Daley Blind is mijn held

BvdPloeg, 08-04-2014 om 11:34, 16085 views, Bob van Houten | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

COLUMN - Daley Blind is mijn held. Als zoon van een Godenzoon, de aanvoerder van weleer, werd hij als een held onthaald door het publiek. Bij zijn eerste minuten werd al gezongen dat hij een echte Ajacied is. Na een mindere periode heeft hij zich inmiddels ontwikkeld tot het gezicht van Ajax. 

‘Geef Ajax zijn gezicht terug’ is de campagne die –meer dan terecht- in het leven is geroepen door verschillende supportersgroeperingen. Daley geeft Ajax zijn gezicht op een andere manier terug.

Daley Blind is mijn held. De baard, de krullen en de trotse uitdrukking op zijn gezicht doen meteen denken aan het mythische karakter van de God Ajax. Geen stoere opscheer voor Daley, nee, Daley wil op Ajax lijken. Daley wil Ajax zijn. De tranen in Milaan raakten mij in mijn hart, iedereen huilde met Daley mee. Hij stond daar niet als broodvoetballer, hij stond daar als een supporter, die zo teleurgesteld was, dat tranen de enige uitkomst boden.

Daley Blind is mijn held. In Liverpool hebben ze Captain Fantastic, in Rome hebben ze Er Capitano en in Amsterdam hebben we de vleesgeworden versie van het logo. Zelf gaf hij al meerdere keren aan dat ‘mister Ajax’ worden een geweldige eer zou zijn. Dit is niet alleen zijn droom, maar ook mijn droom. Een ruime twintig jaar na zijn vader dezelfde beker de lucht in tillen. Dezelfde emotie voelen als zijn vader. Als klein kind heeft hij waarschijnlijk uren, dagen, ademloos geluisterd naar de verhalen over het gouden elftal van Van Gaal. ‘Papa, vertel nog eens dat verhaal in Wenen?’ ‘Vertel nog eens over je kuchje bij de beslissende strafschop tegen Gremio?’

Nu wil hij niets anders dan zelf deze ervaringen beleven. Zelf de beslissende strafschop nemen. Zelf zíjn Ajax de beste van de wereld maken. Ook hij wil later tegen zijn zoon vertellen hoe dat is, ook hij wil zijn zoon grootbrengen om aanvoerder van Ajax te worden. Daley is de speler die heel zijn leven bij Ajax blijft. De Blindjes hoeven niet over de grens te kijken,De Blindjes zijn tevreden met wat ze hebben. Aanvoerder zijn van de club waar je met heel je hart van houdt. Aanvoerder van de club die in je leeft, niets is mooier dan dat. Daley Blind is mijn held.

Bob van Houten

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AlexIbarra
Ik ben blij met Daley, trots op Daley en hij is dit seizoen voor ons heel belangrijk geweest. Af en toe Man of the Match.

Toch hoeft hij wat mij betreft nog niet elke week veren in zijn reet te krijgen.
Ik zie bij hem net zoveel verbeterpunten als bij een Serero of Veltman. Rechterbeen, duelkracht, rendement, schot enz.
0 0
jw1982
Het spijt mij om te moeten zeggen maar ik vind Daley Blind een van de meest overschatte spelers in de Eredivisie. Hij speelt op het middenveld keurig de bal naar z'n teamgenoten maar wat voegt hij nou verder echt toe? Mensen gaan nu natuurlijk allemaal massaal die duim omlaag aanklikken (want we lopen in deze wereld allemaal achter elkaar aan) maar voordat je dit doet, vraag het jezelf eens af: wanneer heeft Daley Blind (aantoonbaar) het verschil gemaakt. Hoeveel kansen heeft hij wel niet om zeep geholpen. Scoren kan hij niet. Verdedigen kan hij niet.
0 0
Bullshit
AMEN!
0 0
FlyingDutchMan
Nu al mister ajax!
0 0
DeKenner
Bob van Houten? Is dit Bob de relschopper van het Willemsplein?
0 0
steefjuhhhh
Kippenvel. Goed column! Niks aan toe te voegen. Nee, Daley is geen Messi of Eriksen. Daley is Daley en is en blijft ook míjn held.
0 0
Andre3000
Held.
0 0
DonAdam
Voor mij is Daley een held, omdat hij zoveel stront over zich heen gekregen heeft en nota bene door het eigen publiek uitgefloten is, maar altijd zijn rug rechtgehouden heeft ,(schijnbaar) stoicijns doorgeknokt heeft en nooit heeft zitten zeuren. Ik zou willen dat ik mentaal zo sterk was als Daley. Wat een kerel voor zo'n jonge knul!

