'Communicatie tussen beiden niet optimaal'

BvdPloeg, 08-09-2014 om 07:23, 15209 views, Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ton Boot schrijft in zijn wekelijkse column in De Telegraaf dat hij was verrast door de reactie van Frank de Boer op de transfer van Kenneth Vermeer. De basketbalcoach zag met eigen ogen dat de De Boer boos reageerde en Boot zet dan ook zijn vraagtekens bij de communicatie tussen de Ajax-trainer en Marc Overmars. 

'Bij de switch van Kenneth Vermeer naar Feyenoord zijn er veel zaken die me verrasten. Allereerst de teleurstelling van Frank over de transfer met het argument dat een concurrent niet geholpen dient te worden. Wel heel kneuterig gedacht van een coach, die altijd van zijn eigen kracht uitgaat. Ook vreemd, dat de beleidsmakers van Ajax deze mogelijkheid kennelijk totaal over het hoofd hebben gezien', begint Boot. 

Hij vervolgt: 'Belangrijker is dat De Boer over deze overgang zichtbaar verrast en ontstemd was. Blijkbaar is de communicatie tussen algemeen directeur Overmars en coach De Boer niet optimaal geweest. In zijn loyaliteit naar zijn mededirectieleden heeft De Boer nog nooit jegens hen zijn misnoegen naar buiten toe getoond, nu wel. Hij moet dan wel erg boos geweest zijn.'Zijn gedrag en denken heeft me verbaasd. Haarscheurtjes in de interne relatie is de mogelijke verklaring. Het zal me hogelijk verbazen als hij volgend seizoen nog coach van Ajax is. Ondanks de uitspraak bij zijn aantreden dat hij wel tien jaar coach van Ajax 1 zou willen zijn.' (foto: Sjoerd Valkering)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
swing
Ton boot: pure stemming makerij - fuck you!
0 0
3*stars*3
Ik had al mijn vermoeden maar die Overmars doet en hoopt maar...

Kijk al die transfers en ook de last minute aankopen/huurlingen (in winterstop).

Nu ook maar spelers (met ervaring; Vermeer, Siem en Blind) verkopen en daarvor hopen op; Boer,Klaasen en 4gever (geen CVM!) en Zimling hopen...
0 0
ambtenaar
Vind het een waardeloos stuk, klinkt als iemand die naar sensatie aan het zoeken is.
0 0
AjaxD1986
Beiden ook niet echt grote praters.
0 0
geronimo
Hij kan ook nog schrijven dat de verbazing en verontwaardiging van de Boer waarschijnlijk geacteerd was, allemaal speculaties van Ton Boot
0 0
Tpes
Mocht FdB vertrekken na dit seizoen dan komt dat echt niet door deze zaken maar gewoon omdat hij klaar is voor een nieuwe uitdaging. Als het aan FdB had gelegen dan was hij dit seizoen al coach van de spurs.
0 0
Rogyros
Ik kan Ton Boot wel volgen tot een bepaalde hoogte. Dat De Boer ontstemd was, was duidelijk. En dat hij een irritatie had richting Overmars geloof ik ook nog wel. Dus wellicht zijn er haarscheurtjes. Die zijn er in mijn huwelijk ook. Dat lijkt mij niet direct een probleem. Als je lang met elkaar samenwerkt (of samenleeft), dan krijg je vanzelf irritaties en ook haarscheurtjes. Maar haarscheurtjes kun je repareren. Dus ik snap niet dat daar achteraan door Boot gelijk de conclusie wordt getrokken dat het hem hogelijk verbaast als De Boer volgend jaar nog trainer wordt. Want zoals ik dit stuk lees, concludeert hij uit die haarscheurtjes een vertrek van De Boer.

Alsof er niet eerder irritaties zijn geweest. Met wie dan ook. Dat heb je toch altijd als je samenwerkt...
0 0
ajaxmening
Gut die sukkel zoekt ook aandacht en tracht een onderwerp vanuit zijn gedachten neer te zetten een typische misplaatste drie punten worp.
0 0
Mike_
Ik dacht anders exact hetzelfde...
0 0
Michael25
Ik denk eerder dat Overmars hierdoor het veld moet ruimen dan De Boer, als er überhaupt al iemand zal vertrekken. Het is gebeurd, feitelijk mocht Vermeer vertrekken voor 1 miljoen dus zijn goed recht. Dat hij dan naar Feyenoord gaat is wel vervelend. De Boer heeft echter in een recenter interview aangegeven dat hij het volste begrip heeft voor Vermeer, ondanks zijn transfer naar Feyenoord, en dat hij Boer een goede vervanger vindt. Daarmee is de zaak naar mijn idee afgedaan.

EDIT: toch even een opmerking, gezien het aantal duimpjes omlaag. Ik weerleg de overdreven suggestie van de columnist dat De Boer zou vertrekken vanwege de handelswijze van Overmars inzake de transfer Vermeer. Overmars had De Boer niet goed geïnformeerd, dus zat hij fout. Dat is alles wat ik hiermee bedoel. Vandaar ook mijn relativerende opmerking: als er überhaupt al iemand zal vertrekken. Verder geef ik ook aan dat De Boer er helemaal niet zo'n probleem mee heeft als de columnist probeert voor te doen komen.
0 0
gi0vanni
Vraag me af of hij niet teleurgesteld was in Vermeer. Omdat Ajax al wist dat Vermeer weg wou en al een vervanger (Boer) op het oog had. En toen hoorde ik niemand over Vermeer.

Maar na dat het bekend werd waar hij naartoe ging was er ineens ophef over z'n vertrek terwijl ze al wisten dat dit kon gebeuren.
Ik denk dat zoals de Boer zoals hij het aangaf Vermeer niet graag bij Feyenoord ziet spelen.

En zoals Vermeer zelf al aangaf: Ik kiest voor me zelf. Of in andere woorden: Stik maar lekker Ajax want ik ga naar Feyenoord.
0 0
ajaxmening
Mijn god hoe is dit ontstaan? , Ajax vergeeft Vermeer voor zijn uitstekende staat van dienst en trouw aan de Boer een return dat hij voor maar een miljoen kan en mag vertrekken, Vermeer komt via zijn zakenwaarnemer met Feyenoord op te proppen wat voelt als een koud bad, daar niemand dit voor mogelijke had gehouden, Ajax inclusief de Boer moeten even slikken maar wijken niet af uit respect voor de mens en speler Vermeer en wensen hem veel succes, dit is hoe het gaat in het zakenleven even slikken maar zonder Vermeer zullen de kansen voor Ajax niet dalen, ja mij viel het ook rauw op mijn dak, maar wens ik hem als persoon veel plezier in Rotterdam, geen succes trouwens.
0 0
Michael25
Ik reageer op de vermeende frictie tussen De Boer en Overmars. De columnist overdrijft nogal, dit tracht ik te weerleggen.
0 0
ajaxmening
Okay dan begreep ik niet goed de stelling, dan wel me niet goed in verdiept verontschuldiging, los van het feit dat ik wel me mening hierover post in feiten in het algemeen,
0 0
MaupCaransaNES
Giswerk. Allemaal domme woorden van die basketballer.
0 0