'Overmars veegt zijn eigen straatje schoon'

SamVR, 12-09-2014 om 21:39, 18907 views, VI TV |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Marc Overmars is van mening dat Ajax momenteel over de beste selectie in jaren beschikt, zo laat hij weten in een interview dat morgen in het AD verschijnt. Johan Derksen is het daar absoluut niet mee eens.

'Dat vind ik dom om te roepen', reageerde Derksen vrijdagavond bij VI TV op de stelling van Overmars. 'Dan doe je net alsof heel Nederland dom is en dat moet je niet doen. Overmars probeert gewoon zijn eigen straatje schoon te vegen.'

Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, heeft veel kritiek te verduren gekregen voor het transferbeleid van Ajax afgelopen zomer. Vlak voor het sluiten van de transferwindow werden Daley Blind en Kenneth Vermeer verkocht. Niki Zimling werd vervolgens nog gehaald.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
b.hulshof
AJAX heeft na het vertrek van Eriksen gewoon gebrek aan een creatieve middenvelder, ook Blind was dit niet. Serero kan niet eens een bal verder dan 5 meter schieten en Duarte is ook een miskoop. De enigste creatieve middenvelder in de selectie staat al een jaar op de vleugels te ballen omdat we daar ook kwaliteit te kort komen. Al twee jaar is het voetbal van ajax slaapverwekkend en Marc blijft maar volhouden dat de selectie zo geweldig is.
0 0
3sterrenAjax1
Wat weet die mafkees nou. Overmars levert geweldig werk en is een echte ajacied. Als het technisch hart zegt dat we er goed voor staan dan geloof ik dat. Al die oud-spelers hebben er veel meer kijk op dan die mafkees van een Derksen. We hebben gewoon een geweldige selectie met daarachter een grote groep toptalenten. Daarbij, het gaat niet om het resultaat, maar om de ontwikkeling.
0 0
Jan Doedel
Als Mark Rutte zegt dat het goed gaat met de economie geloof jij het ook zeker? Je hebt toch zelf ook ogen?
0 0
Hoi.
wacht maar af jongens..

overmars spaart gewoon voor een super geweldig elftal die dan in 1 klap de champions league wint. :p
0 0
Jan Doedel
Nog maar 500 of 600 miljoen te gaan?
0 0
3*stars*3
Beste actie van Overmars, was het laten lopen van Maher maar verder?
een lijst met (mis)aankopen die in JA spelen.

Bij toeval en door Frank staat/stond Schöne een lage tijd rechtsbuiten en nu breekt El Ghazi door.
Maar duurde wel een fucking lange tijd, voordat er weer een echte rechtsbuiten daar staat.

Destijds vond Marc ''Narsingh'' te duur (international en de enige echte pure rechtsbuiten van NL).
Maar koos hij daarna voor Sana (GEEN rechtsbuiten!), half jaar later voor Cuenca (niet 100% fit) en een jaar later voor Bojan als rechtsbuiten (GEEN rechtsbuiten!!!)!

Ik zei tijd geleden al dat ik vermoed dat er bij Ajax wat gedaan word en dat er gehoopt dat het maar goed gaat.
Veel van wat er nu bij Ajax gebeurd, hangt van Frank en ook toeval aan elkaar vast joh en domme fans maar roepen dat we door dit ''beleid'' kampioen zijn geworden, LMAO!!!
0 0
Jan Doedel
100% eens! Maar ja wij zijn dom volgens al die jaknikkers die slecht 2 woorden roepen: BELEID en FILOSOFIE!!! Haal je kop uit het zand en eis kwaliteit op het veld. We betalen tenslotte ook genoeg om naar binnen te mogen. Overmars is een slimme zakenman die van nature zo goedkoop mogelijk zoveel mogelijk geld wil binnenhalen. Op zich niks mis mee maar het gaat al jaren ten koste van de kwaliteit.
1 0
Beelzebart
Dom? Nou je lult in elk geval erg dom ja, als je het hebt over jaknikkers die slechts twee woorden roepen. Ten eerste, die 'jaknikkers' roeien op dit forum in tegen de stroom van mensen die roepen hoe vreselijk het huidige beleid wel niet is en daarmee tonen ze al aan geen jaknikkers te zijn. Ten tweede, roepen ze niet slechts twee woorden, ze zijn over het algemeen een stuk gearticuleerder dan de 'we-moeten-kopen-het-kapitaal-moet-op-het-veld-staan'-crowd. Ze hebben in allerlei discussies op dit forum duidelijk gemaakt dat het gaat om een langetermijnvisie waar ze achter staan en waarom die visie in hun ogen heilzamer is dan het 'laten-we-met-geld-smijten'-beleid van voorheen. Het mislukte beleid. Nou hoef je het daar natuurlijk niet mee eens te zijn, maar als je de discussie probeert te winnen met 'het zijn jaknikkers die slechts twee woorden roepen', maak je inderdaad een erg domme indruk. Je zou ook kunnen proberen te reageren op de argumenten zoals die hier al tig keer zijn opgevoerd.

