Column: Heitinga op de bank bij Klassieker

FinnDekker, 02-02-2016 om 11:50, 28377 views, Ajax Showtime |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Het deed mij ongelofelijk veel pijn om te lezen dat Heitinga per direct zou stoppen met voetballen. Maar wat misschien nog meer pijn deed, is het feit dat ik de keuze kon begrijpen. Johnny werd niet meer de Johnny van vroeger en daarom is het tijd om afscheid te nemen.

De laatste wedstrijd van Heitinga was de thuiswedstrijd tegen Roda JC. In die wedstrijd viel Heitinga halverwege de tweede helft in, in een wedstrijd die eigenlijk al gespeeld was. Dit was kenmerkend voor de drie spaarzame optredens die de verdediger had. Telkens viel hij in als de wedstrijd al in de tas zat. De invalbeurten waren naar mijn idee altijd meer als blijk van waardering in plaats van toegevoegde waarde.

Deze waardering is er van mijn kant in ieder geval zeker. Ik kreeg rond 2001, toen ik zelf een jaar of vijf was, voor het eerst met voetbal te maken. De keuze was al snel gemaakt, Ajax zou mijn cluppie worden. De eerste Klassieker die ik bewust heb meegemaakt was die van 26 augustus 2001, waarin John zijn officiële debuut maakte voor Ajax 1.

Waar hij zich bewees in het eerste, was ik steeds meer bezig met voetbal en Ajax. Ik werd verliefd op de club Ajax en dan speciaal op de nieuwe, jonge lichting, waaronder Johnny. Hij groeide uit tot basisspeler en werd zelfs aanvoerder. Het was altijd smullen geblazen als hij weer, toch redelijk onverwacht, opdook bij de tweede paal om de bal vervolgens snoeihard in te koppen met dat harde, kale hoofd.

Het werd duidelijk, hij kon niet meer behouden worden, bovendien was hij klaar voor de volgende stap. Hij maakte zijn overstap naar Atletico Madrid en vervolgens Everton, waar hij bij beide teams opnieuw geliefd werd. Na een mindere periode bij Fulham en Hertha BSC zat zijn carrière in een sleur.

Een rentree bij Ajax deze zomer zou het perfecte moment zijn. Ik was met mijn jonge leeftijd misschien naïef om te denken dat jongens als Wesley, Rafael en Johnny zich aan hun woord zouden houden, dat ze inderdaad zouden terugkeren. Maar Johnny hield zijn woord, op Johnny kan je vertrouwen. Helaas werd de rentree niet waar ik, en de meeste van jullie waarschijnlijk, op gehoopt had. Maar ik had die goal tegen de Graafschap nooit willen missen. Bovendien heeft dit avontuur er misschien voor gezorgd dat hij aan de slag gaat op de Toekomst.

Maar voordat hij stopt, moet hij een waardig afscheid krijgen. En wat zou een mooier afscheid zijn dan een laatste Klassieker winnen voor en met zijn geliefde Ajax. Zet hem op de bank en laat hem een aantal minuten voor tijd invallen. Hij begon zijn carrière met een overwinning op Feyenoord en hij zal zijn carrière afsluiten met een overwinning op Feyenoord. Frank, alsjeblieft!

Showtime Poll
Moet Heitinga spelen in de Klassieker? 53% Ja, als invaller
16% Ja, in de basis
31% Nee
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Frankkie
Waarom....... Kan iemand mij vertellen waarom.....?
Alles wat geplaatst wordt op Ajaxshowtime is de schuld van Frank de Boer of Overmars.

Er word hier een Column geschreven over een jongen van de club. Een jongen die ooit een droom, een visie en een missie had! Ajax was zijn club en daar deed deze jongen alles voor!! Strijden, knokken, bikkelen en liefde tonen!

Maar wel moeten we reeel blijven en stoppen met dat gejank!
Johnny heeft de gok genomen terug te komen bij Ajax, maar dat hij niet word opgesteld zal een reden hebben, en een trainer kiest zijn sterkste 11. Als Frank de Boer dan vind dat Johnny te kort komt dan moeten we dat accepteren. Het mooie van dit alles is dat NIEMAND het op deze site KAN accepteren!!
De enige die het wel accepteerd is de man waar deze column over gaat!

Johnny, want Johnny is een echt man! Nooit koeterde hij wrok, nooit werd hij echt negatief over dit Ajax! Nee, Johnny luisterd naar zijn lichaam en constateerd dat het klaar is! Dan ben je een kerel, dan heb je lef en ballen! Wat hij ooit in het veld had, heeft hij ook buiten het veld! En dat is voor Ajax ook van onschatbare waarde!!

De klassieker komt er aan, en laten we hopen dat Johnny met het beindingen van zijn carriere de extra impuls geeft voor Ajax om te knokken!

Johnny, bedankt voor alles wat je hebt gedaan voor Ajax, en wat je nog gaat doen! Je bent een man naar mijn hart!

Geniet van je afscheid!

