Derksen: 'Mensen jeugdopleiding ontevreden'

BvdPloeg, 03-04-2015 om 21:04, 15240 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Johan Derksen heeft zich maandagavond opnieuw uitgelaten over de onrust die zou heersen bij Ajax. De voormalig hoofdredacteur van Voetbal International stelt dat volgens 'zijn bronnen', die hij verder niet wil prijsgeven, mensen in de jeugdopleiding van Ajax ontevreden zijn over de lijn die wordt gevolgd bij het eerste elftal.  

'Je hebt twee kampen: de jeugdopleiding en het eerste elftal', vertelt Derksen, die niet wil bevestigen of Wim Jonk een rol zou spelen in het hele verhaal. 'Ik geef mijn bronnen niet prijs, dat zouden jullie ook niet doen. Maar bij de jeugdopleiding vindt men dat de mensen bij het eerste elftal zich niet aan de lijn Cruijff houden. Bovendien vindt men het vreemd dat Frank de Boer zich nooit heeft uitgesproken voor de lijn Cruijff.'

'Ze vinden bovendien het aankoopbeleid lachwekkend. Jeroen Slop en Michael Kinsbergen overrulen de keuzes van Marc Overmars en Jonk', doet Derksen er een schepje bovenop. Hij vervolgt door te zeggen dat 'zijn bronnen' vertellen dat Edwin van der Sar niet de man was achter de seizoenkaartprijs-verhogingen. 'Van der Sar wordt naar voren geschoven, maar die beslissingen komen bij Slop en Kinsbergen vandaan.'

De passage van Derksen in VI TV:

[video]http://www.youtube.com/watch?v=JquOhOMAlf0[/video]

Voor app-gebruikers.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Ik vind de visie van Cruijff ook voor een deel achterhaald.

Ik snap dat er zoveel mogelijk Ajacieden in de staf moeten zitten, oude voetballers, maar daar zit ook gelijk een zwakte, deze ex voetballers:

Als je ziet hoe een carriere van een voetballer eruit ziet vanaf zijn 18de, zijn het nou niet persee de meest competente mensen.
Sociaal als communicatief mankeert er wel eens wat aan. (Alles is eigenlijk aan komen waaien)
Dit zijn toch belangrijk vaardigheden voor een trainer, Louis van gaal is naar de media erg slecht maar naar zijn spelers is hij erg duidelijk en goed in de communicatie.
Hij is dan ook geen ex top voetballer.

Het beste zal zijn als er zorgvuldig word gekozen tussen ex voetballers en ervaren trainers in de jeugd tot aan het eerste elftal.

0 0
fanforeffer
mensen ,mede ajaxieden, laat je niet opnaaien door de VI ze zijn het niet waard en dat vinden ze zelf ook.en spreken ze ook uit. beetje beledigen ,veel afkraken ,hup daar gaan de kijkcijfers weer .nederlandse kijker inclusief mij,weer tevreden.andere programma's zijn nog minder.
0 0
Wayout
@Pieke je lult volslagen onzin zoals je vaker doet. Tottenham een middenmoter? Atletico Madrid geen grote club??? Hahaha eikel ben je! Meer woorden maak ik er niet aan vuil.
0 0
Duif63
Je hoeft niet gestudeerd te hebben om te zien dat het niet goed gaat bij Ajax. Wat velen van ons hier al 2 jaar schrijven komt nu eindelijk naar buiten. Het aankoopbeleid is natuurlijk echt een lachertje met al die Zimlingetjes, het spel van het eerste is al een paar jaar niet om aan te zien, overwinteren in de CL is een utopie geworden en of de jeugdopleiding sinds de fluwelenrevolutie nou echt zo veel beter geworden is ? Bazoer, El Ghazi en Khisna zijn wel doorgebroken maar komen van PSV, Sparta en Den Haag, en van al die jonge buitenlanders die de laatste 3 jaar op hun 16/17e gekocht zijn heeft nog niemand laten zien een echte topper te kunnen worden.
Eigenlijk zou ik Theo van Duijvenbode nog wel eens in VI willen zien om e.e.a. te verduidelijken. Ten tijde van de revolutie zat hij er verschillende keren maar daarna is hij nooit meer zichtbaar geweest voor het grote publiek.
0 0
4xbestevaneurop
Hoevaak heb ik daar niet gehoord dat 010 al jaren de beste jeugdopleiding heeft. Als ik een van die VI gasten tegenkom vraag ik ze meteen om 5 namen van (zelf opgeleide) 010 spelers die naar een grote club zijn gegaan. Ja spelers voor de eredivisie opleiden en dan in de top 10 eindigen, dan kunnen ze wel in 010.
Ik noem bij Ajax alleen: Jantje,Toby en Chris, en dan heb ik het niet eens over wereldsterren die bij Ajax zoveel geleerd voor de rest van loopbaan hebben zoals Suarez en Ibra..
0 0
ajaxmening
Jongen die zgn beste jeugd opleiding is gewoon een gun factor van de KNVB meer niet op dat Varkenoord, versleten oude klere zooi daar.
0 0
Ajax412
KNJB bedoel je?
0 0
RuffRhythim
Ja ik kan hier (nog) niet veel mee hoor.

