'Hoop dat Ajax niet in paniek raakt'

NP, 22-11-2012 om 18:03, 8356 views, RTL 7 | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!
Er moeten volgens Johan Derksen geen grote conclusies getrokken worden uit de nederlaag van Ajax tegen Borussia Dortmund (1-4). 'Hoop dat Ajax niet in paniek raakt. Want ik vind dat Ajax een heel goed beleid heeft neergezet', zegt de analist op RTL 7. 'Nu roept iedereen weer: 'Ja, dat plan. Moet je kijken ze worden gedeclasseerd door Dortmund.' Toen Manchester City verslagen werd, was het een waanzinnig plan. Maar je gelooft in een plan, dat zet je op, dat is de rode draad. En dan ben je immuun voor vreugde en verdriet.'

Over het kwaliteitsverschil tussen Ajax en Dortmund was Derksen helder, maar hij ziet dat ook als iets goeds. 'Het is heel duidelijk. Ze zijn niet goed genoeg. Maar van zo'n plan ga je pas de vruchten van plukken over een jaar of vijf. Die jongens beginnen met B1-spelers op te leiden. En over vijf je kan je pas kijken. Het is alleen maar goed dat ze weggespeeld zijn. Dan weet je waar je staat, dan weet je waar de zwakke punten liggen.'
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Arim_
Als ze nou gewoon eens zouden beginnen met dat de achterhoede spelers achterin blijven tegen een grote tegenstander, in plaats van dat ze als buitens staan terwijl de buitens naar binnen komen en de ruimtes zo verkleind worden.
0 0
Robinjo1988
Geen zorgen snorrie.. Frankie en co hebben al genoeg meegemaakt. Die raken niet zo snel in paniek.
0 0
ikke1986
Er zijn er genoeg bij die nu roepen dat Derksen wel gelijk heeft en de successen wel komen. Maar als Ajax aan het einde van dit seizoen 5de staat roept de helft weer dat Frank op moet rotten. Want met dit elftal zit het er dik in dat we 5de worden dit seizoen.
0 0
Wayout
Ik ben het niet vaak met Derksen eens, maar in dit geval zeker wel!! Hij kan het wel! P
0 0
RobertoStrife
Mooie reactie van Derksen, helemaal mee eens. Geen paniek, de successen komen wel.
0 0
suske
Ik vind dat Johan derksen het goed heeft verwoord en samen gevat!!!!. we moeten niet in paniek raken en deze winter paniek aankopen gaan doen. ik wet dat sommige mensen dat weer gaan roepen en dat het huidige beleid niet deugd. maar die mensen moeten eens goed gaan nadenken. Voor ze iets roepen.
0 0
Ron75
Hij heeft gelijk, de jeugd heeft de toekomst. Maar ik ben bang dat Ajax tegenwoordig een opleidingsclub is voor de grotere clubs en dat Ajax de beste jeugd niet lang kan behouden
0 0
ajaciedgrunn
ik denk dat het 2 kanten op moet werken:
- Ajax moet in eigen huis z'n zaakjes perfect op orde hebben en zo goed mogelijk opleiden en scouten. Dat heb je in eigen hand en daar ging de Cruyff-revolutie over.
- Ajax moet samen met andere clubs (Dortmund, Anderlecht, etc.) optrekken om in Europa Financial Fair-Play en 6+5 regels er door te krijgen. Daarom denk ik ook dat mensen als Vd Sar en Overmars zo belangrijk zijn. Zij hebben aanzien en naar hen wordt eerder geluisterd en zij kunnen ook oud-voetballers bij andere clubs aanspreken en met hen samenwerken.
0 0
aj10ax
Tsja dit keer heeft de Snor helemaal gelijk.We moeten gewoon geduld hebben.Met dit elftal winnen we zulke wedstrijden niet maar de jeugd heeft de toekomst!
0 0
afcaafca
Ik ben t dit x helemaal met je eens
0 0
joodje1234
Laten we Roda JC aanstaande zondag knalhard afstraffen, met een 0-5 uitslag. We hebben echt wat recht te zetten, alleen al voor het goede gevoel !
0 0