Ajax-insiders vol lof over Riedewald

KoenWeijland, 02-09-2015 om 13:12, 7040 views, VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De kenners zijn het er over eens: Jaïro Riedewald is een supertalent. Deze week komen in Voetbal International Fred Grim, Andries Ulderink, Wim Jonk aan het woord over de sensatie achterin bij Ajax. De achttienjarige mandekker is niet meer weg te denken uit de hoofdmacht.

En dat is knap, zeker gezien de concurrentie waarmee hij te kampen heeft (gehad). Vorig seizoen ramde hij al op de deur van een basisplaats in het eerste elftal en kreeg hij in liefst 19 competitiewedstrijden speeltijd. En dat terwijl hij Niklas Moisander voor zich had. Momenteel houdt Riedewald John Heitinga op de bank. Grim, Ulderink en Jonk zijn lovend over de geboren Amsterdammer.

Grim
'Riedewald heeft een perfect gevoel voor de ruimtes om zich heen', begint voormalig Ajax-doelman en jeugdtrainer Grim. 'Hij raakt niet snel in paniek, kan het spel heel goed lezen en bezit het lef en vermogen om in de opbouw het juiste moment van inspelen af te wachten. Fysiek heeft hij het voor zijn leeftijd bovendien geweldig voor elkaar.'

Jonk
'Jaïro behoorde steeds tot de beste spelers van zijn lichting. Daardoor ging het hem nog weleens makkelijk af', vertelt Jonk, die hem als hoofd jeugdopleiding daarom bewust op verschillende posities wilde zien. 'Als verdedigende middenvelder kwam hij in nieuwe situaties terecht. Hij moest van zichzelf eisen om het tempo steeds hoger te leggen. Het mooie vind ik dat hij geen angst kent, ook nu hij in het eerste elftal speelt. Hij verstopt zich niet.'

Ulderink
Tot slot is ook Jong Ajax-trainer Ulderink lovend. 'Hij heeft zo veel rust aan de bal, ook als hij wordt opgejaagd raakt hij niet in paniek. Zijn inspeelpass is van grote kwaliteit en vergis je niet in zijn snelheid op de eerste meters. Hij kan de nieuwe Frank Rijkaard worden. Jaïro is een betrouwbare schakel, zowel op als buiten het veld. Hij laat zich niet gek maken, doet zijn ding vanuit zijn eigen motivatie.'

Riedewald komt tot slot zelf aan het woord. 'Dat alles dit seizoen zo voortvarend gaat, is natuurlijk geweldig. Maar ik weet heel goed dat ik er nog lang niet ben. Ik sta pas onder aan de ladder, aan het begin van mijn carrière. Deze lijn moet ik nu zo lang mogelijk zien vat te houden Daar ga ik alles aan doen.'

Het hele artikel valt deze week te lezen in VI.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Luister eens, het is natuurlijk niet voor niets dat de 0 er nog staat met Riedewald, Tete, Dijks, de steeds beter in vorm komende Veltman en de linie daarvoor de supertalenten Bazoer en Klaassen..
1 0
Raikkonen94
Riedewald is zo goed als foutloos geweest dit seizoen tot dusver. Een fantastisch talent en als hij deze lijn doorzet kan hij moeiteloos naar iedere club. Jammer dat, met de blessure van Dijks, hij waarschijnlijk veel als linksachter zal gaan spelen want in het centrum was hij zowel voetballend fantastisch maar ook in verdedigend opzicht ijzersterk.
3 0
trodat4030
Oplossing is vrij simpel, Urby een contract aanbieden met de afspraak dat hij transfervrij mag vertrekken in de winter, hij blij dat ie aan spelen toe kan komen en wij hebben een fatsoenlijke optie op linksback. In de winter kijken we wel weer verder. Urby is geen superback, maar met hem heb ik er meer vertrouwen in dan met Viergever centraal en Jairo op back. Jairo hoort in de as vh veld te spelen, daar komt ie het best tot z'n recht.
1 -2
RusselWestbrook
Urby mag geen CL voor Ajax spelen. Lijstjes zijn al ingediend .

Dan haal je em dus puur voor de eredivisie/beker.
0 0
trodat4030
Ajax speelt geen CL ;)

Maar ook voor de Nederlandse competitie kun je Urby prima gebruiken. In de EL zien we wel weer verder..
1 -1
RusselWestbrook
Eh EL bedoel ik natuurlijk. Macht der gewoonte :p
1 -1
Joseph
Er lopen toch aardig wat diamantjes bij ons op de velden, leuk ook dat het weer Nederlanders zijn die de meeste indruk maken.. Niet dat het erg is ok een buitenlandse topper te hebben, maar toch mooier als ze in het NL-elftal spelen.

Tete, Riedewald, Bazoer, el Ghazi, Sinkgraven.. Ze zijn allemaal 20 jaar of jonger! Ik hoop zo ontzettend dat het moeilijkste obstakel van deze revolutie, het behouden tot 23 jaar gaat lukken. Al mag je met die eerste 3 al blij zijn als 21 lukt!

Als 23 lukt, doe je weer een keer mee voor de CL..
3 0
wladimir
Ik was deze zomer een voorstander om Jan Arie van der Heijden transfervrij op te halen bij Vitesse en hem samen met Nick Viergever te laten strijden om LCV. Jairo Riedewald had dan minuten kunnen maken bij Willem II ofzo samen met Mike van der Hoorn. Ik heb Riedewald afgelopen seizoen met JA tegen Roda JC zien spelen en was niet zo onder de indruk.

Jairo Riedewald heeft bewezen al veel verder te zijn dan ik dacht. Fantastisch dat Frank de Boer hem, maar ook Kenny Tete en Riechedley Bazoer de kans heeft gegeven.
7 -1
godenzonensuper
Nu al een geweldige speler. Hij is pas 18 maar heeft het lichaam van een 23 jarige ofzo. Voetballend is hij ontzettend goed , nu nog leren 90min 100% geconcentreerd te blijven en dan wordt het een speler voor de absolute top.
1 -1
RusselWestbrook
Grootste verdedigende talent ter wereld.

Punt.
3 0
Cruyffie
Man o man wat gaat het mooi worden als ook Cerny, Nouri, Donny etc deze stap gaan maken. Ik kijk er reikhalzend naar uit!

2 0
Joseph
Onana/ Leeuwenburgh
Tete - Alderweireld - Riedewald - Dijks
Vd Beek - Bazoer - Nouri
Muric - Suarez - Cerny

Met de verkoop van el Ghazi, Klaassen, Cillessen, Sinkgraven, Gudelj, Fischer, Veltman en Milik.. Hebben we een miljoen of 200 voor die verdediger als Alderweireld niet wilt.
1 0
Joseph
Jajoh man.. Tete, Riedewald, vd Beek, de Jong, Bazoer, Nouri, Muric, Cerny.

8 jongens in dezelfde leeftijdscategorie, in verschillende linies, die allemaal toppers kunnen worden!

Stel je voor dat over 2 of 3 jaar Suarez dan woord houdt en dat je misschien aan Vertonghen of Alderweireld kan trekken, pakken deze jongens na het WK ook de CL! :-p
1 0
X-RaY
Heerlijk echt! En dat we na het winnen van de CL en ook nog het WK,ik alle cijfers goed heb in de lotto en multi fucking loaded ben....heerlijk hé dromen....
1 0