Lekker makkelijk altijd die journalisten die een scheet lanceren waarin, gebaseerd op het slechte spel van het eerste, van alles beweerd wordt, en zich gelijk lafjes verschuilen achter hun brongeheimhouding.
0 0
patrick594
snap niet dat iedereen die derksen zo\'n lul vind , hij heeft toch gewoon gelijk. behalve over die 3 spelers dan maar ik vind het erg leuk om naar VI te kijken en heb genoten van de uitzending gister
0 0
ajaxmening
Ieder zijn voorkeur en mening, Derksen is elke week een vervelend oud mannetje die vroeger alles beter vond, en over AJAX komt nooit meer een goed woord, de Boer was god maar na die uitzending waarbij van der Gijp een overdosis had genomen, heeft alleen van der Sar nog zijn best gedaan maar hem vervolgens te kakken gezet, grip op Cruyff is hij volkomen kwijt daarom kwijlt hij nu met Wim Janssen om nog een beetje erbij te horen het enige waar hij mee scoort is boeken over zielige spelers die aan de Coke zaten en dat vervolgens in geur en kleur kunnen vertalen om er vervolgens geld door te verkrijgen.
0 0
ajaxmening
Dit was een onderwerp wat een zielige oude man die probeerde op te rakelen en een interne rel, te laten blijken zonder zijn bron te vermelden toen Jan Joost even een keer door vroeg begon hij al te stotteren, gewoon een typische riool rat actie van een versleten journalist die via de naam AJAX weer tracht te scoren.
0 0
godenzonensuper
Ik begrijp hieruit dus dat Slop en Kinsbergen 2 van die hoogopgeleide mafketels de voetbal jongens vd sar en Overmars overrulen . Dat verklaard wel de waardeloze aankopen en dat de seizoenkaart verhoging niet bij vd sar vandaan komt . En dan hebben wij hier lopen zeiken op Overmars en Van der Sar misschien wel volledig onterecht dus ...
0 0
ajaxmening
Ha dus jij gelooft die pure gek dus gewoon zo maar omdat hij een bron heeft, wel heel makkelijk te overtuigen.
0 0
suske
Ik heb het niet gezien en volgens de reacties hier ook niets gemist.
0 0
godenzonensuper
" Die 3 jeugdspelers hebben die vrouw gemolesteerd " Wat een grof schandaal gek . Hij blijft gewoon verkondigen dat ze alle 3 die vrouw mishandeld hebben . Wat een lachwekkende lul is deze man .
0 0
AjaxD1986
Blablabla! Er lekken geen verhalen meer dus gaan we ze maar verzinnen. Derksen is zo mediageil dat z'n snor er van lekt. Pure ONZIN!
0 0
KRD89
Tijd om slop die rat en kinsbergen eruit te kicken. Kan niet anders!
0 0
godenzonensuper
Die kinsbergen blijft ook niet lang meer , hij is er om vd sar te begeleiden . En tsja die Slop hadden ze er allang uit moeten schoppen . Vies mannetje die Ten Have steunde .
