Het nieuwe thuisshirt is bekend! Check hem op de officiële Ajax-site.

'Poulsen speelt alles naar de backs'

Ajax Showtime, 26-11-2012 om 21:42, 5773 views, VI | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!
De mannen die maandagavond aan tafel zaten bij de televisie-uitzending van Voetbal International hebben Christian Poulsen weer stevig bekritiseerd. Enkele weken geleden was de veteraan van Ajax al de klos en na een aantal mindere wedstrijden was het maandag weer zo ver. Poulsen belandde zondag met een 4,6 ook stijf onderaan het Ajax Showtime Man of the Match klassement. 'Ik ben een liefhebber van Frank de Boer', sprak Johan Derksen. 'Maar ik vind het onbegrijpelijk dat hij Theo Janssen in de zomer zo makkelijk heeft laten gaan en daar dan Christian Poulsen voor in de plaats heeft gehaald.'

René van der Gijp was het roerend eens met zijn collega. 'Het ergst aan die Poulsen vind ik dat hij zo veel ballen aangespeeld krijgt van Niklas Moisander en Toby Alderweireld. Die twee leveren alles in bij Poulsen, maar die Poulsen speelt die bal vervolgens altijd naar een linksback of een rechtsback. Daar heb je niks aan', aldus Van der Gijp.
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA19
beter word sporkslede snel op eredivisie niveau...het word tijd voor vers bloed
0 0
timhee
Hij speelt de bal tenminste wel naar iemand in hetzelfde shirtje.
0 0
Ajax34
Als ik zo risicoloos en zonder creativiteit als Poulsen speel,
Kan ik zelf ook nog wel de bal aan een medespeler geven in Ajax 1. Zet dan een jeugdspeler op die plaats.
0 0
grotesmurf
Soms staat Poulsen ook als een 3e centrale verdediger opgesteld.. zo ver terug gezakt speelt hij dan. Logisch dat je dan de bal alleen kan afspelen naar een back. In het stadion zie je die situaties zo vaak, schijtziek word ik er van. Hopelijk halen ze Heitinga, de Zeeuw of desnoods schuiven ze een jeugdspeler door maar alles beter dan die koekenbakker van een Poulsen.
0 0
leazi
Heitinga op cvm of anders kijken of de Zeeuw al genoeg van Rusland heeft.
0 0
Van Reenen
Tja, Sporkslede kan niet volgens FdB en Boccara is geblesseerd, dan neem je de 3e keus Poulsen. Anita had daar beter kunnen spelen, maar dat is helaas verleden tijd.
0 0
leazi
Heitinga op cvm of anders kijken of de Zeeuw al genoeg van Rusland heeft.
0 0
datmagniethe
Met dat laatste wat Van der gijp zegt ben ik het roerend eens. Poulsen mag wel eens wat meer ballen tonen en eens een steekpass geven.
Toch denk ik dat Poulsen in verdedigend opzicht (en zeker in de Champions League) dit Ajax wel verder helpt, hoewel zijn handelingssnelheid wel wat aan de lage kant ligt.
Ik zou zeggen: Frank, voor de Eredivisiewedstrijden, gooi Sporkslede eens wat vaker voor de leeuwen.
0 0
BigDaddy84
Deze zin laat zien dat ze het nog steeds niet begrijpen bij VI:

'Maar ik vind het onbegrijpelijk dat hij Theo Janssen in de zomer zo makkelijk heeft laten gaan en daar dan Christian Poulsen voor in de plaats heeft gehaald.'

