Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Waarom Ajax Maher moet halen

sv, 19-12-2012 om 12:25, 15361 views, AVAjax.nl | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!
Albert Treur pleit in zijn column op AVAjax.nl voor de komst van Adam Maher. De middenvelder zou Ajax meer stabiliteit en vastheid brengen. 'Ook al zullen Boilesen, Sigthórsson, Serero, Bocarra en Klaassen binnenkort (weer) beschikbaar zijn, zij missen de balvastheid, het ritme, de ervaring en het gogme om Ajax nu al meer greep op wedstrijden te laten krijgen. Ik zou dan ook een stevig pleidooi willen houden voor de komst van Adam Maher. Met ruim 50 wedstrijden alleen al in de Eredivisie is de pas 20 jarige Maher één van weinige constante factoren en sterkhouders van AZ', schrijft Treur in zijn column.
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax19
Waarom niet: wij hebben Lucas Andersen.
0 0
AfcaLdam
Scouten in de eredivisie subtop.. die tijden moeten onderhand toch wel voorbij zijn. Tenzij transfervrij of een prikprijsje wegens een aflopend contract. Wat mij betreft op dit moment dus Maher nog niet halen.
0 0
Maniche
Niks terughalen voor Eriksen... Liever scoutingswerkzaamheden uitbreiden met capabele mensen... Lijntjes uitzetten..
Als ajax 25 mijoen vangt voor Erik, wilt AZ 20 voor Adam... Daar willen we juist vanaf..
0 0
arigold
Je hebt gelijk, die vragen de hoofdprijs. Desondanks blijft die Maher toch ongelofelijk goed. Zit nu Az-Twente te kijken...hij is vier klassen beter als iedereen die daar op het veld staat!
0 0
Adidas AR 2.0
Uh huh; Ajax gaat echt geen 3 miljoen of meer voor hem betalen!!!
Kijk ma wat er met Narsingh is gebeurd.....
0 0
brullie
Goede voetballer! Uitstekende mentaliteit. Welkom zou ik zeggen...
0 0
Bapinho
Maher moeten ze echt halen! Kan denk ik ook goed als cvm bij Ajax, hogere handelingssnelheid dan schone en vele malen beter dan poulsen. En hij verzet echt heel veel werk elke wedstrijd
0 0
suske
Kan Ficher ook. Is mijn inziens een groter talent dan Maher.

Waarom miljoenen uitgeven aan hem terwijl je de zelfde klasse al in huis heb. Ga dan voor |van Dijk van Groningen lijkt mij een betere investering!!!
0 0
Pettersson1963
Djuricic halen, is een stuk goedkoper dan Maher en van hetzelfde niveau!
0 0
daslogisch
Is niet waar. Djuricic is zelfs als nummer 10 niet beter dan Maher, waar de nummer tien positie niet eens Mahers allerbeste positie is. Maher is beter, klaar. Maar ook duurder..
0 0
pimp
De nummer 10 positie is bij ons ook goed bezet met Eriksen, Andersen, De Jong, Fischer, Schone. Dus Djuricic zou nu zonde van het geld zijn.
0 0
l0l
Maher en Eriksen op het middenveld en een creatieve centrale verdediger. Oh ben ineens op een idee gekomen, Heitinga halen bij Everton en Maher bij AZ. Ideaal.
0 0
Raikkonen94
Als je Maher haalt zeg je in feite tegen Serero, Klaassen en Andersen dat ze niet goed genoeg zijn. Ik vind Maher een goede voetballer, maar niet aantoonbaar beter dan Eriksen of dan Klaassen en Andersen (voor zover je ze kan vergelijken).
0 0
Jons
Maher niet aantoonbaar beter dan Klaassen? Hahahaha
0 0
gusanito
Serero en Klaassen klopt inderdaad, maar Andersen is een rechtsbuiten. Ik denk dat het halen van Maher niet realistisch is. Clubs als AZ vragen bizar veel geld als er een club uit eigen land aanklopt.
0 0
suske
Andersen is een linksbuiten!!!!!
0 0
BigDaddy84
Ik lees overal dat Andersen een rechtsbuiten is, maar ik heb hem nog geen enkele keer als rechtsbuiten zien spelen. Zowel bij Jong Ajax als bij zijn invalbeurt in het eerste heb ik hem alleen op links zien spelen en veelal op het middenveld. Weet iemand wat Ajax concreet met hem van plan is, want wat ik tot nu toe heb gezien is dat niet doorontwikkelen op de rechtsbuiten positie. Eerder als linkshalf om Eriksen op te volgen. (niet onbelangrijk betreffende het aantrekken van Maher, wat de ontwikkeling van Andersen als evt linkshalf in de weg zou staan)
0 0
jw1982
...als er een club uit Amsterdam aanklopt bedoel je...
0 0
Jons
Serero - Maher - Eriksen is Europese top. Alleen het middenveld van Barca en Real zijn beter.
0 0
DbV
Ik ben het volledig eens dat Ajax voor Maher moet gaan. Is het niet deze winter dan toch zeker in de zomer! Maar snap niet waarom Eriksen daarvoor moet vertrekken. Maher past helemaal in het Ajax-plaatje: jong, technisch vaardig, international en nu al steunpilaar van AZ. Waarom mag je daar dan niet een aardige zak geld voor betalen? Zo doet Wenger het al jaren. Als je enig voetbalinzicht hebt, weet je dat dit geen gok is, maar een zekerheid. Deze jongen gaat het heel ver schoppen en hopelijk kunnen wij daar in Amsterdam een paar jaar van meegenieten.
0 0
waynelove
Misschien wordt het tijd om AZ een keer met rust te laten. Het is onze jeugdopleiding niet.
0 0
daslogisch
Maher zie ik heel graag naar Ajax komen. Hij is denk ik het allerbest in de rol van linkshalf-rechtshalf in een 4-3-3 systeem met de punt naar voren. Een voetballende controleur dus die wegens het veelvuldige balbezit van zijn team behoorlijk diep kan spelen en dan een meerwaarde is ten opzichte van de reguliere controleurs..

