De Haan: 'Sinkgraven ziet meer dan de rest'

SamVR, 24-09-2015 om 15:05, 8558 views, Ajax Showtime |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Foppe de Haan denkt dat het een kwestie van tijd is voordat Daley Sinkgraven zijn potentie waar gaat maken bij Ajax. Dat laat het clubicoon van SC Heerenveen weten in gesprek met Ajax Showtime. 'Daley heeft het nu moeilijk en dat hoort er ook een beetje bij. Hij moet naar een hoger niveau, maar hij kan echt goed voetballen, hoor. Hij ziet veel meer dan de rest.'

De Haan vindt dat Sinkgraven nog veel toe kan voegen aan het spel van Ajax. 'Ik zie Daley nu te weinig starten, te weinig sprinten, te weinig ruimte creëren. Hij zit een beetje op slot. Op een gegeven moment moet het gewoon gebeuren. Daley heeft ook de mentaliteit om dat te doen, hij is een mannetje. Dat bedoel ik heel positief', zegt De Haan, die zich daarnaast verbaast over een aantal fouten van Sinkgraven bij tegendoelpunten. 'Dat heb ik voorheen nooit van hem gezien. De manier waarop hij daarbij in balbezit kwam voor het centrale duo, zag er ook niet goed uit. Met de bal moet hij wat verder weg, ergens aan de linker kant ter hoogte van de middenlijn. Er klopt dus iets niet in het positiespel.'

Ondanks de genoemde fouten, speelde Sinkgraven dit seizoen vooralsnog bijna elke wedstrijd in het eerste elftal van Ajax. 'Ik heb de indruk dat Frank de Boer heel prima met Daley omgaat', zegt De Haan. 'Dat Daley wat fouten heeft gemaakt en toch speelt, is op zich niet slecht. Wat hij bij Ajax sneller leert dan bij SC Heerenveen, is dat hij weerbaar moet zijn. Hij moet vechten voor zijn plek op een hoger niveau, waar de druk veel groter is. Dat is goed voor hem. Daley moet nog veel leren, maar hij komt absoluut een keer tevoorschijn.'

Door Sam van Raalte (Twitter: @SamRaalte | e-mail: S.vanraalte@ajaxshowtime.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Sinkgraven is als een heel mooie whisky... naarmate de jaren verstrijken wordt hij alsmaar beter.
0 -1
amstardammer020
Verbazingwekkend dat foppe iets positief kan zeggen over een jeugdspeler, herinner me nog hoe hij zn spelers na de gewonnen jeugd wk openlijk de grond in praatte (in gebrekkig nederlands nog wel), misselijk mannetje vind ik het.

Sinkgraven is in mijn ogen helemaal niet zo goed, misschien 1 vd betere talenten in nl onder de 21, maar weinig echte (straatvoetbal)techniek en acties die hij blijf t proberen, had jonk toch gelijk..
Verdedigend is hij helemaal niks, veels te lichtzinnig op cruciale posities, wat iemand al zei, deze jongen hoort niet in de as te spelen, veels te kwetsbaar en toen cillessen een keer zn huid volschold stond ie erbij en keek als een hert in de koplampen van een toenaderende auto.

Toch kan hij niet afgeschreven worden bij ajax, mede dankzij die te hoge transfersom.