Poulsen is helemaal niet gehaald omdat Theo wegging. Poulsen is gehaald omdat Anita weggging en er nog geen opvolger klaar stond. Voor de positie van Theo hadden we Eriksen al en is Schöne ook gekomen afgelopen zomer. Daarnaast kan bijv. een Fischer er ook spelen. Daar komt bij dat je aan Janssen niks hebt als hij gaat zitten zeiken, omdat hij op de bank zit. Heeft Theo zelf aangegeven. Dus dan kun je wel zeggen dat hij makkelijk weg is gegaan, maar er moet gewoon een goede sfeer in de groep blijven. Dat Poulsen nu niet presteert zoals iedereen zou willen zien is natuurlijk een open deur intrappen. De ballen die Toby en Niklas geven moeten dieper ingespeeld worden. Het liefst op de spits zodat de middenvelders de bal met het gezicht naar het doel in de voeten krijgen. Dat levert altijd gevaar op.
0 0
paulat
Klopt. Als Poulsen de bal krijgt is het standaard tikkie terug. Heel voorspelbaar en nutteloos.
0 0
PietBon
Poulsen kan beter naar de backs spelen dan de bal bij de tegenstander inleveren zoals Enoh dat vaak doet. Vurnon Anita was natuurlijk de beste. Die zag ook meteen een afspeelmogelijkheid voorwaards.
0 0
Randy428
Geef maar weer af op Poulsen. Hij is inderdaad niet te vergelijken met Janssen. Die had er echt bij moeten blijven.

Maar goed, Blind moest nog wel voor Oranje opgeroepen worden. Die ging ook lelijk de mist in.
0 0
Wayout
Ik heb ook niet zo een hoge pet op van Poulsen. Maar alles wat met Ajax te maken heeft breekt gijp zowizo af, Die clown neem ik zowizo niet serieus. Ik had ook liever Theo Janssen erbij gehouden. Maar het is wel zo dat de Boer eerlijk tegen Janssen is geweest. Janssen wilde de garantie van een basisplaats. Bij Ajax heeft niemand een gegarandeerde basisplaats! Of je moet het niveau Cruijff /van Basten hebben! De Boer heeft gewoon tegen janssen gezsgd dat hij als ieder ander moet knokken voor een basiaplaata. Dat wilde Janssen niet. Hij vindt zichzelf groter dan Ajax. Dus de Boer heeft hierin helemaal niet een fout gemaakt. Alleen vind ik zijn opvolger, Poulsen, tot dusver een slechte keus van de Boer en zijn staf. Vooralsnog. Hij voegt niets toe die Poulsen en eigenlijk staat het haaks op het beleid van Ajax. Hij houdt talenten doorstroom tegen.
0 0
1Zlatan
Ik zou blind daar neer zetten en boccara klaar maken voor de basis
0 0
gerajax
héhé eindelijk is iemand die het begrijpt waar Blind hoort te staan. Blind is in iedergeval beter dan Poulsen.
0 0
ali_ajax
ik heb opgelet op blind, en hij zoekt altijd de voetballende oplossing wanneer er druk wordt gezet. Verder heeft hij genoeg voetballend vermogen voor die positie, en heb je daar minder snelheid nodig dan op linksback. Iets wat blind duidelijk niet heeft. Hij heeft ook meer loopvermogen en kan het tempo bijhouden, poulsen niet. Dus ik zie hem graag een keertje op het middenveld
0 0
Wayout
Klopt wel ik zie Blind ook liever op middenveld. maar vergis je niet. Middenvelders hebben ook loopvermogen nodig. Misschien hebben middenvelders minder start snelheid nodig. Maar achterin is het idd gevaarlijk met Blind. Vooral tegen snelle spitsen van tegenstander. Het blijft altijd een nadeel geen startsnelheid te hebben in het voetbal. Hij moet slimmer spelen. Blind zoekt zeker altijd de voetballende oplossing. Maar over het algemeen, ook nadat ik hem nu een stuk beter vind en hij progressie maakt, blijf ik Blind een voetballer vinden die net niet de kwaliteiten voor Ajax heeft.
0 0
AjaxCEC
dat klopt zeker het is jammer dat vurnon vertrok anders hadden we nu bovenaan gestaan want de meeste fouten komen van poulsen. maar dat over janssen ben ik het niet mee eens hij wou gewoon weg en we hadden verder niet veel aan hem, nu hebben we er nog wat geld aan over gehouden anders was die transfervrij weg gegaan.
0 0
Liefhebber
Ze hebben groot gelijk. Poulsen is een zware miskoop en dat wist iedereen eigenlijk al van te voren. Er moet een nieuwe fatsoenlijke DMC komen id winter.
0 0
ObjectoJood
Gelukkig heb je wel zoveel aan t commentaar van de snor en gijpvogel
0 0