Als CVM is ie nu denk ik nog wat te licht en ondanks zijn behoorlijk volwassen spel toch nog wat te speels. Maar op termijn zou hij in een echt voetballende ploeg mssn wel ideaal kunnen zijn voor een dergelijke positie. En alls pure nummer tien (CAM) zie ik in hem zeker een goede voetballer maar ook niet iemand die tot de internationale top zal behoren (tov een Bergkamp mist ie dan wel wat pure voetbalkwaliteiten, hoewel ie zonder twijfel een stuk beter is dan een Djuricic).

Als een van de twee aanvallende middenvelders (met de punt naar achteren op t middenveld) of veel liever nog als een van de twee controleurs (met de punt naar voren op t middenveld) zou hij wat mij betreft een perfecte speler voor Ajax zijn. Ik denk dat hij een snellere, technischere uitvoering kan zijn van de wellicht in Nederland terugkerende de Zeeuw.

Aangezien ik denk dat je de tegenstander meer, sneller en makkelijker pijn kunt doen door in de as iemand te laten inschuiven dan weggedrukt aan de zijkant, zie ik ook liever een elftal spelen dat een inschuivende 4 en af en toe opkomende backs heeft dan een elftal met stabiele/statische centrumverdedigers en steeds als actieloze buitenspelers voetballende backs. Een Blind bijv komt nu erg goed op en doet t heel goed in balbezit, maar wat levert dit structureel goede opkomen het team nu feitelijk op? Volgens mij nog niet half zo veel als t eveneens goede opkomen van een centrumverdediger. Op het middenveld spelen met de punt naar voren hoort eigenlijk ook bij het spelen met een inschuivende nummer vier. Dan zou Ajax dus met een de Jong/Fischer (Erikssen gaat wel weg deze zomer) op 10 en daarnaast de voetballend sterke controleurs Maher en bijv een Duarte echt een waanzinnig beweeglijk, dynamisch, voetballend uitmuntend en een toch fel en redelijk stabiel middenveld kunnen gaan spelen. Volgens mij is zo/n middenveld meer typisch Ajax en dus meer geschikt om de tegenstander voetballende kapot te spelen en zo uit de fysieke duels te blijven, dan met een matige voetballer als Poulssen, Enoh en welke andere pure CVM dan ook als centrale spil van het elftal (en dus ook automatisch meest gezochte speler in de opbouw).
0 0
RobertoStrife
Je verwart heel duidelijk twee dingen, met de punt naar voren kan een 4 namelijk juist moeilijk opkomen, simpelweg doordat de twee controlerende middenvelders de centrumverdediger in de weg lopen.

Voor m'n totale uitleg over 4-3-3 http://www.bobbymostertman.nl/schrijven/voetbal/2011/04/24/ajax-positioneert-fout/
0 0
AlexIbarra
Met jou conclusie over een inschuivende man in het centrum ipv aan de zijkanten ben ik het helemaal eens.

In de tijd met Greg kreeg die man geloof ik drie keer zo vaak de bal als ons gehele middenveld..

En als hij dan een keer een bal verliest liep iedereen te piepen maar het punt is dat je voetbal van je beste mensen (as) moet komen ipv de vleugelback.
0 0
calella
Bullshit, Klaassen moet gebracht worden! Al jarenlang toptalent uit de Ajax jeugd..
0 0
Jons
Klaassen is een Duitse nummer '10', staat heel diep bij de spits en wacht zijn kansjes af waarna hij toeslaat. Ajax speelt echter een heel ander systeem met punt naar achteren, waar Klaassen totaal niet in rendeert (zie A1 wedstrijden en JA wedstrijden vorig jaar en begin dit seizoen)

0 0
3star
is die alweer hersteld van zijn blessure trouwens?
0 0
RobertoStrife
Kost teveel en zal (Frank kennende) toch achter De Jong en Eriksen komen. Of je moet hem op cm zetten, dat is wel een optie.

Ajax doet echter geen aankopen meer boven de 5 miljoen, dus waar praten we over?
0 0
BigDaddy84
Je zal flink geld moeten vangen voor Eriksen om Maher te kunnen kopen terwijl je ook nog jongens als Schöne, Serrero, Klaassen en Andersen hebt lopen. Hoe goed Maher ook is, het is maar de vraag of hij de stabiliteit en vastheid op het niveau van Ajax kan brengen en of hij niet eventueel wordt ingehaald door bijv. Andersen die een ook nog eens jaar jonger is. Niks tegen Maher, want het is zeker een goede voetballer. Maar gezien het talent en aantal spelers wat Ajax heeft zie ik liever Schöne of Andersen doorgeschoven worden. Dan kun je van het transfergeld van Eriksen weer andere investeringen doen (stadion, investering in jeugdopleiding, aflossen van schulden als dat nodig is etc.)
0 0
leazi
Maher heeft een contract tot 2015 dus die zullen wij niet kopen denk ik.
Het past momenteel niet in ons beleid om een speler voor een bedrag van boven de 10miljoen te kopen.

Ik moet wel zeggen dat ik het een typische Ajax middenvelder en een versterking zou vinden!
0 0