0 0
Pauw
Alleen al kijkend naar de spelopvatting van 1 en t verschil met de jeugd zou de beweringen van Derksen al kunnen bevestigen. In ieder geval hoop ik dat er na de Boer iemand van onder af aan doorgeschoven wordt. Jonk of Stam.
0 0
fanforeffer
Dat er gezeur komt bij ajax is te verwachten. het spel is niet om aan te gluren. dat er vraagtekens bij het inkoopbeleid zijn ,is ook terecht. Slob is blijven hangen uit het vorige bestuur ,misschien moet die eens weg.
0 0
ibrahendriks
En wanneer begint die Derksen een keer over ons toptalent , als Nouri, van de Beek? Daar hoor je hem niet over.
0 0
grunnjood
Die lijkt zich er vrij weinig voor te interesseren. Maar dat kan ik hem persoonlijk niet kwalijk nemen, want hij is niet een uitgesproken ajax-fan en hij loopt al zo lang mee dat je al zo vaak opgeklopte verhalen hoort over spelers die absoluut wereldklasse zullen gaan worden die het uiteindelijk niet waar maken.
0 0
JohnTB
Helaas is alles waar wat Derksen zegt. Er zijn twee kampen en dit kan wel eens uitmonden tot een belangrijk breekpunt voor Ajax en de toekomst. JC zit op de lijn van de jeugdopleiding (Jonk) al zal hij dat nu nog niet keihard zeggen maar op termijn als het moet wel. Dan is het ook klaar met Kinsbergen en Slop.
0 0
rss-dion
1. Marc moet meer met ze vuist op tafel slaan wanneer er geld uit gegeven moet worden voor 1 speler.(beteren aankopen) Ginkel, Narsingh, Tadic, Bony, Ola John
2. Fdb is 24/7 op de toekomst, en er is in jaren niet een trainer geweest die zoveel jeugd liet doorstromen dan frank! Dus als Jonk vind dat er NOG minder gekocht moet worden zal die toch echt beteren spelers moeten opleiden dan Lukoki en Menig.
3. Het 1e speelt altijd 4-3-3 met veel jeugd en speelt met de punt naar achter (cruijff zijn filosofie). Het te veel inspelen van de backs is een anderen discussie.
4. Er is een Lek naar derksen en dat is niet Jonk. Miss een jeugdtrainer die ze niet heel serieus nemen en zo nu veel onrust creëert.
5.Cruijff moet als een gek naar Amsterdam. Een weekje met de Boys om de tafel en dan is alles weer oke. Frank is een heel nuchter en mee denkend persoon, en Dennis ook. Cruijff staat 100 p achter Frank en Jonk ongetwijfeld ook. LOS DIT OP.
0 0
grotesmurf
Het klopt wat Derksen vertelt. De beslissingen komen bij Slop en Kingsbergen vandaan en worden vervolgens, onder de naam van van der Sar, door persvoorlichter Miel Brinkhuis gecommuniceerd naar de supporters.

