Spaan: Derde titel dankzij De Jong

sv, 20-12-2012 om 11:05, 9002 views, Het Parool | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.
Mocht Ajax dit seizoen weer kampioen worden dan heeft Siem de Jong daar een groot aandeel in. Dat is de mening van Henk Spaan in zijn column in Het Parool. Spaan vindt De Jong de beste speler van de eredivisie. Hij is het meest constant. 'Haalt Ajax de derde titel, dan is het vooal dankzij hem', schrijft de columnist.

De Jong is de enige speler die tot nu toe alle minuten in de competitie met Ajax meespeelde dit seizoen.
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAMM
Door velen toch nog onderschat... Ook door mij, enerzijds. Maar ik denk dat Spaan, hoewel hij het misschien overdreven formuleert, wel gelijk zou kunnen hebben. De Jong kan op meerdere posities uit de voeten en staat er gewoon, Hij scoort geen 10 op zijn niet-favoriete posities, maar wel een heel erg vette voldoende.

Of hij de beste aanvoerder is weet ik niet. Ik geef meer de voorkeur aan mannen met een grote bek en sowieso aan een aanvoerder op een andere positie. Maar hij is een geweldig multitalent en van extreem groot belang gebleken voor Ajax, de afgelopen seizoenen. Van alle huidige spelers, heb ik voor hem verreweg het meeste respect.
0 0
PietBon
Niet dat ik Spaan serieus neem want meestal lult ie behoorlijk uit z'n nek. Maar door een derde titel alleen aan De Jong op te hangen gaat me wat te ver. Daarvoor spelen Blind en Alderweireld te goed. Ook Eriksen maakt eindelijk progressie. Wel gek een paar weken riepen alle critici nog dat De Boer spelers niet beter maakt en dat veel spelers te weinig progressie maken.
0 0
Balgobind
voorbeeldprof, scherp op bepaalde momenten. Maar beste nee absoluut niet. wel een slimme speler
0 0
ST
Siem heeft vooral gevoel voor momenten waarop hij het moet laten zien. Hij heeft een neusje voor belangrijke doelpunten. Dat zijn vaak de echte toppers. Ik vind hem zelf meer een 10 of een 9 dan een rechtermiddenvelder.
0 0
Dennis_Gijs12
Hij is in mijn ogen wel de beste speler. Werkt altijd keihard, zeurt nooit op welke positie hij ook speelt. En die hij ook altijd prima invult. Echt een voorbeeldprof. Overmars snel zijn contact openbreken AUB. Vind de Jong alleen geen captain dat is meer weggelegd voor Aldeweireld.
0 0
Wayout
Derde titel Spaan? Ik dacht de 32ste!
0 0
Pettersson1963
Spaan heeft wel degelijk een punt. Eriksen en Fischer zijn grotere talenten maar De Jong is effectiever!
0 0
SoNick
Derde titel ondanks de Jong...
0 0
ajax98
Hij is zeker niet de beste speler van de eredivisie maar hij is wel erg onderschat
0 0
IamLegend
Wie luistert nog na Henk Spaan?

Dorps idioot 1e klas.
0 0
ObjectoJood
Hij drinkt Absinth, die weet dus niet meer waar ie t over heeft
0 0
Randy428
Haha, ja hoor Henkie. Siem de beste speler van de Eredivisie. Wat heb je gedronken tijdens het schrijven van je column?

Siem doet het inderdaad aardig, is alleen geen echte aanvoerder. En de reden waarom Siem de meeste minuten gemaakt heeft van de selectie, kunnen we allemaal wel bedenken.

Als Ajax de 3e titel op rij haalt, dan is dat de verdienste van het hele team, en niet 'vooral van Siem'.

Bovenstaande overigens geheel los van de discussie echte Ajacied. Siem is uiteraard een echte Ajacied en op en top prof, nooit geblesseerd en een harde werker. Dus misschien de beste prof van de eredivisie, maar de beste speler vereist meer dan alleen mentaliteit.
0 0
Godenzoon24
Amen!!
0 0
AlexIbarra
Zowaar een keer een positieve noot over Siem..

Er wordt hier flink wat afgezeurd over hem en hoewel hij niet oogt als een John Terry of Lionel Messi is hij wel degelijk heel belangrijk. Positiespel altijd goed verzorgd, maakt zijn goals en geeft assists en geeft zelden tot nooit niet thuis.

Bovendien is hij onderhand onze meest ervaren basisspeler en kunnen de Veltmannen, Lukokis en Dijksen zich een beetje aan hem optrekken. Hopelijk heeft hij vliegangst ofzo en blijft hij lekker nog 8 jaar bij Ajax.

0 0
insectenverdelg
Siem is belangrijk, maar Eriksen is belangrijker. Die is namelijk 3 keer vaker aanspeelbaar dan de Jong, en dat heb je nodig om het positiespel te kunnen spelen wat Ajax nastreeft. Er zijn te veel wedstrijden dat Siem daar niet genoeg in aanwezig is.
0 0
geronimo
Siem is een topper maar zoals Spaan dat brengt lijkt het dat de rest maar brandhout is.
0 0
3star
Ook eens. Niet zozeer qua techniek of potentie, maar rendement, inzicht, mentaliteit, er staan in belangrijke wedstrijden en natuurlijk de 2 behaalde titels. Ik vind Siem echt een alleskunner en geheel terecht dat hij aanvoerder is geworden. Een echte Ajacied!
0 0
Obnoxious
Mee eens. Wordt veel te vaak als nietsnut weggezet, maar is gewoon de beste speler op de Nederlandse velden op het moment.
0 0
TOOL
Dat kan je niet menen. Ik vind hem de laatste weken juist helemaal niet zo best spelen en constant is hij momenteel helemaal niet. Of je moet genoegen nemen met een speler die veel balverlies lijdt en inspiratieloos aan het voetballen is. Ik zeg niet dat ik het een waardeloze speler vind maar momenteel is hij helemaal zo goed niet.
0 0