Vallende blaadjes

ploeg, 25-11-2012 om 22:52, 1968 views, remkovanderploeg.nl | Ajax-kleding nodig voor het voorjaar?
November en december zijn nooit de meest succesvolle maanden van Ajax geweest. De novemberstormen hadden ook in vroegere tijden geen positieve invloed op het spel en de vorm van Ajax. Als we over de Middenweg de gang naar ‘De Meer’ maakten en de blaadjes van de bomen vielen, dan hoorde je het geroezemoes in de stoet van supporters. Zelfs de supporters in tram 9 trokken niet aan de noodrem als de blaadjes vielen. Ook toen was het zo, dat als Sinterklaas in het land was, Ajax gemakkelijk cadeautjes weggaf aan de minder bedeelden in de Nederlandse voetbalcompetitie. Eigenlijk hoort het dus gewoon bij de cultuur van Ajax om punten te verspelen in de herfst. De medische staf zou de thee in de rust van iedere wedstrijd in deze periode moeten voorzien van een tabletje Prozac. U weet wel, dat pilletje dat half belasting betalend Nederland slikt om kunstmatig hier een vrolijk gevoel over te blijven behouden.

Ik ken mensen, die de huidige wisselvallige resultaten wijten aan het ‘plan Cruijff’. Deze hoofdzakelijk op Twitter actief zijnde personen denken ieder puntverlies hierop af te kunnen wentelen. Het bewijst maar weer eens, dat het hier waarschijnlijk gaat om successupporters, daterend uit de negentiger jaren. Anders hadden ze wel geweten dat Ajax altijd lijdt aan een herfstdepressie en groot is geworden door zijn eigen jeugdopleiding de kans te geven in het eerste van Ajax. Ik ken ook voldoende mensen, die het ‘plan Cruijff’ van harte steunen en blij zijn dat de Ajax-cultuur in ere wordt hersteld; ik ben er één van.

Ook mijn collega-columnist en internetvriend Ron Schiltmans is een hartstochtelijke fan van Cruijff en zijn ideeën. Ron liet dit in de rust van Ajax-VVV op een ludieke manier zien aan het Amsterdamse publiek. Om niet meteen in de problemen te komen kwam hij op in een verkracht Ajaxshirt met drie strepen, een smurf als logo en Aegon als sponsor erop. Maar nadat hij zijn begenadigde linker had laten spreken, showde hij het Ajax publiek een traditioneel Ajax-shirt met dito logo en het rugnummer 14, hoe duidelijk kun je zijn.

Naast de aanstelling van Edwin van der Sar was er namelijk nog meer goed nieuws:

lees verder op: www.remkovanderploeg.nl
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
vakMforever
Beste Remko,

Allereerst wil ik aangeven dat de pro-Cruijff AS'ers de werkelijkheid totaal uit het oog verliezen door in hun ultieme paniek alles aangrijpen om alles wat Cruijff zegt en denkt te moeten doen heilig verklaren. Ajax was ten tijde vd Meer onverslaanbaar in ons stadion en kan ik daarover oordelen omdat ik geen wedstrijd heb gemist en met mijn zuur verdiende geld (krantenwijken) voor iedere wedstrijd een staanplaats op vak F kon kopen. Ook al speelde Ajax een mindere wedstrijd dan was er zoveel klasse aanwezig dat je altijd wel een actie, passeerbeweging of doelpunt zag waar de hele week daarna over gesproken zou worden. Ruud Krol, Arnold en Gerrie Muhren, Ray Clarke, Frank Arnesen, Soren Lerby, Gerald Vanenburg, Frank Rijkaard, Piet Keizer, Johan Cruijff, Jan Mulder, Ronald Koeman, Olsen, Jan Molby, Wim Suurbier, Tsjeu La Ling, Robbie de Wit, Marco van Basten, John van 't Schip, Sonny Silooy, Johnny Bosman, Johan Neeskens, Pettersson, Dennis Bergkamp, Wim Jonk, Ruud Geels...and so on! Ajax had altijd een mix van eigen jeugd en sterren die elders vandaan kwamen maar altijd een team wat het publiek kon vermaken. Nu moeten wij het doen met spelers die het niveau van Ajax absoluut niet waarmaken en worden wij zoet gehouden met teksten van Cruijff dat wij tussen nu en 5 jaar weer in de Europese top zullen zijn. Ik heb absoluut het gevoel dat wij aan het afglijden zijn naar een niveau van Groningen en RKC. Er is geen kwaliteit en het kleine beetje kwaliteit wat wij hebben willen niet bijtekenen. En nog even dit.....de strepen op het shirt van Crijff (2 ipv 3) had te maken met een sponsorcontract van JC met PUMA. Zaakwaarnemer van Cruijff was Cor Koster ---schoonpapa---en heeft JC zie buiten de groep geplaatst met zijn 2 strepen puur en alleen vanwege eigen belang. Volstrekt kansloze actie en typeert het JC en de manier waarop hij altijd zijn gelijk wil halen. Toen Ton Harmsen zijn nimmer aflatende drang naar meer geld afsloeg en voordat JC naar Feyenoord ging heeft JC zelfs serieus overwogen om een eigen voetbalclub te starten onder de naam FC Cruijff. Check dit verhaal maar bij Jaap de Groot...Cruijff is hoofdzakelijk met zichzelf bezig en niet met zijn "grote" liefde Ajax...
0 0
BigDaddy84
Ik vind het wel een beetje jammer dat hij begint te zeiken over de shirtsponsor en de strepen op het shirt van Adidas. Ik weet dat meerdere fans dit niet mooi vinden, maar om dat nou op zo'n manier terug te laten komen in je column is niet bepaald snugger. Voetbal draait voor een gedeelte om geld en Ajax heeft gewoon een goede shirtsponsor en leverancier nodig om mee te kunnen blijven doen. Take it, or leave it. Als je dat niet begrijpt, leef je teveel in het verleden.
0 0
suitie
Amen!
0 0
Pettersson1963
Remko van der Ploeg en Ron Schiltmans hebben nu ook al last van de vallende ziekte en het syndroom uit Barcelona, met dank aan Cruijff zit Ajax momenteel aan de Prozac. U weet wel, dat slaapverwekkende pilletje dat de Ajax supporter momenteel slikt om een vrolijk gevoel te behouden bij de Revolutie van Jaap en Johan en het bedroevende spel. Remko en Ron zijn hartstochtelijke fans van Cruijff maar vergeten even dat Ajax in het verleden nooit last had van vallende blaadjes in november of december! Remko, Ron, Osdorp en tram9 zitten duidelijk aan de Spaanse variant van Prozac en krijgen er nog steeds een goed gevoel bij...
0 0
polishbrigade
Jammer dat zodra er weer een artikel uitkomt wat je kan koppelen aan Johan, jij weer met een verschrikkelijke reactie komt...
Dat je het niet eens bent met de weg die we nu zijn ingeslagen, prima.
Maar alsjeblieft als je dan weer zon kansloze reactie neerzet, probeer deze dan in ieder geval te onderbouwen. ipv alleen maar onzin te lullen.
0 0