Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

Van Hanegem: 'Zege Ajax gelukkig'

sv, 03-12-2012 om 09:40, 13623 views, AD | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!
Willem van Hanegem is weer op dreef. De columnist noemt de dik verdiende 3-1 overwinning van Ajax op PSV 'gelukkig'. 'De topper tussen Ajax en PSV heeft me niet verrast. Het werd een wedstrijd met een hoop kansen over en weer en uiteindelijk een gelukkige winnaar. Niet alleen gelukkig met het resultaat maar ook met hoe de winst tot stand kwam. Want laten we eerlijk zijn. PSV kreeg de juiste kansen om op voorsprong te komen en die uit te bouwen. Heel jammer voor ze dat Lens na een hele mooie goal niet nog een tweede wist te maken. Dan ziet de wereld er voor alle betrokkenen ineens anders uit', schrijft Van Hanegem in het Algemeen Dagblad.

Hij schrijft verder: 'Dat Hoesen voor Ajax effectief was, vond ik mooi meegenomen. Ik hou van jonge spelers die zich in grote wedstrijden laten zien. Aan de andere kant weten we ook dat die jongen daar nu alleen maar speelt omdat er tijdelijk geen beter alternatief voorhanden is.'

Geweldig vond Van Hanegem de boeiende topper niet. 'Het niveau van de wedstrijd vond ik wel aardig. Maar ik vraag me af of ik misschien milder word omdat ik ook een wedstrijd als NEC-NAC ga zitten kijken. De ondergrens in de eredivisie is zo laag en de wisselvalligheid is zo enorm, bijvoorbeeld bij een ploeg als NEC, dat je je normen wel bij moet stellen. Anders zit je elke week te mopperen en dat is niet de bedoeling. De wedstrijd Ajax-PSV zou ik dus als vooral 'leuk' willen typeren, dat is het hoogst haalbare in onze Eredivisie.'
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxrevolutie
Ik vond Ajax ook erg matig Willem, viel bijna in slaap.
0 0
Robinjo1988
Willempie toch. jij wordt al jaren niet meer serieus genomen. zelfs bij je eigen kakkerlakkenclupje heb je niks meer te zeggen. wel balen hé dat het Cruijff bij Ajax wél gelukt is!?
0 0
dan300491
Al die bal van Alderweireld erin ging en die kans van Fischer zag het er ook heel anders uit. c'mon son.
0 0
Kaos
Mensheid: 'De dag dat Van Hanegem geboren werd ongelukkig'
0 0
ster
Heb je haar ook weer
0 0
geronimo
Hij zit weleens bij VI aan tafel daar kwam hij altijd dommig over.
0 0
Boei
Meestal een grappige kerel. Maar hij heeft volgens mij nooit echt weten te bewijzen dat ie echt veel verstand van voetbal heeft volgens mij. En dan neem ik dit soort teksten ook niet serieus...
0 0
AnTo
Willempie is zo f*cking dom dat iedereen denkt dat het grappig bedoeld is... zijn dom gelul wordt vaak voor humor aangezien ;-p
0 0
paulat
Hahaha wat een mannetje. Ouwe kakkerlak!
0 0
timhee
Alles wat hij zegt is zo cliché hij lijkt op steve mclaren
0 0
Sterretje73
Hehehe alsof hij een strijker bij een kippenfarm nmaar binnen gegooid heeft =-) Laat je toch allemaal niet zo opnaaien door die man. Hij weet gewoon echt niet beter...ik heb al eens eerder een discussie hier gehad over z'n populistische gelul en nu bewijst hij alleen maar weer wat een flapdrol hij is. Zijn glorie is allang weg en dit is de enige manier waarop hij nog wat kan oogsten. Slaap lekker Willempie !
0 0
Rogyros
Wat ik overigens niet begrijp van Van Hanegem is dat ie week in week uit zucht en steunt over het niveau van de eredivisie. Als je het niets aan vindt, waarom kijk je dan?
0 0
AjaxD1986
Heeft Willem de Supercup wedstrijd zitten kijken ofzo?
0 0
Marcao
Die zure kakkerlak vergeet erbij te zeggen dat het met de rust al minimaal 2-1 of 3-1 had moeten staan. En dat Ajax al veel te lang zonder een echte spits speelt (Hoesen komt net kijken). Valt me trouwens wel mee van het AD dat er 5 Ajacieden in het elftal van de week staan (die Kromme Kakkerlak stemt zeker niet mee bij de redactie :o)
0 0
mickey2602
Ik ben wel benieuwd wie er vanavond speler van de week wordt bij VI in dat Gilette klassement.Ik denk dat dat Fischer gaat worden want iedere week Altidore of Pelle,alleen omdat ze 2x scoren,wordt ook vervelend.
0 0
Cello
Ach jongens.... het is maar Willem van Hanegem hoor. Oud Feyenoorder, Oud Az-er, Oud Utrechter.
Hij is niet en was nooit een ajacied, dus dat hij zo kijkt kan ik nog wel iets bij voorstellen. Deels heeft hij gelijk ook nog eens, daar waar het de kans van Lens aangaat. Van mij had hij ook nog wel de penal/situatie van Van Rhijn-Mertens mogen aanhalen. Daar heb ik geen probleem mee.

