'Ajax moet waken voor slachting'

basdew92, 30-11-2012 om 13:12, 2974 views, NUsport | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!
Gerald Sibon, oud-speler van zowel Ajax als PSV, ziet PSV als favoriet voor de topper van morgen. In NUsport zegt hij: 'Ajax heeft nog niet veel indruk op mij gemaakt'. “PSV heeft het compleetste team van de eredivisie”, vindt Sibon. “Ze hebben tegen Vitesse (1-2, red.) vorige week even in het stof gebeten, maar kunnen in de Arena lekker op de counter spelen. Dat ligt ze goed. Bovendien was PSV in het duel om de Johan Cruijff Schaal begin dit seizoen, toen ze met 4-2 wonnen, ook duidelijk sterker.”

Ajax staat zes punten achter op de koploper uit Eindhoven. Dat kan betekenen dat de ploeg van trainer Frank de Boer op twee gedachten gaat hinken, meent de voormalige aanvaller. "Ajax moet eigenlijk winnen, mag in elk geval niet verliezen. Maar ze kunnen ook niet vol op de aanval gaan spelen en de boel opengooien. Dan zal PSV daarvan profiteren met de snelheid van spelers als Jeremain Lens en Luciano Narsingh en wordt Ajax geslacht."

"Het is een cliché natuurlijk, maar Ajax moet om een goed resultaat te halen tactisch heel goed staan. En daarnaast erg zuinig zijn met balbezit. Want PSV beschikt natuurlijk ook over spelers die het balletje heel makkelijk kunnen wegleggen zodra ze ‘m veroveren."
PSV - Vitesse was een wedstrijd met veel pittige duels op het middenveld. Daar kan Ajax het volgens hem beter niet op laten aankomen. "Als Ajax fysiek de strijd aangaat dan redden ze het niet, want PSV is op dat vlak sterker. Ajax moet er echt op een voetballende manier doorheen zien te komen. Dat is hun enige optie."
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
joeyboyajax!
Jantje kom teruugg :(
0 0
omisom
Eigenlijk heeft hij wel een beetje gelijk, mensen laten we eerlijk zijn en ons eens afvragen hoeveel progressie er geboekt is in het afgelopen jaar?........ het antwoord weinig tot niets, de selectie bestaat uit middelmatige spelers welke zich met moeite weten staande te houden tegen clubs die zich bevinden in de onderste regionen van de competitie, er spelen spelers mee die normaal gesproken nooit bij Ajax zouden spelen maar nu binnen worden gehaald als een soort verlosser zijn en wel even de kar gaan trekken hetgeen helaas nog steeds niet het geval is. Natuurlijk hebben we een paar mooie wedstrijden in de CL gespeeld maar dat doorzetten naar de competitie lijkt wel onmogelijk waarom? als ik dat zou weten!!
Hopelijk komt vanavond de ommekeer en gaat het eindelijk lopen zoals we dat zo graag zien.
0 0
Jaims
Geef Sibon wel gelijk, balbezit zal wel weer in ons voordeel zijn maar ik denk dat we net als tegen Dortmund op snelheid geklopt worden.
Zelf te weinig creëren en het fysiek afleggen in zo'n wedstrijd.
Nee sorry jongens maar ik heb er een slecht gevoel over.

Maar de bal is en blijft gelukkig rond!
0 0
de bal is rond
ik ben het met je eens wat betreft de laatste zin.
0 0
buitenveldert
Met deze competitie weet je het niet. Je kan 4-0 winnen of 0-4 verliezen je never know. Als Ajacied ga ik van het eerste uit. Ik heb er ook een goed gevoel over maar mijn gevoel heeft me vooral met voetbal wel eens behoorlijk in de steek gelaten.
Als ze niet verliezen is er nog van alles mogelijk, als ze wel verliezen kan het nog steeds ook al word het dan wel een moeilijk verhaal want de reeks van vorig jaar gaan ze 100% niet herhalen zonder Anita
0 0
Aeter
Zolang Wijnaldum speelt ben ik nergens bang voor.
0 0
Jaims
Die draait alleen poulsen wel vierkant dol, maar goed dat doet iedereen bij poulsen.
0 0
dehunt
hou jij je maar bezig mét de poolcirkel
0 0
Ruben72
Nee PSV maakt indruk. Tegen de eerste serieuze tegenstander verliezen ze gelijk...
0 0
3star
Hopelijk werkt dit motiverend. Wedden dat snor en bril en hetzelfde gaan zeggen vanavond. Net zoals vorig seizoen.............
0 0