De stukjes voorin de programmaboekjes van van der Sar worden ook door Miel Brinkhuis geschreven. Uiteraard geeft van der Sar er zijn fiat aan voordat ze gepubliceerd worden. Maar ja, wat weet ons stotterende ijskonijn nou af van communicatie?
0 0
grunnjood
dat je op een gegeven moment moet kappen met die shit!
0 0
BigDaddy84
Ik kan het niet laten om toch even te reageren. Als je hier als supporter niet doorheen prikt heb je geloof ik niet echt opgelet.

Ten eerste heeft Overmars een gigantische bonus die deels afhankelijk is van de ontwikkelingen in de jeugd en het aankoopbeleid. Waarom zou hij in vredesnaam overruled worden door Kinsbergen en Slop?

Ten tweede: waarom zou Van der Sar aangeven Kinsbergen bij Ajax te willen houden als hij continue overruled wordt.

Ten derde: sinds de aanstelling van De Boer is de doorstroming van talent gigantisch verbeterd. Jonge spelers trainen mee met het eerste. Daarnaast krijgen veel jeugdspelers een kans. Stellen dat jeugdspelers de aankopen hadden kunnen vervangen is onzin. Zo was Tete nog lang niet ver genoeg toen Van der Hoorn werd gekocht. Toen Duarte werd gekocht hadden we geen middenvelder rondlopen die direct van waarde kon zijn in de selectie. Ajax beseft zich hoe belangrijk een brede selectie is om mee te doen met de prijzen en heeft veel gaten op moeten vullen met breedteaankopen. Nu hebben we een jonge selectie met veel potentie, hebben we meer financiële draagkracht en kan er dus meer gericht worden gekocht (zie Sinkgraven).

Ten vierde: als er vanuit het TH geen vertrouwen is in de drie jeugdspelers, waarom hebben 2 van die jeugdspelers dan een contract. Net als overigens veel andere jeugdspelers. De jeugd krijgt juist alle ruimte om door te groeien en er is duidelijk veel vertrouwen.

Ik kan meneer Derksen echt niet meer serieus nemen. Dit is gewoon stoken. Zijn er dan geen ontevreden jeugdtrainers? Misschien zijn die er wel, maar dit gehele verhaal wordt echt zwaar overdreven.
0 0
Michael25
Ik stoor me er vooral aan dat er structureel gesproken wordt over drie jeugdspelers, terwijl er maar 1 is geweest die zich heeft misdragen. Als Derksen iemand een klap verkoopt in het bijzijn van Genee en Gijp, dan zijn Genee en Gijp toch niet schuldig? Dat het een politieagente in burger was vind ik overigens totaal niet relevant, het gaat er om dat een speler zich heeft afgereageerd op een onschuldige persoon. Of je nou de koning bent of niet, de handeling zelf zou reden tot afschuw moeten zijn.

El Azouzzi zou dus hierop aangesproken moeten worden. De andere jongens hadden zich wellicht moeten uitspreken tegen deze actie. Maar dan weer de andere zijde van de medaille. Ajax heeft in het verleden vaker 'lastige' jongens weggestuurd, en dat werden later redelijke talenten die uitblonken bij andere clubs. Vervolgens kritiek van dezelfde Derksen: wanbeleid van Ajax.

Overigens wil ik wel melden dat ik het een leuk programma vind, maar kan me soms ergeren aan de stelligheid waarmee Derksen zijn onverifieerbare en soms feitelijk onjuiste verhalen blijft herhalen en verdedigen.

Inhoudelijk twijfel ik ook aan het verhaal. Slop en Kinsbergen zijn geen voetbalmensen, dus het is best logisch dat er af en toe een clash ontstaat tussen de voetbaltak en de algemene/financiële leden van de directie. De ontevreden voetbalmensen weten de weg naar bevriende journalisten wel te vinden. We moeten echter niet vergeten dat Ajax niet alleen op sportief gebied (de jeugdopleiding) vooruit is gegaan, we zijn ook financieel veel gezonder geworden. In het verleden zijn er te veel financiële risico's genomen, waarvan Sulejmani het beste voorbeeld is. Je kunt je geld maar één keer uitgeven, die les hebben we op de harde manier geleerd. Dus lijkt het me geen enkel probleem als er wat tegengewichten met een stem zijn, in plaats van alleen maar ja-knikkers. Als je het rendement van de aankopen bekijkt, zou ik als financiële man ook wel twee keer nadenken voordat ik diezelfde mensen nog meer geld geef voor aankopen.
0 0
gras
1. En je punt is?

2. Sar wordt ook niet overruled, maar o.a. Overmars.

3. Dit heeft totaal niets te maken met het feit dat sinds het 3e seizoen het voetbal geen Ajax voetbal meer is en zeker niet in dezelfde lijn ligt als in de jeugd wordt getraind.
0 0
BigDaddy84
1. En mijn punt is dat hij daar dus op aangekeken wordt. Denk je nou echt dat Overmars over zich heen laat lopen voor zijn lolletje? Dan gaat hij namelijk wel wat anders doen. Die gast heeft bakken met geld en kan gemakkelijk vele malen meer geld verdienen door andere dingen te doen. Die is dus gewoon weg als hij daadwerkelijk continue overruled wordt.

