Blik op Jong Ajax: Becker strijdt voor debuut

SamVR, 24-09-2014 om 10:39, 15766 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In de rubriek Blik op Jong Ajax zoomt Ajax Showtime dit seizoen elke week in op een speler of trainer van Jong Ajax.

Het is de 75ste minuut van Quick Boys - Jong Ajax en Sheraldo Becker krijgt de bal op de linkerflank aangespeeld. De negentienjarige buitenspeler versnelt met de explosiviteit van Usain Bolt en laat zijn directe tegenstander de hielen van zijn roze schoenen zien. Vlak voordat hij de achterlijn haalt, levert hij een panklare voorzet, die kiezelhard onderkant lat binnen wordt geramd door opkomende rechtsback Leeroy Owusu. 'Lekker Sheraldo!', schreeuwt coach Andries Ulderink enthousiast vanaf de zijlijn.

De goal van Owusu is de 0-4 in het oefenduel van de beloften van Ajax. Kort daarvoor had Becker de wedstrijd tegen de Hoofdklasser hoogst persoonlijk in het slot gegooid, door de 0-3 te maken middels een fraaie volley. Al het hele duel met Quick Boys verzet hij bergen met werk. Becker wisselt constant van positie met linksback Robert van Koesveld, verdedigt fel mee, zet druk op het middenveld en levert voorin loepzuivere voorzetten af. Met zijn fraaie spel laat de jeugdinternational zien dat hij zijn goede vorm van de afgelopen maanden vast wil houden, ook tijdens een oefenwedstrijd tegen amateurs.

De buitenspeler mocht aan het einde van afgelopen seizoen met het eerste van Frank de Boer mee op trainingskamp naar Indonesië en imponeerde daar. Kort daarna kreeg hij een nieuw driejarig contract aangeboden, dat hij graag ondertekende. Sindsdien heeft hij een voortrekkersrol op zich genomen in Jong Ajax, waar hij liefkozend 'chef' wordt genoemd door zijn medespelers. Vorige week maandag nog bleek het inbrengen van 'chef' cruciaal voor Jong Ajax om de overwinning thuis binnen te slepen tegen Sparta. Met Becker in de ploeg werd een 2-2 stand in de slotfase omgebogen naar 4-2, mede door een goal van de rappe aanvaller.

De jeugdopleiding van Ajax heeft in de persoon van Becker een mooie, complete buitenspeler afgeleverd. Hij kan voorzetten met links en rechts, werkt altijd hard, is beresterk en heeft een uitzonderlijke versnelling. Toch kregen afgelopen zondag de aangekochte middenvelders Lucas Andersen en Lerin Duarte de kans om het linksvoorin te proberen tegen Feyenoord. Op basis van de afgelopen maanden, had Becker die kans ook kunnen en misschien wel moeten krijgen. Gelukkig is het seizoen nog jong. Als Becker zo door gaat, kan zijn officiële debuut in het eerste elftal niet lang meer op zich laten wachten.

Door Sam van Raalte (Twitter: @SamRaalte | e-mail: S.vanraalte@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Maxwell5
Niet geheel mee eens. Ja, Becker is super snel, verdedigt over het algemeen goed mee en werkt inderdaad hard. Maar als je 'm puur op zijn primaire taken beoordeelt. Dus mannetje op techniek passeren, met kalk aan de schoen en vervolgens een goede voorzet. Dan nee, dan is ie er nog (lang) niet. Met name dat laatste is vrij matig, en ik volg hem al zeker sinds de B1. Daar moet ie mijns inziens, het is eenmaal maar mijn mening, nog best hard aan werken.
Kleine noot, Acolatse voldoet meer.
0 0
JohnDylan
Het is zeer vreemd dat je denkt dat juist zijn voorzet vrij matig is. Juist het mannetje passeren (niet op techniek maar op explosiviteit) en een goede voorzet geven is waar Becker in uitblinkt. Momenteel heeft Ajax geen enkele speler (inclusief Kishna en El Ghazi) met een betere voorzet. Hij moet wel beter worden in de kleine ruimte en een actie ontwikkelen.

Waar voldoet Acolatse dan meer in dan Becker? Acolatse is minder explosief, minder snel en minder sterk, heeft een mindere pass- en traptechien en heeft een verschikkelijk overzicht. Acolatse wordt misschien ooit een goede speler voor een club in de middenmoot maar het niveau van Ajax gaat hij nooit halen.
0 0
WesleySonck
Becker moet je eigenlijk altijd meenemen als reserve. Bij een wedstrijd als zondag, kleine voorsprong en onder druk van de tegenstander, is hij dan van onschatbare waarde en zal bijna altijd dat beslissende tweede doelpunt maken.