Ik vind ook niet dat er geweldig wordt gevoetbald op het moment en het zou wel eens een heel erg pover seizoen kunnen gaan worden. Ik geloof alleen niet dat de Narsinghs en Mokotjos van deze wereld Ajax gaan redden. Ook schreeuwen om De Jong en Sneijder zet weinig zoden aan de dijk. We zitten op dit moment in een weinig florissante positie en het wachten is op de lichting 17-jarigen en wat daar achter komt. Als die klaar zijn voor het grote werk wordt het wellicht tijd om met de dan zeer goed gevulde zak met geld te gaan zwaaien. Dan zou het ons namelijk wel kunnen helpen om verder te komen in de CL, in tegenstelling tot nu.

Dit alles wil natuurlijk niet zeggen dat er geen fouten worden gemaakt door de huidige beleidsbepalers en trainer of dat je het overal mee eens moet zijn. Zo zie ik het ook niet zitten in Sigthorsson en weet ik ook niet goed waarom Sana en anderen gekocht zijn, maar als je aankopen doet is het natuurlijk onvermijdelijk dat bepaalde spelers mislukken. Daarom moeten we daar juist ook voorzichtig mee zijn. In elk geval verliezen we er nu geen miljoenen op. Waar het om gaat is dat we niet proberen de oorlog te winnen door hoge bedragen uit te geven aan spelers waarvan je maar moet afwachten of ze het gaan redden (zie Maher), maar door het voornamelijk met eigen jeugd te doen. Ook als dat betekent dat het een tijd wat minder gaat. De toekomst, daar gaat het om en wat dat betreft heb ik alle vertrouwen in Overmars, Bergkamp en Jonk. En dat heeft niks te maken met jaknikker zijn.
0 0
ChristianoRonal
Net als van 1996-2010, toen Ajax zich als een echte Europese topclub gedroeg en geen fuck won.
0 0
JanTa
Bij zowel Nasingh als bij Maher werd er tegen elkaar opgeboden en toen bleek dat PSV heel ver ging door de hoofdprijs te gaan betalen haakte Ajax (heel verstandig) op tijd af.
0 0
MosesD
Nee hoor, Narsingh kon bij Ajax meer verdienen, maar Overmars liet deal op 3 ton lopen. Psv betaalde wel de marktconforme prijs. Overmars haalde daarop Sana. Meer hoef je er niet over te zeggen eigenlijk.....
0 0
ajaxmening
Ajax twijfelde terecht aan zijn fysieke gesteldheid, Sana moest zelf geld meenemen( bijvoorbeeld) en Ajax gunden Petterson die deal, die volkomen verkeerd was ingeschat achteraf.
0 0
MosesD
Zeg ajaxmenig, ik ken je niet, dus 'lul niet zo dom zeg je maar tegen je vriendjes, beetje normale manier van tegen elkaar praten wij zo prettig. Ajax twijfelde niet aan zijn fysieke gesteldheid. Sterker nog, Narsingh was voordat hij naar Psv kwam bijna nooit geblesseerd. Sana moest geld meenemen? Wat een onzin. Sana koste een paar ton, maar voor hem geldt dus zeker 'goedkoop is duurkoop'.
0 0
ajaxmening
Zeker heb je gelijk inzake de benadering verontschuldiging daarvoor zeker ook niet zo bedoeld maar wel verkeerd omschreven. Ajax had een reden anders laten ze hem niet lopen voor dat geld, dat Sana geld moest meenemen was en is als voorbeeld omschreven in feiten kwam hij bijna voor niks. Nogmaals begrijp je punt.
0 0
ChristianoRonal
Narsingh kan niks. Heeft 40 meter vrij veld voor zich nodig, zou ie bij Ajax nooit gekregen hebben. Snap echt niet waarom we het nog steeds over deze jongen hebben.
0 0
MosesD
Wat een onzin. Is international en de beste rechtsbuiten en bovendien haalbaar. Was tegen Ajax ook weer erg sterk. 40 mtr vrij veld voor zich? Hoe kom je daar bij? Uitstekende actie in huis en prima voorzet.
