Dijkshoorn: 'Heitinga lijkt op kind van vijf'

KoenWeijland, 15-07-2015 om 10:33, 16470 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Nico Dijkshoorn heeft met verbazing naar foto's van Ajax' trainingskamp in Oostenrijk gekeken. De satirische dichter is vooral ontsteld over Marc Overmars en John Heitinga, die er in zijn nieuwe column in Voetbal International niet bepaald goed vanaf komen.

Zo verwijt hij de directeur voetbalzaken dat hij een korte broek draagt, iets wat niet hoort volgens Dijkshoorn. ' Ik vind dat een technisch directeur altijd een lange broek moet dragen. En schoenen. Hij moet in een auto rijden die verder niemand kan betalen. Overmars ziet eruit als een reporter van de Ganz Immer Richtig Bode. De technisch directeur van Ajax – hij die met de grote jongens in Europa moet onderhandelen en hij die Ajax kan maken of breken – staat erbij als een onderbetaalde verslaggever van een dorpskrant.'

Een specifieke foto van Heitinga is volgens Dijkshoorn nog schrijnender. 'Hij is gefotografeerd op een fiets, met een helmpje op. Dat doet John geen goed. Ik denk niet dat deze foto gaat bijdragen aan zijn ongenaakbare imago. Hij lijkt op een kind van vijf dat voor het eerst zonder zijwieltjes mag rijden.' Maar ook een foto van de volledige selectie stemt hem niet tevreden. 'De spelers van Ajax zijn een middagje aan het raften. Ze dragen allemaal een reddingsvest met een bijpassend fluorescerend helmpje. De fotograaf heeft gevraagd of ze enthousiast hun peddel omhoog willen doen. Om hen heen beukt het water tegen de rubberboot. Ajax, het grote Ajax, in een rubberbootje, met peddels. Nu is alles verloren. Gillen van het lachen in een rubberboot, daar word je geen kampioen mee.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ellende
Wie is Nico Dijkshoorn?
0 0
ollie
Zolang iemand kan lachen om zijn eigen grappen (DWDD) is hij niet serieus te nemen. Die vent hoor ik bijna nooit positief praten, een zwaar leven heeft hij.
1 0
afcaxxxafca
Moet dan echt nog alles hier worden uitgelegd?
Deze man is een Amsterdammer, volgens mij heb ik zelfs ooit gehoord tijdens een DWDD uitzending dat hij regelmatig op de tribune zit bij Ajax, zeg het me als ik fout zit hoor.
Maar los van dat, of het nou waar is of niet, hij zegt toch echt niks negatiefs over Ajax hoor in deze column. Hij verteld alleen op een cynische manier dat hij Ajax misschien wel graag kampioen ziet worden, maar dat dat, in zijn ogen, op deze manier, met een soort "schoolreisje" niet gaat lukken.

Jullie snappen toch wel dat dat Satire is, of is nu bij iedereen opeens zijn gevoel voor humor verdweden op deze site?
2 -1
jtsmit
Dijkshoorn wordt betaald om cynisch te zijn en ik moet eerlijk bekennen dat ik hem magistraal vind. Elke woensdag lees ik als eerste zijn column en ik lach mij altijd om hem. Je moet gewoon alles van hem met een grote kwinkslag nemen.
4 0
Chesterson93
Kan je wat specifieker zijn over die kwinkslag?
0 0
J020H
Wat een mafkees zeg
0 0
BigDaddy84
Alles voor de reacties en clicks. Daar kun je tegenwoordig behoorlijk rijk van worden. Als je maar een 'mening' hebt en hard kan schreeuwen.
1 -1
De Stift
Tja hekelschrift... mij komt het over alsof ik een stukje van de modepolitie zit te lezen.
0 0
Lord Bendtner
Kan vaak van zijn stukken genieten maar dit gaat niet echt ergens over. Hier moet je ook niet echt waarde aan richten. Net of je als je met helmen op de fiets en reddingsvesten aan (wat natuurlijk ook heel verstandig is) geen kampioen meer kan worden. Dit kan ik geqoon niet serieus nemen
0 0
johnd
Satire, je hoort het niet serieus te nemen.
0 -1
Ajax412
wat een sukkeltje...
0 0
Ajax412
Zijn gezicht lijkt op dat van een Mc Donalds verslaafde lamlendige zak stront
0 0
Liefhebber
Haha, Dijkshoorn kan het altijd subliem verwoorden. Mensen die hier over lopen te zeiken, snappen er geen reet van. Dit is een hekelschrift, pure satire. Is een kunstvorm.
4 -1
31xAjax
Overmars ziet er uit als een reporter van de Ganz Immer Richtig Bode.....

