Vd Heuvel: 'Verbazing om aankoop Sinkgraven groot'

SamVR, 17-04-2015 om 16:01, 10894 views, The Post Online |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mark van den Heuvel wijdt zijn column voor The Post Online vrijdag aan de rol van controlerende middenvelders in de eredivisie. Aanstaande kampioen PSV deed er goed aan om Andres Guardado binnen te halen, maar bij Ajax wist Frank de Boer maar geen vaste 'nummer 6' te vinden.

Aankoop Nick Viergever en huurling Niki Zimling bleken al snel niet geschikt voor de sleutelpositie. 'Ajax rolde van het ene in het andere misverstand', schrijft Van den Heuvel, een vedette in de sportjournalistiek. 'Riedewald en Bazoer werden ook getest als 6, maar te licht bevonden want te jong. Na Serero, maakte Klaassen zijn opwachting als controlerende middenvelder, het deed de liefhebber pijn aan de ogen hoe de voormalige schaduwspits zichzelf volledig wegcijferde.'

'Daarom was de verbazing ook zo groot toen in de winsterstop Daley Sinkgraven werd gekocht, ook een aanvallende middenvelder', aldus Van den Heuvel in zijn column. 'Op De Toekomst, waar ze de talenten Nouri en Van den Beek dagelijks zien groeien, begrepen ze er in ieder geval niks van. Ajax had behoefte had aan een ervaren kaartjesknipper op het middenveld, iemand zoals Gudelj, niet aan nóg een aanvallende middenvelder. De verdeeldheid was gezaaid, Johan Cruijff mag de scherven bij elkaar rapen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxmening
Dus blava en Cello waar gaat Andersen dan naar toe?.
0 0
blava
Sinkgraven is het grooste talent in zijn leeftijdsklasse in Nederland. Aan het einde van dit seizoen zou hij waarschijnlijk niet meer te betalen zijn. Van Beek en Nouri zijn 2 jaar jonger en kunnen volgend seizoen rustig worden gebracht.

Als Klaassen en Bazoer zich verder ontwikkelen zullen zij over een of twee jaar verkocht worden en juist dan heb je van Beek en Nouri nodig. Een beetje teveel korte termijn denken van deze journalist
Op deze manier is continuiteit gewaarborgd.

ps: mooie nieuwe website
3 -1
Rick4Ajax
Helemaal met je eens! Ajax wordt één jaar niet kampioen en dan vallen de kranten stuk voor stuk over het beleid van Ajax heen. Eerst is er kritiek dat de beleidsbepalers met hun kont op het geld zitten, en als ze dan wel een aankoop doen is er ook weer kritiek.

Het is dit seizoen gewoon gebleken dat je een brede selectie nodig hebt. Zeker als je veel jonge spelers hebt. De ervaren aankopen komen deze zomer nog.

Van de Beek en Nouri kunnen nu inderdaad rustig wennen aan het allerhoogste niveau. En als ze beter zijn dan de aankopen dan spelen zij echt wel.
0 0
Cello
Ik gok voor volgend seizoen op een middenveld met Bazoer, Klaassen, Sinkgraven en Gudelj.

En dan spelen met een echte 10. Dat zie ik overigens Sinkgraven wel doen.
0 0
gras
Punt naar voren zie ik ook veel liever, maar dan vooral omdat je met een inschuivende 4 speelt. En dat zijn spelers die zoveel impact kunnen hebben op de organisatie van de tegenstander. Dat inschuiven is iets waar tegenstanders vaak geen antwoord op hebben.

Nooit gesnapt waarom de Boer daar zo makkelijk vanaf is gestapt. Toen Jan vertrok zag je dat Moisander op een lijn ging spelen met Alderweireld en daarna Veltman. Doodzonde.

Veltman zou de rol van 4 aankunnen trouwens, moet je wel een snelle, ijzersterke 3 naast hem zetten, die niet zenuwachtig wordt van ruimte in de rug en 1 tegen 1 duels, die hij niet altijd hoeft te winnen, maar niet mag verliezen iig.

En waarom een 'echte' 10? Liever een 10 als Litmanen, die geen spelmaker pur sang was, maar een speler die tussen de linies kon spelen, over de 9 heen kon gaan, positioneel erg sterk is en oog heeft voor medespelers. Overigens is Sinkgraven wel zo'n type. Klaassen ook.

