Telegraaf: 'Ajax is broos en verzwakt'

SamVR, 16-01-2015 om 08:58, 17659 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Valentijn Driessen heeft vrijdag in de Telegraaf een kritische kanttekening geplaatst naast het beleid van Ajax. De chef voetbal van de ochtendkrant denkt dat de club een risico neemt door in de winterse transferwindow geen versterkingen van naam te halen.

'Ajax heeft onder Frank de Boer halverwege het seizoen nooit zoveel punten gehaald en zo goed geklasseerd gestaan', begint de journalist nog positief. 'Maar het is broos allemaal in Amsterdam en nu de nationale en internationale prijzen verdeeld gaan worden, is Ajax juist verzwakt vanwege het wegvallen van international Joël Veltman en het vertrek van Stefano Denswil.'

'Ajax en De Boer spelen met vuur', concludeert Driessen in zijn column. 'Ook in de wetenschap dat de rentree van Nicolai Boilesen en Viktor Fischer voorlopig op zich laat wachten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JohnDylan
Met Moisander, Viergever, Veltman en Vd Hoorn heeft Ajax vier centrale verdedigers waar ze het seizoen mee af kunnen maken. Komende zomer moet er een vervanger van Moisander worden gehaald maar tot die tijd hoeft Ajax geen verdedigers te halen.

Wel zou ik graag zien dat Ajax een extra half haalt want met Klaassen en Andersen alleen wordt het erg moeilijk. Die twee zullen niet elke wedstrijd kunnen spelen en zolang Serero als '6' speelt heeft Ajax geen goede back-up.
0 0
Wayout
Klopt wel wat je zegt. Een goede half erbij, maar je zou ook Schone een positie terug kunnen halen. En gewoon ook El Ghazi vast rechtsvoor. Maar dan nog zitten we niet zo dik in de middenvelders You' ve got a point.
0 0
Wayout
Klopt wel wat je zegt. Een goede half erbij, maar je zou ook Schone een positie terug kunnen halen. En gewoon ook El Ghazi vast rechtsvoor. Maar dan nog zitten we niet zo dik in de middenvelders You' ve got a point.
0 0
davids4life
mischien komt sinkgraven toch nog voor een mil of 4-5
0 0
TOOL
Persoonlijk heb ik helemaal niet het gevoel dat we veel zwakker zijn! Denswil zijn we kwijt maar die heeft niet bewezen onmisbaar te zijn! Veltman heeft een blessure dus speelt VD Hoorn en als die wegvalt dan heb ik wel vertrouwen in Tete, eigenlijk zie ik die liever dan VD Hoorn.
Op de vleugels worden we gewoon sterker met Victor straks weer fit! Middenveld met Serero is prima en Riedewald er achter. Nee, deel zijn mening helemaal niet!
0 0
ChristianoRonal
Maxwell tekent gewoon bij PSG een nieuw contract. Die komt hier echt niet voor een paar stuivers voetballen.

Van der Vaart... alsjeblieft niet. Heitinga ook niet.
0 0
JoodTotMijnDood
Blijft Urby nog over.
0 0
ajax4ever01
Ik ben het er enigszins wel mee eens dat Ajax een ervaring speler erbij had moeten halen.. maar goed we zullen zien de eerstkomende wedstrijden hoe het afloopt dan pas kunnen we een echt oordeel geven of Ajax er goed aan heeft gedaan. Zoals gezegd wil ik eerst de voeten van die spelers zien spreken op het veld want je ze kunnen het wel in woorden vertalen maar dat kan iedereen.
0 0
ajaxinho
Aankopen zijn niet nodig.

Broos en verzwakt is als blijkt dat vdHoorn niet kan brengen wat nodig is.
Omdat dBoer hem geen geen serie wedstrijden wilde laten spelen.
0 0
V12
Stond er ook in welke verdediger van naam Ajax moet contracteren volgens de heer Driessen. Veltman is over een paar weken weer terug. Hij komt dan wegens bewezen diensten weer in de basis en dan moet die verdediger van naam fungeren als nr 3 op de lijst. Voor Moisander hebben we Viergever en Riedewald als stand in. Ik ga er even vanuit dat het niet Driessen zijn bedoeling is concurrentie van Riedewald aan te kopen. De rechtsback positie is het slechtst bezet bij Ajax Ligeon heeft nog niet echt laten zien dat hij het aan kan. Maar verder zijn alle posities dubbel bezet dus wat moet je dan gaan kopen? Je koopt alleen maar onrust en je stopt iemand anders zijn ontwikkeling. Ervaring kopen blijkt niet mee te vallen. PSV is het met Guardado gelukt, dit jaar is het ons met Zimling niet gelukt. Ik geef Ajax groot gelijk. Wie moet je kopen en op welke positie. Alleen een Van der Vaart of Huntelaar zou zin hebben, maar die komen toch niet.
0 0
Rommy
Zou graag van Rhijn op plek van Veldman aan het werk willen zien. Heeft in zijn jeugd altijd in centrum gespeeld.
0 0
chubby
Tete RB van Rhijn RCV Moisander LCV Boilesen LB dan heb je snelheid en jongens die mee voetballen van Rhijn was altijd RCV alleen bij het eerste omdat je geen vervanger voor vd Wiel had werd hij RB maar je hebt nu Tete laten van Rhijn en Veltman het maar uitvechten.
0 0
Madmaster
Meneer Driessen heeft een punt en gaat door voor de koelkast.
0 0
klopper
Nee, mijnheer Driessen praat voor zijn beurt, gaat direct naar de gevangenis en mag niet langs start ;-)
0 0
Justin4195
ja en links van dat artikel stond dat boilesen al weer in de basis had gekund.. volslagen kolder dus
0 0
A Cohen
Dit artikel beschrijft precies het probleem.
Overmars / Ajax had zich in deze winterstop echt moeten versterken in het centrum van de verdediging.
Wat als Moisander of v.d. Hoorn geblesseerd raakt.
Wie staat er dan klaar?
Alleen maar dat geld binnenharken.
Is het nou zo'n probleem, niet des Ajax, om eens een echte versterking binnen te halen voor het centrum.
Denswil moest weg en begrijpelijk, maar dat was toch een centrum verdediger.
Ajax is inderdaad kwetsbaar in het centrum, zonder 1 bal te hebben getrapt na de winterstop.
Iedereen heeft het weer over v.d. Hoorn in vorm bla bla bla.
van der Hoorn moet het eerst fff laten zien.
Is tot nu toe geen zekerheid gebleken.
Vanavond rond 21.45 uur weten we meer.
Maar volgende week na het potje tegen de kakkerlak, weten we nog meer.
Dan heeft Marc N, nog 6 dagen om het recht te trekken in de winterstop.
0 0
Beelzebart
Als Moisander of Van der Hoorn geblesseerd raakt is Veltman weer terug. En anders staan Riedewald, Viergever of Bazoer daar. Maar wat als die nou ook allemaal geblesseerd zijn? En wat als we een extra verdediger kopen die ook geblesseerd raakt? Misschien moeten we voor de zekerheid maar drie of vier verdedigers kopen. En als we dan toch bezig zijn, laten we dan ook nog wat buitenspelers kopen want wat als Schöne, Kishna, El Ghazi, Menig, Cerny, Muric en Fischer allemaal tegelijkertijd geblesseerd zijn? En ook nog wat spitsen, want wat als Milik, Sigthorsson, Zivkovic ...
0 0
klopper
Met wie dan? Met je grote mond.

Ik denk zelf dat Ajax de juiste keuze maakt. Ik zou ook niet weten welke verdediger haalbaar is voor Ajax en duidelijk een echte versterking zal zijn. De enige die een klein beetje in de buurt komt is van Dijk, maar die is links, zal zeker niet goedkoop zijn en waarschijnlijk ook niet staan te springen om terug naar de Eredivisie te gaan, al stelt de Schotse competitie nou ook niet zo veel voor. De sfeer bij Celtic is natuurlijk niet te evenaren.
0 0
De_Realist
Otigba is beter dan 95% van de centrale verdedigers welke in de Eredivisie rond lopen, en zeker een versterking voor ons.
0 0
klopper
Ja, vindt je? Vind hem zeker niet slecht, maar Ajax heeft Veltman en vd Hoorn al. Had hem graag gezien ipv vd Hoorn.

Probleem bij Ajax is dat ze vooral met een laatste man in het centrum spelen en niet met een ouderwetse ausputzer. Zowel Veltman als Moisander zijn geen geweldige mandekkers. Veltman is geweldig als laatste man...zeg maar het instappen en dichtlopen van gaten. Als pure mandekker en in 1 op 1 situaties is hij ontzettend kwetsbaar en onzeker.
0 0
De_Realist
Ja ik heb vertrouwen in Otigba. Klopt dat Ajax Veltman en van der Hoorn al heeft, maar met van der Hoorn weten we eigenlijk nog steeds niet of het wat met hem zal worden, hij krijgt de aankomende weken pas echt de kans om zich te bewijzen, en Veltman vind ik persoonlijk overschat naast dat hij tot nu toe vaker matig/slecht dan goed heeft gespeeld. Otigba doet niet voor ze onder naar mijn mening, hij lijkt zeer compleet te zijn. Groot en sterk, maar toch snel, opbouwend prima, goed in de lucht en kan verdedigen.
0 0
klopper
Ik zal eens wat beter op Otigba letten...als potentiële Ajax speler ;-)

Ik vind Veltman echt een uitstekende laatste man, kan heel goed instappen etc. Wat hij echter naast zich mist is een echte ausputzer, althans dat is mijn menig. Moisander is ook als pure verdediger echt heel erg matig.
0 0
paulurs
Wat zal het moeilijk zijn voor Driesje, wanneer krijgt hij nou eindelijk eens gelijk.

Ajax is niet verzwakt, van der Hoorn is imo een betere verdediger en daar gaan we van profiteren. Ik denk wel dat we nog een verdediger moeten halen, want als hij weg valt is het wat mager in mijn ogen. Een beetje broos dus misschien, maar dat is bijna elke club als er basis spelers wegvallen..
0 0
flyingsoccer
Het artikel spreekt voor zich.
0 0
Ruff Rhythim
Teiltje...
0 0
Intec
Valentijn heeft hier gewoon gelijk het is ook broos. Ik heb het al eerder gezegd. De ploeg straalt zeer weinig uit op een enkeling na. Het is allemaal met hangen en wurgen dus ik snap wel wat Valentijn hier zegt. Ook de kwaliteit in de ploeg is niet zo geweldig potentie genoeg kwaliteit te weinig.
0 0
klopper
Weer zo'n boeroeper...DAT is nou eenmaal de consequentie van nog meer een opleidingsclub worden. Dan heb je heel erg veel potentie en ga je soms fases hebben, waarin de echte (continue) kwaliteit ontbreekt. Nou en? Volgens jaar is iedereen blij met de jonkies, die nu nog niet kunnen brengen wat gewenst is.
0 0
klopper
En weer een treurjournalist die zijn dagelijkse gebrabbel ergens kwijt moet. Het is allemaal zo makkelijk om te roepen dat het broos is, maar alternatieven noemen ho maar. Ik zou niet weten wie betaalbaar en haalbaar is om de Ajax verdediging echt te versterken. Tevens moet je je afvragen of je dat perse wilt. Ajax heeft Veltman, Van der Hoorn, Moisander en Riedewald/Bazoer voor centraal achterin. Ik vind het uitstekend dat Ajax niet zoals PSV maar blijft kopen...die gaan Guardado vastleggen, terwijl ze daar al Hendrix, Schaars, Hiljemark, Ritzmaier, Maher en Wijnaldum hebben. Dan heb ik Ludovic, Rudovic en Vloet, die volgens de PSV ook bij de selectie horen, maar even buiten beschouwing gelaten. Wat dat betreft doet Ajax het echt geweldig. Ze laten zich niet gek maken en geloven in hetgeen waar ze mee bezig zijn. Daarbij hoeft Ajax niet perse elk jaar kampioen te worden. Zeker dit seizoen heeft Ajax heel duidelijk gekozen om met jongere en minder ervaren spelers te gaan werken, zodat ze minuten maken en ervaring opdoen voor het komende seizoen.