0 0
Inhartennieren
Als de spelers a.s. Zondag het gras niet opvreten, en als er ook maar één speler aan het einde van de wedstrijd van het veld komt die nog boe! Of ba! Kan zeggen, omdat hij zich niet helemaal kapot heeft gewerkt om die wedstrijd te winnen, dan flikker ik mijn seizoenskaart weg.
0 0
TheTruth
Deze Klassieker gaat perfect worden denk ik. Twee teams die niet in vorm zijn en allebei niet nog een keer willen falen. #ZinIn!
0 0
TheTruth
Deze club heeft een ultieme 'schoonmaak' nodig, een nieuwe start van een nieuwe periode. We noemen het nu maar even The 'Truth' revolutie. Hier het plan: We moeten anders gaan denken en zorgen dat Ajax weer een goede, mooie en frisse club is. De Boer moet heel erg gaan veranderen of verkocht worden want het spel is gewoon niet om aan te zien en dat ligt niet aan de spelers want er zijn ook slechte clubs met slechte spelers maar wel mooi voetbal. Overmars moet gewoon weg gaan want hij kan blijkbaar echt geen talent inschatten. Dat er geld binnenkomt is belangrijk maar geld uitgeven is net zo belangrijk, als er een speler voor een groot bedrag boven de 20 miljoen word verkocht word er een goede backup verwacht en geen speler van 3 miljoen van niveau Heereveen. De scouting moet worden uitgebreid naar andere landen/werelddelen om echte talenten binnen te halen die nog niet gehyped zijn in de media. Het bestuur is niet goed bezig, er is veel chaos, er moet een duidelijke baas zijn die als enige het meeste macht heeft over beslissingen. De band met de supporters moet beter zijn dan nu het geval is, bijvoorbeeld de kaartprijzen en seizoenskaart prijzen, vorig jaar werden de seizoenskaarten duurder gemaakt terwijl ze een heel slecht seizoen hadden gedraait. Dit mag gewoon niet gebeuren.
0 0
Rockpotje
Het is eigenlijk eeuwig zonde dat de terugkeer van Johnny te laat kwam. Toen hij al op was en zijn knie al versleten was. Hij had eigenlijk terug moeten keren toen Alderweireld vertrok. Maar dat wilden De Boer en Overmars weer niet. In een ideale wereld was hij eigenlijk zelfs nooit weggegaan. Hij heeft ons natuurlijk nog 10 miljoen opgeleverd en hij heeft mooi jaren bij Atlético en Everton gekend. In de huidige voetbalwereld allemaal volkomen begrijpelijk. Maar was Johnny nou echt een speler die we niet konden behouden? Had hij niet gewoon zijn hele leven in het wit-rood-wit kunnen spelen? Ik vind het soms zou jammer dat de echte clubhelden niet meer bestaan in Nederland.
1 0
JPC40
Het feit dat heitinga er mee stopt kun je interpreteren, als het over duidelijk falen van Frank, maar ongetwijfeld zal Heitinga dit zo niet zien, wat weer begrijpelijk is.
0 0
WinstonWeed
Afscheid van Jari en Danny samen was mooi.
Afscheid van Rijkaard was mooi.
3 winnaars van de Champions League.
Van Basten in San Siro was mooi.
Afscheid van Heitinga als voetballer was al jaren geleden. T'is niet als of we afscheid nemen van een wereld voetballer ofzo
1 -4
ibrahendriks
Nee, maar wel van een echte Ajacied, die alles gegeven heeft.
0 0
shota99
Verkeerde timing dit nieuws. We zouden het over het wanbeleid van het technische hart moeten hebben.
2 -1
gi0vanni
Je bedoelt het TH en de rest. Heel Ajax is rot.
0 0
JanTa
Wat zou het niet prachtig zijn als Heitinga bij een 3-0 stand (want er moet wel gewonnen worden) zijn invalbeurt krijgt en zijn laatste ereronde kan maken.
3 -1
WinstonWeed
Sentimenteel geneuzel.
0 -17
FWAjacied
Niet aan beginnen naar mijn mening. Het is niet dat je zomaar even een wedstrijdje gaat spelen tegen een willekeurig teampje waar verder niets op het spel staat. Het is een wedstrijd tegen Feyenoord, de wedstrijd die je nog enigszins in de race moet houden voor de titel. Dan kan je het niet maken om Heitinga als een soort van mascotte mee te nemen en hem wat minuten te gunnen. Zowel voor Heitinga als voor zijn medespelers vrij respectloos. Andere spelers hebben meer recht op een selectieplaats en dat kan je ze niet afpakken om een leuk afscheid voor Heitinga te geven. Hij wist zelf ook hoe zijn fysieke gesteldheid was en had de risico's op weinig speeltijd goed kunnen verwachten. Gegokt en verloren door beide partijen. Mooi afscheid voor en wellicht zelfs na de wedstrijd, maar tijdens de wedstrijd moet de focus niet liggen op het afscheid van Heitinga.
6 0
RusselWestbrook
Dit.

Al had ik het zelf zo verwoord als Bky, maar dit is mooier.
3 0
DetMaiers
Als je hem in de klassieker ineens opstelt omdat hij afscheid heeft genomen, geef je hem echt een trap in zijn rug.
9 0