Hilarisch!! Wat is die Dijkshoorn een grootheid. Hij kan het steeds opnieuw zo mooi verwoorden, zonder in herhaling te vallen.

Hij tovert iedere keer een grote glimlach op mijn gezicht.....
3 -1
DemBaBa
Wat een boel domme mensen hier.. die vent is zo cynisch als ik weet niet wat en iedereen pakt het meteen weer verkeerd op..
5 0
Pettersson1963
DemBaba, eindelijk iemand die het begrijpt.
4 0
Harrie Nak
Dijkshoorn lult alsof hij zelf ooit zonder helm op een flinke smak heeft gemaakt.
0 0
OdjePils
Dijkshoorn, dildo!
0 0
muziekvriendje
Nico Dijkshoorn is altijd een van mijn voorbeelden geweest, en dat bewijst hij maar weer eens door dik en dun.

''Hij lijkt op een kind van vijf dat voor het eerst zonder zijwieltjes mag rijden.'' Fenomenaal gewoon.

Nico Dijkshoorn, wilt u mijn opa zijn?
4 -2
Godenzoon88
hij lult om het lullen. Trainen doe je met je soms met een lange en soms met een lange broek. impliciet zegt hij dat hij het leven niet snapt. Alsof een bankdirecteur bv niet effe kan gaan sporten etc etc..

Wat een mafkees, geef hem geen podium Ajaxshowtime
0 -2
Blankenburg
En Nico lijkt wel 80
1 0
AjaxAddicted
Haha, Daarom is Nico dichter geworden en geen beroemdheid die met zijn kop op tv is...kijk, zegt johnny...Ik verdien als 5-jarige nog meer dan een oude rot van 60...
2 0
jphendriksen
voor zover ik weet zijn fietshelmen verplicht in Oostenrijk...
3 -1
Godenzoon88
Je wil niet in een dal van 100 meter vallen.

Wist je dat je in oostenrijk niet eens achterop de fiets mag zitten haha
0 0
Ellende
Dijkshoorn kan leuk praten over plaatjes. Hij heeft natuurlijk geen sportief botje in zijn lichaam. Waardeloze gast. De balle verstand van zaken.
2 -1
Barrabrava
Wel al een prachtige baard voor iemand van 5.. Dat dan weer wel
1 -1
Pauw
Ach stel zeikerds. Dit is juist heerlijk. Als je hier niet om kunt lachen neem je t veel te serieus. Ik snap wat hij bedoelt, maar hecht er nul waarde aan.
4 -4
muziekvriendje
Jij hebt het principe van de Troll door merk ik.

