Borst: 'Weg met die Poulsen!'

sv, 29-11-2012 om 11:10, 5278 views, Unibet.com | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!
Hugo Borst is geen fan van Ajax-middenvelder Christian Poulsen. 'Weg met die Poulsen', zegt hij in de uitzending van Betweters van deze week. 'Hij kan niet voetballen.'


Wedden dat Ajax van PSV wint? Ontvang nu 2,45 keer je inzet.
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pettersson1963
Hugo Borst is een held en heeft als Spartaan geen last van een blad voor zijn mond. Poulsen was een aankoop van JC en zijn alom geprezen Technisch Hart, weg met die Poulsen en de armoedige aankopen van JC! Zowel Sana, Poulsen, Babel, Hoesen en Schöne waren de aankopen van JC en zijn Technisch Hart, met dank aan JC en zijn geweldige beleid vertrokken Theo Janssen, Ismaïl Aissati en Mounir El Hamdaoui uit Amsterdam. Met dank aan JC en zijn geweldige beleid speelt Ajax momenteel zonder buitenspelers en spits, met dank aan JC scouten we momenteel jeugdspelers in Europa die we in het verleden zelf konden opleiden, met dank aan JC presteert de eigen jeugd en het eerste momenteel onder de maat. Geweldige jongens die Jaap en Johan, het is nu nog slechts een kwestie van tijd en de talenten van Chivas en Trencin stromen binnen bij Ajax...
0 0
stefanpetterson
Hehe ben je er weer met je kritiek op mijn club!
Het feit dat Borst jouw held is maakt weer een hoop
duidelijk, je bent geen ajacied. Maar dat wisten we
natuurlijk allang, aangezien je elk item op dit forum
aangrijpt om het technisch hart aan te vallen. als
Sulejmani zometeen voor niets de deur uitloopt,
is het volgens jou natuurlijk de schuld van TH dat hij
voor 16 miljoen gehaald is. Scheer je weg, ga lekker
pisveers lastig vallen met je vervelende gezeur.
0 0
RobertoStrife
Lekker grof deze aflevering, mooi man.

Schone op cm vind ik ook niks, geef mij maar Boccara of Sporkslede.
0 0
Daantje Makkes
Boccara wordt echt een killer
0 0
IamLegend
Hoe weet je dat zo zeker?
0 0
Danishdynamite
oplossing is simpel zat. ILAN BOCCARA of Fabian Sporkslede!
0 0
ajaxforlife1
Ik zei dit al na 3 wedstrijden dat die Poulsen totaal niks toevoegt. Gewoon Schöne daar neer zetten en het middeveld laten rouleren tijdens de wedstrijd en dan Hoessen in de spits! en Siem de Jong op het middeveld!
0 0
ambtenaar
Vorig jaar speelde we met Enoh Anita en dat ging redelijk.
0 0
Daantje Makkes
Weg met die Betweters
0 0
SteektheMan
Idd weg met Poulsen. In het begin vond ik hem nog degelijk spelen, maar vooral de laatste tijd is het echt drama. Haalt de bal op bij de verdediging en speelt hem vervolgens naar de backs.
Hij heeft dan wel ervaring, maar ik heb nou totaal niet het idee dat hij deze ook overbrengt op de meer jeugdige spelers en ze coacht, zoals Ooijer wel deed.
Zet gewoon een Boccara of een Sporkslede ofzo daar neer, of haal een goede verdedigende middenvelder in de winter, maar alsjeblieft geen Poulsen meer.
0 0
Cello
Wat me echt tegenvalt bij Poulsen, is dat hij te vak en dus te veel terugzakt naar de laatste linie, waardoor in mijn beleving de bezetting op het middenveld (met dan alleen Eriksen en De Jong) te mager wordt en je bijna daar al het overwicht geeft aan de tegenstander. Daar de slag verliezen betekent dat je laatste linie, de verdediging, zo zwaar onder druk komt te staan, dat het veel meer barsten dan buigen is. En als je dan nog een sterke solide verdediging hebt kan je er misschien mee wegkomen, maar dat hebben we niet. Wat heet!... kijk alleen maar hoeveel tegentreffers we al hebben geïncasseerd. Poulsen hoort gewoon een 20-30 meter meer vooruit te spelen. Dat ie dat niet doet zal ook denk ik te maken hebben met dat ie het allemaal misschien niet meer zo makkelijk kan belopen. Aan zijn techniek en ook zijn passing heb ik niet zoveel op te merken, dat is wel okay...maar door zijn manier van spelen brengt hij meer en meer het team in de problemen ben ik bang....
Als ie zo speelt tegen PSV zaterdag, dan geef je spelers als Van Bommel en Strootman bijna vrij spel en als je wel één ding niet moet doen tegen hen is dat wel dat je het hen niet nog makkelijker moet maken....