Het is te treurig voor worden hoe journalisten tegenwoordig stemming proberen te maken...niet alleen bij Ajax...maar er wordt alleen maar gekeken naar hetgeen fijn is voor hun artikel. Volgende week kan er zomaar geschreven worden dat Ajax het geweldig doet en met Van der Hoorn, Veltman, Bazoer en Riedewald allemaal jonge spelers heeft met groeipotentie.

P.S. Voor Ajacieden die niet goed lezen of het niet willen begrijpen...NEE, het is niet allemaal geweldig...maar het is een proces waar je tijd voor nodig hebt. Na 5-10 jaar ga je zien of Ajax de juiste richting heeft gekozen, na 10 jaar is het alleen nog maar nieuw beleid wat er overblijft...we zijn nu ongeveer 4 jaar bezig...dus over een goed jaar moet Ajax de eerste echte vruchten gaan plukken van het nieuwe beleid. En als je dan gaat kijken wat voor talent er bij Ajax rondloopt...
0 0
Rinus M.
Misschien kan de Telegraaf tussentijds ook eens wat goede journalisten contracteren, het is nu wel heel mager.
0 0
stefanpetterson
Zo Valentijn heeft zijn plekje aan de tafel bij VI weer verdiend. Onder het motto zorg dat je negatief over Ajax praat, dan hebben we straks aan tafel een onderwerp dat goed bij de aanwezigen valt! Valentijn voert voor zijn beweringen aan, dat het verkopen van Denswil, Ajax zo broos heeft gemaakt. Terwijl dat zgewoon een onderdeel van het proces van door selecteren is, net zo goed als de kans die vd Hoorn nu krijgt. Voor hem is het een kwestie van aanpikken of afhaken, voldoet hij niet dan krijgt Tete misschien eindelijk zijn kans.In de vier a vijf wedstrijden die Mike gaat spelen vallen misschien alle puzzlestukjes op hun plaats, en is het exit voor international Veltman. Bovendien betekent het hernieuwde elan van Moisander, gevoed door het vertrouwen dat de staf in hem heeft uitgesproken, dat de rechterkant van de verdediging meer voetballend vermogen, ervaring en vertrouwen heeft dan met Denswil. Want vd Hoorn en Denswil samen achterin, zonder de nog 1 a 2 wedstrijden ontbrekende Boilesen dat oogt pas broos en verzwakt......
0 0
ajaxmening
Wel haal even Driessen en de telegraaf weg, en denk na over de stelling en dan is het juist naar mijn mening, we waren al niet stabiel in het centrum en nu zijn er 2 weg en hopen we op een speler die 1.5 seizoen niet goed genoeg werd gevonden, daarnaast verbaasd het mij ook zeer dat er geen enkele versterking is bij gehaald , niet dat de basis niet sterk genoeg is maar meer het probleem als er spelers weg vallen door wat voor reden dan ook de invulling vanaf de bank wel erg jong en onervaren is en dat zou Ajax best eens op kunnen gaan breken, deze maand zal al beslissend kunnen zijn, vanavond aan de bak maar wat is die vrijdag avond een klote tijdstip en dat voor die anti Ajax zender Fox .
0 0
stefanpetterson
Zo jong en onervaren is de bank niet Siggy, Viergever, Zimling, Boer, en als ze weer volledig fit zijn ook nog Fisher en Boilesen. Wat volgens mij beslissend zal zijn; de europese wedstrijden die de top drie in februari gaan spelen! Ajax heeft straks die moeilijke maand januari achter de rug, en wie weet hoe florisant we er dan op staan. Ik reken erop dat psv dan minimaal 2 punten achter Ajax staat, en zal evenals feyenoord dat dubbele programma niet kunnen bolwerken.....
0 0
klopper
Onzin...kijk naar wat er de afgelopen jaren is vertrokken...Suarez, Vertonghen, Anita, Eriksen, De Jong, Blind...werden ook allemaal onmisbaar geacht...maar DAT is Ajax...niemand is ECHT onmisbaar. Er staat er altijd wel iemand op.

Tevens zou ik dan wel willen weten wie Ajax moet halen...ik zou het niet weten. Let wel...het moet wel betaalbaar en haalbaar zijn...geen sprookjes ;-)
0 0
ajaxmening
Ja daar ga ik met je mee, maar de feiten zijn vandaag dat de bezetting op de bank minder met ervaring is, ik vermeld geen mindere kwaliteit, maar inderdaad het is Ajax eigen en het kan ook goed uitpakken en dan is het een meesterzet, we gaan het zien met te beginnen vanavond.
0 0
JCr14
Als die roeptoeter dan met namen komt die haalbaar zijn.
Die in de eredivisie willen spelen, met een salaris dat veel minder is dan in de grote competities. En die geen megatransfersom kosten.

En je zegt zelf al dat er potentie genoeg is. Maar als je iemand haalt dan stagneert de ontwikkeling. Want dan krijgen ze geen kans.
0 0
ajaxmening
Ha luister ik ben totaal geen Telegraaf man lees die krant uit principe al niet, ik kijk naar de feiten en die is dat we op de bank kwaliteit voldoende hebben maar niet met ervaring, uiteraard weet ik dat er bijna niemand is te halen met kwaliteit , kortom we gaan het zien en je hebt gelijk dat er een weg is ingezet en die moet blijven volgen, maar dan moeten we ook bij tegenslag niet zeuren en geduld hebben, en juist dat proef ik vaak tijdens een wedstrijd maar heel weinig , maar goed vanavond met vol vertrouwen erop .
0 0
klopper
Dat is het hele seizoen al zo...we staan toch gewoon tweede met mer punten dan eerdere seizoenen. Daarbij is het spel bij vlagen heerlijk om naar te kijken...zeker de doelpunten zijn vaak van grote schoonheid. Wat ik tevens treurig vind is dat er nog geen minuut gespeeld is en er al weer gehuild wordt door de media. Ik wacht liever vanavond en volgende week even af.
0 0
MosesD
Het spel heerlijk om naar te kijken? Ik neem dat je dat cynisch bedoeld?
0 0
JCr14
Willem 2 vergeten bijvoorbeeld. Die hebben echt geen slechte ploeg.

Maar bij een jong team horen ups en downs.
Daarom is het zo belangrijk dat we supporten in plaats van afkraken.
Kijk waar Blind nu staat.
0 0
klopper
Zeker niet. Ajax speelde tegen Cambuur, Heerenveen (laatste halfuur), APOEL, Willem II, FC Utrecht (eerste helft) prima met heerlijke aanvallen en prachtig combinatievoetbal. Heb ik PSV nog niet zien doen.

Echter onthoudt iedereen Vitesse en Excelsior, waarin het inderdaad niet best was. We zullen vanavond zien of Ajax zich goed door de winterstop heeft geslagen.

Jij bent trouwens vaker louter negatief over Ajax. Dat mag...maar gebruik dan svp goed onderbouwde argumenten en voorbeelden ;-)
0 0
MosesD
Nee,ik ben niet negatief, ik ben realistisch. Natuurlijk heeft Ajax is de jou genoemde wedstrijd weleens een leuke aanval laten zien. De tegenstander de wil op leggen, van het kastje naar de muur spelen, dat heb ik niet gezien. Fnoord uit, dat was werkelijk het slechtste Ajax van de laatste jaren. Dat je daar 0-1 wint is werkelijk een godswonder. Ik denk echt dat Fnoord ons gaat verslaan in de Arena. Vanavond zullen we nog wel winnen, maar ik vrees dat de titelstrijd snel gelopen is. Psv speelt niet echt aantrekkelijk, maar vooral effectief. Maar Ajax is de laatste jaren toch ook niet kampioen geworden met weergaloos voetbal? Of vind jij van wel?
0 0
klopper
PSV werd ook eigenlijk weggespeeld door Feyenoord en wonnen tegen de verhouding in. En dat was inderdaad om je voor te schamen...Feyenoord is de wedstrijd van het jaar en dan MOET je meer brengen.

Nee, Ajax speelt zeker niet de sterren van de hemel...maar Ajax is eindelijk wel weer langzaam steeds beter herkenbaar en steeds dominanter...al verward Frank balbezit nog wel eens met dominantie. Waar ik vooral naar kijk is wat Ajax buiten het voetbal doet. De rust die er heerst is ongekend. Daarbij wordt de selectie in de breedte steeds iets sterker. Ondanks alle blessures bleef Ajax vrij herkenbaar voetballen en gewoon de punten binnen halen. Daarbij wint Ajax eigenlijk altijd verdiend (op een enkele wedstrijd na) en dat is gewoon knap. Ook wordt de selectie steeds weer jonger met minder ervaring. Om dan toch te blijven presteren is gewoon heel erg knap.

Wat voor mij het allerbelangrijkste is de manier waarop ze de club aan het terugbrengen zijn aan de Europese subtop. Als je kijkt naar de huidige selectie en contracten van spelers en talenten uit Jong Ajax en de A1, dan voel je gewoon dat Ajax aan de vooravond staat van een geweldige periode. Of dat er uitkomt weet je nooit, maar ik ben zeker optimistisch. Ik denk dat Ajax gewoon gaat winnen van Feyenoord. Het is toch Feyenoord thuis en ik krijg heel sterk het idee dat in Qatar het kwartje is gevallen dat ze iets heel unieks neer kunnen zetten...het 5e achtereenvolgende kampioenschap. Daarbij heeft PSV toch eruit de meeste zware wedstrijden UIT, wat voor hun toch extra lastig is. Ajax heeft daar minder problemen mee en ik zie ze wel winnen in Eindhoven. We zullen zien.