Maar..... wanneer ie dat doet, dan moet ie ook voor de goede orde en de zuiverheid aandacht geven aan de vele gemiste kansen van Ajax, immers zo doet ie dat ook mbt de zeer, zeer weinige kansen van PSV. Dan had ie in alle realiteit moeten vaststellen, dat PSV na de eerste 45 minuten gewoon byzonder goed weg kwam dat het ´slechts´ 1-1 stond. Dat het heel verdiend was geweest en je er niuks van zou hebben kunnen zeggen als het bij rust al 4-1 had gestaan.

Maar Willem kiest er heel opzichtig voor om daarvoor de ogen te sluiten waar het om Ajax gaat en open te houden daar waar het PSV's minimale kansen aanging. Dan krijg je en schets je een beeld dat bezijden de waarheid is en dus de waarheid eigenlijk geweld aandoet en niet waar is.

Daarmee maakt Willem zich belachelijk en geeft ie een brevet van onvermogen af wbt zijn analytische kwaliteiten en zal vrijwel niemand hem meer serieus nemen.
0 0
Lazell
Ik vind Willem een azijnzeiker eerste klas, maar als Lens die kans in de tweede helft er "gewoon" had ingeschoten, stonden we met 1-2 achter en dan wordt het heeeel lastig. We waren veel beter dan psv, maar nog kun je zo'n wedstrijd verliezen. Dan is het spijtig dat je het enorme overwicht in de eerste helft niet kan omzetten in doelpunten.
0 0
Van Reenen
ACH, ACH, ACH, diep medelijden. Het wordt tijd dat Willem weer eens bij Pearl naar binnen stapt of eyewatch. Het niveau in de eerste helft was van AJAX-zijde heel hoog en in de 2e helft inderdaad lager.
En hoezo gelijke kansen. Ajax heeft in de eerst helft legio kansen gecreeerd tegen pisvee een zondagschot dat werd bestempeld als briljant.Het was wel een aardige goal, maar niet meer dan dat. Daarnaast verdient wimpie met zijn stukje een inkomen en heeft hij veel meer lezers dan dat hij over feijenooit zou schrijven, Dus ik zou zeggen,...........laat lullen.
0 0
Semtex
hoe ver van de realiteit kan je staan.
Misschien echt een keer naar specsavers gaan ipv alleen in die commercial te spelen?

Je moet eens opletten wat hij ALTIJD doet;
dat is het omgekeerde zeggen van wat de publieke opinie is.
Dus speelt Ajax de sterren van de hemel, dan zegt, ohw ik vond Ajax wel tegenvallen. Speelt een speler echt slecht dan vond hij hem goed spelen.
Het is net een puber van 60 jaar.
Zo vermoeiend
0 0
Wayout
Willem je lult uit je nek. je ziet wat je wilt zien en je ziet niet wat je niet wilt zien. Wij hadden in de rust al met 3-0 voor meten staan, jij blijft maar zeiken over die kans van Lens, eikel. Verder heeft Ajax psv constant zijn wil opgelegd, ja psv kreeg een paar grote kansen vanuit de counter. Bovendien behoort afmaken ook tot de kwaliteiten. dat Lens niet scoorde had ook met Vermeer te maken, menig keeper gaat naar de grond en gaat op de speler af, dan wordt je uitgepseeld.Ga nu maar naar je zeikcuippie in 010 zuid
0 0
Jeffstar
Van Hanegem maakt reclame voor Eye wish groeneveld, maar hij blijft alles toch verkeerd zien die oude seniele kakkerlak! Of misschien hebben ze hem een anti-ajax bril verkocht!
0 0
lorenz00
Ik zie dit juist als een compliment. Van Hanegem laat zich hier heel erg kennen, mooi toch?
0 0
Vakkie125
Willem. Hoeveel echte kansen had dat Prutsvee dan echt. Ze werden totaal op alle fronten weg gespeeld door Ajax. Echt op Alles. En dat het "leuk"was. Misschien kwam dat wel door Prutsvee die na 15 min bij 0-0 begon tijd te rwekken. Sukkel
0 0
rdewaart
is de man nu al aan het dementeren? Ik neem hem al lang niet meer serieus
0 0
vakMforever
Ach ja....bij Feyenoord uitgekotst, bij AZ nooit serieus genomen, bij Utrecht zijn collega's laten sneuvelen, bij het Nederlands elftal achterbaks geweest over Dick Advocaat, heel zielig gedaan toen Johan Derksen zich kritisch uitliet en Van Hanegem....moet ik nog ff doorgaan?? Ok!!! Dat zielige gejank als Duitsers weten te winnen....die eeuwige tranen -------dat eeuwige getrap naar Ajax en Van Gaal. Hoe is het trouwens met Truus eikel????
0 0
suarez1
tja wat een zielige gast zou zijn familie hem nog serieus nemen hahahaha