Als een van de eenigen.
0 0
limboafca
pff Wat een zinloos figuur is die simpele toch!!! waarom krijgt hij ook steeds aandacht met zijn debiele onzin. Laat iemand een wekelijkse column over het zielig leventje van Nico dijkshoorn schrijven!!!
0 -1
Boei
Dat gelul van die Dijkshoorn... Door De Wereld Draait Door denkt ie dat hij de dichter des vaderlands is geworden maar het is allemaal gewoon slap gelul in een semi-poëtische verpakking...
5 -2
Sallons@AS
Is VI een voetbalblad of een modeblad? Zielig hoor
4 -1
oudzuid2
Jezus die kerel begint nu wel heel erg sneu te worden...
4 -1
JoodTotMijnDood
Heitinga: 'Leeft die ouwe stofsok nog'?
2 0
vakp
Een idee voor Dijkshoorn om zelf een helm op te zetten?
Dan lijkt hij ook iets jonger dan 95 !!
0 0
Robinjo1988
Wel een motor helm met geblindeerd vizier, hoeven we die pisbek van hem niet meer te zien.
0 0
LANS
Als je zo een inkomen bijeen moet vergaren. . . .medelijden !
2 -1
Sam Badi
Ik vond Nico Dijkshoorn zoveel jaar geleden echt een ontdekking, maar het is tegenwoordig gewoon allemaal meer van hetzelfde. Soms zit er een grappige observatie tussen maar over het algemeen ben ik er wel klaar mee. Ik heb eens een mail gestuurd naar aanleiding van een column over Sjaak Swart. Hij mailde binnen een paar uur terug. Dat vond ik dan wel weer sjiek.
1 0
eros
Snapt die vent niet dat de helmpjes verplicht zijn?
2 -1
lorenz00
Flauw, niet mijn humor.
2 0
grotesmurf
Komkommertijd.
2 -1
TikkieTerugJaap
Wat een mongool is die Dijkshoorn, ff serieus joh waarom mag deze dorpsidioot elke week een columnpje schrijven over niks?
6 -2
Milan93
Heb je hem ook weer...
1 0
waynelove
en nico dijkshoorn lijkt op een zure man van zijn leeftijd.
3 0
vakp
Die dijkshoorn heeft altijd al een hekel aan Ajax gehad dus waar praat die man over !!!
0 -1
ajaxmening
Hahaah dit is wel humor hoor
1 -1
jaribombari
Satire mensen! Satire! :-)
6 -2
JPC40
ouwe chagrijn hij begint steeds meer op jan mulder te lijken.
0 0
vd.Vaart
De plasser van Nico zat wel erg diep bij van Patty Brard in het verleden.. wat een enge-man.
1 0
mistermiyagi
Hahaha leuke column!
0 -2
#1PietVanReenen
dijkshoorn is ook maar een omhoog geflikkerd dikste en kleinste jongetje van de klas wat eindelijk zijn gelijk mak halen om grachtengordelgonzo heemskerk em zo grappig vind. Stond vroeger huilend in de hoek omdat ie niet mee mocht spelen met voetbal. Als laatste gekozen want hij raakte nog geen knikker. Zijkt nu op alles en iedereen die dat wel kon. In een voetbalblaadje van een nog grotere zeikerd. Die em dan weer betaald om te zeiken. Just sayin.
1 -1
ambtenaar
Heb er eigenlijk wel om kunnen lachen, niet zo serieus nemen.
5 -2
Mixmaster
Inderdaad, 100x liever dat Dijkshoorn een beetje onzin uitspuwt, ter vermaak, dan dat zo'n analyticus bij SV weer eens van die overduidelijke anti Ajax onzin spuwt. Dijkshoorn is gewoon een humorist. Niks mis mee
3 -2
RuffRhythim
Ja de tenen van een hoop gasten hier zijn errrrgg lang he, haha.
4 -1
Melvin01
Waarom moet deze facking onzin op deze site. We zetten toch ook geen interviews van Feijenoorders hierzo. Facking onzin stuk dit.
2 -3
godenzoon92
Kunnen we stoppen met die galspuwer van een Dijkshoorn een podium te geven? Wat een vreselijke vent vind ik dat zeg.
1 -1
RuffRhythim
Nico Dijkshoorn is niet iemand waar je wakker van hoeft te liggen hoor mensen.
Onschuldig vermaak, let it be...
2 -1
gusanito
Normaal kan ik de stukken van Dijkshoorn best waarderen, maar hij lijkt de weg met dit stuk even kwijt te zijn. Man wat kun je het ver zoeken zeg. Die foto met dat 'helmpje' hebben we bijna allemaal gezien en ik wed dat nog geen 1% heeft gedacht zoals Nico doet. En over korte broeken. Of je Overmars, Obama of Jezus heet, je mag gewoon af en toe je onderbenen wat lucht geven. Overmars zal zich echt niet zo kleden als hij zaken doet.
4 0
Wimmel
Ooit, in een ver verleden, was Dijkshoorn leuk en vernieuwend. De laatste jaren is zijn kunstje echter compleet uitgewerkt.

Alleen in DWDD is het soms nog te pruimen omdat hij daar maar beperkte tijd heeft om de actualiteit van dat programma te vangen in een kort tijdsbestek.

Jammer genoeg is er in Nederland niet genoeg concurrentie op de schrijversmarkt waardoor iemand die ooit succes had, tot in de lengte der jaren kan blijven schrijven.
2 -2
TOOL
Als een kind van 5 die voor het eerst zonder zijwieltjes mag rijden! Geweldig.
1 -4
Toon meer reacties