P.S. Ik vind wel dat je vaak negatief uit de hoek komt...het glas lijkt bij jou altijd half leeg...of erger driekwart leeg ;-)
0 0
MosesD
De rust is natuurlijk prima. Maar ik vind dat men wel elkaar een beetje in slaap sust. Zelf zullen ze dat natuurlijk ten stelligste ontkennen, maar men is het zo vreselijk eens. Zo zegt Overmars zonder met de ogen te knipperen, dat Ajax nu de sterkste selectie in jaren heeft. Dat denkt men dus echt, en dat vind ik zeer verontrustend, want elke Ajacied die e.e.a. op afstand bekijkt vindt dit een bizarre uitspraak/conclusie.
De Eredivisie is zo zwak geworden, dat Ajax met een veredeld jeugdteam nog meedoet. Internationaal doen we echter totaal niet mee. Natuurlijk speelde Ajax bij vlagen aardig tegen grote ploegen, maar dat lieten ze ook toe. Het was iedere keer hetzelfde: gaf de tegenstander even gas dan was de partij beslist.
Jij kijkt zoals zoveel uit naar nieuwe lichtingen van talenten. Dat is natuurlijk leuk, maar ook bijzonder gevaarlijk. Je weet immers nooit of een talent het ook werkelijk gaat redden. Talent alleen is immers niet genoeg. Voorbeelden te over, met zeer recent nog Denswil.
Nee, mijn glas is altijd hal vol. Ik zou echter graag eens bijgeschonken worden.
Tot nu toe, wordt het ieder jaar minder. Ook zeer benieuwd wat er staat te gebeuren als de Boer vertrekt. Ik blijf erbij die 4 titels zijn knap werk van hem, maar hebben toch ook wel wat zand in de ogen gestrooid.
De revolutie begon einde 2010. Ik vind dat Ajax1 nadien geen stappen heeft gemaakt, we internationaal niet hebben aangehaakt en qua jeugd is komt er weer een goede lichting aan, maar die hadden we ook al voor die revolutie.
Niet dat ik het huidige beleid afkeur, maar je moet wel wat investeren, wil je echt beter worden en wil je echt stappen maken. Natuurlijk is het moeilijk om echte versterkingen te halen, maar het begint met tijdig en goed scouten. En laat nou net de scouting nog altijd de achilleshiel van Ajax zijn.
0 0
klopper
Ik ben het anders compleet eens met Overmars. Ajax heeft echt de sterkste SELECTIE sinds jaren. Had in de tijd De Jong en Eriksen weggehaald en Ajax was helemaal in elkaar gezakt. Haal nu nu Andersen en Klaassen weg en Ajax zet daar 'gewoon' Serero en Schone neer. Sterker nog haal bij de hele Eredivisie de vijf beste spelers weg en Ajax verliest geen punt meer of een enkel punt). Dus ja, Ajax heeft echt de beste selectie sinds jaren.

Echter heeft Ajax wel echt in moeten leveren op pure kwaliteit.

Ook Europees heef Ajax echt stappen gezet. Waar Ajax eerst maar 1 of 2 wedstrijden iets kon in de CL, heeft Ajax het Barcelona, APOEL en PSG in elke wedstrijd ECHT lastig gemaakt. Dat je uiteindelijk tekort komt tegen Barcelona en PSG is geen schande, want daar zit een budget en kwaliteitsverschil wat vrij duidelijk is. In alle jaren heeft Ajax uitsluitend pech gehad bij de loting.

Versterkingen is leuk...maar dan moet dat ten eerste aansluiten op een 'gat' wat je ergens hebt...maar nog belangrijker...het moet haalbaar zijn. Ajax wilde ook Van Ginkel naar Amsterdam halen en waren bereidt daar best voor te betalen. Maar ja, als het dan niet mag van Vitesse...dan niet. En wat ik zo makkelijk vind is het roepen om versterking. Ik vind ook dat Ajax een ervaren leider nodig heeft, maar ik zou niet weten wie realistisch haalbaar zou zijn voor Ajax. Jij wel?

Zoals velen hier roepen om versterking, zou ik graag willen weten wie dan? En voor hoeveel?

Het zou mij helemaal niets verbazen als Ajax in de zomer Maxwell bijvoorbeeld terughaalt naar Amsterdam. Die heeft dat nu een aantal keer aangegeven en is onlangs nog in Amsterdam geweest. Dat kan zomaar een aanleiding zijn om in de zomer te gaan praten. Ik heb liever dat Ajax wacht met het halen van een speler en alleen een speler van dat kaliber haalt, dan een half half oplossing waar PSV zich veel en veel te snel door laat verleiden.

De scouting is helemaal niet de achilleshiel van Ajax. Kijk naar de talenten die gehaald zijn. Dat zal zich uit moeten wijzen...maar passen echt bij een club als Ajax.

Hoe ik het graag volgend seizoen zou zien:

Cillessen
Van Rhijn Maxwell Bazoer (Boilesen)
Serero Riedewald
Klaassen Andersen
Cerny (El Ghazi) Milik (Zivkovic) Muric (Kishna)
0 0
Beelzebart
Volledig mee eens. Deze selectie loopt over van het talent. Het is nog jong en broos en we zullen ongetwijfeld nog een aantal keren op onze bek gaan, maar deze groep kan alleen maar sterker worden. We staan inderdaad aan de vooravond van een geweldige periode.
0 0
MosesD
Tja, daar verschillen we dus fundamenteel van mening. Ik vind Ajax beslist niet de sterkste selectie in jaren hebben. Leg het elftal van toen de Boer begon eens naast het huidige. Dan weet je al genoeg.
In de CL PSG en Barca lastig gemaakt? Kom nou toch. Als die clubs even het gaspedaal indrukten was het gebeurd. Zo'n vertekent beeld wat jij schetst. PSG uit bijvoorbeeld heeft Ajax naast de goal geen enkele kans gecreëerd. Dat het lang gelijk bleef, lag aan de instelling van PSG. Die wilden graag eerste worden en drukte middels Cavani even op het gas en de wedstrijd was binnen. Dat is gewoon de realiteit hoor. Je moet e.e.a. wel objectief proberen te bekijken.
Ja, als je over versterkingen begint dan roep jij dus ook meteen van Ginkel. Dat is scouten met het bord op schoot. Ja, Ajax wil wel investeren zie Eto'o. Ook zo'n voorbeeld . Dacht jij nou echt dat Eto'o daadwerkelijk naar Nederland zou komen? Ja, voor de Efteling wellicht. En gelukkig is ie niet gekomen, nu wil ie alweer weg bij Everton. Was een groot fiasco geworden. Maar bovendien erg naïef van Overmars & co.
Ik zou een goede cv erbij willen hebben. Mogelijk ook een linkermiddenvelder en een linksback.
Maxwell?? Dream on, die komt echt niet meer naar Ajax. Alsjeblieft, word eens realistisch. Dan komt eerder een Emanuelson terug.
Ik heb het qua scouting over de scouting voor Ajax1. Die is al jaren de achilleshiel.
0 0
klopper
Eto'o was gewoon een publiciteitsstunt.

Maar echt...daar komt het half lege glas weer ;-) Ajax drukte PSG gewoon naar achteren in het eigen stadion. Dan kun je het draaien hoe je wilt...maar dat vindt geen enkele topclub leuk. Daarbij was de 1-1 van Klaassen dik en dik verdiend. Tevens was het een moment van Zlatan, waardoor PSG weer op voorsprong kwam, na matig dekken van vd Hoorn. En PSG zette helemaal niet aan...het was puur een moment van koning Zlatan.

Barcelona ontsnapte gewoon aan de 2-2. Simpel. Ajax was in de Arena ook gewoon beter...al heeft Barcelona natuurlijk altijd meer kwaliteit en zijn ze nooit ECHT in de problemen gekomen. Wat ik een beetje ergerlijk vind is dat je de prestatie van Ajax bagatelliseert en als Ajax het in een fase goed doet, dan licht et aan PSG of Barca. Kom op zeg. Nogmaals geen enkele club wil in eigen huis het initiatief aan Ajax laten. Daar is Ajax te 'klein' voor. En je merkte het ook aan het thuispubliek. Dan weet je dat je het gewoon goed doet.

Wat is er onrealistisch aan Maxwell? Die heeft onlangs nog aangegeven dat hij zijn carrière graag zou afsluiten bij Ajax. Nu zegt Maxwell wel meer...maar ik zou echt niet weten waarom niet. Hij is ook niet echt meer de jongste.
0 0
MosesD
Vanavond (ben je erbij?) zal Ajax ook wel weer meer dan 60% balbezit hebben. Het gaat mij erom wat je daarmee doet. Eindeloos breien en rondspelen, dat vinden Groningen, Barcelona, PSG en Warschau echt niet zo erg.
0 0
klopper
Maar op zich is dat breien een gevolg van dat tegenstanders meer ontzag hebben voor Ajax dan vroeger. Dan wordt het snel breien tegen 10 man achter de bal. We zullen het zien.
0 0
31xAjax
Nee dat is dus juist niet zo. Dat breien is een gevolg van een gebrek aan kwaliteit. Ook vroeger kwamen de meeste tegenstanders naar De Meer of Arena om de nederlaag zo klein mogelijk te houden maar toen hadden we vaak nog de echte individuele klasse om een man uit te spelen of om middels 1x raken en dus een hoge balsnelheid de tegenstander uit elkaar te spelen.

Als je nu ziet hoe lang het duurt voordat een bal van de linskbuiten bij de rechtsbuiten is...

In de tussen tijd kan ik rustig even gaan p.ssen want de bal gaat dan via de achterste lijn een keer of wat op en neer voordat de andere kant is bereikt......
0 0
klopper
Realiseert er zich iemand überhaupt wel dat we met spelers te maken hebt die in het prille begin van hun carrière zitten?

Zivkovic, Andersen, Kishna, El Ghazi, Riedewald allemaal nieuwkomers dit seizoen en nog niet eens allemaal basisspelers. Geef dit 2 jaar de tijd en je praat heel anders, schat ik.

Tuurlijk gaat het vaak te traag, maar dat wordt wel beter. Ajax wordt tevens ook mentaal sterker. Mooi voorbeeld is Excelsior. Iedereen loopt maar te zieken...terwijl ik voor het eerst sinds jaren zag dat Ajax het eindelijk een keer ECHT over een andere boeg ging gooien. Dat is alleen maar goed en een wapen als het niet echt niet loopt. Dat hebben we de afgelopen jaren niet gehad.

En nogmaals kijk naar de Eredivisie/CL-ervaring deze selectie heeft...dan schrik je zo weinig. Ajax doet het echt heel erg goed. En ja, het moet nog veel beter...maar Ajax is op de goed weg.
0 0
MosesD
100% mee eens. Zo is het helaas.
0 0
MosesD
Nee zeg. Vroeger greep Ajax een tegenstander naar de keel en stond het bij wijze van spreken al 1-0 voordat er afgetrapt was. Nu ruikt iedere tegenstander kansen tegen Ajax. Men wacht geduldig af tot er een foutje in het breiwerk ontstaat. Als je ziet hoeveel kansen een tegenstander vaak (zelfs in de Arena) krijgt, dat gebeurde vroeger niet.
0 0
klopper
Dat was vooral in De Meer en het Olympisch en ook niet altijd...kijk maar eens naar Feyenoord-Ajax uit 1995...toen kwam Ajax binnen 7 minuten op 2-0 achter. Ipv vol op de aanval bleef Ajax gewoon tikken en zoeken naar de ruimte, al was het toen natuurlijk wel een tikkie beter dan nu ;-)

Ploegen speelden toen trouwens ook wel een stukje naïever tegen Ajax dan tegenwoordig. Daarnaast zijn ploegen in de Eredivisie ook wel echt beter geworden qua positiespel etc. Je ziet het elke week dat bijna iedereen het iedereen lastig kan maken. En dat gelul dat de Eredivisie slecht is...is wat mij betreft deels onzin. In de PL is het ook niet allemaal geweldig en kijk wat die voor spelers hebben. Daar mag je dan wel wat meer van verwachten.

Al met al zijn de verschillen kleiner geworden en de kwaliteit hoger en zijn spelers veel en veel sterker en fitter dan vroeger. Daarom zie je ook in topwedstrijden bizarre uitslagen zoals Bayern-Barcelona 4-0 of Bayern-Real 0-4. Vroeger had je Maradona. Nu heb je Messi, Ronaldo, Zlatan, Pirlo, Robben...deze spelers waren vroeger stuk voor stuk veruit de aller aller beste van hun tijd geweest.
0 0
MosesD
Ja, 2-0 achter. Zwijnenberg en Larson en toen bogen we het om naar 2-4. Geen moment dat ik twijfelde dat we niet zouden winnen zelfs na die 2-0. Zo sterk waren we toen. Ik denk vooral dat de top minder is geworden. En het geheel is achteruit gegaan. Dat is helaas de realiteit. Ook Europees is dat af te lezen.
Grappig dat je in dat rijtje juist ook Pirlo noemt. Een heerlijke voetballer, maar juist eentje van het oude stempel. Niet een fysiek wonder, geen loper, maar een zeer slimme tacticus. Had in de tijd van Platini ook prima kunnen meedoen.
0 0
klopper
Pirlo is geen loper...maar heb je dat lijf wel eens gezien? Die is top en topfit. En idd een zeer slimme tacticus ;-)

Ajax was fantastisch toen, ongenaakbaar...maar wat ik bedoel te zeggen is dat Ajax helemaal niet elke tegenstander naar de keel greep. Je wist gewoon dat ze toch wel gingen winnen. Ik weet nog de wedstrijd in Madrid...precies hetzelfde tikkie, tikkie, kans, paal, afgekeurde goal, niet toegekende goal, tikkie, kans, kans, goal, goal.

