Geestman: 'Tegendeel van waar wij voor pleitten'
Mark Geestman zit met gemengde gevoelens over de recente ontwikkelingen bij Ajax. In de afgelopen weken werd duidelijk dat Dolf Collee het komende jaar algemeen directeur van de club is, waarna Edwin van der Sar het dan eindelijk moet gaan overnemen.
Geestman, die zich eerder kritisch uitliet over de gang van zaken, is in elk geval blij dat Van der Sar straks algemeen directeur is. 'Beter laat dan nooit. Ik juich deze wijziging van harte toe, al is het jammer dat het nu pas gebeurt', vindt de ondernemer in gesprek met Ajax Life. 'In de oorspronkelijke en goedgekeurde plannen die samen met Johan (Cruijff, red.) zijn opgesteld, zou de algemeen directeur de leiding over het technisch hart hebben. Daarom was dit zo'n belangrijke benoeming voor Cruijff. In het technisch hart zouden de hoofdtrainer, de opleiding en de scouting vertegenwoordigd zijn. Ik neem dan nu even aan dat Overmars ook hoofd scouting is', aldus Geestman, die minder te spreken is over het feit dat juist Collee benoemd is tot algemeen directeur voor het komende jaar.
Dat heeft niet met Collee persoonlijk te maken, maar met diens functie als lid van de Raad van Commissarissen. 'Ik heb een keer kort gesproken. Een aardige kerel. Inhoudelijk kan ik hem niet beoordelen. Zijn aanstelling is wel verrassend, omdat het algemeen bekend is dat deze raad van commissarissen niet op afstand is gebleven. Er zijn zeker tien vergaderingen geweest. Wij pleitten destijds voor een model met meer afstand, dit is het tegendeel', besluit Geestman.
Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.
Edwin van der Sar (Voorzitter | Directeur Marketing (toekomstig algemene zaken)
Marc Overmars (Directeur spelerszaken)
Wim Jonk (Jeugdopleiding)
Dennis Bergkamp (Assistent Coach)
Probleem echter dat frankie me nogal eigenwijs lijkt. Hopelijk maakt ie eind van het seizoen een mooie stap naar de PL.
Barcelona 2009: Zlatan, 49,5 miljoen euro plus Eto. Jaar erop weer verkocht aan AC Milaan voor 24 miljoen.
Chelsea 2011: Torres voor 50 miljoen pond.
Man U 2014: Angel di Maria, 79,5 miljoen pnd.
Chelsea 2014: Cuardrado voor 23 miljoen pond
Liverpool 2014: Mario Balotelli 16 miljoen pond
Allemaal Sanaatjes voor de aankopende club. En de lijst kan nog veel langer worden gemaakt. Kaka/Real, Huntelaar/Real etc. Dus zelfs spelers die elders goed hebben gefunctioneerd, kampioenschappen hebben beslist (Zlatan), voor hun land finales hebben beslist (Torres), spelers waarvan alles bekend is (op Carroll na allemaal bekende internationals) en die door grote clubs met de beste td's worden aangekocht, kunnen Sanaatjes zijn. Zo eenvoudig is het dus allemaal niet.