Spaan roept om contract voor Zeefuik

BvdPloeg, 11-02-2016 om 14:39, 10750 views, Het Parool | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Als het aan Henk Spaan ligt, dan krijgt Deyovaisio Zeefuik snel een contract aangeboden bij Ajax. De verdediger van Ajax A1 maakt dit seizoen indruk en dat viel dinsdag ook de columnist van Het Parool op.

Spaan, die voor de tweede dag op rij ook flink uithaalt naar Vaclav Cerny, vindt dat Ajax ligt te slapen. 'In tegenstelling tot de obsessieve pingelaar speelde Zeefuik een dijk van een wedstrijd. Volgende maand wordt hij achttien. Nu weet ik wel dat Ajax niet iedereen een contract kan geven. Soms echter wekt het beleid verbazing.'

Hij besluit: 'Ik druk me zacht uit. Denkt Ajax echt dat het buitenland slaapt? Deyovaisio, ik moést de voornaam nog een keer optikken, is een oersterke en pijlsnelle verdediger met een groot hart. Onbaatzuchtigheid is een kenmerk van zijn spel. Misschien krijgt bij Ajax een egoïst eerder een contract.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Spaan heeft helemaal gelijk. Hadden ze die Van Rhijn nou maar wèl laten gaan dan was het allang 'kat in bakkie' geweest voor Zeefuik. Maar zo snel denken ze niet bij de technische staf. Blijven voorlopig nog wel de winst op 010 vieren dus hoef je weinig pro-activiteit te verwachten bij deze heren. Op naar Grunningen.......12u30......mèt Milik gewoon weer op 10 en El Gahnie op rechts.
1 0
johnd
Waarom kan AJax niet iedereen een contract geven?

Voor minimum-loon kan dat best.
0 0
trodat4030
Mensen vergeten echter verder te kijken dan hun neus lang is. Met Owusu, Tete, Lartey (imo meer geschikt als back dan als CV) en zelfs van Rhijn, heeft hij moordende concurrentie op zijn positie. En tuurlijk verwachten we dat v Rhijn vertrekt aanstaande zomer, maar dan nog snap ik wel dat Ajax vooralsnog(!) heeft gewacht om een 5e rechtsback te contracteren (eigenlijk de 6e, want we hebben Ligeon ook nog). Toch ben ook ik van mening dat Deyo een contract verdient. Ik vind hem gewoon een topper in wording. Ik verwacht wel enig nieuws betreffende deze jongen de aankomende maanden. Ik heb links en rechts gehoord dat Ajax in maart weer jeugdspelers wil contracteren, al weet ik niet waarom dit zolang moet duren..
3 0
Wimmel
Laat Vaclav lekker die acties maken ajb, flink doorgaan en oefenen daarin.

Wanneer hij over een tijdje in het eerste speelt hebben we juist spelers zoals hem nodig welke een actie durven en kunnen maken ipv altijd weer een balletje terug/breed.