Vind hem alleen zeer ondermaats wanneer Ajax het initiatief heeft. Moet de eerste bruikbare pass op Zivko nog zien. Wordt hier geroemd om zijn voorzet, misschien ligt het aan mij, maar ik kan me bijna geen voorzet herinneren van hem die is aangekomen dit seizoen (dat is, tijdens alle jupiler league wedstrijden van jong op FOX)
0 0
Blankenburg
Becker op links, El Ghazi op rechts en Kishna in de spits
0 0
JohnDylan
Ik zou juist Becker op rechts zetten en El Ghazi op links. Becker is namelijk veel explosiever en heeft een betere voorzet terwijl El Ghazi beter in de kleine ruimte is en daarbij een betere steekpass en trap heeft.

Trouwens zou ik Kishna, Becker en El Ghazi heel veel van positie laten wisselen en dus eigenlijk geen vaste positie geven. Ze kunnen namelijk alle drie op elke positie voorin spelen. Door veel van positie te wisselen kunnen ze een tegenstander het erg moeilijk maken.

Als De Boer dan Andersen op '10' zet om deze drie van steekpassen te voorzien heeft Ajax een geweldige aanval. Als Ajax deze vier dan voor een paar jaar bij elkaar kan houden wordt overwinteren in de Champions League mogelijk.
0 0
FlyingDutchMan
Ik hoop dat Frankie mee leest, ik ben voor!
0 0
mistermiyagi
Lastig, hij is super snel, redelijke voorzet, een speler die in dienst kan spelen van de spits een echte vleugelspits..

Naast goede voorzetten geven en snel er vandoor gaan met de bal is hij niet veelzijdig, in tegenstelling tot een Muric, Dekker, Cerny, El Ghazi, Kishna die gewoon beter zijn of worden als Becker, Becker gaat kapot aan de concurrentie bij Ajax.
Zal verhuurd en verkocht kunnen worden aan het gehele linke rijtje clubs in de eredivisie.
Tegenstanders weten zijn wapen en spelen uiteindelijk op "zone verdediging"
0 0
AlexIbarra
Ik vind dat Ajax op de vleugels twee opties zou moeten hebben.

Een simpele buitenspeler, type Boerrigter / De Sa maar niveau Overmars: Snel, goede voorzet, sterk tegen aanvallende backs van topploegen.

En een verfijndere speler, type Andersen / Schöne maar niveau R. de Boer:
Overzicht, timing, rust in de één-tegen-één, meer steekballen dan voorzetten.

Afhankelijk van de kracht en het speltype van de tegenstander en je doel in de wedstrijd kun je dan alle kanten op. Voor Becker heb ik zeker nog hoop als buitenspeler type 1. :)
0 0
afca patrick
Met zijn snelheid heeft hij altijd een wapen. Zeker op de counter. Ook is zijn sterke fysiek een pluspunt. Dit hadden De Sa en Lukoki niet namelijk. Ik zou hem wel eens in het eerste willen zien. Maar tegenover zijn pluspunten heeft hij ook nogal wat minpuntjes. Ziet Zivkovic bijna nooit staan en dit moet natuurlijk wel beter.
0 0
Lekiam
Ik zou zeggen, voorin met Becker/Kishna/El-Ghazi. Kishna heeft vorig seizoen in Jong Ajax ook in de spits gestaan en deed dat zeker niet onverdienstelijk en met 2 echte vleugelspelers op de flanken zou ik persoonlijk enorm graag zien. Het kan niet veel slechter zijn als nu, toch?

En kan er dan niet ook meteen een middenveld komen met Schone, Klaassen en Viergever/Serero.
0 0
TikkieTerugJaap
Heeft ook zeer slechte wedstrijden gespeeld in Jong, zie hem in ieder geval niet belangrijk worden voor Ajax 1 dit seizoen.
0 0
ajaxfor
Ik heb wel twijfels over hem, hopelijk is het niet een speler als de Sa of lukoki. Ik vind het wel net iets beter. Hopen op een betere carrière voor hem bij Ajax. Wel opvallend dat zivko en hij niet goed kunnen opschieten met elkaar op het veld...
0 0