Blik op Jong Ajax: Kishna in spoor Zlatan

SamVR, 17-09-2014 om 10:21, 13108 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In de rubriek Blik op Jong Ajax zoomt Ajax Showtime dit seizoen elke week in op een speler of trainer van Jong Ajax.

Afgelopen maandag ging Ricardo Kishna in de veertigste minuut van Jong Ajax tegen Sparta even volledig uit zijn plaat. De normaliter kalm ogende buitenspeler kreeg de bal niet goed aangespeeld, waardoor een kans verging. Zwaaiend en wijzend probeerde Kishna zijn medespelers uit te leggen hoe het wèl had gemoeten. Een onbegrepen toptalent.

Tien jaar geleden werkte op datzelfde veld eenzelfde jongeman zijn trainingen af. Zlatan Ibrahimovic kwam over vanuit Zweden en debuteerde net als Kishna op zijn negentiende in het eerste elftal van Ajax. Ook Ibrahimovic kende een vliegende start met een paar mooie goals en assists, om vervolgens vorm te verliezen en terug te zakken. Beide aanvallers toonden in hun eerste seizoen over een vrachtlading aan talent te beschikken, maar ook over grilligheid en een onberekenbaar temperament.

Het nonchalante, ietwat arrogante voorkomen dat beide spelers daarbij hebben, was en is voer voor critici. Het is juist die combinatie van fluwelen techniek en branie, die spelers als Ibrahimovic en Kishna goed bij Ajax doen passen. De stoere uitstraling wordt bij beide spelers onderstreept door de vele tattoeages op hun armen. Zelfs hun zaakwaarnemer, Mino Raiola, hebben Ibrahimovic en Kishna gemeen.

Waar Ibrahimovic nu aan het einde van zijn carrière staat, staat Kishna pas aan het begin. Van Kishna moeten we nog gaan zien of hij het enigszins zo ver gaat schoppen als Ibracadabra. De vastberadenheid en het talent lijken er te zijn. Daarom is het eeuwig zonde dat Kishna maandagavond ruim een uur speelde tegen Sparta, in plaats van woensdagavond tegen PSG. Al was het maar voor tien minuten. Tien minuten om zich te kunnen meten met Ibrahimovic. Op 25 november volgt wellicht een herkansing in Parijs.

Door Sam van Raalte (Twitter: @SamRaalte | e-mail: S.vanraalte@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Kishna is de spits lijkt mij geen goed idee, goede speler maar kan niet koppen, en geen killer instinct/positionering.

Ik zou liever El Ghazi is de spits zien, meer een afmaker, kan goed koppen, is fysiek sterker.

Maar waarom doen we dat niet, omdat je in deze rol, je 90min lang moet wachten op een paar kansen en er mogelijk 1 van scoort.

Het zijn beide prima spitsen, maar ze kunnen beter ala ronaldo spelen, de ruimte om hun acties te maken, vleugelspits dus.

Fischer idemdito, die ik wel graag zie als LCM bij terug komt van zijn blessure
0 0
Bijgoochem
Zlatan was een vechtersbaas, letterlijk en figuurlijk. Hij legde zich niet neer bij een reserverol maar ging nog harder trainen om de beste te worden. Hopelijk heeft kishna dat ook in zich. En hopelijk krijgt hij ook de ruimte van de Boer en co om zijn ploeggenoten de huid vol te schelden als ze een fout maken, dat zet hemzelf en de anderen alleen maar op scherp.
Mooie anekdote stond er in het boek van zlatan dat hij eens op de vuist ging met een speler, volgens mij was het bij Inter maar kon ook andere club zijn. Thuram wilde tussenbeide komen maar die werd teruggeroepen door coach capello. Laat ze maar eens op elkaar knallen en de boel op scherp zetten.
0 0
3*stars*3
Jammer dat hij er niet bij is in zo'n match.
Ik zie al dat alle hoop voor een beetje creativiteit is gevestigd op El Ghazi, die +/-5 wedstrijden voor Ajax1 heeft gespeeld op beetje niveau.

Wie moet wat extra's brengen voor Ajax als El Ghazi zijn dag niet heeft!?
Kishna kan wat exra brengen maar ik zie al dat Boer bouwt op Siggy....Siggy die nog nooit heeft gescoord in Europa voor ons...
0 0
Rayno95
Laten we maar hopen dat het vanavond de 1ste keer is dan :p

0 0
afca patrick
Het gemak waarmee Kishna maandag speelde was mooi om te zien. In mijn ogen toch het grootste talent in de selectie. Maar ik hoop niet dat Frank hem als linksbuiten gaat gebruiken. Daar kan hij alleen maar buitenom passeren en voorgeven. Vanaf rechts, of als spits is hij veel dreigender. Misschien komt hij als meevoetballende spits nog wel het beste tot zijn recht.
0 0
FlyingDutchMan
Ik had maandag ook extra op Kishna gelet, maar speelde weer uitstekend. Constant dominant in zijn acties en die durft om acties te maken, te schieten en steekpassjes te geven. Kan een grote worden, nu Frankie nog overtuigen want welke positie dan ook, Kishna hoort in AJAX1 !
0 0
Bensco
ik heb respect voor zijn instelling. Hij zei zelf dat als je bij ajax 1 hebt gespeeld dat je bij jong gewoon de beste moet zijn. Veel spelers kunnen daar wat van leren.
0 0
mvdk
Als Fischer ook weer terug is zou Fischer--Kishna--Schone/El Ghazi een hele sterke aanval kunnen worden.

0 0
masterrr
Kan kishna niet in de spits spelen?
Of is ie daar te licht voor? Lijkt me namelijk een type Van Persie. Niet genoeg snelheid, maar wel een ontzettend goede techniek
0 0
mvdk
Kishna kan prima in de spits. Ik snap ook niet dat hij daar nooit neergezet wordt. Hij wordt niet voor niets een type Van Persie genoemd. Hij heeft techniek en scorend vermogen. Ook is hij vele malen beweeglijker dan Sigthorsson.
0 0
trodat4030
Kan prima, Gery Vink stelde hem in zijn laatste wedstrijd in de A2 ook als spits op en maakte precies dezelfde vergelijking. Ook bij de A1 en in Jong heeft hij daar wel eens gespeeld en dat deed hij imo prima.
0 0
Mars
Helemaal mee eens. Vorig seizoen Ajax A1 uit tegen Groningen A1 met Kishna als spits en El Ghazi rechtsbuiten. Groningen werd gek gespeeld en Kishna scoorde dacht ik 2x en speelde maar 60 min.
0 0
RasAjacied
Hij is een buitenspeler omdat hij zo een goede techniek heeft kan hij met acties gevaarlijker zijn. Pas als hij onberispelijk afwerkt en zijn positiespel zo goed is en hij voor het doel onberispelijk afwerkt is hij spits-waardig.
0 0