Wat Zeefuik betreft, zijn ontwikkeling maakt in de A1 een mooie curve, hopelijk inderdaad een contract op korte termijn. men zal daar vast al wel mee bezig zijn. Zou mij niet verbazen als de aanbieding er al ligt en Spaan dit weet maar dat hij er nu melding van maakt om binnenkort zichzelf op de borst te kunnen slaan.
1 0
DeAjacied07
Zeefuik moet inderdaad een contract krijgen. Hetzelfde geldt voor Sierhuis, Kluivert, Lang en De Lange.
0 0
Suarez16_
Geef mij maar meer egoïsten met het talent van Cerny.
2 -2
EVH
Ik ben fan van Spaan.
2 -4
Wimmel
In de jaren 80 ja ;).
0 0
EVH
Nee ik nu nog
0 0
talent020
Ik erger me dood aan Spaan hij had een tijd dat hij zinnige dingen zei, maar de laatste weken is het weer veelal onzin. Je zou haast gaan denken dat Cerny zijn kleindochter heeft genomen ofzo de kritiek op hem begint door te slaan.
3 -1
Duif63
Het is met het oog op de toekomst geen pré voor je als jeugdspeler als Spaan helemaal lyrisch over je is. Dat was hij in het verleden ook over bijvoorbeeld Yousouf Hersi. Typisch voorbeeld van een speler die op jonge leeftijd groter gemaakt werd dan hij ooit kon worden. Daar ben ik bij Nouri eigenlijk ook wel een beetje bang voor.
5 -2
masterrr
Cerny een narcist noemen, hou toch op...
Deze man verdient geen aandacht.
3 -2
afca_sittard
Beetje jammer van Meneer Spaan dat hij altijd een sneer naar iemand moet uithalen. Niet meer te veel woorden aan vuil maken.
2 -2
AFCA0492
heeft deze man niks beters te doen dan een van de grootste talenten elke dag de grond in te boren. er zit zeker een kern van waarheid in maar om dat elke keer dat je de kans hebt er even bij te zetten gaat me wat ver. maarja je moet wat zeggen om je shit te promoten.
4 -3
AFCA0492
heeft deze man niks beters te doen dan een van de grootste talenten elke dag de grond in te boren. er zit zeker een kern van waarheid in maar om dat elke keer dat je de kans hebt er even bij te zetten gaat me wat ver. maarja je moet wat zeggen om je shit te promoten.
1 -3
GuusjeHiddink
Hij zit elk weekend op de Toekomst naar de jeugd te kijken dus het is niet uit de lucht gegrepen wat hij zegt.
4 -3
trodat4030
Henk komt misschien 1x in de 3-4 weken, écht niet elke week..
0 -1
opsspo
Spaan moet eens zijn plek leren kennen en dat is achter de geraniums... Wat die man de laatste tijd allemaal uitkraamt...

Niks tegen Zeefuik hoor, maar laat Ajax dat lekker zelf uitmaken meneer de columnist...
2 -5
godenzonensuper
Henk en zijn familie zitten minnetjes uit te delen.
6 -3
3*stars*3
Kan niet anders of een zielige lamp/kakkie....
4 -2
JohnDylan
Zeefuik verdient inderdaad een contract maar ik neem aan dat ook Overmars dat wel inziet.
2 -2
Ajax#1900
Als je te lang wacht pikt Louis m op, heeft alles om te slagen in de pl. Actie Overmars!
2 -2
AJAX1996
Mee eens dat Zeefuik goed bezig is, maar ik word niet goed van die overdreven haat tegen Cerny
6 -2
JCr14
Kan die zelfingenomen, verzuurde egoïst van een Spaan niet vervangen worden bij het Parool. Ouwe zuurpruim die zei ook al dat Nouri weg zou gaan.
2 -5
insectenverdelg
Gelukkig stonden Suarez, Zlatan, Robben, Romario, Ronald en C. Ronaldo Etc. allemaal bekend om hun goede samenspel toen ze 17 jaar waren.
5 -2
ram
Precies. Laat die Cerny lekker! Natuurlijk kun je best een keer zeggen: "hey, speel eens af" maar laten we niet te moeilijk doen.