2. Zie punt 1. En zie ook mijn andere reactie. Ajax werkt gewoon met een vast bedrag wat ze jaarlijks qua afschrijvingen kunnen betalen. De vorige jaren lag dat bedrag hoger, waardoor er minder geld uitgegeven kon worden aan aankopen. Daarnaast was de doorstroming minder, waardoor er ook in de breedte gekocht moest worden. Nu is er meer ruimte omdat er meer in de breedte aangevuld wordt uit de jeugd en er meer ruimte is in de afschrijvingskosten. Gevolg is dat er meer uitgegeven kan worden aan 1 speler, zie bijv. Sinkgraven.

3. Dat heeft er deels wel mee te maken, omdat Ajax een groot gat op moest vullen als het ging om financiën. Het gevolg was dat er meer jeugdspelers doorstroomden naar het eerste. En zoals ik al eerder benoemde kon er per speler minder geld uitgegeven worden aan transfersommen. Het gevolg is dat je selectie minder wordt en dus automatisch het voetbal ook minder.

Voor de duidelijkheid: ja, er is nu meer geld over en dat hadden ze ook in de spelersgroep kunnen steken. Maar Ajax kijkt duidelijk naar de toekomst. Er worden dit jaar plannen gepresenteerd die laten zien wat er met het geld gaat gebeuren. Ondertussen krijgen jeugdspelers de tijd zich door te ontwikkelen. Als je dat dan combineert met het feit dat 1. Ajax meer punten haalt dan vorig seizoenen, 2. de selectie jonger is dan de vorige seizoen en 3. er dankzij het vertrek van Moisander en Siggie meer ruimte is voor aankopen, dan zie ik de toekomst zonnig tegemoet.
0 0
Mokum_32
Ik weet niet of je het filmpje of tekst hebt gelezen maar de mensen uit de jeugdopleiding vinden dat overmars en vds worden overuled door slop en kinsbergen. Dus niet overmars en vds zelf, dit is echt niet een grote leugen. Er moet iets aan de hand zijn supporters ergeren zich al lange tijd aan het beleid bij het eerste elftal. De jeugd gaat geweldig daar is iedereen het over eens. De mensen op de toekomst hebben schijbaar het zelfde gevoel en dat is niet gek. Ook functioneert het scouting apparaat niet
0 0
BigDaddy84
Ik heb de tekst gelezen en het filmpje gezien ja. Dat overrulen is de grootste onzin. Je werkt namelijk gewoon met een bepaald budget en daar zal iedereen zich aan moeten houden. Zoiets is gewoon logische bedrijfsvoering. Ajax heeft gewoon een bepaald bedrag wat ze jaarlijks kunnen uitgeven aan afschrijvingen en daar moet Overmars binnen blijven. Omdat we steeds minder hoge afschrijvingen hebben, is er de komende tijd meer ruimte voor aankopen. Ook omdat er in de breedte meer vanuit de jeugdopleiding wordt aangevuld. Aankopen doen wordt dus makkelijker. Zo werkt het gewoon bij elke voetbalclub.
0 0
patrick594
in het begin van vorig seizoen had je een middenveld van eriksen - poulsen - de jong , eriksen ging weg en duarte werd gehaald en wat doet de boer die laat hem 2 wedstrijdennin de basis staan en daarna zet ie serero er neer , dus we hadden wel degelijk iemand lopen die van waarde kan zijn
0 0
BigDaddy84
Ja, we hadden iemand, 1 speler! Je hebt altijd minimaal dubbele bezetting nodig. En die was op dat moment niet voor handen in de jeugdopleiding. Dus dan koop je een speler.
0 0
gi0vanni
Duarte werd er tegen AC Milaan uitgeschopt toen die heel goed speelde. Serero heeft aangetoond geen echte AM te zijn dus dat was geen vervanger.
0 0
grunnjood
duarte raakte geblesseerd en heeft het daarna vooral mentaal niet op kunnen brengen om zich weer terug td knokken. je kan de boer daar niet echt de schuld van geven lijkt me.
0 0
patrick594
ik geef de boer ook niet de schuld , maar je had duarte heel niet hoeven kopen als je serero had en dit jaar kwamen er andersen sinkgraven en bazoer nog bij
0 0
Ajax27
ja dat is wel erg makkelijk praten... toen Duarte werd gehaald was Andersen nog niet zo ver, Bazoer al helemaal niet en Sinkgraven daar had ook nog niemand van gehoord.