0 0
JanTa
International zijn is veer mij geen graadmeter en helemaal niet na die 2 interlands. Narsingh heeft tegen Tjechië niet laten zien wat zijn meerwaarde is, heeft amper actie in huis als ploegen compact gaan spelen. Ik ben blij dat hij niet naar Ajax is gekomen.
0 0
Andre3000
Helemaal eens met de Snor. Beste selectie in jaren? Laat me niet lachen...heeft iedereen nu een roze bril op ofzo? Pfff...Komop nou NetttoMarc. Dat jij weer laat zien dat je een verschrikkelijk slecht hebt ingekocht...en verkocht..als ik de reaktie van FdB zie bij de persconf. over het vertrek van Kenneth...hoe kan je dan met droge ogen roepen dat dit jaar de beste selectie is in jaren??! Dan spoor je gewoon niet! Dan probeer je dus echt alles recht te lullen. Wanbeleid heet dat! En nu maar hopen dat de concurrentie weer punten laat liggen...op een wonder in CL hoeven we in iedergeval niet te hopen. Woensdag is het gehaktdag...
0 0
Sazzz
Tja, wat verwacht je ook? Je kunt nou eenmaal niet hetzelfde talent terugkopen. Die willen namelijk niet in deze competitie spelen... Maar om nou te zeggen dat we sterker zijn dan jarenlang het geval is geweest is raar.
0 0
ajaxmening
Jammer dat Marc hier als de bepaler wordt neergezet, tekst dat hij straatje schoon veegt klopt niet dat doet Ajax.
0 0
JanTa
Overmars is alleen maar de spreekbuis en de onderhandelaar van het TH. Bergkamp, Jonk en Overmars bepalen unaniem het aan en verkoopbeleid en als er 1 tegen is dan gaat het feest niet door. Frank zit aan tafel zonder stemrecht en mag alleen van advies dienen omdat hij met de spelers werkt. V/d Gijp had eerst even zijn huiswerk moeten doen voordat hij met deze onzin naar buiten komt en Derksen had beter moeten weten.
0 0
ajaxmening
Op papier klopt het, Blind was zuiver en wilde zeker dwz zeker senior dus prima geld verdiend, Vermeer netjes behandeld, wens hem veel plezier maar geen succes, feit elk seizoen minder kwaliteit ingekocht en concurrentie niet minder geworden, dus Ajax sterk op papier dat klopt gebaseerd op de zelfde namen ( bijna) praktijk moet het bewijzen.
0 0
Starring
Beste selectie sinds jaren? Ik weet niet of ik zozeer moet lachen of huilen om deze uitspraak. Als hij nou had gezegd de meeste talentvolle selectie... De selectie waarmee we de eerste/tweede kampioenschap onder de Boer behaalde was bijvoorbeeld individueel veel sterker. Hij wordt er iig niet geloofwaardiger op in mijn ogen.
0 0
Ajax Koersvast
Prima selectie.
Zo door blijven gaan met dit beleid; het fundament is er nu in de organisatie; Dit seizoen CL zal lastig worden; volgend seizoen overwinteren daarna de lat weer hoger leggen. Koersvast blijven!
0 0
ambtenaar
Vind dat de snor hier wel gelijk heeft, dit soort onzin moet je niet naar je eigen supporters verkopen.
Hoewel dit team een enorme berg potentie heeft is dit natuurlijk niet het beste elftal van de afgelopen jaren.
Begin me lichtelijk te irriteren aan Overmars zijn uitspraken.
0 0
mistermiyagi
Mensen reageer niet uit emotie, 4x kampioen, bijna de 2de ronde champ league.

Prima aankopen gedaan, Zimling, Viergever, Zivkovic, Boer

Nu is het wachten op de jeugd, 2 jaar geduld en er staat een top elftal!
0 0
Flerenc
Qua potentie is dit de beste selectie sinds jaren.

En we hebben nu eindelijk echte buitenspelers die het verschil kunnen maken. Geen Boerrigter of een Ebecllio meer en daarnaast hebben we echte spitsen!