0 0
masterveen
Deze stinkende kakkerlak is toch niet serieus te nemen!!! Hij zal nooit es iets positiefs over deze wedstrijd zeggen. Die gast is zo dom en dat blijkt wel weer uit zijn reactie.
Een ieder die deze wedstrijd gezien heeft zag een geweldig Ajax dat PSV compleet uit de wedstrijd speelde. Ajax was kwetsbaar in de omschakeling, maar dat zijn ze het hele seizoen al tegen welke club ook. (Real, Dortmund maar ook Pec Zwolle en VVV).

Het zegt toch genoeg dat zo'n Rotterdamse krant zijn uitspraken overneemt en in de krant laat zetten Diep triest!
0 0
AdamseFCAjax
Ik wordt toch zooo moe van deze demente lul met zijn Rotterdamse oogkleppen
0 0
robert R.
dikke ouwe aan alzheimer lijdende idioot
0 0
3star
Ja Willem.. en Clasie was goed genoeg voor Barcelona toch?
0 0
omisom
Ik kijk al uit naar vanavond bij VI mij benieuwen wat vd Gijp gaat roepen
0 0
stefanpetterson
Ach Willem, het wordt weer tijd naar Specsavers te gaan voor een andere bril. Neem er dit keer één zonder double vision en gekleurd glas, misschien dat je voor Ajax-Feiniks dan weer een heldere blik hebt. Laat je ook maar gelijk nakijken door een neuroloog, want het gist aardig in je bovenkamer.Een gang naar de kapper zou ook niet gek zijn, om die rechtopstaande haren in je nek en oren te laten verwijderen, want je trekt het je nogal aan dat Ajax
niet meer stuiten is........................
0 0
Obnoxious
Hij wil gewoon zijn punt van vorige week onderstrepen.. Dat de Eredivisie 'leuk' is. Dat er te weinig kwaliteit is in de Eredivisie.
Ach, hij heeft ook wel gelijk over het gemiddelde niveau, maar dat komt omdat ieder jaar weer mensen in de teams gepast moeten worden, heel Nederland wordt ieder jaar leeg gekocht.

Overigens is de overwinning totaal verdiend!
0 0
Gulpen
Wat een schande wat die gek verteld. Ajax was zaterdag superieur. Iedere Ajacied had genoten van een geweldig Ajax. Dat laffe voetbal van die lampen werd afgestraft echt heerlijk. Frankie had het weer prima voor elkaar. Ook Waterreus vertelde gisteravond onzin bij studio voetbal. Als Lens had gescoord. Dat was helemaal triest geweest als die kut lampen met dat anti voetbal ook nog 1-2 hadden gescoord. Ajax had bij rust op 3-1, 4-1 moeten staan dan had je niemand het over kans Lens gehad. Maar laat ze allemaal maar lullen. 32ste kampioenschap zit er aan te komen. Want wij zijn Ajax wij zijn de de beste.
0 0
elpresidente
Hoe diep moet Waterreus in het stof gaan om wel het goede te zeggen dan ? Hij was toch lovend over Ajax en keihard over psv. Ik vind Waterreus ook een enorme lul daar niet van maar gister was hij toch echt realistisch over de wedstrijd.