Zeefuik ken ik trouwens niet echt maar ik ben sowieso voorstander van contracten voor jeugd. Zelfs bij twijfel gewoon een contactje geven.
2 0
Ajacied1989
Haha. Zo is dat. Sneijder en Suarez werden bij vlagen verguisd omdat we weer eens gelijk speelden, terwijl we makkelijk hadden kunnen winnen als zij gewoon één bal zouden hebben afgegeven. Heerlijk, het leed van een supporter. Je beste speler afzeiken omdat hij niet nog beter was.
4 -2
Horrontelli
Nou ontken ik natuurlijk niet dat Suarez een geweldige voetballer is, en ook bij Ajax al was, maar met hem werden we geen kampioen. Terwijl Vertonghen, Alderweireld, Van der Wiel, Siem de Jong, Christian Eriksen ook op het veld stonden. En dat kwam omdat hij zijn eigen gang ging. Veel goals maar het maakte het elftal kwetsbaar. Teamspel is belangrijker dan je denkt.
0 -4
Ajacied1989
Nee hoor, ik weet dat het heel belangrijk is. Ik zeg ook dat we die spelers verguisden omdat we gelijkspeelden, of zelfs verloren, omdat zij de bal niet afspeelden.
Maar je bent er toch wel van overtuigd dat als Suarez de spits was gebleven, en dat niet De Jong of Siggy was geworden, wij ook zeker kampioen waren geworden? Je vindt toch ook wel dat we een seizoen eerder kampioen hadden moeten worden onder Jol? Dat seizoen hebben we veel meer punten gehaald dan ooit onder De Boer. Meer doelpunten gescoord dan ooit onder De Boer. En maar 20 doelpunten tegen.
1 -2
Horrontelli
Tja, het lastige is dat 'als' geen waarde heeft. Die zegt ja, de ander zegt nee, en niemand heeft gelijk want het is niet gebeurd. Suarez ging weg en werd nog beter, Ajax werd kampioen. Maar eerlijk gezegd was ik toen niet rouwig dat ie wegging, terwijl je nu voor hem naar het stadion zou gaan. Maar het valt mij op dat de beste spelers altijd teamspelers zijn. Zelf gaan als een teamgenoot er beter voor staat maakt nooit indruk op scouts of trainers. En toch denkt Cerny anders. Als hij goed wil worden moet ie zijn medespelers gaan zoeken.
0 -3
Aeter
Het erge is dat dit nu ook gebeurt, maar dan met El Ghazi en Fischer, en die twee schaar ik absoluut niet in de klasse Suarez, en ook niet Sneijder.
0 -2
Ajacied1989
Hehe. True. Fischer heeft een ongezonde drive om zich te bewijzen, terwijl dat totaal niet zijn kracht is. Bij El Ghazi vind ik het wel iets anders, want die individuele actie is juist zijn kracht. Zijn afstandsschot is net zo gevaarlijk als-, vaak zelfs gevaarlijker dan de gemiddelde door Ajax gecreëerde kans.
1 -3
Aeter
Bij Fischer is het al zo sinds zijn terugkeer. Maar El Ghazi moet ook leren in dienst van het team te spelen als ie niet in vorm is. Als je weet dat je acties niet lekker lopen, moet je weer simpel gaan voetballen, dan komt de vorm vanzelf weer terug. Als hij nu weer wat assists geeft dan geeft dat ook zelfvertrouwen en gaan die acties vanzelf weer lopen.
1 -2
Roem
Spaan heeft gelijk. Zeefuik verdient een contract en Cerny ligt niet meer zo heel lekker in de groep.

Maar goed we zullen Zeefuik wel geen contract aanbieden en uiteindelijk spelers als Viergever en Van der Hoorn gaan kopen.

Cerny is trouwens wel een groot talent.
3 -4
Ajacied1989
Hoe kom je erbij dat Cerny niet meer goed in de groep ligt?
3 -1
flasher93
Hij heeft gewoon een prima klik met Nouri, vd Beek, de Jong ect. Verder kan hij in het veld het ook prima vinden met Muric en ook bij het eerste zie ik geen tekenen dat hij niet goed in de groep ligt. Lijkt mij onzin
3 -1
Horrontelli
Maar het is zeker waar dat hij egoïstisch speelde en dat hij vrijstaande medespelers bewust negeerde. En het is duidelijk dat het spel daar minder van werd.
0 -3
Wimmel
En ja hoor, AS geeft Spaan wederom de gelegenheid keihard uit te halen, naar 1 van onze grootste talenten. Goed bezig mannen.......
1 -5
ajax2004
Je kiest er zelf voor het te lezen.
3 -2
Wimmel
De titel ging over een contract voor Zeefuik. Niet over het afbranden van Vaclav.

