Hill: 'Henrichs manipuleerde zijn achterban'

Jimmy Hill heeft in aanloop naar de komende ledenvergadering stevige kritiek geuit aan het adres van voorzitter Hennie Henrichs. De voormalig columnist van F-side.nl geeft in zijn nieuwste artikel onder meer aan dat volgens hem donderdag de zwaarst beladen ledenvergadering uit de geschiedenis van Ajax plaats zal vinden.

'Henrichs heeft woordbreuk gepleegd en zijn achterban stelselmatig genegeerd, gemanipuleerd en besodemieterd', schrijft Jimmy Hill. 'Bij zijn aantreden in december 2011 beloofde Henrichs 100% de visie Cruijff uit te voeren, een meer transparant bestuur en een meer open vereniging. Dat transparante bestuur maakte Hennie de Huichelaar evenwel meteen onmogelijk door alle bestuursraadsleden geheimhoudingsplichtig en dus monddood te maken. Daarnaast zorgde hij via allerlei manipulaties in de verenigingsstructuur met betrekking tot zijn bestuursraad, dat van een meer open vereniging al helemaal geen sprake kan zijn.'

Jimmy Hill gaat vervolgens door met een opsomming van handelingen van Henrichs. 'Tussendoor was het ook Henrichs die een dubieuze rol speelde bij het gedogen op De Toekomst van een medewerker die onder verdenking van ontucht met minderjarigen stond. En was het ook Henrichs die de rampzalig falende commercieel directeur Henri van der Aat (o.a. fiasco van 10 miljoen met betrekking tot Ajax Experience) bij diens gedwongen afscheid doodleuk nog even met alle egards lid van Ajax wilde maken. Wat maar ternauwernood en op laatste moment voorkomen kon worden. Als klap op de vuurpijl draaide Henrichs onlangs op de aandeelhoudersvergadering het vier jaar geleden collectief afgesproken algehele clubbeleid de nek om.'

Oproep leden
Tot slot doet de scribent een beroep op de leden van Ajax om donderdag stelling te kiezen tijdens de algemene ledenvergadering: 'U bent in de maling genomen. Een Mokummer laat zich niet in de maling nemen, en een Ajacied al helemaal niet. Na vier jaar Henrichs is de structurele en morele puinhoop groter dan die daarvoor ooit was, terwijl Ajax er juist op die zaken gezonder dan ooit voor had moeten staan. Uw opkomst en oprechte Ajax stem zijn donderdag onontbeerlijk met het oog op de toekomst van ons aller Ajax. Sta op, doe recht, en red Ajax!'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Blankenburg
Henny Henrichs is al jaren de trekpop van Uri Coronel.
5 -1
Ajaxrevolutie
We moeten Johan steunen. Het was mij toen al een raadsel dat Hennie mocht blijven zitten, deze Hennie haalt anders straks lachend Johan haters als van Gaal binnen. Zo is het gewoon.
9 0
chrisjuhhh
de vergelijking wat er nu speel in den haag identiek aan de situatie bij ajax
2 0
Archy
Jimmy Hill slaat keer op keer de spijker op z'n kop.
14 0
ajax4ever01
Het valt wel op dat die Jimmy de laatste tijd wel actief op de voorgrond treed met zijn columns of heb ik dat mis?
Wat hij allemaal zegt zijn harde woorden maar daar heeft hij zeker wel gelijk in
2 0
Archy
Ja op de juiste momenten idd, met de nodige kennis van de interne situatie
3 0
Yoyoyoyo
Die gast overleeft, EN krijgt nog eens de volledige steun.
Hoop het niet, maar je zal het zien.
7 -2
ajax4ever01
Idd maar zullen de supporters dit blijven pikken? Het zal me niet verbazen.. ik hoop nu echt dat iedereen nu eens hart voor Ajax heeft en er ook alles aan wil doen om van Ajax weer een echte voetbalclub te maken ipv het 'bedrijf''Ajax
5 0
Blankenburg
De supporters pikken toch ook alles. Of denk je dat het wegblijven van 1 helft een diepe indruk heeft gemaakt. Uiteindelijk doen we met z'n allen niks. In elk geval tot nu toe.
2 0
Gerrr
Ik ben bang dat deze rat donderdag ook overleeft.
Helaas.........
7 -1
tonny
Als dit zooitje niet word weg gestuurd zakker we nog dieper als club
13 -4
Siemons
Ik hoop maar dat deze man en zijn vriendjes morgen worden weggestuurd, Cruijffs commisie accut in leven word geroepen, Ajax van de beurs losgekoppeld word en alle taakverdelingen met betrekking tot de jeugd en technisch hart streng en strak bepaald worden. Ajax zal dan van het bestuurtechnische geleuter af zijn en Ajax zal worden verlost van de geniepige bobo's die op het moment aan de exvoetballers in het bestuur trekken. Ajax is dan in staat om weer een echte pure voetbalclub te worden zonder daarbij te hoeven denken aan de belangen van de aandeelhouders.
16 -3
Cruyffie
YEAH!