Tja en van Hanegem kun je niet meer serieus nemen. Die is zo gekleurd net als Waterreus normaal gesproken. Als van Hanegem een beetje karakter in zijn donder had had hij Frank de Boer en zijn mannen geloofd voor de eerste helft en ook voor de veerkracht die ze weer toonde in de 2e helft om die wedstrijd toch weer om te draaien en naar hun hand te zetten.
0 0
ST
Als zelfs Van Bommel zegt dat het verdiend maar onnodig was, dan zegt dat genoeg over Van Hanegem zijn rancune inderdaad.
0 0
SamAFCA10
Deze man heeft serieus geen objectieve kijk op het voetbal. Kan niet hehhh. Tijd voor de Van Hanegem boycot?
0 0
AFCAMM
Het wordt tijd om die arme Willem een spuitje te geven.
0 0
eenstad31
Hahahahahahaha
0 0
gofee
mag ik het doen ?
0 0
AFCAMM
Mijn zegen heb je.
0 0
unis
Willem, waarom zit je constant afca af te janken? Kijk ff naar die 010 club van je, als er een ploeg gelukkig is het 010 wel! Tjezus wat komen die telkens goed weg. Als AFCA in Januari ook zo speelt als afgelopen zaterdag, zal AFCA wel weer de gelukkige winnaar zijn!

Zeg gewoon hoe goed dit jonge team heeft gepresteerd tegen koop ploeg/vereniging Lampekap! Dat Pisvee gaat misschien in de winterstop spelers verliezen, ik kijk er nu al naar uit, dan wordt het weer niks met die kut boeren!
0 0
omisom
Sorry Willem, maar je rancune tegen onze club neemt bizarre vormen aan als je dit al gaat roepen is of je bril niet goed of je bovenkamertje begint het te begeven. Kom op zeg P$V is bijna de gehele 1e helft compleet weggespeeld, hetgeen zelfs door de "kenners" wordt bevestigd, en dan ga jij roepen het is gelukkig hahaha we hebben P$V op het middenveld afgetroefd daar waar hun sterkste spelers de lijnen moeten uitzetten zowel van Bommel als Strootman waren totaal onzichtbaar.
0 0
1Zlatan
Wat een sukkel
0 0
DeKlassieker
Ik wil het nog wel eens voor van Hanegem opnemen, want vaak zegt hij ook verstandige dingen maar vatten emotionele supporters die vaak helemaal verkeerd op. Maar nu... Ik denk dat ik het maar even overslaat, want Ajax als gelukkige winnaar bestempelen gaat me echt te ver. PSV heeft twee levensgevaarlijke kansen gehad, maar Lens schoot naast en Vermeer redde de andere. Die goal van PSV kwam voort uit een goede individuele actie (en het éen - tweetje waardoor van Rhijn even de weg behoorlijk kwijt was). Als je zo de wedstrijd gaat analyseren dan kun je alle kanten op, want dan kun je ook zeggen dat die kopbal van Alderweireld op de lat geen echte kans was, scoorde Ajax uit een standaard situatie en een grote fout van Mertens en was de goal van Hoesen alleen maar tot stand gekomen door een individuele actie van Fischer. Verder dan even de kansen van Blind (schot - redding) en Fischer (schot - krulde net over de rechterhoek heen) vergeten en Ajax is in de ogen van van Hanegem de gelukkige winnaar. Zucht.
0 0
vakMforever
Voetbal is een spel van fouten.....
Als de tegenstander geen fouten maakt zal iedere wedstrijd in 0-0 eindigen...beetje Cruijffiaans--om je dag goed te maken :))
0 0
SoNick
Tjah, het had ook al 4-0 voor Ajax kunnen zijn toen PSV voor het eerst op goal schoot. Daar hoor je niemand over. Je hoort ze alleen over de kans van Lens...
0 0
DHoesuh123
precies, je had fischer met twee missers, en alderweireld die er eentje tegen de lat knalde
0 0
ryanajax16
Is er wat mis met deze man? Ajax domineerde vollledig de eerste helft en de laatste 20 minuten. Willem is hans anders een idee?
0 0
anti-devries
dacht dat hij zo moe van t woord 'leuk' werd? dement zeker
0 0
TOOL
Hij is echt een ouwe rare vogel. Dus bij 20 kansen om 9 in het voordeel van Ajax is deze gelukkig? Ga nou toch weg idioot. Als Ajax iets gelukkiger was dan was het na 30 minuten gespeeld en stonden ze met 3-0 voor. Dan telt die ene kans van Lens en die mogelijkheid van MOTM helemaal niet.. zo kan je het ook zien maar sommigen hebben daar moeite mee, wees een kerel en geef dat gewoon toe.
0 0
Opa
Is er echt niemand in Nederland die deze idioot uit zijn lijden kan helpen?
0 0