Als de halven dan ook redelijk all round zijn, heb je een heerlijk systeem. En ben je ook af van die niet aflatende zoektochten van de Boer naar een 6. DIt seizoen hebben we er ook al weer zo 5 geprobeerd. Bizar. Viergever, Riedewald, Bazoer, Klaassen, Zimling. Volgens mij vergeet ik er nog een. Schone?
0 0
Arim_
Ik hoop op een middenveld Bazoer, Klaassen, Sinkgraven en Gudelj.
Met een 10.
Hoewel we allemaal graag Klaassen diep zien staan vind ik dat hij meer en meer laat zien ook van iets meer achteruit daarvoor alle kwaliteiten heeft. Steeds vaker laat hij zien dat hij ook een lange diepte pass heeft naast een steekpass. Maw: of je hem als rechtshalf dan gebruikt of centraal achter de 10, beiden kan mijn inziens prima.
Op 10 kan dan ook Andersen. Zelf zie ik het ook zitten met Milik of Sigthorson op die positie. Volgens mij is Milik uit de tweede lijn nog gevaarlijker dan als diepste spits en Sigthorson heeft in ieder geval de benodigde arbeidsethos voor het middenveld. De buitens hebben dan als opdracht de spitsen te bedienen. Zowiezo denk ik dat Sigthorson als middenvelder wel eens prima zou kunnen functioneren. Hij werkt als een paard, is niet te beroerd meters te maken, heeft redelijke fysiek in de duels (maar niet met de rug naar het doel) en weet als spits wel hoe een spits in de 16 bediend wil worden. Milik of Zivkovic (of wellicht Fisher) dan in de spits en gewoon niet te veel van eisen behoudens doelpunten. Voetballen om te scoren.
0 -1
3*stars*3
343 of 442?
0 0
blava
442
0 0
Arim_
3-4-3 of 4-3-3, afhankelijk waar je Bazoer zet.
Met Bazoer en Gudelj als buitenste middenvelders kan 3-4-3, met Klaassen en een 10 centraal.
Maar het kan ook met Bazoer vanuit de centrale verdediging. Dan heet het gewoon 4-3-3.
Stiekum zie ik daarin dan Sigthorson als rechtshalf, Klaassen op 10 en Sinkgraven links ook als mogelijkheid.
0 -1
ajaxmening
PSV heeft er 8 jaar over gedaan om de geschikte nummer 6 te vinden, daarnaast draait PSV totaal niet alleen op die Mexicaan, PSV heeft (afgedwongen) alles mee gehad en dan wordt je kampioen in Nederland, AJAX een keer niet, kan niet altijd feest blijven, zwakke plekken zoeken en verbeteren, komt zeker weer goed no worries .
7 -1
eros
Guardado zal wel blijven bij PSV.
Maar Mirin en Rekik zullen terugkeren naar hun eigen werkgever, Bakkali zijn contract loopt af,... en Wijnaldum en Deepay (en Narsingh misschien) zullen deze zomer wel een transfer gaan maken. Dan blijft er niet heel veel meer over.

Twente is (zo goed als) failliet,... dus zal ook aardig wat spelers moeten verkopen, of hun contract moeten ontbinden.

Vitesse raakt Wallace, McEachran, Traore, en Labyad zwz kwijt. Daarnaast lopen de contracten van Room en van der Heijden af. En Pröpper en Veijinovic zullen ze het liefst ook verkopen deze zomer.

Feyenoord zal Clasie, Kazim, Mulder en Boularhouz wel kwijt raken,... maar krijgen daar zwz Kuijt voor terug. Ik denk dat dit op voorhand 1 van de weinig ploegen is die er op vooruit gaat. Daarnaast hebben Guidetti en Kalou aangegeven dat ze ook willen terug keren.

Wij zelf dan.... Moisander vertrekt,... Kishna misschien,.... Maar verder lijkt de selectie in takt te blijven deze zomer en keert Fischer eindelijk weer terug!
Naar verluidt komt Gudelj erbij voor de '6' positie,... samen met de linksback en linker centrale verdediger positie zijn dit wel de 3 posities die in mijn ogen 'versterkt' mogen worden.

