'Snap niet dat Ajax die types niet meer haalt'

BVeenstra, 20-02-2016 om 18:25, 10007 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sportjournaliste Barbara Barend van het sportmagazine Helden heeft bij het televisieprogramma De Eretribune van FOX Sports laten weten dat zij er niets van begrijpt dat Ajax geen type spelers als Luis Suárez meer haalt. De dochter van Frits Barend heeft nog geregeld contact met de oud-Ajacied, die op dit moment furore maakt bij FC Barcelona.

'Ik vind Suárez echt een geweldige voetballer, ik snap niet dat Ajax dat soort types niet meer haalt. PSV doet dat veel beter', vertelde Barend, die de Uruguyaan nog vaak spreekt. 'Ik spreek hem eens in de twee jaar voor een interview, terwijl hij normaal geen interviews geeft', aldus de journaliste, die vervolgens de bijtincidenten van de aanvaller besprak.

'Hij werd uiteindelijk te hard gestraft. Het lijkt me duidelijk dat hij wel een straf verdiende. Ik interviewde hem vlak voor het WK en toen vertelde hij dat hij zich schaamde voor zijn kinderen voor zijn bijtgedrag. Op het WK beet hij toen opnieuw. Maar weet je, er zijn spelers die schoppen iemands carriere naar de knoppen. Dat vind ik veel erger', aldus Barend, die ook nog sprak met Johan Cruijff. 'Met Cruijff gaat het goed, ik heb ossenworst bij hem gebracht, daar is hij gek op. En zoals gewoonlijk heeft hij veel over voetbal gepraat.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Ik snap niet waarom Barbara Barend er niet uitziet als een 'type Doutzen Kroes'
3 -1
Prethoofd123
Misschien heeft Ajax er wel hellemaal niet zo goed aan gedaan om Frank te nemen ipv Martin Jol te houden. Jol haalde spelers als Pantelic, en Lodeiro. En had waarschijnlijk niet die Suarez zo snel laten gaan! Jol had wel ECHT een goed team!
1 -2
JanTa
Alsof je zomaar een blik kan opentrekken met het type Suárez er in. Het is niet voor niets dat hij bij Barcelona speelt want zulke spelers zijn uitermate zeldzaam.
5 0
ibrahendriks
Nu zitten de scouts van de topclubs overal. Toch had ik graag een Guardado gezien, de ideale spelmaker/tempobepaler voor het jonge Ajax. Die moet te scouten zijn.
0 0
mcjc
Het is nu toch wel gebleken dat niet iedere oudvoetballer het inzicht heeft in het aantrekken van goede spelers. Wat ajax de laatste jaren heeft binnengehaald is schrikbarend. Als we naar de uitgaves gaan kijken zijn ze echt niet zuinig geweest, en van dat geld hadden ze goede spelers kunnen halen. Maar in hun ogen waren vdHoorn,Viergever,Duarte,Zimling,Sinkgraven,Gudelj,Sana en Hoesen allemaal spelers die ajax naar de top zullen brengen. De mensen die hier verantwoordelijk voor zijn moeten vandaag nog de laan worden uitgestuurd.
4 -1
geronimo
Dan moeten ze allemaal weggestuurd worden
0 -1
gras
Duidelijk en compleet mee eens.

Frustrerende is dat ze dit gewoon niet willen toegeven en uiteindelijk een kopie zijn geworden van het bestuur onder Coronel, die ook zijn eigen Coronel rapport aan zijn laars lapte en alles wat krom was recht praatte. Vooral vdBoog was een held in praatjes maken.

Nu hoor je Overmars en de Boer aankopen als Viergever en vdHoorn goedpraten, Gudelj is onmisbaar - ....????.... - en over Zimling en Heitinga wordt maar niet meer gesproken. Spelers die met een beetje zorgvuldige scouting al lang afgetest zouden moeten zijn en waarvan hier op AS het merendeel al inzag dat deze spelers de kwaliteiten niet (meer) hadden.

IK vond de Boer een gouden kerel in zijn eerste twee jaren, maar als hij zelf later ook eerlijk terugziet op deze periode, zijn tactieken en houding: het is beter om te vertrekken. Branie en lef is totaal uit het elftal, de directe, diepe passing is meestal weg, het is traag en behoudend.

