pijlen wijzen naar ----->>>>>> DE TRAINER.

Kaart dit is aan laffe analisten/journalisten. Niemand durft het vriendenkliekje eens kritisch te bevragen of alleen maar te beoordelen. Iedereen houdt het veilig bij spelers.

Als je eens een half uurtje rondneust op catenaccio kun je je lol op en heb je het gauw gehad met de teringbende die er eigenlijk al 20 jaar non-stop (afwisselend op verschillende vlakken). Nog nooit is het, zoals bij PSV nu, op alle vlakken goed geregeld geweest. Het leek een tijdje goed te gaan met de jeugdopleiding en het financiële herstel, maar dit kreeg in deze amateuristische bende geen vervolg. Er was geen overeenstemming in het beleid.. zoals de afgelopen 20 jaar al niet.
12 -9
freshfield
Zo dan weten we dus ook wie favoriet is vandaag
0 0
Ajaccus
Vlaar mag qua voetbal niet eens aan de schoenen van Veltman ruiken. Zoals Veltman op dit moment bezig is wordt hij twee klassen beter dan Vlaar. Vierentwintig en nog een heel voetballeven voor zich.
7 -2
ram
Ik heb liever Vlaar dan Veltman. Fysiek sterker, verdedigend beter en meer een leider. Volgens mij wordt Riedewald ook beter naast Vlaar. Al moet ik wel zeggen dat Veltman dit seizoen eindelijk solide is: veel minder fouten en blunders. Als rechtsachter vind ik hem eigenlijk nog veel beter dan centraal. Eigenlijk zou dat gezien zijn lengte ook gewoon zijn positie moeten zijn.
1 -3
AjaxPassion
Hèhè, eindelijk iemand die het snapt.
4 -1
NouriVandeBeek
Het wordt tijd dat AZ weer een pakkie op de broek gaat krijgen.
2 0
vak114
Gudelj is ook brandhout,maar alle spelers van Az op Vlaar na zullen het echt niet beter doen dan de huidige spelers van Ajax.
Het grootste probleem van Ajax is de Boer en consorten.
7 -1
AFCA.
Frankie moet ook gewoon bazoer en gudelj omwisselen.
1 -3
WyZynDeBeste
We hebben genoeg gekocht.

Klaassen vertrekt? Nouri.
Bazoer vertrekt? Donny.
El Ghazi vertrekt? Cerny/Muric
8 0
jaribombari
Kopen kopen kopen. Flikker op!

Henriksen? We hebben vd Beek, Sinkgraven en Nouri die er aan zitten te komen. Janssen? We hebben Zivko, Milik en El Azzouzi. Later we eerst maar even kijken wat we zelf nog hebben rondlopen.
33 -1
TheTruth
Ajax moet echt gaan kopen, geen Hendriksen maar een speler die ons naar Europa kan brengen. Een speler die een hele linie boost. Sisto kan dat in de aanval en Janssen kan dat ook. In Duitsland loopt zo een jongen rond die keihard werkt en het hart van hun team is, Vladimir Darida, hij kan het hele middenveld verbeteren. En Ron Vlaar kan denk ik onze verdediging een heel stuk beter maken, maar dat is niet nodig denk ik.
1 -5
Koenniiee
Ik ben het absoluut met je eens dat Ajax maar eens om zich heen moet kijken naar wat het heeft lopen. Maar Zivko gaat nooit spits nummer één worden bij Ajax, El Azzouzi verdient een kans en Milik is niet de spits die bij Ajax past, ondanks zijn rendement. Dus als je geen goed alternatief hebt dan inderdaad lekker Milik laten staan en El Azzouzi spits nummer twee.
1 -3
Qwibuss98
Als je wat koopt, koop een routinier die hele seizoen in de basis speelt. En dan een CV of buitenspeler.
3 0
jaripettersson
inderdaad!!!
4 0
pablofranka
Elke middenvelder die maar een beetje meer beweegt dan Gudelj is al beter dan hem.
1 -2
Wimmel
Van Halst met zijn krachtig middenveld, creativiteit is wat we willen.
6 0
freshfield
Ziyech
3 0
gwn_rj
nou inderdaad.. ik zie liever nog een type sinkgraven of andersen of nouri zeg maar tussen een diepgaande box to box speler en een wat meer verdedigend ingestelde speler...
1 0
Yo
Off: kan je in de arena contant betalen ? Voor eten en drinken
0 0
BennJii020
nee, alleen pinnen.. arena kaarten ook niet meer te krijgen.
0 0
ram
En dat laatste vindt jij negatief? Het wegdoen van die kaarten is de beste transfer van Ajax in de laatste 10 jaar.
2 0
Yo
Tnx
0 0
gwn_rj
Nope
0 0
Yoyoyoyo
Kwam Gudelj bij de fitness tegen in Breda.
Jaagde iedereen tegen zich in het harnas -werd zelfs gecorrigeerd door zijn trainer- omdat hij de hele tijd bleef roepen "weet je wel wie ik ben?" en liep met een gedachte rond dat het dragen van een Ajax shirt tegenwoordig iets speciaals is. Werd ff gecorrigeerd dat ie een ruk speler is zonder inzet, bij NAC al, en beter kon gaan trainen op strafschoppen.
Is toen maar vertrokken.
2 -12
3sterren
YaYa...

Ik vind Gudelj wel een goede joeger.
0 0
Daneman
Klinkt wel geloofwaardig. Ajax was ook schijt dom om hem te halen. zwaktebod. Als frank en MArk beetje vesratdn van voetbal hadden, hadden ze gekozen voor meer gearriveerde speler. Dit jonge team was toen al aan het schreeuwen naar ervaren krachtten. Gudelj was te jong voor het jonge team. En dat ajax erin trapte om ook zijn broer en geloof ook zijn vader is een van de betere voorbeelden van een falend "gearriveerde" spelers haal beleid. Bijna de enige positieve uitzonderingen. Cillisen en Pulsen. Rest vrijwel altijd bagger. Zeker inclusief Heitinga. Wat hadden we Vlaar goed kunnen gebruiken vanmiddag. En dat Riedewald dan af en toe moest banken. Dat hoort bij een proffesionele organisatie.
0 -10
Clarence
Vlaar?!
0 0
vak114
Wat een slecht stuk,ga even terug naar de schoolbanken.
4 0
Wimmel
Graag nog iets meer onzin, typefouten en verkeerd gespelde spelersnamen.

Ik kan me best voorstellen dat iemand niet goed is in taal, ik ben dat ook niet, geen probleem. Echter om nou spelersnamen verkeerd te schrijven, inconsequent gebruik van hoofdletters bij namen en punten te gebruiken wanneer ze niet nodig zijn, dat is gewoon luiheid.

Daarnaast maakt het je verhaal niet prettig leesbaar naast de al geplaatste onzin.
1 0
gwn_rj
of je laat die jongen gewoon met rust...
4 0
Wimmel
Tuurlijk joh.
3 0