2 -2
Aeter
AS plaatst juist deze artikelen, omdat mensen de man haten. Dat trekt mensen naar de site en zorgt voor activiteit. AS geeft zelf geen reet om wat de gebruikers hier vinden. En terecht.
1 -1
Lazell
Het is de prijs die je moet betalen voor gratis nieuws. SV en zijn crew doen dit ook niet alleen uit hobby, Ik vind het niet erg. Beter dan een premium account, waar ze het nu over hebben. Dan haak ik definitief af, zoek ik wel ergens anders mijn nieuws.
4 -2
Wimmel
Het nieuws is gratis ja, echter met het extreme aantal advertenties op deze site en de bezoekersaantallen moet het rendabel zijn en dat is prima, SV hoeft niet alleen rendabel te zijn, er mag ook best iets verdiend worden.

Echter premium nieuws ga ik niet in mee, ik heb voldoende te besteden maar ga geen geld betalen voor scoops.
0 0
DetMaiers
Onbegrijpelijk dat personen als Spaan en Van Hanegem iedere keer weer de mogelijkheid krijgen om hun negatieve kritiek te spuien op AS.
Niemand zit op die azijnzeikers te wachten en ze lokken alleen maar negatieve reacties uit en wekken irritatie op.
1 -4
Lazell
Ze doen (domme) sensationele uitspraken, wat leidt tot nieuwsgierigheid of boosheid onder de lezers. Dat leidt weer tot meer reacties, wat leidt tot meer clicks waardoor advertenties vaker bekeken worden en AS meer geld ervoor vangt.

En stiekem vind ik het heerlijk om mijn gal te spuwen over mensen als Spaan en Van Hanegem. Eventjes heerlijk zeiken.
2 -3
PeterVKV
Lekker man, eindelijk weer een obsessieve pingelaar. Verder zag Spaan Jan Arie vd Heijden of Lindgren als DE opvolger van Verthongen. Dus...
2 -2
Ferd
En Anthony Obodai als een toekomstig wereldtopper.
1 -1
3*stars*3
Yup, 67 en dan zo kinderlijk blijven reageren als een kind, dat z'n zin niet krijgt...
1 -5
3*stars*3
Man, hoe oud is die Spaan nou, bijna 70?
Hij begint een beetje v Hanegem trekjes te krijgen, met zijn mening te pas en onpas door onze strot te douwen.
Willem vind Bazoer overschat en krijgt een podium om het ons te laten weten en Spaan krijgt van Parool een podium om heel hard te krijsen dat Cerny een narcist en ego is, die Cerny kan zijn kleinzoon zijn man of heeft Cerny zijn kleindochter gepakt???

On-Die Zeefuik beviel mij wel en het word weer eens tijd voor contractjes verlengen en aanbieden Marc.
2 -5
J00DT0TMIJND00D
Rot toch op zieke postduif met je 'obsessieve pingelaar'. Zielig dat een man van zijn leeftijd als maar blijft zeiken op een jochie van 18.
3 -5
Duif63
Spaan roept wel erg veel de laatste tijd.
0 -1
Keizer020
Vooral over Ajax
0 -1
godenzonensuper
"obsessieve pingelaar" wat een engerd is die Spaan toch ook soms. Sterk hoor om voor de 2e dag op rij hard uit te halen naar een 17 jarig ventje. Over zijn lievelingetje Nouri die bedroevend speelde hoor ik hem niet.
4 -6
Labanda
Speelde beide slecht maar het is inderdaad vreemd om de een 2x hard aan te pakken en de ander dan niet te benoemen.
Maar over Zeefuik heeft hij gelijk.
1 -1
Sjaakvaak
Speelde allebei gewoon kut. Wel eens met een contract voor Zeefuik, beter dan zijn broer.
4 -1
SuperJood2016
Je word toch agressief van die lul de behanger!
1 -5
Bedero
Eens wat betreft dat hij snel een contract verdiend. Spaan is verder een kneus.
0 -6
Mace0107
Wat een vreselijke man is Henk Spaan, al heeft hij hier wel gelijk mbt Zeefuik :)
2 -5
Kupke
Wij roepen al lang dat Spaan een keer zijn mondje moet houden.
2 -5
NouriVandeBeek
Henkie Spaan begint heel vervelend te worden. Waarom Cerny er nou weer bij betrekken? Zeefuik is goed bezig, maar Spaan moet weer scoren ten koste van andere talenten.
6 -6