Ajax staat al jarenlang voor alles waar PSV in de slechte tijden voor stond. Saai, risicoloos resultaatsvoetbal. Als je daarin 'slaagt' als Ajax coach, moet je gewoon weg.
Ajax moet zijn hart weer terug krijgen. Als we een tweede PSV worden - die tenminste altijd nog aantrekkelijk spitsen wisten aan te trekken - hebben we niets aan titels.
5 -1
Mokummerdam
Het is omdat Frank liever spelers heeft van het kaliber Siem De Jong. Die slaafs achter hun coach aanlopen. Denk je nou echt dat Frank met Suarez had kunnen omgaan.
Net zoals Muric. Hij blijft maar zeggen dat hij niet bij de eerste zit, omdat zijn Nederlands niet goed is. Dat is natuurlijk gelul in de ruimte. Dat betekent dus, dat elke buitenlandse spelers die Ajax/Frank haalt, en dus geen Nederlands spreken. Eerst in jong Ajax moeten blijven voetballen, tot ze Nederlands spreken? Frank blijft maar achter oud Ajax spelers aangaan. Siem, Heitinga, Huntelaar, De Jong, Van De Vaart en weet ik veel wie. Frank zou dus nooit een Guardado willen hebben. Kan geen Nederlands. Eigenlijk is Frank gewoon een engerd. Het is Frank eerst, en dan Ajax.
3 -4
Prethoofd123
Compleet mee eens!
1 -1
AFCA2211
Dit artikel heeft ongeveer net zoveel waarde als wat de dronken linksmidden uit mijn voetbalteam vanmiddag tijdens de derde helft tegen me zei..
5 0
geronimo
als er een nieuwe Suarez bij Ajax was dan had deze technische staf het voetballen wel afgeleerd
0 -3
Suarez16_
Wie bij p$v heeft de speelstijl van Suarez of heeft iets speciaals zoals Suarez? Ik vind locadia, narsingh, lestienne, jozefzoon en de jong ook van die 12 in een dozijn spelers. Die pereiro is wel een leuke speler, maar ik weet het niet met hem. Hij is meer een momentenvoetballer die er op een goede dag 2 maakt, maar anders niks laat zien terwijl Suarez juist op z'n slechste dag er nog 2 of 3 kan maken, omdat hij zo graag de bal wil. Ik denk dat die pereiro net zoals ruiz het niet gaat maken in het buitenland, omdat je hier tegen een mark van de maarel of ramon zomer staat. Ik weet niet wat barbara heeft gedronken, maar ik zie bij psv niemand qua charisma, energie en passie zoals Suarez die heeft. Alleen guardado komt nog een beetje in de buurt, maar dat is een voetballer van 30 die overal in Europa is mislukt, dus die mag de veters van Luis nog niet eens strikken.
1 -2
Pettersson1963
Barend heeft het niet over de speelstijl van Suarez maar over de mentaliteit van Zuid Amerikaanse spelers.
0 0
Suarez16_
Ja ze zegt" types" en voor de rest is ze niet echt duidelijk. Maarja ik vind die pereiro of arias niet echt een bijzondere mentaliteit hebben, maar het verschil op dit moment is is dat ze is eindhoven denken word het 3 of 4-0/1 terwijl ze bij ons denken als we maar niet verliezen en vekeerde passes geven, want dan geeft Frank straftraining. Geef je dit Ajax meer vrijheid dan wordt het al stukken beter.
0 -2
polygonzonbi
Sufkut staat weer eens in de spotlight,.
1 -10
OntlastendeMiddenvelder
Bedankt voor je bijdrage.
4 -2
JohnDylan
Ze bedoelt natuurlijk niet spelers die direct van het niveau zijn maar spelers die dezelfde mentaliteit hebben. Daarom zegt ze ook dat PSV het op dat gebied beter doet aangezien die wel spelers met zo'n geweldige mentaliteit als Guardado en Moreno halen.
2 -2
DonAdam
Nee, dat bedoelt ze niet, ze bedoelt wel degelijk kwaliteit.
1 -6
AFCA.
Klaassen cillessen en gudelj hebben ook een geweldige mentaliteit. Hoef je niet uit zuid amerika voor te komen hoor
1 0
JohnDylan
Ik zeg toch niet dat je uit Zuid-Amerika hoeft te komen om een geweldige mentaliteit te hebben. En Gudelj is een harde werken maar hij is geen speler die gif in zijn spel heeft zoals Guardado, Moreno en Suarez bijvoorbeeld wel hebben. Cillessen heeft dat wel maar daar heb je relatief weinig aan aangezien hij op doel staat.
0 0
Jan Doedel
Breng Frank nou niet op het idee om Cillessen op 10 te zetten............
0 0
Truus de Bakker
Zucht... ik snap het ook niet. De nieuwe Suarez of Zlatan koop je gewoon op internet. Nieuw of gebruikt, Ebay heeft hem.
5 -2
Cruyffie
Wat een gelul. Waarom halen we niet een type zoals Johan Cruyff?! Of Maradona?!

