'Van der Sar niet geschikt als directeur'

Ajax Showtime, 21-11-2012 om 00:00, 4368 views, VZ | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!
Column Lex Muller: Wat bezielt Ajax om Edwin van der Sar te willen opleiden tot algemeen directeur? In de geest van Johan Cruijff moeten zoveel mogelijk oud-voetballers bij de landskampioen aan de touwtjes trekken. Daarbij dienen figuren als Michel Platini en Sebastian Coe, maar vooral een bolwerk als Bayern München als lichtende voorbeelden. Maar Platini en Coe, en het management van de Zuid-Duitse club, hebben wel iets meer kwaliteiten en ervaring als bestuurscollege dan een befaamd verleden op het veld of in de sport.

Voorlopig krijgt Van der Sar de functie van marketing directeur. Ajax heeft geen haast met het klaarstomen van de 42-jarige oud-doelman. Hij mag, indien nodig, drie tot vijf jaar uittrekken voor het inwerken. De 54-jarige gelouterde zakenman Michael Kinsbergen gaat... lees verder extern via onderstaande link:
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax34
Waarom wordt er aandacht gegeven aan deze negatieve publiciteit op deze site? Dit niveau hoort hier toch niet.
0 0
vakp
Degelijk en ouderwets gelul.
Bij de Cruijff university zagen ze al snel zijn talent.
Daarbij zijn geweldige persoonlijkheid en vooral nuchterheid en megacarriere maken hem al tot een topper.
Ervaring en diploma's zeggen helemaal gaan reet gezien alle geflopte graaiende voorgangers.
Van de Sar is een echte echte Ajax icoon.
We mogen trots zijn dat hij onze directeur gaat worden in de toekomst
0 0
Wayout
lex Muller bek houden met je vooroordelen. Wie ben je eigenlijk? Je kent vd Sar wrs niet eens persoonlijk, weet helemaal niet wat zijn kwaliteiten zijn, en laat vd Sar zich maar bewijzen. Hij moet eerst de kans krijgen! Weet je, lex muller, ik schrijf je naam al niet eens meer in hoofdletters, je bent een journalist, en weet je wat voor mensen dat doorgaans zijn, die journalisten? Dat zijn klootzakken die langs de zijlijn op iedereen kritiek hebben, alles bij voorbaat af kraken, omdat die gefrustreerde journalisten meestal zelf totaal geen kwaliteiten hebben en losres bij uitstel zijn. Journalist wordt je als je zelf niks kunt! Kan je lekker je rancune kwijt in je fucking collumn.
0 0
Beretta
Wat een domme speculaties weer, van der Sar heeft nog niet eens de kans gehad om wat te laten zien en Lexy is al weer gechargeerd zijn gezeik tentoon aan het spreiden. Natuurlijk heeft een gebrek aan ervaring maar hoe wil je die opdoen als je nooit de kans krijgt? Hij lijkt misschien geen vlotte babbel of gogme te hebben maar wie zegt dat dat doorslaggevend is als bestuurder? Ik denk dat vertrouwen essentieel is en van der Sar straalt wel vertrouwen, rust en competentie uit. Lex houdt blijkbaar van veel geblaat, weinig wol. Trieste kerel. Ik weet zeker dat van der Sar, in het kielzog van Kinsbergen, uit zal groeien tot een hele bekwame bestuurder.

Ik heb hem een paar jaar terug tijdens mijn fysiotherpaie sessies bij fysiomed een aantal keer ontmoet en hij was bijzonder vriendelijk en zeer geinteresseerd in iedereen. Hij heeft een hele goede indruk op me gemaakt en ik heb er vertrouwen in dat hij het uitstekend gaat doen.
0 0
Van Reenen
Ach, ach, ach....Lex Muller. Weer zo'n figuur die vergeet dat hij geld verdiend aan Ajax. Hoort bij de kliek Coronel thuis en moet gewoon zijn mening in zijn eigen clubblaadje optekenen.
0 0
Archie
Ach ja Lex Muller.

die neem ik pas weer serieus als hij de ballen heeft om vandaag de dag,
in een Amerikaans vliegtuig dat naar de start baan taxiet te roepen dat ie een bom bij zich heeft....in plaats van dit goedkope laffe gepriegel.
0 0
maikelklaassen
goed geleide clubs als p$s, twente en feyenoord?? hahaha
0 0
omisom
Beste Lex, misschien is het beter dat je over een jaar of 3 reageert want dan kan je naar mijn mening pas roepen of het wel of geen goede keuze was, iemand afserveren voor die al begonnen is lijkt mij niet de juiste weg. Ik neem aan dat er ruim en uitgebreid over en met van der Sar gesproken is en dit geen ad-hoc beslissing is, Ik zeg maar zo niet iedereen is zomaar en columnist.
0 0
geronimo
Lex Muller?
0 0
AlexIbarra
Als Lex Muller het niks vindt, zal het wel goed komen.. :)
Ouwe vliegtuigkaper!
0 0
IamLegend
hoop nog steeds dat er een denktank word opgericht met oude club iconen van heel nederland en tot ver over de grenzen, die kennis en skills hebben vergaart in het voetbal en het zakenleven.
Die 1 of 2 x per jaar advies geven aan ajax om zo nog beter te ontwikkelen...

mensen als, van Gaal, van hals praag, hiddink Cruijff enz...

wat zou dat mooi zijn

Wat zou dat mooi zijn!
0 0
Pettersson1963
Ach, Lex Muller heeft wel een punt. De Harry Potter Academy is heden ten dage een hot issue onder de volgelingen van Cruijff, men vergeet gemakshalve even dat BM geleid wordt door professionals en niet, zoals bij Ajax, door Cruijff die overal verstand van denkt te hebben...
0 0
CrazyDJ
De columns van Lex zijn vaak zeer onzinnig naar mijn mening.
Ook over andere onderwerpen slaat hij de plank nogal regelmatig mis.
0 0
laurens24
Wat een bullshit. Nee het is de voorgaande jaren top gegaan met al die zakenmannen. Ik blijf zeggen Ajax is een voetbalclub geen bedrijf. Er moet op de eerste plaats goed gevoetbald worden, de rest is secundair. Heel leuk als je als doorgewinter directeur weet wanneer je een ALV moet uitschrijven maar Ajax gaat er niet beter van voetballen hoor. En daarnaast hebben ze toch die Kinsbergen dus ik snap de kritiek niet.
0 0