edit: en die schaar die hij eruit gooide, zag er nietuit, piet keizer zou zich schamen net als vele braziliaanse jongens van 12, laat staan alle voetballers op de pleinen in a'dam
0 -1
pcknaller
Deze man moet gewoon op 10, dan krijg je de steekballen welke nu ontbreken. Verdedigend is hij niet de slimste en wil het altijd met techniek oplossen. In mijn ogen een zeer groot talent welke er echt wel gaat komen hoor! Geef hem wat tijd en steun, vooral uit het vak en je zal zien. Hij gaat groeien.
1 -1
ajaxmening
Hij ziet het vaak te laat .
0 0
maikydread
Is zijn miljoenen niet waard weer een speler waar Ajax veel te veel voor heeft
betaald kan het niveau niet aan.
1 -3
Alexander40
Sinkgraven komt er wel, maar het gaat nog met ups en downs. Was in de EL tegen Celtic dramatisch maar in de beker tegen de Graafschap hoorde hij alweer bij de beteren. Het wordt wel tijd dat hij eens gaat scoren want volgens mij heeft hij dat nog nooit gedaan in een officiële wedstrijd van Ajax.
0 0
Truus de Bakker
Milik, Younes, Gudelj, Heitinga, Dijks, Sinkgraven. Ze gaan allemaal nog veel betekenen voor Ajax.
5 0
Vario-TMS
Is toch echt wel een goede speler, fysiek mag wat meer zijn, maar deze jongen gaat zich bewijzen.
4 0
OntlastendeMiddenvelder
Sinkgraven hééft het allang laten zien. Hij is een bewezen aanwinst. Alleen nu zit hij in een mindere periode, maar dat mag, want hij is nog jong en heeft nauwelijks haar op zijn kaken.
5 -1
Truus de Bakker
Mooie voetballer en een van de weinigen die op souplesse voetbalt.
5 -1
S.Ajacied
Kwestie van tijd bij Sinkie. Heeft al heel wat leuke dingen laten zien, nu alleen zijn goede vorm herpakken en constant worden.
8 0
ajax4ever01
Sinkgraven komt er wel daar heb ik de volste vertrouwen in.. mensen die zeggen dat hij drama is die moeten nodig eens een cursusje "geduld hebben" gaan volgen want blijkbaar word er vergeten dat hij nog heel erg jong is en dat hij nog niet eens een jaar bij Ajax speelt.
9 0
Pauw
Zelfvertrouwen en mentale weerbaarheid zijn de sleutelwoorden voor Daley's ontwikkeling. Dan zal hij ongetwijfeld van grote waarde worden voor Ajax.
5 0
godenzonensuper
Sinkgraven klaassen
Bazoer(6)

Dit zou in mijn ogen het beste zijn.
4 -1
LezDeBoer
Ik kan me geen beter middenveld voorstellen!
3 0
Pauw
Wat vaker 3-4-3 spelen.

Veltman, Heitinga, Riedewald

Bazoer

Gudelj Sink Serero

El Ghazi Milik Younes
0 -2
RusselWestbrook
Hahahahaha 3-4-3 met Heitinga.

Dat is zelfmoord man. Die wordt er nog uitgelopen door een dronken schildpad.
2 0
BRR59
Dat is inderdaad zelfmoord. Heitinga is daarvoor veel te traag.
Ik denk met Heitinga in de basis de jonge jongens, waaronder Sinkgraven, beter zullen gaan spelen. De druk waaronder de jonge jongens nu moeten presteren is heel groot. Heitinga is misschien niet beter dan de jongens die er nu staan maar zal wel door zijn ervaring druk weg nemen. Als team zullen ze er dus op vooruit gaan.
0 0
Pauw
Je hoeft niet per se snel te zijn voor de speelstijl van Ajax (hoog). Goed gepositioneerd staan en op tijd vertrekken / stappen is wel cruciaal. Op snelheid leggen verdedigers het doorgaans sowieso af tegen aanvallers. Maar Viergever kan daar ook spelen hoor, als je dat liever hebt. Gaat erom dat je tegen teams met een handbal verdediging wat meer voetbal op t veld hebt staan.
0 -2
Joseph
Waarom kies je niet voor Dijks en Tete?

Verder zou mijn 3-4-3 middenveld er wel iets anders uit zien, ik kies Bazoer als CVM Klaassen en Gudelj op links en rechts en Sinkgraven of Fischer op 10..
1 0
BRR59
Ik zou in de wedstrijden dat het mogelijk is ook met 3 verdedigers spelen. Maar dan wel 3 echte. Daarvoor een 4 mans middenveld met Bazoer, Klaassen, Gudelj en Sinkgraven. Voorhoede met 2 echte buitens, want ik wil graag voorzetten voor Milik.
0 0
Pauw
Tete, Veltman en Riedewald zou inderdaad de beste optie zijn. Tete was ik even vergeten. Dijks lijkt mij positioneel / tactisch niet goed genoeg voor CV of LCV in een driemansverdediging. Daarnaast vraag ik me af of hij een goede opbouwer is.
2 0
Poldervoetbal
Foppe de Haan : " er klopt dus iets niet in het positiespel". Daar zijn wij ook al 2 jaar achter Foppe. Dat komt goed als de Boer weg gaat.
3 -6
Franciscos
En weer een de Boer hater hoor. Meneer Poldervoetbal heeft het niet zo op Frank.