Nou Barbara: omdat die types zéér zeldzaam zijn. Want voor elke Suarez krijg je eerst tientallen Lodeiro's en Cvitanich'en en Rosales'jes..
2 -2
DappreStryder
Hahaha echt he? Dit is zo dom en simpel. Als Ajax zijnde is het gewoon niet te doen om zo iemand eventjes ergens op te halen. Hetzelfde geldt voor de nieuwe Huntelaars en Ibrahimovic'en.
1 -3
Truus de Bakker
Ze hebben Barbara wijs gemaakt dat er een winkel is waar je ze per dozijn kunt kopen.
1 -4
Cruyffie
Hahaha
0 0
EVH
We hebben een nieuwe trainer nodig (Peter Bosz) en een nieuwe technisch directeur (Jordy Cruijff) en een nieuwe hoofd jeugdopleiding (Wim Jonk, kom maar terug) en een nieuwe algemeen directeur (La Ling).

Het wordt hoog tijd.
8 -3
Cruyffie
Wow, he-le-maal eens. Man dat zou echt geniaal zijn. Tactisch allen van zeer hoog niveau, en vooral weer vernieuwend!
3 -1
Wimmel
Staat er weer lekker.... Eerst dat ze hem vaak spreekt, vervolgens eens per 2 jaar. Wat is het nou?
7 0
Daniii
Er word gewoon slecht gescout en wanneer er iets goeds op ons pad komt nemen we het risico niet wat over 1mil meer of minder gaat terwijl we Heitinga zonder hem te gebruiken wel een miljoen konden permiteren aan salaris dat is past geld weg gooien en is nog erger dan het risico als het faalt.

De Boer is Van Gaal 2.0 zelfde spelopvatting en transfers van waar je afvraagt hoe ze erbij komen, zoals Pranjic na Bayern halen of Zimling als ervaren as speler, kom op zeg..
1 0
masterrr
Suarez is ook wel echt een unieke speler, die met dat talent en die drive vind je ze bijna niet.
Zo'n Pereiro bijv. is een begenadigd talent, maar mist dat gif wel vind ik.. Dus Zuid Amerikaans hoeft echt niet direct wat te betekenen, maar ik begrijp wat ze bedoelt. Ajax is wel heel erg Hollands geworden en dat is een uitstekende basis, maar soms mogen er van mij wel wat andere types tussen zitten.

Maakt ons spel ook wat opportunistischer denk ik. Muric is denk ik wel een goed begin.
1 0
IamLegend
aankopen met frank de boer werkt gewoon niet, hij sleutelt teveel aan de natuurlijke kwaliteiten van spelers. Daardoor duurt het veel langer om rendament te zien van spelers.
3 -1
Jan Doedel
Waarom heb jij geen leidinggevende functie binnen Ajax?
Frank met z'n (eenheids)Worstfabriek..................niet te vreten!
0 0
3*stars*3
Luis en Klaas zijn de laatste spelers die Ajax kocht en met goed winst doorverkocht.
Sindsdien hebben we alleen op jeugdspelers veel winst gemaakt.

Het is wel duidelijk dat die latino's wat extra's brengen in een groep.
Wij doen het met een Europese groep want Ajax is te gierig om meer salaris uit te betalen aan spelers van buiten EU.
Kwaliteit kost gewoon geld.

Wel opvallend dat PSV z'n succesvolle jaren kende met de latino's in hun groep en daarmee 4 titels achter elkaar pakte (Gomes, Farfan, Alex) en nu pakken ze het weer op met die latino's, nogmaals kwaliteit kost geld, punt.
6 0
MS22
Zeg Barbara heeft er meer kijk op dan Marc, Frank, Dennis en de hele RVC. Pijnlijke conclusie
2 0
WyZynDeBeste
Alsof ze overal rondlopen.
0 -2
Koenniiee
Hopelijk kant Veltmate een en ander nuttigs binnenhalen. Maar.. normaal gesproken is een talent eerder goed genoeg voor Heerenveen dan voor Ajax, dus ook dat is niet gemakkelijker. In theorie..
3 0
JohnDylan
Maar Ajax heeft ook een grotere aantrekkingskracht en kan meer geld aan één speler besteden dus op dat gebied is het weer makkelijker dan wanneer je voor FC Groningen werkt.
0 0
pablofranka
Tegenwoordig halen wij typetjes Gudelj, die zo traag zijn dat het spel wat al traag was nu practisch stilstaat. En dan lees ik ook nog een stuk van de Boer die dan zegt dat Gudelj onmisbaar is..... zucht........................................
1 -1