Dank Jimmy!
12 -2
carsfield
Geheel eens met Jimmy. Wordt echt kotsmisselijk van al die gasten. Ze hebben niet in de gaten dat ze Ajax op deze manier naar de klote helpen. Maar dat boeit ze echt niet.
11 -2
MosesD
Geheel eens. Met één kanttekening, de Ajax experience op het Rembrandtplein vond ik zeker geen slecht idee. Jammer dat dat niet gelukt is. Het heeft iig veel teveel geld gekost. De Bestuursraad moet iig opkrassen. Maar helaas moet er nog meer weg. Het th en de directie mogen van mij ook z.s.m. weg. Capabele, ervaren mensen ervoor terug, die niet in kampen denken, maar alleen aan Ajax. En haast maken met nu echt een goede hoofd jeugdopleiding. Ik pleit hier al langer voor een echt peoplemanager op die positie. Die is misschien nu wel harder nodig dan ooit. Rust in de tent!
4 -6
godenzonensuper
Ik vrees dat die engerd morgen ook weer overleeft.
6 -2
JubbegaAFCA
dat denk ik ook, dat soort mensen weet jammer genoeg te overleven en mensen die echt goed zijn voor de club vertrekken via de achterdeur
3 0
MosesD
Ja, denk je? Ik weet dat er veel Cruyff aanhangen, maar die groep is ook wel moe van Cruyff. En dat is deels te begrijpen. Alles hangt van een goed verhaal van de pro-Cruyff groep. Als die de rest niet weet te overtuigen, dan vrees ik idd dat Henrichs het gaat overleven. Maar zoals ik al eerder zei, het kan ook dat de Raad wel opstapt (met of zonder motie), maar deze vervangen wordt door een groep die veel uitgesprokener is. Zeer benieuwd.
2 -6
31xAjax
Goed gezien MosesD, ik zit zwaar in dubio. Pet saldo vind ik dat Henrichs niet meer te handhaven is maar als ik morgen tegen Henrichs stem, stem ik waarschijnlijk voor Cruijff....

Daar ben ik niet principieel tegen, maar het betekent de komende jaren nog geen rust in de tent. Want waar Cruijff is is tweespalt.....

I am really in a catch22!!!
1 0
MosesD
Geheel eens. Maar onrustig is het altijd eigenlijk wel. Kies de lijn Cruyff, maar laat Cruyff niet zelf de poppetjes invullen en ook niet de structuur bepalen. Laat dat over aan bijvoorbeeld Keizer en Molenaar. Henrichs moet eruit, vind ik. Maar alle macht aan Cruyff is ook niet goed. Wel zijn denkwijze, niet zijn mensen.
0 0
31xAjax
Eens. Maar Cruijff denkt zwart//wit dus hij wil alles. En als het dan nog niet lukt is het argument altijd dat hij niet de volledige zeggenschap had of een plannetje niet geheel gevolgd werd. Nul zelfreflectie....
0 0
MosesD
Vreselijk idd. Het ligt altijd volkomen aan anderen. Ik hoop dat de raad opkrast en dat er een statement komt, dat men technische verhaal Cruyff voortzet, maar dat Cruyff verder geen zeggenschap meer heeft. Ook zou men moeten vragen of hij stopt met aanvallen via zijn column. Een krachtig signaal naar Cruyff en dat Ajax het allerbelangrijkste is.
0 0
31xAjax
Volledig met je eens, dat zou het mooiste en het beste zijn...
0 0
je
DE Johan Cruijff mensen zijn moe van de Haters.

Erelidmaatschap inleveren
2 -1
MosesD
Ik denk dat veel leden vooral moe zijn van Cruyff.
0 0
aietos
Nou ik wens je er veel plezier mee, maar dan haak ik en ik denk nog veel meer supoorters af. Ajax is dan Ajax niet meer, maar slechts een gewone club zoals er zo velen zijn. Als mensen zonder enige vorm van voetbal verstand de club definitief gaan leiden zakken we af naar grauwe middelmaat.
4 0
PeterVKV
Ach, daar zijn we al 20 jaar mee bezig. Heeft alleen met geld te maken.
0 0
MosesD
Nou, ik dank dat het we meevalt hoor. Belangrijk is dat de kampen, clubjes en kliekjes eens gaan verdwijnen. Maar ik vrees dat dat een utopie is bij Ajax.
1 -3
blava
Dat zou eigenlijk het uitgangspunt moeten zijn. Indien het Cruijff kamp de macht krijgt heb je weer een discussie tussen de nieuwe bestuurders en de leden uit het niet Cruijff kamp. De vergadering van morgen lost dat niet op. Pas als iedereen ziet hoe kinderachtig de (machts) spelletjes zijn die er momenteel gespeeld worden kan er een oplossing komen.

Ik hoop dat het verstand morgen wint.
0 0
MosesD
Hear, hear!
0 0
ajaxajaxajax
Deze man moet heel gauw optiefen. Wat een engerd.
12 -2
chrisjuhhh
hieruit kan je ook enorm veel uithalen

http://www.avajax.nl/category/afc-ajax-n-v/
2 -2
chrisjuhhh
that's jimmy nice man
ook hier hoe het op de av aan toegaat http://www.avajax.nl/2015/11/hef-je-zelf-op/

bestuursleden van beurs genoteerde bedrijven pakken de bonus van eventuele winsten op , maw je verkoop je aandelen zodat hij lager gaat staan en koop ze weer terug zodat het stijgt .
3 -2