Ik denk dat de traditionele top 3 weer wat dichter bij elkaar gaat komen,... en dat de subtop zwaar verzwakt wordt deze zomer.
0 0
freshfield
Zwakke plekken zoeken...die hebben we genoeg.
De linksachter, centraal links achter, linker vleugelspeler
0 0
3*stars*3
Sinkgraven is een topaankoop.
Al die ''kenners'' snappen er niks van, Ajax had behoefte aan een linkspoot op het middenveld want die had Ajax gewoon niet!

Serero deed het prima op '6'maar Frankie moest gaan schuiven omdat Klaassen niet veel kon/mocht lopen (WTF!?!?!)...Maar volgend seizoen roepen dezelfde mensen dat Sink, Oranje in moet...
3 -2
jaribombari
Al die andere "kenners" die Sinkgraven volgend jaar in Oranje zien staan zullen er helemaal wel verstand van hebben.

Ik blijf er bij: complete miskoop. 7 miljoen over balk gesmeten. Als een kippie zonder kop. Onbegrijpelijk.
2 -5
Truus de Bakker
Echt niet. Hij heeft inzicht, techniek en inzet.
0 -1
Rinus M.
Prima als je er niet zo veel van snapt maar zet jezelf dan niet zo te kijk.
0 -1
rogier123
Ik denk dat ze beide gewoon een beetje moeten geven, Jonk moet gaan realiseren dat het een groot debacel wordt als je een a1 in de eredivisie laat spelen, hoe groot hun talent ook is. Daarbij moeten de boer en overmars geen breedtespelers meer halen, waar ik Sinkgraven niet onder vindt vallen, heeft in een aantal wedstrijden echt al laten zien dat hij een meer waarde is.
1 -2
Chachiboy
Zucht, al die opportunistische columns. Werkelijk om moedeloos van te worden. Elke spuit elf denkt te weten hoe het allemaal zit bij onze club. Kansloze zielen, get a life.
6 0
eros
Gudelj en Tapia voor '6'
Emanuelson voor linksback
Ould-Chick voor de flanken

Dan nog een lcv denk ik.

1 -5
JoodTotMijnDood
Hoezo Ould-Chikh? Toptalent daar niks van maar we hebben El Ghazi, Cerny en Muric al.
2 -1
Cello
Dat vind ik ook. We roepen hier al snel moord en brand als er een speler komt met zogenaamde ervaring, die mogelijk een talent in de weg gaat staan....maar dat gaat natuurlijk ook op bij het halen van talent op een positie, waar we al redelijk tot goed bezet zijn. Dus ja.... Ould-Chikh is een begenadigd talent, maar niet direct noodzakelijk gezien wat we zelf al hebben aan talenten.
1 -1
eros
Je hebt idd El-Ghazi en Muric al, en op links Fischer, Kishna en Cerny,... maar een talenten als Ould-Chick moet je altijd proberen te halen! Zeker nu twente er financieel heel slecht voor staat.
0 0
vd.Vaart
Volgend seizoen (hopelijk) middenveld: Klaassen, Bazoer, Sinkgraven, (aankoop) Gudelj, (jeugd) Nouri & V Beek.

Mogen vertrekken: Serero en Andersen.. laatste genoemde verhuren aan PEC Zwolle.
1 -5
paulurs
Ik denk dat veel mensen een beetje makkelijk die laatste stap overslaan. Nouri en vd Beek moeten beide nog de stap naar de eredivisie maken, het zullen niet de eerste zijn die dat een moeilijke stap vinden. Bovendien wil je daar niet zo veel druk op zetten! Stel je voor dat Sinkgraven niet was gekomen, had Nouri er dan opeens moeten staan met al die blessures?

Ik vind overigens dat Sinkgraven en Gudelj los van elkaar staan, dat zijn compleet andere spelers, enige overeenkomst is dat het middenvelders zijn.

Als Ajax-talenten andere talenten niet uit de basis kunnen spelen, vind ik dat ze niet goed genoeg zijn.. Uiteindelijk moet dit beleid waarbij talenten gekocht worden er toe lijden dat het niveau stijgt. Als Nouri Sinkgraven niet uit de basis kan spelen, was Nouri niet goed genoeg.

Zelfde geldt voor Andersen, vd Beek en eigenlijk iedereen. Het eerste is geen liefdadigheidsinstelling. Al doet Frank het met Boilessen en Sigthorson het er af en toe wel op lijken, maar daar moeten we van af, die mentaliteit bij Frank, niet Frank..

