Geestman: 'Tegendeel van waar wij voor pleitten'

KoenWeijland, 10-09-2015 om 19:39, 5430 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Mark Geestman zit met gemengde gevoelens over de recente ontwikkelingen bij Ajax. In de afgelopen weken werd duidelijk dat Dolf Collee het komende jaar algemeen directeur van de club is, waarna Edwin van der Sar het dan eindelijk moet gaan overnemen.

Geestman, die zich eerder kritisch uitliet over de gang van zaken, is in elk geval blij dat Van der Sar straks algemeen directeur is. 'Beter laat dan nooit. Ik juich deze wijziging van harte toe, al is het jammer dat het nu pas gebeurt', vindt de ondernemer in gesprek met Ajax Life. 'In de oorspronkelijke en goedgekeurde plannen die samen met Johan (Cruijff, red.) zijn opgesteld, zou de algemeen directeur de leiding over het technisch hart hebben. Daarom was dit zo'n belangrijke benoeming voor Cruijff. In het technisch hart zouden de hoofdtrainer, de opleiding en de scouting vertegenwoordigd zijn. Ik neem dan nu even aan dat Overmars ook hoofd scouting is', aldus Geestman, die minder te spreken is over het feit dat juist Collee benoemd is tot algemeen directeur voor het komende jaar.

Dat heeft niet met Collee persoonlijk te maken, maar met diens functie als lid van de Raad van Commissarissen. 'Ik heb een keer kort gesproken. Een aardige kerel. Inhoudelijk kan ik hem niet beoordelen. Zijn aanstelling is wel verrassend, omdat het algemeen bekend is dat deze raad van commissarissen niet op afstand is gebleven. Er zijn zeker tien vergaderingen geweest. Wij pleitten destijds voor een model met meer afstand, dit is het tegendeel', besluit Geestman.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
suske
Geestman vergeet een ding te vermelden dat Dhr. Collée met onmiddellijke ingang uit de RVC is gestapt. Dus dat is het probleem niet.
2 0
MosesD
Ja, dat is logisch. Je kan niet directeur zijn én in de RvC zitten. Geestman doelt denk ik meer op het feit dat het niet een nieuw fris gezicht is.
0 0
Blankenburg
Mark Triestman zou zo graag via een baantje bij Ajax wat meer status willen verwerven. Markje neemt zichzelf heeeeeeel serieus en heeft waarschijnlijk mensen om zich heen die elke dag braaf zeggen dat ie heel goed is. Mark je pleit voor meer afstand. Begin daar zelf dan mee.
2 -1
aietos
Dit vind ik nu typisch een voorbeeld van een echte Judas.


0 -2
Minsc
Geestman kwam ook met die "wij van wc-eend adviseren wc-eend" onzin over Ling, kan misschien beter een tijdje z'n mening niet geven.
7 0
wladimir
FdB zit niet in technisch hart, toch?

Edwin van der Sar (Voorzitter | Directeur Marketing (toekomstig algemene zaken)
Marc Overmars (Directeur spelerszaken)
Wim Jonk (Jeugdopleiding)
Dennis Bergkamp (Assistent Coach)


2 -1
Cruyffie
Dat is 'm idd. Want een hoofdtrainer is in principe een 'passant', dus niet voor lange termijn beslissingen e.d.

Probleem echter dat frankie me nogal eigenwijs lijkt. Hopelijk maakt ie eind van het seizoen een mooie stap naar de PL.
1 -1
Bobo het Konijn
precies Frank de Boer deugt niet. Jaap de Groot schreeft het al, het is nu aan van der Sar het zover te brengen dat de Boer echt de lijn Cruijff gaat volgen. Want er is er maar een die de lijn Cruijff volgt, dat is Jonk met Jongkind. Wat ik ook het leuke aan Wim Jonk vindt, echt Ajacied, goudeerlijk en recht door zee met het voetbalhart op de juist plek.
0 0
Rogyros
Nee, Wim Jonk bezie die eigenwijsheid niet....
0 0
V12
Deze Geestman is van de Coronel clan. Al tijdens de revolutie. Hij heeft een positie samen met Heinrichs gekregen door net te doen alsof hij zich opeens wel achter het Cruijff plan schaarde maar dat doet hij helemaal niet. Hij komt steeds terug op zijn eerdere werk maar dat is eigenlijk zijn werk niet. Hij doet alsof zij alles bedachten en dat hun verhaal leidraad moet zijn. Hij doet er goed aan zijn verzet te staken en te gaan genieten van de talenten die momenteel de laatste stappen zetten naar een mooi Ajax.
11 -1
Cruyffie
Inderdaad. Begin me echt kwaad te maken om die hele kliek Coronel, Blind, Geestman en al. Ze hebben verloren, neem je verlies, geef je opponenten (Cruyff, Jonk, Jonkind) als volwassen kerels de ruimte, gedraag je als een vent, niet zo blijven zeiken als een kind van acht, en neem afstand. Opflikkeren met die gasten. Wegwezen, klaar, bam.
11 0
aietos
Ik had het niet beter kunnen verwoorden.
0 -1
Michael25
Er moet een onafhankelijke hoofd scouting worden aangesteld die een zwaardere stem heeft in de aankopen van het eerste team. Ik ben niet onder de indruk van het track record m.b.t. aankopen voor Ajax 1. Waarom kan de jeugdscouting zo veel beter functioneren? De Duartes en Sana's mogen voortaan gewoon niet meer binnen komen.
1 -4
gi0vanni
Als je je spelers verkoopt om je salarispost op orde te krijgen en de jeugd er nog niet klaar voor is moet je opvulling kopen. Tel daarbij op dat er bij een speler geen slaag garantie zit.
0 0
Truus de Bakker
Liverpool 2011: Andy Carrol, 35 miljoen pond, nu uitgeleend aan West Ham
Barcelona 2009: Zlatan, 49,5 miljoen euro plus Eto. Jaar erop weer verkocht aan AC Milaan voor 24 miljoen.
Chelsea 2011: Torres voor 50 miljoen pond.
Man U 2014: Angel di Maria, 79,5 miljoen pnd.
Chelsea 2014: Cuardrado voor 23 miljoen pond
Liverpool 2014: Mario Balotelli 16 miljoen pond

Allemaal Sanaatjes voor de aankopende club. En de lijst kan nog veel langer worden gemaakt. Kaka/Real, Huntelaar/Real etc. Dus zelfs spelers die elders goed hebben gefunctioneerd, kampioenschappen hebben beslist (Zlatan), voor hun land finales hebben beslist (Torres), spelers waarvan alles bekend is (op Carroll na allemaal bekende internationals) en die door grote clubs met de beste td's worden aangekocht, kunnen Sanaatjes zijn. Zo eenvoudig is het dus allemaal niet.
3 -1