Als we allemaal een glazen bol hadden.... Schöne pakte wel goed uit, Duarte minder. Akax heeft er weer van geleerd dat een dergelijke stap voor iemand té groot is tegenwoordig.

leermomenten, ik weet zkr dat het er volgend jaar al een stuk beter uitziet.
0 0
FlyingDutchMan
Vind ik ook, een aantal argumenten had ik ook in gedachten waardoor ik het ongeloofwaardig vind. Wel jammer dat er waarschijnlijk 1 interne zit te stoken. Denk niet dat Derksen dit uit zijn duim zuigt maar dat er nog anti lui in de club zitten.
0 0
gras
Ik erger me ook al jaren aan de lijn van het eerste en het aankoopbeleid. Al is dat laatste wel moeilijker geworden en is Milik eindelijk eens een goeie.

Maar hoe de Boer ze al eem paar jaar laat spelen, kan echt niet. Maar dan ook echt niet. Dat hij de credits krijgt van veel fans, die dit met de mantel der liefde/succes bedekken, begrijp ik, maar ik heb er weinig begrip voor.

Dat de opleiding hier met bevreemding naar zou kijken, zou volstrekt logisch zijn - als het zo is. De Boer geeft een totaal verkeerd signaal naar de jeugd, dat dit opzuigt als een spons: de filosofie is leuk en de Ajax, maar als het om de knikkers gaat, stelt het niets voor.

Dodelijk.
0 0
klopper
Nou tijd dat Slang Slop er uit getieft wordt...had al lang moeten gebeuren. Over van Kinsbergen kan ik geen oordeel vellen, maar als hij idd het beleid van het TH ondermijnt moet ie ook wegwezen.
0 0
MosesD
Kinsbergen is een hele goede vriend van Cruyff. Ik roep hier al tijden dat ik het vreemd vind dat JC er bijna nooit is. Ik heb de indruk dat het doel om er een boel mensen uit te werken is gelukt en dat JC zich en nu een stuk minder mee bemoeid.
0 0
klopper
Ik vind Slop niks...al jaren niet trouwens...ook voor de revolutie, dus die mag zsm weg...dat JC er zelden is kan mij niet zo veel boeien...ik vind het juist wel mooi dat hij er niet zo vaak is...prima op afstand.

Onbegrijpelijk trouwens dat er hier treurwilgen zijn die een min geven voor je normale reactie, maar ach.
0 0
MosesD
Ja, die duimpjes omlaag dat zegt niks. Zijn een paar die niet tegen een onderbouwd ander verhaal kunnen.
Slop is een survivor, zit er al ruim 15 jaar. Maar dat het rommelt binnen Ajax is geen verzinsel van Derksen. Hoe precies weet ik niet, maar Jonk is de grootste Cruyffiaan en die heeft niet echt iedereen mee. Komt ook deels door gebrek aan de communicatieve vaardigheden van Jonk. Vooralsnog ben ik benieuwd of er nu echt eens kwaliteit voor Ajax1 gehaald gaat worden.
0 0
grotesmurf
Jeroen Slop zsm weg? Die man beheert al sinds 1999 de portefeuille van Ajax en kent de club dus als zijn broekzak. Daarnaast valt hij ook in goede aarde bij de wat fanatiekere supporters...
0 0
Misc1990
Ik vind het aankoopbeleid van het eerste elftal ook echt slecht! De boer doet t al 4 jaar goed met een matig team. De zimlings, van der Hoorns en vergevers horen gewoon niet bij Ajax thuis.
0 0
flasher93
Maar ook de spelers die naar psv gingen uiteindelijk zou ik niet tevreden over zijn geweest
0 0
klopper
Sorry, maar wij hebben toch geen reet te maken met hun beleid. Dat zoeken zij maar uit.
0 0
flasher93
vraag me af of dit waar is. twee van de 3 zijn redelijke talenten en hebben ze zeker wel vertrouwen in?
0 0