Daarom ben ik juist wel positief. Als je kijk naar hoe Ajax de doelpunten maakt, dan zijn dat vaker en vaker geweldig uitgespeelde aanvallen. En dat geeft mij echt hoop, want dat hebben we heeeeeel erg lang maar sporadisch gezien.

En nogmaals Ajax is er nog lang niet en moet echt nog groeien. Maar denk eens terug aan Parma-Ajax uit 94. Toen werden we ook helemaal weggespeeld en hadden we niet eens iets te zoeken in de subtop van Europa. Daar zie je maar weer wat een kleine verandering en vertrouwen kan doen met een team...en die potentie zie ik echt wel bij spelers als Cerny, Klaassen, Fischer, Andersen, Kishna, Muric...noem maar op. Potentie genoeg.
0 0
MosesD
Ja, maar in die tijd van Parma had Ajax wel iets meer kwaliteit dan nu hoor. Bovendien was er veel meer een balans tussen talent en ervaring. Iets wat nu bijna ontbreekt. Dat rijtje spelers dat jij noemt, daarvan is Klaassen een zekerheidje. Van de rest moet je dat maar afwachten. Nogmaals talent alleen is niet voldoende. En daarbij talenten worden pas beter als ze aan de hand genomen kunnen worden door meer ervaren spelers.
0 0
klopper
Zeker...maar dat waren ook veel spelers uit de eigen opleiding die al wat langer in de basis stonden. DAT ontbreekt nu...dus geef het wat tijd.

Laatste wat je zegt is echt onzin. Andersen is ook gegroeid...terwijl er gen echte leider is die hem helpt. Zelfde gold trouwens voor Eriksen of Vertonghen. Allemaal nagenoeg 'selfmade'.
0 0
MosesD
Klopper, ten eerste was dat voor het 'Bosman arrest' toen de voetballerij er behoorlijk anders uitzag. Bovendien bleven spelers toen langer in Nederland.
Andersen is een aardige speler. Geen potentiële topper. Eriksen een voorbeeld van een speler die eindelijk goed begon te worden en weg was ie.
Vertonghen speelde in een beter elftal en is van nature een leider. Dat is niet elke speler.
0 0
klopper
Dat was vooral in De Meer en het Olympisch en ook niet altijd...kijk maar eens naar Feyenoord-Ajax uit 1995...toen kwam Ajax binnen 7 minuten op 2-0 achter. Ipv vol op de aanval bleef Ajax gewoon tikken en zoeken naar de ruimte, al was het toen natuurlijk wel een tikkie beter dan nu ;-)

Ploegen speelden toen trouwens ook wel een stukje naïever tegen Ajax dan tegenwoordig. Daarnaast zijn ploegen in de Eredivisie ook wel echt beter geworden qua positiespel etc. Je ziet het elke week dat bijna iedereen het iedereen lastig kan maken. En dat gelul dat de Eredivisie slecht is...is wat mij betreft deels onzin. In de PL is het ook niet allemaal geweldig en kijk wat die voor spelers hebben. Daar mag je dan wel wat meer van verwachten.

Al met al zijn de verschillen kleiner geworden en de kwaliteit hoger en zijn spelers veel en veel sterker en fitter dan vroeger. Daarom zie je ook in topwedstrijden bizarre uitslagen zoals Bayern-Barcelona 4-0 of Bayern-Real 0-4. Vroeger had je Maradona. Nu heb je Messi, Ronaldo, Zlatan, Pirlo, Robben...deze spelers waren vroeger stuk voor stuk veruit de aller aller beste van hun tijd geweest.
0 0
HeinJan
Maxwell speelt volgend jaar op zeker nog bij PSG. Blanc heeft allang ingezien dat Digne nog geen heel seizoen de vaste linksback kan zijn. Daarnaast vind ik het erg mooi om te zien dat je alles enorm positief bekijkt, maar realiteit gebiedt te zeggen dat wij ook dit jaar wéér niet door de groepsfase CL zijn gekomen. Dan kan je wel wedstrijden aanhalen waarin we wellicht de betere waren, maar dat heeft natuurlijk geen enkele zin. We hadden gewoon moeten winnen, punt uit. Bij de entree van De Boer speelden we Milan ook zoek, Milan was toen nog een behoorlijke ploeg. Als je het elftal van toen bekijkt moet je concluderen dat we er per saldo niet op zijn vooruitgegaan, behalve dan dat we nu vooral koopjes en eigen jeugd op het veld hebben staan. In 2010 waren dat Suarez, De Zeeuw, Sulejmani, Hamdaoui etc. Feit is dat dit elftal als team wellicht beter is, maar individueel zijn er momenteel geen spelers die beter zijn dan Suarez, Eriksen, Vertonghen, Hamdaoui etc destijds waren. Heel veel jongens hebben die potentie wel, maar normaal gesproken vertrekken ze op 't moment dat ze hun potentieel beginnen in te lossen. We moeten hopen dat al deze jongens inderdaad tot minimaal 2018 blijven, want dan pas kunnen we echt de vruchten gaan plukken. Maar dat hangt gewoon enorm af van het verkoopbeleid komende seizoenen.
0 0
klopper
Begrijp ik goed dat je De Zeeuw, Sulejmani en Hamdoui beter vindt dan Serero, Schone en Milik...? Als dat zo is...gaan we het zo ie zo niet meer over realisme hebben.

Dat je beter speelt en toch uitgeschakeld wordt...daar heb je idd niks aan. Echter werd er gesuggereerd dat Ajax geen stappen heeft gemaakt in de CL en dat vind ik echt de grootste onzin. Ook heeft Ajax elk jaar de zwaarst mogelijke (of bijna zwaarste loting) mogelijk. Het is geen schande om in een poule met Barcelona en PSG derde te worden...of had jij serieus verwacht dat ze met deze jonkies zich wel even zouden plaatsen?

Het grote verschil is dat Vertonghen, Eriksen, Alderweireld...allemaal nog maar een 1-jarig contract hadden. Ajax heeft veel en veel meer langer lopende contracten. Dus mocht er een club komen voor bijvoorbeeld Klaassen of Andersen...dan gaan die echt de hoofdprijs betalen.

Tevens is de selectie in de breedte echt veel en veel sterker (al is er op pure kwaliteit ingeleverd) en is de selectie een stuk jonger met minder wedstrijd ervaring. Dat is ook vooruitgang.

Ik snap ook totaal niet dat iedereen maar roept om versterking. Jammer, als je een jaar geen kampioen wordt...en WIE moet Ajax dan halen? Ik zie niet enorm veel mogelijkheden om Ajax met een betaalbare aankoop echt sterker te maken.
0 0
HeinJan
Nee, jij leest mijn post niet goed, want je herhaalt verkeerd wat ik heb getypt. Vervolgens redeneer je voorzichtig naar wat de conclusie van mijn verhaal is. Het verschil is dat er nu EIGEN JEUGD en koopjes staan, tegenover spelers als De Zeeuw, Sulejmani, Hamdaoui en Suarez (die zijn voor behoorlijk wat geld GEKOCHT). Dit gaat dus NIET over de kwaliteiten van de spelers.
Wat betreft kwaliteiten zijn Milik, Schone en Serero (die jij noemt) momenteel echt niet beter dan Vertonghen, Eriksen, Suarez en El Hamdaoui(nergens haalde ik Sulejmani of De Zeeuw aan wat dat betreft, alhoewel De Zeeuw voor zijn gebitproblemen een zeer goede speler voor Ajax was) destijds waren. El Hamdaoui raakte uit de gratie, maar die jongen kon wel enorm goed voetballen, vergeet dat niet. De selectie is momenteel niet beter, wellicht iets breder, maar dat compenseert het kwaliteitsverschil van de beste spelers niet. Zoals ik al zei moeten de jongens die nu grote talenten zijn minstens met z'n allen tot en met 2018 blijven wil je de vruchten plukken, anders geraak je in de doorlopende cyclus dat je elke speler kwijtraakt voordat je een keer een team hebt dat echt op niveau kan presteren in Europa. Als ze eerder vertrekken kan je er wel de absolute hoofdprijs voor vangen, maar als een speler als Sinkgraven de beste speler is die je aan kan trekken kan je met minder dan de hoofdprijs genoegen nemen. Het is niet zo dat je dan ook een speler van dezelfde kwaliteit als de vertrekkende speler kan kopen.
0 0
klopper
"Nee, jij leest mijn post niet goed, want je herhaalt verkeerd wat ik heb getypt."

Daarom vroeg ik het ook ;-)

"Wat betreft kwaliteiten zijn Milik, Schone en Serero (die jij noemt) momenteel echt niet beter dan Vertonghen, Eriksen, Suarez en El Hamdaoui"

Slaat nergens op...nu haal je Eriksen en Vertonghen erbij die ik nergens noem...en al helemaal niet als minder dan Schone, Serero of Milik. Keep your facts straight.

El Hamdoui...laat me niet lachen...die heeft het nergens laten zien. Kan zeker voetballen, maar is veel te veel met randzaken bezig.

"De selectie is momenteel niet beter, wellicht iets breder, maar dat compenseert het kwaliteitsverschil van de beste spelers niet."

Nee, ze zijn veel minder...en halen alleen meer punten tegen de verhouding in.

"Zoals ik al zei moeten de jongens die nu grote talenten zijn minstens met z'n allen tot en met 2018 blijven wil je de vruchten plukken, anders geraak je in de doorlopende cyclus dat je elke speler kwijtraakt voordat je een keer een team hebt dat echt op niveau kan presteren in Europa."

WAT EEN ONZIN. Ajax is ALTIJD spelers kwijtgeraakt. In 87 vertrok van Basten. IN 92 vertrok Bergkamp, vervolgens het gouden team...van 95. Dat zal altijd blijven. Simpelweg, omdat Ajax in een competitie speelt die niet tot de top van Europa behoort. Simpel.

"Als ze eerder vertrekken kan je er wel de absolute hoofdprijs voor vangen, maar als een speler als Sinkgraven de beste speler is die je aan kan trekken kan je met minder dan de hoofdprijs genoegen nemen. Het is niet zo dat je dan ook een speler van dezelfde kwaliteit als de vertrekkende speler kan kopen."

