Blik op Jong Ajax: De helft van Muric

SamVR, 30-08-2014 om 09:00, 31359 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In de rubriek Blik op Jong Ajax zal Ajax Showtime dit seizoen elke speelronde van de Jupiler League inzoomen op een speler of trainer van Jong Ajax.

Het duel tussen FC Den Bosch en Ajax is bijna een half uur onderweg als Robert Muric de bal krijgt. De achttienjarige buitenspeler is opgedoken in de spits en krijgt de bal in de voeten aangespeeld door linksbuiten Elton Acolatse. Watervlug omspeelt Muric zijn directe tegenstander, waarna hij oog in oog komt te staan met de doelman van de Brabantse ploeg. De aanvaller moet snel uithalen met rechts, zijn chocoladebeen, en mist de goal op een haar na. Kans verkeken, maar het moment oogt veelbelovend.

De klasse straalt er vanaf bij de Kroatische jeugdinternational. Al tijdens de warming up in Den Bosch is echter te zien dat Muric een conditionele achterstand heeft op zijn ploeggenoten. In een snel positiespelletje op het kunstgras van stadion De Vliert spaart de speler, die ruim zes maanden individueel trainde, zijn energie door weinig te sprinten. Ook in de wedstrijd maakt hij aanzienlijk minder meters dan collega Acolatse.

Met een ietwat kromme rug sjokt Muric over het veld, loerend op zijn kans. Als hij de bal krijgt, maakt hij telkens een karakteristieke actie. Arjen Robben is het grote voorbeeld van Muric en dat is duidelijk te zien. Met de bal strak aan de voet trekt hij elke keer naar binnen, loerend op een kans om zijn directe tegenstander te omspelen of een schot te lossen met zijn linkerbeen. Lukt dat niet, dan volgt er een kromme bal in de diepte op de spits of andere buitenspeler.

Er gaat dreiging uit van Muric, maar zoals gezegd komt hij momenteel nog energie tekort voor het Ajax-spelletje. Meeverdedigen, sprintjes trekken, van positie wisselen met ploeggenoten; het gaat allemaal nog op halve kracht. Na een helft wordt hij dan ook naar de kant gehaald door hoofdtrainer Jaap Stam.

Frank de Boer gaf vrijdag aan dat hij uitkijkt naar het moment dat Muric fit is. Da's logisch, want met de Kroaat erbij wordt het straks echt likkebaarden in de voorhoede van het eerste, waar Anwar El Ghazi, Ricardo Kishna en Lasse Schöne momenteel om de plekken op de vleugels strijden. Een Muric op volle kracht zou dit seizoen na El Ghazi zomaar de eerstvolgende revelatie in de voorhoede kunnen worden.

Door Sam van Raalte (Twitter: @SamRaalte | e-mail: S.vanraalte@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Fishy fingers!
0 0
RuudRuud
Ik vind het nog steeds werkelijk ondenkbaar dat je zo'n enorme conditionele achterstand kan opbouwen. Dat je je vorm moet hervinden na een lange tijd geen wedstrijden gespeeld te hebben kan ik nog begrijpen, maar (ondanks die paar weekjes dat hij met z'n blessure uit de running was) dan kun altijd nog je rondjes blijven lopen. Ik kan er echt niet over uit
0 0
JCr14
Als je geen wedstrijden speelt verlies je wedstrijdfitheid.
Je kunt wel gaan lopen maar dat is natuurlijk veel anders.
Hij heeft echt wel getraind.
0 0
insectenverdelg
zag er niet slecht uit, maar kmot fysiek nog veel tekort voor de eredivisie. Denk dat we niet te snel dingen van m moeten verwachten en dat hij er pas na de winterstop echt gat staan.
0 0
ajaciedgrunn
Mooi verslag, Dank je. Het klinkt veelbelovend.
0 0