Helaas is er op dit moment echter geen speler met buitensporige kwaliteiten
0 0
Robeerke
Overmars is totaal de kijk op de werkelijkheid verloren. Ongelofelijk dit.
0 0
A Cohen
Beste Marc,

Je kan niet blijvend je sterkste en beste spelers blijven verkopen en maar hopen dat er een jonkie met z'n kop boven het maaiveld uit gaat komen.
Er moet evenwicht qua ervaring en leeftijd in een team zitten.
Marc je bent nu al geruime tijd zo groot geworden. Je kijkt al sinds geruime tijd op ons neer en boven ons uit. Het wordt tijd dat die BERG EURO's op het veld geïnvesteerd gaat worden.
Dat is ons aller Ajax aan z'n stand verplicht en ook aan de achterban, die ruim 40.000 trouwe honden met hun seizoenkaart, waarvan ik er één ben.
Op papier is dit een talentvolle groep, echter zonder leider(s) waar men zich aan kan optrekken.
Laat iedereen die 5 op een rij uit z'n hoofd zetten en reken op plaats 4 in deze groep CL.
Hopelijk wordt er iemand op tijd wakker in Duckstad City en worden er in de wintertransferperiode spijkers met koppen geslagen.
Dagobert Overmars met zijn team, hoofd scouting met z'n team hebben nu weer ruim 3 maanden om plan B te bedenken en daadwerkelijk uit te voeren.
Voor zover het misschien in de vergetelheid is geraakt.
We hebben nodig al een paar jaar:
Een scorende spits en Zivkovic moet een kans krijgen.
en
Een leider op het middenveld
Een kopsterke centrale verdediger a la Vertonghen.

Is dit nou zo moeilijk, met een uit z'n voegen barstend euro geldpakhuis?

Succes

A. Cohen
0 0
FlyingDutchMan
Ik heb Marc Overmars hoog zitten als speler, persoon en Technisch Directeur, maar dit slaat nergens op. Kom onder die steen vandaan dude...
0 0
steefjuhhhh
Deels eens met Marc. Selectie dit jaar beter dan dat van vorig jaar. Alleen Daley is een gemis; we gaan hem ontzettend missen (vooral om zijn persoon), maar voetballend zijn we er nou niet extreem op achteruit gegaan, als we niet door een Blind-bril (wat een woordgrap) kijken.

Vermeer en Siem vorig jaar nauwelijks gespeeld dus gaan we niet missen. Moisander Cillessen en Veltman (succesvolle internationals) zijn gebleven.

Daarnaast beschikken we over een enorm talentvolle, tevens brede aanval, met Muric Zivko Fischer El Ghazi Kishna en Siggi.

Middenveld is stabiel met controleurs Viergever en Zimling. Creativiteit is er met Serero en Andersen. Klaassen heeft scorend vermogen.

Verdediging hebben we twee prima backs. 2 talenten (denswil en vd hoorn) en twee vaste waardes (moisander en veltman), die ook kunnen rouleren.

Met Cillessen hebben we de beste keeper van en daarmee ook ín Nederland. Boer prima tweede keeper.

Kortom, prima materiaal om wederom kampioen te worden. CL wordt zoals altijd lastig. Zullen tegen PSG en APOEL fysiek moeten strijden. Tegen Barca eigen spelletje spelen en ruimtes benutten.

0 0
ajaxinho
Mee eens!

Wij gaan alleen Blind missen.

Maar ik geloof dat andere spelers zullen opstaan bij Ajax.

De voorhoede, bijvoorbeeld, kan in ieder geval niet slechter presteren dan vorig seizoen.
0 0
leazi
Van de 6 aanvallers die jij noemt spelen er momenteel maar 2, waarvan er slechts 1 (El Ghazi) steeds een voldoende scoort. Dus op dit moment voorzie ik juist daar de problemen.

Feit blijft natuurlijk wel dat er enorm veel potentie bij ons Ajax is. En natuurlijk doen wij gewoon weer mee voor het kampioenschap.
0 0
freshfield
Ben geen fan van de snor, maar hij heeft helemaal gelijk.
Het slechtste elftal in jaren, we gaan dit jaar echt niet mee doen om het kampioenschap en ik denk dat we in de poele van de championsleague laatste gaan worden dit jaar.
0 0
ChristianoRonal
Dit hoor ik al 4 jaar
0 0
Lewis Hamilton
Beste selectie in jaren? De zwakste selectie in jaren. Netto wat een onzin.
0 0