Wat is dit nou weer voor een manke vergelijking. Ajax wil vooral kunnen putten uit de jeugd...daar gaat het steeds meer en meer naar toe...met af en toe een aankoop...dat je dat NOG niet doorhebt???
0 0
HeinJan
De discussie begon ermee dat jij vond dat we de sterkste selectie in jaren hebben. Daarmee ben ik het oneens en adhv enkele voorbeelden(Vertonghen etc), die ik afzet tegen spelers uit de huidige selectie, gaf ik dat aan.
Dat er meer punten worden gehaald dan ooit sinds de aanstelling van De Boer hoeft niet per se iets met kwaliteiten te maken te hebben, want we worden al vier jaar kampioen, maar komen nergens in Europa. Daaraan is duidelijk af te zien dat de selectie niet sterker is geworden.
"Ajax is altijd spelers kwijtgeraakt." - Ja, hèhè. Alleen gingen Van Basten en Bergkamp op hun 23e en 24e, was dat nu maar zo met alle grote talenten bij Ajax. Jongens met dat talent blijven niet meer bij Ajax tot hun 23e of 24e. Sinds het Bosman-arrest is dat een utopie en het is dan ook niet te vergelijken. Ik geloof dat het de bedoeling is van het TH om de kern tot minstens 2018 in Amsterdam te houden. En dat noem jij onzin? Dan zeg je dus het het TH onzin uitkraamt. Het TH ziet ook in dat we in Europa nergens komen omdat we elk jaar weer te naïef en angstig beginnen in de CL. Om verder te komen heb je een echte kern van 7 a 8 spelers nodig die niet meer zenuwachtig worden van een CL-wedstrijd.
Jij stelde in je vorige bericht dat het verschil is dat de huidige spelers een langdurig contract hebben getekend en dat als ze vertrekken, er door Ajax de hoofdprijs kan worden gevraagd. Dat klopt, mijn antwoord en tevens wedervraag daarop is: Als je dan de hoofdprijs krijgt, wat schiet je er mee op? Jij noemt dat een manke vergelijking. Ik zie niet in waarom. Wat heb je aan de hoofdprijs die je kunt vragen? Je kan beter zorgen dat die jongens zolang mogelijk voor Ajax spelen. Met enorm veel geld schiet je sportief gezien niet direct veel op, want er is geen talent, die op dat moment het zelfde niveau heeft als de vertrekkende speler, dat je ervoor terug kunt halen.
Je zegt nu in bovenstaande reactie, laatste alinea, dat Ajax vooral wil kunnen putten uit de jeugd met af en toe een aankoop. Als af en toe een aankoop VdHoorn, Duarte, Sana of Zimling betekent schieten we ook niet erg veel op.
0 0
klopper
"Ik geloof dat het de bedoeling is van het TH om de kern tot minstens 2018 in Amsterdam te houden. En dat noem jij onzin? Dan zeg je dus het het TH onzin uitkraamt."

Er staat toch HEEL duidelijk "...anders geraak je in de doorlopende cyclus dat je elke speler kwijtraakt voordat je een keer een team hebt dat echt op niveau kan presteren in Europa." -> WAT EEN ONZIN. Ajax is ALTIJD spelers kwijtgeraakt. Hiermee zeg ik niets, maar dan ook niets over de langlopende contracten, maar over het feit dat Ajax spelers kwijtraakt zodra ze op niveau presteren.

"Wat heb je aan de hoofdprijs die je kunt vragen?"

Dat je dan makkelijker clubs afschrikt en de speler dus makkelijker kan behouden. Tevens zou je zelfs kunnen zeggen. Hij is niet te koop, al moet je daar mee uitkijken. Daarbij...neem nu bijvoorbeeld Klaasen. Die ligt vast tot 2018, dus ipv de 12 miljoen of 14 miljoen kun je daar 20-25 miljoen voor vragen. Ajax hoeft met het huidige beleid en talent geen nieuwe Klaassen te kopen, Nouri...van de Beek zullen dit overnemen. Met dat geld kun je weer nieuwe toptalenten aantrekken die op lange termijn door moeten breken bij Ajax. Daarnaast kun je investeren in faciliteiten voor de jeugd of bijvoorbeeld op een gegeven moment het stadion overnemen, wat ECHT een bak geld gaat opleveren. Daarmee kun je langzaam tot de absolute top gaan behoren. LET OP! Niet van de volwassenen, maar in de jeugd. Die stromen door naar het eerste waarmee je langzaam aansluiting kan vinden met de Europese top. LET OOK HIEROP...hiermee wordt bedoeld bijna jaarlijk CL halen en met regelmaat de groepsfase overleven. Dan zit je aan de top van het kunnen van Ajax en zul je heel sporadisch een uitschieter hebben naar een kwart finale of misschien nog wel verder. Daarnaast kun je dan af en toe WEL die speler halen die het verschil maakt in de Eredivisie...wat je dus weer CL op kan leveren.

Met je laatste opmerking ben ik het helemaal eens. Dat zijn niet de aankopen die je moet blijven doen...dat moet echt beter. Echter Zimling is gehuurd en Sana kostte weinig en was een gokje volgens het TH.
0 0
HeinJan
Nee, er staat heel duidelijk:
"Zoals ik al zei moeten de jongens die nu grote talenten zijn minstens met z'n allen tot en met 2018 blijven wil je de vruchten plukken, anders geraak je in de doorlopende cyclus dat je elke speler kwijtraakt voordat je een keer een team hebt dat echt op niveau kan presteren in Europa."
Toevallig heeft het TH zich uitgesproken om deze kern idd tot minimaal 2018 te binden en ze ook tot 2018 te houden. Dus je zegt zeker wel wat over langlopende contracten. Jij impliceert namelijk dat zij verkocht worden zodra ze presteren en daarmee zeg je dat de kans groot is dat het talent dat nu al eerste begint met presteren (wrs Klaassen) in 2018 niet meer tot onze selectie zal behoren. Jij gelooft Overmars en co dus niet dat zij in staat zijn die vaste kern tot 2018 in Amsterdam te houden. Want Ajax raakt immers altijd spelers kwijt die presteren. En ik zeg jou dat wij dan weer worden teruggeworpen en dat het daarom belangrijk is dat al die talenten tot 2018 blijven, anders kom je niet uit die cyclus. Dan kan je wel wijzen op VdBeek of Nouri, dat zijn idd enorm grote talenten, maar als Klaassen komende zomer vertrekt, is VdBeek of Nouri nog lang geen waardig opvolger, helemaal niet als je tegen clubs als Barcelona of Real speelt.

Wat betreft de hoofdprijs heb ik het verkeerd geformuleerd. Het had moeten zijn: Wat schiet je er direct (dus: op korte termijn) mee op dat je een groot geldbedrag ontvangt waarmee je geen enkele speler terug kan kopen die hetzelfde niveau heeft als de vertrekkende speler? Ik begrijp vanzelfsprekend ook wel dat veel geld handig is om je faciliteiten te optimaliseren. Alleen bij een eventuele verkoop van Klaassen komende zomer ga je er gewoon keihard op achteruit. Wat er ook gebeurt. Alleen het halen van een speler van hetzelfde niveau zou dat op kunnen vangen. Die spelers komen niet/zijn onhaalbaar. Als Klaassen in of rond 2018 vertrekt, dan is de kans veel en veel groter dat VdBeek of Nouri een waardig opvolger is.
0 0
klopper
"Jij impliceert namelijk dat zij verkocht worden zodra ze presteren en daarmee zeg je dat de kans groot is dat het talent dat nu al eerste begint met presteren (wrs Klaassen) in 2018 niet meer tot onze selectie zal behoren."

Nee, dat heb ik dan verkeerd begrepen uit jouw schrijven en daar reageerde ik op. Excuus.

"Dan kan je wel wijzen op VdBeek of Nouri, dat zijn idd enorm grote talenten, maar als Klaassen komende zomer vertrekt, is VdBeek of Nouri nog lang geen waardig opvolger, helemaal niet als je tegen clubs als Barcelona of Real speelt."

Nogmaals heb jou verkeerd begrepen. Verder denk ik helemaal niet dat Nouri of Vd Beek er klaar voor is. Ik zeg alleen wat ik denk dat Ajax met het geld van bijvoorbeeld het verkopen van Klaassen KAN doen.

"Wat schiet je er direct (dus: op korte termijn) mee op dat je een groot geldbedrag ontvangt waarmee je geen enkele speler terug kan kopen die hetzelfde niveau heeft als de vertrekkende speler?"

Geen ene reet. :-) Sterker nog, je gaat er dan op achteruit. Of je nu koopt of niet. Als je koopt zal die speler en het team altijd even tijd nodig hebben om aan elkaar te wennen. Of het nu een ervaren kwaliteitsspeler is of niet.

"Als Klaassen in of rond 2018 vertrekt, dan is de kans veel en veel groter dat VdBeek of Nouri een waardig opvolger is."

Ik denk niet dat Klaassen te houden is tot 2018. Daarbij denk ik echt dat vd Beek, Nouri, Muric, Cerny veel en veel eerder een vaste kracht zijn dan 2018. Misschien niet allemaal, maar dan zijn/gaan ze weg bij Ajax.
0 0
Ajax27
Good story bro....

Slaapverwekkend, ga dit ergens via privéberichten uitvechten.
0 0
klopper
Waarom? Je hoeft het niet te lezen. Dus welterusten, bro ;-)
0 0
Beelzebart
Het is helemaal niet zeker dat Maxwell volgend seizoen nog bij PSG speelt. Zijn contract loopt af en hij heeft nog maar enkele maanden geleden aangegeven dat hij er na dit seizoen wellicht helemaal mee stopt. Ik reken er niet op dat hij komt, maar niets is uitgesloten.
0 0
MosesD
Haha, nou Overmars dacht er anders over. Die reisde Europa af samen met Kinsbergen om met Eto'o en diens zaakwaarnemer te praten. Dure publiciteitsstunt dan.....
Beste Klopper, kijk aub eens de wedstrijden tegen PSG-Ajax en Barca-Ajax terug. Tegen de eerste werkelijk geen enkele doelrijpe kans, tegen Barca pas toen de wedstrijd allang en breed was gespeeld. Jij verward een optisch overwicht, met echt een overwicht waarbij je de tegenstander naar de keel grijpt en helemaal vastzet en kansen afdwingt. Dat was echt niet het geval. Het lijkt dan wel heel leuk, maar je niks afdwingt zegt dat niks. Bij heel veel wedstrijden heeft Ajax meer dan 60% balbezit. Maar die cijfers zeggen op zich echt niet zoveel, en al helemaal niet als je helemaal geen kansen afdwingt. De bal rondspelen, dat vind geen enkele tegenstander erg.
Maxwel is onbetaalbaar en die speelt in de top van Europa, die gaat dat echt niet verruilen voor Ajax. Even realistisch aub.
0 0
klopper
Ik heb nergens gezegd dat Ajax kans op kans heeft gekregen tegen PSG...ik zeg allen dat Ajax beter was en dan doel ik niet op balbezit...maar ook in de combinatie zette PSG zo nu en dan druk, maar kwamen niet aan de bal. Tevens...als het zo'n appeltje eitje was voor PSG, waarom duurde het dan tot de 75e minuut tot Zlatan uit een moment scoorde?

En over Barcelona. Barca was sterker, tot ze het gezien leken te hebben bij 2-0. Toen ging Ajax beter voetbalde en scoorde ze de 2-1 en waren zelfs dicht bij de 2-2. Punt. Simpel. Barca bleef onder druk staan en kon niet meer het heft in handen nemen. Dat is knap. Ze maakten uit een counter de 3-1.

Tot 75e minuut 1-1 en dichtbij 2-2 zijn feiten en heeft geen drol met 60% balbezit te maken. Snap deze opmerking overigens TOTAAL niet aangezien ik het nergens over meer balbezit hebben heb.

"Maxwel is onbetaalbaar en die speelt in de top van Europa, die gaat dat echt niet verruilen voor Ajax. Even realistisch aub."