Over het gezicht van Ajax gesproken: Ik zou het mooi vinden als hij een echte, mannelijke baard zou nemen, want het gezicht van Ajax heeft ook niet zo'n dun, getondeerd vlasbaardje.
0 0
adutchbrew
Baardimplant dan maar?
Ik vond het eigenlijk wel een leuke vergelijking. Ons logo en Daley. Hij zou in iedergeval de juiste persoon zijn om hiermee vergeleken te worden.
0 0
wt4ajax
Elke speler krijgt wel eens stront over zich heen en wordt wel eens uitgescholden door het eigen publiek. Dat is niet uitzonderlijk bij hem. Het feit dat hij zich uit de schaduw van zijn pa heeft weten te spelen vind ik eens stuk knapper. Maar dit kwam vooral door de plaats verwisseling maar cvm.
0 0
MHagen83
de manier waarop hij de stront over zich heen kreeg ging veel verder dan een fluitconcert hier en daar.
0 0
JanTa
Vanuit een diep dal komen en nu 1 van de bepalende spelers bij Ajax toont aan dat hij karakter heeft en is nog lang niet uitgeleerd. Ik hoop dat hij nog enkele jaren te wonderen is in de Arena.
0 0
ibrahendriks
Blind, echte Ajacied, die zich onmisbaar heeft gemaakt (wat getuigt van een topmentaliteit) op linkshalf, geen goed idee?


Liverpool en Juventus spelen met een spelmaker voor de verdediging, de een heeft aan snelheid ingeboet en compenseert dat door overtredingen op bepaalde momenten, de ander loopt regelmatig een beetje in de weg. Ik weet ook wel dat dergelijke spelers voor Ajax onhaalbaar zijn. Maar het gaat om het type. Een die niet alleen rendeert in aanvallend voetbal, maar ook als je via een counter onder de druk uit wil komen.
International is het reeds genoemde een vereiste. Wij hebben hem momenteel niet zo n speler. Hij is nog te jong (Keskin), of rendeert nog niet voldoende (Andersen). En zo iemand hoeft echt geen miljoenen te kosten. Blind op linkshalf en de anderen vechten het maar uit op rechts, waarom zou dat niet kunnen?
Constant domineren is een illusie, dat weten we nu toch wel?
0 0
Nacho van Manen
'de vleesgeworden versie'

Haha, mooi column, vat mooi samen hoe Daley zich heeft terug geknokt.
0 0
Rayno95
Mooie column :)
Ook mijn held geworden vorig en dit seizoen,, echt zoveel respect voor hem gekregen!, hoe hard hij zich heeft teruggeknokt en zich ontwikkelt heeft tot sterkhouder! :)
0 0
gi0vanni
Cker mooi maar als Blind het goed blijft doen en ook op CL niveau en het NE dan zie ik hem hier helaas geen 20 jaar spelen.
Aan de ene kant hoop ik dat het een topspeler word maar aan de andere kant dat het een speler word die dat net niet is want dan kan hij meschien wel lekker lang blijven.
0 0
afca patrick
Mooi verwoord. Volgend seizoen moet Blind sowieso die band krijgen, en hopelijk ook het oude logo op de borst. Het gevoel dat Blind een echte Ajacied is proef ik ook bij andere jongens. Namelijk De Jong, Klaassen en Veltman. Die jongens zijn volgens mij erg trots om voor deze mooie club te mogen spel. En zo hoort het ook.
0 0
michikay
Held!!!
0 0