5 -1
MosesD
Wat een onzin verhaal. Nouri en van Beek ontwikkelen zich goed, maar Ajax pretendeert een topclub te zijn en dan moet het vlaggenschip altijd op volle sterkte zijn. Wachten op 2 talenten uit de A junioren, waarvan het altijd weer afwachten is hoe ze de overstap maken, dat zou zeer onprofessioneel zijn. Straks mag er geen goede centrum verdediger gehaald worden, omdat dat de ontwikkeling van de Ligt uit de B1 zou kunnen blokkeren.......
4 -1
MankeNeliss
Sinkgraven is echt wel een groot talent. Hij ziet de ruimte en speelt die bal snel en goed vooruit. Die kwaliteit mis je in de huidige selectie. Met uitzondering Davy natuurlijk.
3 -1
BigDaddy84
Heel vreemd is het niet als je naar het huidige middenveld kijkt. Zo profileren Andersen en Serero zich op de LAM-positie niet voldoende om het spel naar een hoger niveau te krijgen. Met de blessures van zowel Klaassen als Serero was daarnaast een directe versterking meer dan welkom. Met een eventuele komst van Gudelj heb je dan volgend jaar 6 spelers voor 3 posities: Gudelj, Sinkgraven, Klaassen, Bazoer, Serero en Andersen. Van deze 6 zullen vooral Serero en Andersen zichzelf moeten bewijzen. Thuli heeft nog een contract tot 2017, dus de kans is zeer aanwezig dat hij na volgend seizoen (of mogelijk zelfs dit seizoen) zal vertrekken. Daarnaast heeft Klaassen de kans zich in de kijker te spelen op het EK volgend jaar. De kans is dus groot dat na volgend seizoen er ruimte komt voor Nouri en/of Van de Beek. Zij kunnen volgend jaar ervaring opdoen in Jong Ajax en bij blessures of een vertrek van Serero aansluiting vinden bij de selectie.

Ik snap serieus niet dat journalisten en supporters dit niet inzien. Het is de normaalste zaak om elke plek dubbel bezet te hebben en daarachter talenten te hebben die speeltijd krijgen in Jong Ajax. In mijn ogen wordt er een ideale situatie gecreëerd bij Ajax waarbij de jeugd de kans zal krijgen, maar er nog steeds stevige concurrentie zal zijn.
9 -1
Lazell
Sterke reactie! Kleine aanvulling op je laatste zin.

Het is voor talenten ook beter om zich te ontwikkelen in de luwte, dan dat er 34 wedstrijden moet worden gepresteerd. Kijk naar Andersen, in potentie een geweldige voetballer, maar kan het gewoon niet waarmaken. Met die stevige concurrentie kan hij ook eens een wedstrijdje minder spelen, zonder dat alle fans en de publieke opinie (of VI) hem een mislukking noemen.

1 0
Koenniiee
Inderdaad, dat heb je goed verwoord. Zo gek is onderstaande bezetting niet op het middenveld. Al denk ik wel dat Serero gaat vertrekken en dat Van de Beek wel eens heel dicht achter Klaassen kan gaan zitten.

(Gewoon per positie de bezetting, geen opstelling o.i.d.)
Klaassen - Gudelj - Sinkgraven
Van de Beek - Bazoer - Andersen

Dit zou zelfs voor Nouri nog positiever uit kunnen vallen wanneer blijkt dat Kishna gaat vertrekken. Wat echt niet uitgesloten is met Raiola. Dan verwacht ik zelfs dat Fischer de nummer een op die plek wordt (ook wanneer Kishna blijft, overigens) en dat Andersen de back-up wordt achter Fischer op linksbuiten. Dan wordt Nouri misschien zelfs al back-up van Sinkgraven op LM. Dus zo slecht ziet het er allemaal niet uit voor zowel de Overmans-kant als de Jonk-kant.
3 0
Tpes
Zo vreemd is het niet. Mijn neefje heeft tegen alle jeugdspelers jaarlijks gespeeld. Hij geeft aan net als menig trainer dat dit gewoon 1 van de grootste talenten was/is in zijn leeftijdscategorie. Net zoals Bazoer bij Pisv was. En wij hebben ze nu alle 2. Ken geen betere spelers van deze leeftijd die beter is dan 1 van deze 2 buiten Nouri.
3 -1
De_Realist
Ik vond het ook vreemd maarja, daar doe je nu niks meer aan.
7 -4