Een nul argument...aangezien mijnheer Maxwell ZELF aangegeven heeft zijn carrière wel bij Ajax af te willen sluiten...onlangs zelfs nog..dus ook niet uit de oude doos. Ik denk dat Ajax voor Maxwell een uitzondering maakt en dat hij zou begrijpen dat hij geen PSG salaris zal krijgen...hij kent Ajax immers. Daarbij heeft Maxwell nog wat goed te maken met Ajax. Wat wel kan is dat PSG hem nog een jaar langer wil houden...dan wordt het onhaalbaar voor Ajax in de zomer.
0 0
MosesD
Het duurde lang, omdat PSG de nodige kansen miste en het ook wat ontbrak aan echte scherpte.
Tja, Barca vond het na 2-0 welletjes. Natuurlijk krijg je dan wel een keertje een kans. Die kreeg Elche gisteren ook. Het gaat mij erom, dat jij een optisch overwicht verward met daadwerkelijk kunnen meedoen. Dat zijn verschillende dingen.
Ach Klopper, elke Ajax speler roept dat ie graag ooit wil terugkeren. Jij bent wellicht een fijne romanticus als het om onze club gaat. Neem nou van mij aan dat Maxwell echt niet terugkeert. Hij kan er alleen maar mee verliezen. Nu is ie nog top en speelt ie wekelijks bij PSG. Het is zoals HeinJan zegt, Maxwell is nog van grote waarde daar en dan ga je toch niet terug naar Ajax? Nogmaals, een Emanuelson die zou mogelijk nog weleens kunnen terugkeren. Maar alsjeblieft wees realistisch.
0 0
klopper
"Neem nou van mij aan dat Maxwell echt niet terugkeert."

Geen argument...maar een mening/stelling.

"Hij kan er alleen maar mee verliezen."

Hij heeft het zelf aangegeven, dus zal hij dat zelf anders zien. tevens zou ik niet weten waarom hij alleen maar kan verliezen. De kracht van Maxwell is zijn inzicht en passing. Die kan hij makkelijk inzetten voor Ajax en in de eredivisie. Daarnaast denk ik dat hij met zijn ervaring in de absolute top deze jongens op sleeptouw kan nemen, zonder al te veel moeite.

"Nu is ie nog top en speelt ie wekelijks bij PSG."

Bij Ajax speelt ie ook wekelijks en ze hebben bij PSG echt wel door dat er een generatie aan zit te komen met ongelofelijk potentie. Die zit zelfs al deels in de huidige selectie. Ook Maxwell kent het Ajax nog uit 95 met de grote Rijkaard aan het roer met veelal jonkies om zich heen.

Nogmaals...ik hoor geen enkel echt goed argument waarom het niet zou kunnen...met als belangrijkste argument dat hij het uit zichzelf heeft aangegeven. Zoals Zlatan eerder heeft aangeven dat Ajax voor jonge spelers is en die komt dus niet terug.
0 0
MosesD
Haha, wat is jouw argument dat dan hij straks wel onder contract staat? Jij weet dingen blijkbaar die anderen niet weten, zoals de publiciteitsstunt met Eto'o. Haha, laat me niet lachen. Dat was gewoon een onvoorstelbare fout geweest die gelukkig niet is doorgegaan.
Ik zeg toch, dat heel veel spelers zeggen 'terug te keren'. In jouw romantische beeld gebeurt dat ook, maar dan moet ik je helaas uit de droom helpen. Met Rijkaard was dat een schot in de roos. Met Winter en Litmanen niet. En daar houdt het ook mee op. Of hoop jij nu ook op van der Vaart? Ik hoop dat iig niet op.
Ja, je hoeft mij niet te vertellen wat de kwaliteiten van Maxwell zijn. Die zijn bekend. Maar die gaat niet terugkeren. Ja, dat is mijn mening. Ik denk dat ie door velen gedeeld wordt, niet in de laatste plaats door Maxwell zelf.
Er komt een generatie aan met ongelofelijk veel potentie. Beste Klopper, talentvol zijn in de jeugd is geen enkele garantie. Hoe vaak moet ik dan nu nog zeggen? Jij doet alsof Ajax over 2 jaar een internationaal topteam heeft. Nou, laat ik je uit de droom helpen, als spelers echt heel goed dreigen te worden zijn ze al vertrokken. Dat is gewoon de realiteit van een club als Ajax in de Nederlandse competitie. Ik vind het mooi hoe romantisch jij bent over onze club, enige realiteitszin zou je goed doen.
0 0
klopper
Waarom lees je niet gewoon?

Ik zeg NERGENS dat hij komt. Ik zeg dat het me niks zou verbazen als Ajax daarvoor gaat en het nog voor elkaar krijgt ook. Dan kun je dat wel weer heel denigrerend 'romantisch' noemen...maar geef je nog steeds geen enkel argument waarom het uitgesloten is.

Erg zwak om te gaan schermen met van der Vaart. Ik zeg toch ook niet: Of hoop jij nu ook op Emanuelson? Of Maduro? Dat zou ook nergens op slaan. Reageer gewoon op wat ik schrijf svp en ga er niet allemaal andere dingen bijhalen.

En hou op met beste Klopper...je bent toch geen kleuter? Je kan toch normaal met me omgaan? Mooi ;-)

Over talent: Talent is ZEKER geen garantie. Maar als ik de jeugd en het talent van enkele jaren geleden vergelijk met het talent van nu...dan bulkt Ajax van het talent, zowel in kwaliteit als kwantiteit. Dat is echt ongekend. Ik ben trouwens niet de enige die dit zegt. Wat hierbij, denk ik, doorslaggevend gaat zijn is de manier waarop Ajax deze talenten brengt. Dit is veel professioneler en eenduidiger, dan vroeger. Hierdoor acht ik de kans dat Ajax profijt gaat trekken van de enorme hoeveelheid talent die ze op dit moment bezitten. Sterker nog...ik denk zelfs dat Ajax hiermee doorgaat en zo voorgoed iets veranderd in Nederland. Ajax gaat de kant op van Bayern München. Laat mij over 5-10 jaar maar weten of ik enigszins gelijk had. ;-)
0 0
MosesD
Ah, de kapitalen worden van stal gehaald om het gelijk te halen. Nee Klopper dat zeg jij niet, jij zegt echter dat ik met een mening kom en geen argumentatie m.b.t. Maxwell. Pot verwijt de ketel dus. Jij kan dat ook niet hard maken. Totale onzin dus.
Ik haal er niks anders bij. Ik vraag of jij dan ook hoopt op van der Vaart. Gewoon een simpele vraagstelling. Jij bent immers een tikkeltje de 'romanticus' van spelers die terugkeren.
Nee, je bent geen kleuter beste Klopper maar je praat af en toe wel zo. Jouw optimisme is aandoenlijk, maar niet echt realistisch. Vergelijken met begin jaren 90 ook vrij onzinnig, ik geef duidelijk aan waarom.
Jij verward daarnaast balbezit met daadwerkelijk meevoetballen tegen grote clubs. Ook dat is een misvatting.
Men brengt talent eenduidiger en professioneler. Wat bedoel je daarmee?
De kant op van Bayern? Nee, nou kan ik je echt niet meer serieus nemen. Als je Ajax met een dergelijke grootmacht gaat vergelijken is jouw realiteitszin, met alle respect, echt ver te zoeken.
0 0
klopper
"Jij bent immers een tikkeltje de 'romanticus' van spelers die terugkeren."

Gebaseerd op mijn uitspraak dat het mij niets zou verbazen als Ajax een poging gaat wagen om Maxwell terug te halen? Erg mager. Of heb je verder nog iets?

"De kant op van Bayern? Nee, nou kan ik je echt niet meer serieus nemen. Als je Ajax met een dergelijke grootmacht gaat vergelijken is jouw realiteitszin, met alle respect, echt ver te zoeken."

God god. Moeilijk he...lezen? Pfff...er staat duidelijk dat ik het over Nederland heb. "...ik denk zelfs dat Ajax hiermee doorgaat en zo voorgoed iets veranderd in Nederland. Ajax gaat de kant op van Bayern München." lijkt me niet vrij moeilijk.

Om het nog duidelijker uit te leggen. Hiermee doel ik op het feit dat je 1 club hebt die duidelijk het grootste en sterkste is en dat er dan lange tijd niets komt. Als dat buiten alle realiteit is vraag ik mij in hemelsnaam af wat je bij Ajax doet en welk plezier je werkelijk beleefd aan het kijken naar Ajax.

"Jouw optimisme is aandoenlijk, maar niet echt realistisch. Vergelijken met begin jaren 90 ook vrij onzinnig, ik geef duidelijk aan waarom."

Je lult uit je nek. Je geeft dat nergens aan. Zo ja, waarom dan?

Verder doe je alsof jij het allemaal zo goed weet...maar kom maar eens op met je grote mond. Wie moet Ajax dan halen? Wat moet Ajax dan veranderen? Maar daar zal je wel weer niet concreet op reageren, zoals je nog nergens echt met argumenten en concreet op hebt gereageerd.

Verder vraag ik je niet zo betutteld te doen...en geen 'Beste Klopper' en dat soort kleinerende benamingen te gebruiken...en WAT doe je...?
"Nee Klopper dat zeg jij niet"
"Jij bent immers een tikkeltje de 'romanticus'"
"Jouw optimisme is aandoenlijk"
"Nee, je bent geen kleuter beste Klopper maar je praat af en toe wel zo."

Als jij geen normale discussie kan voeren met argumenten en gewoon door normaal met elkaar om te gaan, dan moet je dat lekker zelf weten...maar dan ben ik er snel klaar mee.

Voor de laatste keer en misschien dat je het ook zo duidelijk als ARGUMENT neer kan zetten en NIET mijn woorden verdraaien.

IK ZEG: Het zou mij niets verbazen als Ajax een poging gaat wagen om Maxwell te halen...en dat hij dat misschien zelfs wel gaat doen. Mijn argumentatie waarom dit NIET uit te sluiten is:
- Maxwell heeft dit zelf onlangs aangegeven
- Hij is onlangs weer in contact gekomen met het huidige Ajax vanwege de CL wedstrijd
- Hij is is 33 jaar en dus niet meer de jongste
- Het contract van Maxwell loopt in juli dit jaar af

DIT zijn feiten. Geen aannames of veronderstellingen of meningen.

Jij zegt dat dit ABSOLUUT uitgesloten is. Prima. Wat zijn dan de FEITEN die daarop wijzen?
- Hij speelt nu bij de Europese top (die geef ik je...dat is een feit, wat bij Ajax niet zo is) Echter sluit dit een overstap naar Ajax niet per definitie uit.
0 0
MosesD
Een poging wagen is het nu? Eerder was je stelliger. Zie ik hier een patroon? Eerst stellig iets beweren (een ander verwijten dat ie met een mening komt ipv met argumentatie) en dat later weer afzwakken? :-)
Ik heb tot 2x aangegeven dat meerdere spelers zeggen 'terug te keren'. Maar goed, lezen is blijkbaar lastig voor jou.
Ja, hij speelde tegen Ajax. Is dat een argument? Haha.....
Hij heeft toen gezegd nog vaak aan Ajax te denken, omdat het daar allemaal begonnen is. Waar jij dan het idee vandaan haalt dat dat een signaal is om wellicht te keren, dat mag Joost weten......
Maar goed, Maxwell is basisspeler bij een hele grote club en die gaat echt niet meer terugkeren. Mooi dat jij dat romantische denken hebt, maar het is ver bezijden de realiteit.
Waar ik dat op baseer? Ik val ik herhaling als ik zeg dat Maxwell basisspeler is bij een topclub in Europa en bovendien altijd heeft aangegeven nog eens bij Cruzeiro in het eerste te spelen. Hij vertrok daar immers voordat hij in het eerste speelde.
Maar goed, zijn terugkeer zou ik van harte toejuichen, daar niet van, maar ik ben geloof ik iets realistischer als het om onze club en de toekomst ervan gaat.
Vergelijken met Bayern is al een gotspe natuurlijk....
0 0
klopper
"Het zou mij helemaal niets verbazen als Ajax in de zomer Maxwell bijvoorbeeld terughaalt naar Amsterdam."

