Eriksen-experiment pakt verkeerd uit

sv, 27-11-2012 om 11:16, 5482 views, Voetbalprimeur.nl | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?
Columnist Wout Stravers oordeelt dat hoe Christen Eriksen speelde met een balvaste Danny Hoesen voor hem heeft bewezen dat het experiment met de Deen in de spits toch niet erg succesvol is. Eriksen rendeert beter met een voetballer voor hem. 'Voor Eriksen en De Jong was de aanwezigheid van Hoesen een openbaring. Eindelijk weer een balvaste spits. Beide middenvelders kwamen veel – en dwingend – in het spel voor. 'Het was lekker voetballen', zei Eriksen zelf', schrijft Stravers in zijn column.
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Het feit dat we gewonnen hebben van Man City met Eriksen in de spits zegt niks over of het ook de juiste oplossing is. In de lucht heeft je aanval niks te bieden en wanneer je een voorzet van de zijkant geeft is dit alleen gevaarlijk als Siem mee opkomt vanuit het middenveld. Dat is makkelijk verdedigen. Met Hoesen of De Jong voorin heb je wat dat betreft veel meer dreiging. Daarnaast is Eriksen veel sterker als hij 'komt' in plaats van met zjin rug naar het doel.
0 0
paulurs
Het lijkt mij duidelijk dat Eriksen gewoon op nummer 10 hoort, waarom daar dan ook niet het elftal op aanpassen? Geef hem gewoon die vrije rol, daarin vind ik hem het beste..

Dat geeft wat problemen op het middenveld, maar dan zullen we wat vaker 3-4-3 moeten spelen! Ik zou ontzettend graag Blind als CVM zien! Hij zoekt altijd de aanvallende oplossing, heeft een goede pass, staat verdacht vaak op de goede plaats en is niet vies van wat extra meters! Ik zie in Blind de nieuwe Anita..

En ik kan me nu al verheugen op de vrije rol voor Eriksen!
0 0
Wayout
Paulurs je hebt net een briljant idee gelanceerd. Blind in de punt naar achteren op het middenveld. Daar kan hij juist de verbindingsman zijn die aanvallende impulsen verzorgt.
0 0
RobertoStrife
Dat idee hebben heel veel mensen tijdens wedstrijden allang "gelanceerd", onder andere ik heb ook gezegd dat hij beter op het middenveld kan. Alleen het probleem is ook daar dat hij felheid ontbeert.

Daarnaast heeft hij op linksback/cv veel problemen met zijn positionering. Ik ben niet zeker dat dat opgelost wordt als hij op CM staat.
0 0
Wayout
Klopt. het zou zeker niet opgelost zijn. Maar frank zou Blind als cvm ook kunnen proberen in een 4-3-3 opstelling. Met Dijks als linkervleugel verdediger en Poulsen op de bank. Op het middenveld Siem vanaf rechts en Eriksen vanaf links, wel in de vrije rol. Die 3-4-3 met Blind als cvm en Eriksen op 10, zal Blind bij balverlies terug moeten zakken naar de linker centrale verdediger positie. Dat zou dan ten koste gaan van Moisander. of eventueel Alderweireld. Ik vraag me af of dit Ajax dat kan behappen en het aan kan, want daar ontberen we denk ik, snelheid en kwaliteit, tegen een counterploeg met snelle spisen. Maar als we er zelf meer van gaan scoren en altijd minimaal eentje meer dan de tegenstander scoren, ja het kan...
0 0
ST
Ik denk dat hij het altijd beter zou doen dan Poulsen :) En een verkeerde positionering op het middenveld is een stuk minder doorslaggevend dan in de verdediging.
0 0
AFCA19
Wel raar dat poulsen zo ver is teruggezakt. Zn eerste wedstrijd was zo goed maar tegenwoordig maakt hij alleen fouten
0 0
RobertoStrife
Dat is waar natuurlijk, vooral voetballend is het een verbetering.
0 0
Boer Gijs
Wat een goed idee zeg, Blind als CVM. Zelf niet aan gedacht, maar nu jij het zo zegt, zie ik hem daar eigenlijk wel spelen. In zijn Groningen tijd was hij ook middenvelder toch?
0 0
ST
Hoe vaak dat idee hier niet langs is gekomen. Hij heeft in de jeugd ook zo vaak als verdedigende middenvelder gespeeld. Ik zou het ook wel een keer willen zien.
0 0
Dennis_Gijs12
Nee rechtsback
0 0
PietBon
Je moet er van uit gaan dat Babel na dit seizoen of misschien wel in de winterstrop alweer vertrokken is. Dan is het fijn om te weten dat we in Danny Hoesen een waardige opvolger hebben. Blijft Babel de rest van het seizoen dan kan Ryan gewoon op links spelen en Derk op rechts en Hoesen in het midden. Dan hebben we Sigtorson nog als pinchhitter achter de hand.
0 0
De scout
Leuk heh dat duizenden criticasters dit zien en de Hoofdcoaches niet!
0 0
RobertoStrife
Beetje simpele conclusie, na City was iedereen lyrisch over het experiment Eriksen.

Het was nooit bedoeld voor de lange duur, maar als tijdelijke oplossing is het voor mij alleen maar geslaagd.
0 0
Wayout
Precies het was tijdelijk Hoessen was nog niet inzetbaar en dan gaan ze het gelijk als mislukt afdoen. Die kut journalisten lullen maar wat. Een aantal wedstrijden was het juist een openbaring zoals tegen city thuis, die konden er niks mee en we wonnen met 3-1
0 0
IamLegend
Het was iets beter om aan te zien, ma nog steeds mis ik veel duel kracht, stootkracht, en vooral een schot in je benen die binnen de palen beland...

Hou de stijgende lijn vast en laat zien wat je waard bent eriksen, want de afgelopen wedstrijden speelde je echt kut.

En dat ligt niet alleen aan eriksen!!
0 0