Skyfall

ploeg, 02-12-2012 om 22:19, 2178 views, Remko van der Ploeg | Bestel nu het nieuwe uitshirt van Ajax.
De wekelijkse column van Remko van der Ploeg

Skyfall

In de 14e wedstrijd van het seizoen begon Ajax zijn traditionele inhaalrace, hoe toepasselijk! Wederom zoals zo vaak de laatste jaren moeten FC Twente en PSV worden ingehaald en is daar Vitesse bijgekomen. Ook dit keer komt de koppositie weer in het zicht na de overwinningen op Roda JC en PSV.
Maar hoe frustrerend ook, volgens de media ligt dit meer aan de tegenstanders van Ajax dan aan Ajax zelf. Gisteravond zag ik een uiterst getergde Frank Boer zijn woede inhouden tegen de roddeljournalist Humberto Tan, want een voetbalverslaggever kunnen we hem natuurlijk niet noemen. Ajax goed weggekomen tegen PSV, want als Jermaine Lens die kans had verzilverd, dan was Ajax weggeweest, volgens de presentator van RTL Boulevard. Frank reageerde op zijn eigen wijze: “Nahhh, ik word hier zo moe van. Als wij goed foebelle ligt dit in dit geval aan PSV en niet aan ons. Wij hadden ze bij de strot, dat heb jij toch ook gezien?” Humberto Tan brabbelde nog wat zoals hij wel vaker doet, maar durfde niet meer in de diepliggende ogen van Frank te kijken, omdat daar de walging voor de riooljournalist in te zien was. En terecht!

Het lijkt een trend te worden, want zelfs de voormalig aanvoerder van het Nederlands elftal wilde het volk doen geloven dat PSV een kans had in de ArenA. Markje van Bommel vond de nederlaag onterecht, want als Narsingh of Lens die bal erin had geschoten had Ajax niets te vertellen gehad. Dat PSV 85 minuten totaal werd weggespeeld, vertelde hij er niet bij. Een zondagsschot van Jermaine Lens bracht PSV de onverdiende gelijkmaker, dat was hun enige wapenfeit in de eerste helft. In de tweede helft was er dus een grote kans voor PSV. Op basis van die twee momenten benoemen dat je onterecht verloren hebt, zegt voldoende over het niveau van de schoonzoon van de voormalig bondscoach. Volgens Mark was zijn zevende gele kaart ook weer onterecht en aangenaaid door de Ajacieden. Tuurlijk Mark, ze waren allemaal onterecht! Driesje Mertens piepte ook nog eens in de camera dat die Ajacieden allemaal zo onaardig voor hem waren geweest en de scheidsrechter al helemaal. Aahhhhh Driesje toch, het is allemaal wat. Kabouter zijn in ‘Plopsaland’ lijkt me een logisch vervolg voor Driesje na zijn actieve carrière.

Het typeert het bij elkaar gekochte zooitje daar in Eindhoven. Als ze winnen ligt het aan hen, als ze verliezen aan een ander. Wij Ajacieden kennen dat gevoel, het hoort namelijk bij dure aankopen. Mertens, Strootman, van Bommel en Narsingh zijn goed voor een miljoentje of dertig aan investeringen. Wij hebben ook zo’n desinvestering van ruim 16 miljoen op de tribune zitten. Ik heb het hier natuurlijk over mijn vriend Miralem Sulejmani. De man of zal ik zeggen het overjarige pubertje, spreekt na zes jaar nog steeds geen Nederlands en is liever lui dan moe. Hij kan niet omgaan met kritiek en het ligt altijd aan een ander en nooit aan hem. Misschien iets voor PSV in de winterstop? Qua zeurgehalte past hij daar prima.

Ik ben trots op spelers als van Rhijn en de Jong omdat ze steeds meer een vaste waarde aan het worden zijn.
lees verder: www.remkovanderploeg.nl
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AJAX1996
Geweldige column
0 0
AFCA-CBS
Ik wordt er ook strond ziek van, al die reacties over Ajax-psv. "Als Lens die kans gemaakt had..." Als Alderweireld die bal niet op de paal had gekopt, als Hoessen de bal beter had aangenomen, als Fischer al zijn grote kansen gemaakt had enz enz, dan was het 10-1 geweest!
0 0
CrazyJew
Wat een heerlijke column weer, van een echte ajacied. Hulde
0 0