Half puntje voor jou...want het zal mij nog steeds niks verbazen als Ajax een poging gaat wagen. En het zou mij ook niets verbazen als Maxwell het doet...dus in de basis blijft mijn quote zoals hierboven gewoon staan. Daarmee zeg ik NIET dat hij komt. Ik zeg dat het mij niks zou verbazen.

Ik heb tot 2x aangegeven dat meerdere spelers zeggen 'terug te keren'.

Is toch geen argument dat Maxwell het ABSOLUUT niet gaat doen?

"Ja, hij speelde tegen Ajax. Is dat een argument? Haha....."

Is zeker een argument. Hij is opgeleid door Ajax, Ajax dankbaar daarvoor en hierdoor kent hij Ajax, wat absoluut mee zal spelen in een eventuele beslissing. Hij zal echt niet naar PSV of Feyenoord gaan. Of acht jij die kans wel groter?

"Waar jij dan het idee vandaan haalt dat dat een signaal is om wellicht te keren, dat mag Joost weten......"

Heeft ie vlak voor de confrontatie met Ajax aangegeven...dat hij best/graag zijn carrière zou willen afsluiten.

"Maar goed, Maxwell is basisspeler bij een hele grote club en die gaat echt niet meer terugkeren. Mooi dat jij dat romantische denken hebt, maar het is ver bezijden de realiteit."

Weer een aanname van jou...of ken jij Maxwell persoonlijk en heft ie gezegd dat ie dat niet gaat doen? Leuk dat je het weer koppelt aan romantiek...maar wederom totaal geen argument.

"Ik val ik herhaling als ik zeg dat Maxwell basisspeler is bij een topclub in Europa en bovendien altijd heeft aangegeven nog eens bij Cruzeiro in het eerste te spelen."

Ja, leuk, maar ook dit sluit het niet uit dat Maxwell naar Ajax gaat. Daarbij is hij Ajax ongelooflijk dankbaar voor het geven van de kans om door te breken als voetballer.

"Maar goed, zijn terugkeer zou ik van harte toejuichen, daar niet van, maar ik ben geloof ik iets realistischer als het om onze club en de toekomst ervan gaat."

Geen idee of jij realistischer bent...dat praat je vooral zelf aan. Ik heb nog geen enkele visie of idee van jou gehoord over de toekomst van Ajax, dus ik zou het niet weten.

"Vergelijken met Bayern is al een gotspe natuurlijk..."

1. Te treurig dit...al meerdere keren aangegeven dat het gaat om de vergelijking van de dominantie in de nationale competitie.
2. Ajax staat op de Europese ranglijst aller tijden gewoon zesde. En ja, dat is vooral in het verleden behaald...maar dat maakt geen reet uit.
3. Een gotspe? De uitvinders van het voetbal wat Barcelona en Bayern spelen mogen niet vergeleken worden met het o zo grote Bayern? En nee, ik weet niet of Ajax ooit nog een CL kan/zal gaan winnen...echter kun je dat bij Ajax nooit uitsluiten. In de jaren 70 was Ajax ook maar een relatief kleine club, net als in 95...al zal het nu denk ik wel wat moeilijker worden dan voorheen.
0 0
Beelzebart
Het gemekker over dat Ajax nooit meer Europees iets te betekenen zal hebben is al vele decennia oud. Lang voor de successen in de jaren '90 riep Ton Harmsen al dat het onmogelijk zou zijn. De sfeer in de jaren '80 was niet anders dan nu. Het is allemaal eeen kwestie van puzzelstukjes die op de juiste plek vallen. Hoe en wanneer dat gaat gebeuren valt niet te voorspellen en het is inderdaad moelijker dan voorheen, maar met het uitstekende beleid van nu zal die puzzel op een gegeven moment compleet zijn.
0 0
MosesD
We zouden het beide fantastisch vinden als hij terugkeert, laten we het daarop houden. Ik denk echter dat die kans in tegenstelling tot jou, 0,0 is.
Waar baseer jij op dat Ajax dezelfde dominantie als Bayern zou kunnen verwerven. In onze andere discussie ;-) geef ik al aan dat je Bayern en Ajax niet kan vergelijken en daarmee ook de dominantie niet echt realistisch is, temeer Bayern op vele vlakken de grootste is in de Bundesliga.
In 70 en 95 had je een extreem goede voetballers en bleven voetballers langer bij een club. Het voetbal is de laatste jaren totaal veranderd en meer dan ooit door geld gedomineerd. Helaas zullen we daarom niet verder komen dat incidenteel eens aanschurken tegen de subtop.
0 0
klopper
Nee nee nee. Nationale competitie, dus Eredivisie.

Feyenoord is goed bezig, maar komt nu al tekort tov Ajax. Ajax heeft ongelofelijk veel talent in de selecties en jeugd. Het grote verschil hierbij is dat Ajax ook echte internationale toptalenten weet te strikken.

PSV verkloot haar eigen toekomst. Die zijn altijd en koopclub geweest en hebben daar kennis en ervaring in. Nu proberen ze de jeugd door te laten stromen, maar ondertussen blijven ze kopen. Kijk naar de ontwikkeling van Bakkali, Hendrix, Hiljemark, Ritzmaier, Locadia, Vloet, Koch. Die zie ik het niet meer halen bij PSV. Hendrix misschien nog, maar niet als ze Bruma de voorkeur blijven geven. De problemen daar zijn immens, omdat ze, net als Ajax voor de revolutie geleid worden door zakenmannen. Zeg nou eerlijk...als Gerbrands en Brands binnenkomen is het toch heel wat anders, dan als Van der Sar, Overmars, Berkamp of Jonk aanschuiven. Dit merk je in alles. Verkoop en aankoop beleid, communicatie, rust binnen de club, visie, het omgaan met escalaties. Nagenoeg alles gat daar zonder enig beleid en enig idee er achter.

Dan blijft eigenlijk alleen Ajax over. En dit is pas het begin van het 'nieuwe' Ajax. Ik denk dat Ajax in de komende 5-10 jaar zo veel afstand gaat nemen van Feyenoord en PSV...dat de competitie een stuk saaier gaat worden.
0 0
MosesD
Tja, kijk daar ga je. Jij hebt het over internationale toptalenten. Maar a) haalde Ajax die al (Eriksen, Fischer, Chivu, etc) en b) wat nu gehaald wordt als zgn internationaal toptalent, dat moet ik maar zien. Of vind jij Meleg nog altijd een toptalent? Cherny heeft zeker potentie, maar ik blijf bij mijn stokpaard: een geweldig talent in de jeugd is geen garantie dat je ook een topper wordt. Bij Psv loopt ook veel talent hoor en bij Fnoord ook. Ja, en PSV koopt ook. Ik denk daarom ook dat ze dit jaar kampioen gaan worden, mede dankzij die aankopen.
Ik denk dat je Gerbrands enorm tekort doet. Is in de (gehele) sportwereld een grote meneer die veel respect afdwingt. Ik heb weleens een lezing van hem aangehoord in zijn AZ tijd. Dat was indrukwekkend. Heb jij weleens Jonk of Bergkamp een verhaal horen afsteken? Echt dat is niet best hoor. Er zijn maar weinig ex-voetballers die zich geweldig presenteren. Van Basten, Blind, Bosz, Adriaanse, van Halst zijn uitzonderingen. Er zullen er meer zijn, maar ik vind niet dat een goede visie met dito verhaal afhangt van een voetbalverleden.
De grootste Nederlandse sponsorcontracten ooit in de voetballerij werden binnengehaald door Fontein. 'De aardappel' genoemd, maar een zeer kundig iemand.
Ik denk dat Fnoord (met Wim Jansen, grote vriend van JC als stille kracht) het ook geweldig doet. Helemaal als je ziet waar ze vandaan komen.
Tja, PSV is altijd een beetje van de korte termijn geweest, maar ook dat heeft de club successen gebracht. En nogmaals ik verwacht dit jaar de titel naar hun helaas.
0 0
klopper
Welke talenten zijn dan geweldig bij PSV? De enige die mij kunnen bekoren zijn Depay en Hendrix...de rest stelt weinig voor of is gewoon gekocht, zoals El Ghazi bij Ajax ook geen eigen jeugd is, maar gekocht wr van Sparta.

Ik heb Melig niet genoemd...en over Chivu etc. ik zeg ook nergens dat Ajax geen jeugd had en niemand in de jeugd uit het buitenland haalde...maar kijk nu eens eerlijk...dan is er echt wat veranderd op de toekomst.

"De grootste Nederlandse sponsorcontracten ooit in de voetballerij werden binnengehaald door Fontein. 'De aardappel' genoemd, maar een zeer kundig iemand."

Fontein is een hele aardige en intelligente vent...maar heeft echt geen enkel benul van het voetbalspel. Nul.

Wim Jansen is de koning van Varkenoord, maar bij Feyenoord zijn ze technisch toch altijd een stuk minder dan bij Ajax. Kijk maar naar de huidige selectie. En voor de rest vind ik dat Feyenoord het echt fantastisch heeft gedaan...en daarmee zie je dat beleid zijn uitwerking kan hebben, want dat doen ze in Rotterdam al ietsjes langer goed.

PSV gaat weer door de hoeven heen zakken. De verdediging is zo ontzettend matig en er veranderd iets in de tweede seizoenshelft. Teams gaan er toch anders in. Daarbij zijn ze bij PSV totaal niet in staat de rust te bewaren. Wat ik enorm veelzeggend vind en bij mij alarmbellen doet rinkelen zijn de uitspraken na PSV-Feyenoord. PSV was geweldig en ze hebben het op karakter binnengesleept. Als je realistisch kijkt was de wedstrijd door het scoreverloop geweldig, maar was Feyenoord eigenlijk veel en veel sterker en werd PSV weer eens meerdere malen geholpen door de arbitrage. Ze kijken dus niet realistisch naar hun eigen resultaten, wat hun op gaat breken als het even misgaat...want ze weten niet hoe ze het op moeten lossen.

Als PSV nu weer geen kampioen wordt is het voorlopig over voor ze...dan eindigen ze de komende jaren steevast onder Feyenoord en Ajax. Als ze kampioen worden, kunnen ze zich misschien nog uit de ellende kopen, maar anders houdt het op, denk ik.
0 0
MosesD
Nee, Fontein heeft geen verstand van voetbal. Maar jij komt met Gerbrands op de proppen. Ook de algemeen directeur toch? Vandaar mijn vergelijk met Fontein.
Bij PSV lopen wel een paar aardige talenten hoor. Die linksbuiten die van Ajax komt, een linkermiddenvelder en een verdediger. Pin me even niet vast op de namen, ik ben immers Ajacied. :-)
Ik vind Meleg dus een voorbeeld van een speler die met veel tamtam is binnengehaald (de halve Europese top zat zgn achter hem aan), maar zelfs bij Cambuur geen basisspeler is. En niet om mijn gelijk te halen, maar ik vond het vanaf moment 1 niks. Sjokte over het veld als zijn illustere voorganger Sulejmani in zijn beste dagen. Daarom ben ik ook wat voorzichtig om voetballers het stempel 'toptalent' te geven.
Tja, dat het een belangrijk jaar is voor PSV daar zijn ze zelf ook van overtuigd. Ik ben helaas dan ook overtuigd dat ze kampioen worden.
0 0
klopper
Maar dat is precies mijn punt Fontein had Ajax ook nooit moeten leiden.