Ik vraag me af, welke trainer zie jij dan graag voor de groep? En wat heeft Frank de Boer je misdaan of wat doet hij niet goed?

4x kampioen van de Eredivisie op rij is anders ook niet mis. Nee niet altijd was het goed en hoogstaand voetbal, maar toch is het een geweldige prestatie. Maar oh, PSV wordt een jaartje kampioen en dan moet FdB maar weg?

Alsjeblieft, en daarmee doel ik op meerdere mensen van AS, houdt vertrouwen in de staf, de spelers en alles erom heen. Bekijk wat er goed gaat en niet altijd wat er o zo slecht gaat. Kracht haal je immers niet alleen uit het verbeteren van fouten, kracht haal je ook uit het focussen op dingen die juist wél goed gaan.
3 0
Truus de Bakker
Als je goed leest zegt hij dat Sinkgraven daar niet goed stond. Dus niet een algemene opmerking over het positiespel van Ajax.
2 0
JoodTotMijnDood
Ik zou Ajax graag weer eens met de punt naar achteren willen zien met Sinkgraven en Klaassen als aanvallende middenvelders en Bazoer of Serero als 6, met twee aanvallende middenvelders speel je aanvallender dan met 1 AM en twee centrale middenvelders daarachter.
5 -1
OntlastendeMiddenvelder
Dat je dan aanvallender speelt, kan zijn, maar breng je ook meer mensen in de 16?
0 0
JoodTotMijnDood
Sinkgraven is met zijn technische bagage wel instaat om Younes, Milik en El Ghazi weg te sturen met een steekpass en heeft de intentie om vooruit te spelen en te denken.
En Klaassen heeft sinds de A'tjes al de nartuurlijkedrive om naar voren te gaan waar hij ook staat dus ik denk wel dat we met die twee aanvallende middenvelders aanvallender kunnen spelen dan met een AM in de persoon van Klaassen. Vind Davy trouwens ook meer tot zijn recht komen als half speler dan als 10 omdat ik hem niet technisch genoeg vindt om die rol uit te voeren.
1 0
Franciscos
Een zeer slimme reactie over de positionele bezetting van het middenveld. Vele mensen denken altijd dat met de punt naar voren spelen aanvallender is, niet dus.
2 0
BvZ<3FdB
90 procent van de mensen hier dacht dat de punt naar voren het ei van columbus zou zijn. Dit is het echt niet, het ligt puur aan de intentie van Ajax dat balbezit belangrijker is dan een dieptepass.
0 0
3*stars*3
Ze moeten bij ons gewoon variëren.
Sommige tegenstanders aanpakken met een ''10'' en sommigen met puntje naar achter.
3 0
JoodTotMijnDood
Idd, we moeten gewoon meer soorten systemen kunnen spelen.
1 0
Daniii
Ben het vaak met jouw comments eens en nu ook weer.
Het experiment met punt naar voren zie ik het voordeel nu nog niet zo van dit seizoen.
4 0
3*stars*3
Iemand die het snapt!
Las hier al dat sommigen hem een miskoop vinden...
12 0
gras
Die jongen is bovengemiddeld slim. Voor Hiddink het woord inflateerde, zou ik gogme zeggen. Hij heeft dat positioneel slimme dat Blind ook heeft. Maar in dit spelletje van Ajax is het enorm moeilijk om jezelf te onderscheiden. Tenzij je de individuele klasse hebt om een dribble of rush te laten zien zoals Eriksen dat had of Ghazi dat - met ruimte - kan.

Daarbij is er gewoon vet veel voor hem neergelegd. En ja, daarmee gaan de verwachtingen omhoog. Kijk naar Sulejmani.

Een Suarez en Huntelaar die voor hoge bedragen kwamen, stonden er gelijk. Alleen Zlatan niet, maar die stond wel te boek als enorm talent en speelde ook niet altijd als hij het niet bracht.
5 -1