Desalniettemin hoop ik een beetje op de vorm van de thuiswedstrijd tegen Manchester City..... daar lukte het wel.
Maar Poulsen moet dieper naar voren gaan staan èn anders moet FdB daar iemand posteren, die dat wel allemaal kan opbrengen en kan belopen......
0 0
Hwb
20-30 meter meer vooruit is wat veel, dan speelt hij als een soort 10.

Zo ver inzakken kan overigens best, maar dan moet er andere ondersteuning voor het middenveld komen. Bijvoorbeeld doordat de backs (ver) inschuiven of doordat Alderweireld/Moisander instapt. Ik weet niet welke opdrachten de spelers krijgen, dus weet niet of het de fout van Poulsen is. Anita speelde bijvoorbeeld ook vaak ver achteruit (minder vaak dan Poulsen weliswaar), maar Vertonghen kwam natuurlijk meer mee op. Daarmee creëer je juist dynamiek in het spel.

Dat het nu wat dat betreft niet goed gaat bij Ajax klopt natuurlijk. Ik weet alleen niet of dat aan Poulsen ligt, aan de verdedigers of aan De Boer die dit als opdracht geeft.
0 0
BigDaddy84
Goede opmerking dit. Elke keer als je Poulsen namelijk (in balbezit) zover ziet terugzakken spelen de backs dieper, waardoor je een eigenlijk een overtal op het middenveld zou moeten creëren. Het probleem is dat het spel dan te traag is en het makkelijker te verdedigen is. Daarnaast komt er te weinig gevaar vanaf de backs, maar dit heeft denk ik ook veel te maken met wisselingen in de basisopstelling en een stukje chemie. Toen Fischer en Dijks op links speelde onlangs zag je bijv. dat die dat vaker hadden gedaan. Dijks werd echt meteen gevaarlijk.

Verdedigend gezien is het grootste probleem dat we drie centrale spelers hebben die teveel achteruit lopen en teveel letten op de bal en te weinig op de man. Vorig jaar verdedigden zowel Anita als Vertonghen veel naar voren. Vervolgens had je Alderweireld als slot op de deur die 9 van de 10 keer de spits uitschakelde. Nu wordt de passende man niet aangepakt. En dat merk je direct aan het aantal tegendoelpunten. Voor tegen psv is het te hopen dat er meer wordt doorgedekt. Als je van Bommel en Strootman namelijk de ruimte geeft om passes te geven naar de snelle spitsen, dan ben je al snel de l*l.
0 0
ajax19
Van Rhijn op 6
0 0
kade88
Geen slecht idee. Echter, wie speelt er dan rechtsback? Misschien een keer proberen met Blind op 6. Ik vind hem meestal goed voetballen alleen voor een verdediger vind ik hem verdedigend te zwak. Misschien dat het als middenvelder beter gaat. Daarnaast heb je met Dijks een goed alternatief voor Blind op linksback.
Al met al blijft het puzzelen en vind ik het slecht dat we geen goede vervanger voor Anita hebben. Poulsen vind ik echt tekort komen.
0 0
ajax19
Ik zat te denken aan Veltman naast Alderweireld. Blind zie ik overigens ook liever op het middenveld. Dan Dijks en Denswil links naast Alderweireld.
0 0
ELPISTOLERO
Eens, Boccara mag er voor mij in. Hoewel hij 20 minuten meedeed tegen Heerenveen, vond ik hem toen lekker invallen.
0 0
trainerdv
Tsja, niet seriesu te nemen uiteraard. Maar ik deel de mening inzake Poulsen. hij is ongetwijfeld goed voor de 234249664 jonge Denen die we hebben, maar een doorn in het oog om te zien voetballen.
0 0