Over Meleg snap ik het wel...maar je kan ook Fischer, Eriksen, Andersen noemen...ook allemaal toptalenten die wel zijn doorgebroken...ok al zullen Fischer en Andersen nog wel stappen moeten maken.
0 0
MosesD
Nee, maar Fontein was ook de commerciële man. Niet de algemeen directeur. Fontein op zijn vakgebied de top.
Ja precies, Eriksen en Fischer noemde ik al. Zijn voor de revolutie gehaald. En stroomden in bij de opleiding. Andersen niet. Die was al te oud toen. Begon in Jong Ajax.
Wat ik maar wil zeggen is dat Ajax altijd al talenten haalde ook van over de grenzen. Echter nu met o.a. social media komt dat nog eens extra onder aandacht.
0 0
klopper
Hier zit je er echt naast Fontein was Algemeen Directeur. Jaakke voorzitter. Van Eijden was voor Fontein Directeur. Heb regelmatig met deze gasten gesproken indertijd...en daar ligt ook het probleem. Deze mannen komen allemaal van grote bedrijven en hebben niet bovengemiddeld verstand van voetbal...en al helemaal geen echte eigen visie. Dit zie je ook bij PSV. Ze roepen wat, doen maar wat en roepen later weer het tegenovergestelde. Daarbij hebben journalisten natuurlijk best een beetje verstand van voetbal. En voetbal is een groot goed, het is van iedereen. Zakelijk kun je dus uitstekend zijn, maar, zoals Cruijff al zei...je verliest het altijd van voetballers...simpelweg, omdat zij weten waar ze het over hebben. Dat zag je ook met de revolutie. En Davids is nou niet de slimste voetballer ter wereld, dus die kon het tij ook niet keren. Zeker niet tegen Cruijff, Bergkamp, Molenaar noem maar op.

En echt...ga eens een keer op de Toekomst kijken...of kom je daar al regelmatig? Er is ect heel erg veel veranderd bij Ajax. Het roer is gewoon 180 graden omgegooid...en niet wat er gedaan werd....want er wordt nog steeds gevoetbald en opgeleid...maar de manier waarop is echt totaal anders. Je merkt aan zoveel dat er het idee van voetballers achter zit.

Ik weet niet of je ooit de presentatie hebt gezien van Cruijff die hij destijds had laten maken. Echt heel amateuristisch en een beetje harrewar...maar als je door de regels heen kan lezen...zie je een geweldige visie. Eigenlijk zoals, Cruijff praat...hij is vaak al een paar stappen verder en legt niet alles uit, omdat het dan logisch is. Echt geloof me. Cruijff is echt geniaal.
0 0
MosesD
Nee, hier zit jij er wederom naast. Fontein was commercieel directeur van de NV Ajax. Jaake was voorzitter van de vereniging Ajax. Van der Aat, die Fontein opvolgde, kreeg toen tijdelijk een dubbelfunctie van commerciël en algemeen directeur.
Valt me echt tegen dat je zelfs dit niet weet.
Toon Gebrands bijvoorbeeld is een man die veel weet van sport, marketing en management. Sterker nog, op al die terreinen geldt hij als een autoriteit. Gerbrands is o.a. bezig met het creëren van een topsportklimaat bij PSV. Brands is van de technische (voetbal)zaken. Dat zijn allemaal verschillende dingen dus. Gerbrands is van de algemene zaken, Brands van het voetbaldeel. Zo bemoeit Kinsbergen (de Gerbrands van Ajax) zich ook niet met voetbalzaken bij Ajax. Dat Cruyff zegt dat je altijd van voetballers verliest is het simplisme van Cruyff. Maar buiten dat, Gerbrands is dus helemaal niet verantwoordelijk voor het voetbal deel bij PSV. Dat jij dat niet weet.....
Ik kom wekelijks op de Toekomst, zoals ik ook wekelijks op Voorland kwam. Kwam jij daar weleens, of was je toen nog geen voetballiefhebber?
Het roer omgegooid, in de zin van meer individuele aanpak ja. Maar als eerder gezegd de opleiding was goed (dat er dingen verbeterd worden is natuurlijk helemaal prima), maar JC & co doen alsof er niks van deugde. Onzin natuurlijk. Zo gaf ik al eerder aan dat de A1 van 4 jaar terug Europees grote indruk maakte. Allemaal voor de revolutie. De kampioenschappen zijn ook behaald met spelers uit de oude opleiding. Het geraamte van de huidige A1 wordt ook gevormd door spelers van voor de revolutie. Want alles wat ik al eerder aangaf over de opleiding is iets wat al heel lang bestond. Ik vind Cruyff echt niet zo geniaal. Hij praat veel, maar zegt weinig. En niemand durft eens kritische vragen aan zijn adres te stellen. Jij hebt vermoedelijk niet de column in de laatste VI gelezen. Dat was namelijk de spijker op de kop.
Maar goed, ben je vanavond in de Arena geweest? Dan ben ik toch echt benieuwd naar jouw analyse. Ik vermoed dat jij een heel goed Ajax gezien hebt.....
0 0
31xAjax
Wat ben jij een zwetskameel.....
0 0
MosesD
Zo is dat en niet anders. Ik vermoed dat Klopper vanavond ook een fantastisch Ajax heeft gezien....
0 0
ajaxmening
klopt vanavond erop !!!!!
0 0
klopper
Ik ben heel benieuwd naar vanavond. Verwacht zelf dat het geen makkie gaat worden. Groningen is bij vlagen een lastige tegenstander.
0 0
afca patrick
Ach.. De verwachting was dat Moisander en Siggy zouden vertrekken. Dan valt het vertrek van Denswil nog wel mee.

Daarnaast zullen jongens als Andersen, El Ghazi, Kishna steeds constanter worden doordat ze meer ervaring hebben.
0 0
Van Vossen
Zal wel iets met de achternaam te maken hebben, wat een onzin.
0 0
nuff-said
Dramamakerij. We hebben vervangers voor alles. Vd. Hoorn en viergever. Daarnaast nog tete en in mindere mate riedewald.
0 0
Rayno95
Snap niet dat mensen in Tete een CV zien, terwijl sommige al zeiken over de lengte van Veltman, ik denk dat hij beter als rechtsback is :),
Verder heb je natuurlijk gelijk, overdreven stuk.
0 0
JCr14
Waarom is Tete geen CV. Hij heeft inzicht, overzicht, kan meevoetballen.

En stop nu met dat hij is klein.
Koppen is een kwestie van timing. En als je fel en kort zit heeft toch elke spits moeite.
Vaak zijn kleine verdedigers ook wendbaarder. En sneller.
0 0
Rayno95
De beste verdedigers waren "klein", bijv Puyol, Cannavaro.
Mij hoor je juist het minst over lengte zeuren en als hij daar het beste speelt, moet je hem er gewoon neerzetten, maar vind het wel een beetje krom dat sommige Veltman al te klein noemen, maar wel Tete als optie voor cv noemen :p
0 0
nuff-said
Nee het is meer van hij KAN daar spelen. Niet dat ik em een cv vind. Maar stel vd. Hoor raakt ook geblesserd dan heb je denk ik geen andere optie dan tete. Of je gaat met viergever en mois spelen
0 0
Alexander40
Weer zo iemand die roept om versterkingen zonder namen te noemen. Lekker makkelijk. In de eredivisie loopt nu niemand rond die een directe versterking zou zijn voor Ajax 1, behalve wellicht Propper of Vejinovic die beiden toch niet naar Ajax mogen.
0 0
OKP-AFCA
Ik vind ook dat Ajax zich had moeten versterken, had ik soms een mailtje naar Marc moeten sturen met namen ofzo?
Ik vind dat Ajax zichzelf schromelijk overschat als je denkt het met deze smalle selectie te kunnen redden, god verhoede dat Klaassen geblesseerd raakt, van Rhijn en nog een centrum verdediger ofzo. Dat zijn doemscenarios ja, maar je kan er niet zomaar vanuit gaat dat het niet gebeurd.

Als het nu wel gebeurd dan ben je zo erg verzwakt en echt geen titel kandidaat meer.

Er is meer dan de eredivisie he, kan natuurlijk dat je dat niet wist. En Ajax mag zelfs spelers kopen van buiten Nederland, dat is ook geen algemene kennis maar ik wist dat toevallig, net zoals dat het niet de taak van supporters is om met spelers die er gekocht moeten worden aan te komen zetten bij de technische staf.

Dat zijn dingen die je niet kan weten, ook niet als je heel even logisch nadenkt dus ik neem je niets kwalijk.
0 0
Alexander40
pff, geen enkele goede speler uit het buitenland is geinteresseerd om naar ajax te komen. Volgende.
0 0
OKP-AFCA
Grootste bullshit die er is, laten we dat vooral blijven uitspreken en vooral niet proberen om spelers buiten Nederland te halen die er gelijk kunnen staan, dan komen ze zeker niet nee.
0 0
oudzuid2
toch heeft ie wel een punt... de beoogde centrumverdedigers voor de komende jaren zijn altijd Veltman/Denswil geweest. de een is vertrokken en de ander is geblesseerd/uit vorm. wat doet De Boer als god verhoedde straks ook Van der Hoorn of Denswil uitvalt?
0 0
suske
Denswil speelt momenteel bij Brugge.
0 0
Melvin01
Moisander is eigenlijk nooit geblesseerd danwel geschorst dus Denswil missen we op die manier niet. Boilesen is vaak geblesseerd maar meestal ligt daar niet onze zwakte. Riedewald en Viergever zijn in mindere mate voldoende vervangers. Fischer missen we al heel dit seizoen en daardoor krijgen Kishna en El-Ghazi de kans die het zeker niet onverdienstelijk doen. Zeker de cijfers van El-Ghazi spreken voor zich. Dus om daar nou meteen een aankoop voor te doen?? Beetje zonde als je Kishna, El-Ghazi, Muric, Schöne en over 1.5 jaar Cerny hebt lopen. De enige aankoop die er eventueel van meerwaarde kan zijn en dan ook direct inzetbaar kan zijn is Sinkgraven voor de positie achter Andersen. Serero heeft Veel meer toegevoegde waarde op cvm en achter Andersen staat nog niet iemand klaar om belangrijk te kunnen zijn.

Dus ik denk dat het wel mee valt!
0 0
Lazell
Als Van Der Hoorn nou rood pakt. Vind het toch wel een risico om maar 1 echte wisselspeler als CV te hebben.

Of moet daar Tete/Riedewald gaan spelen. Ook redelijk risicovol met Groningen, Feyenoord en Vitesse voor de boeg. Ik neem aan dat Ajax ten koste van alles geschiedenis wil schrijven en kampioen wil worden. Dan had ik Denswil minstens tot de winterstop gehouden.
0 0
Melvin01
Ik denk dat er voldoende alternatieven zijn als vd Hoorn rood pakt. De combinaties:
Viergever - Moisander (hebben al samen ervaring)
Riedewald - Moisander (lijkt me geen probleem)
Moisander - Tete (erg onervaren maar een optie)
0 0
suske
Wat een vent eerst via VI aangeven dat zowel Veltman en Denswil niet kunnen verdedigen. En nu roept hij dat Ajax verzwakt is. nu beide spelers wegvallen. Wat moet je met zo'n man niets dus.!!!
0 0