Cruijff moet bij Ajax blijven

sv, 19-11-2012 om 09:32, 3213 views, AD | De trainingscollectie voor thuis is beschikbaar!
Nu Edwin van de Sar en Michael Kinsbergen zijn aangesteld zou de klus van Johan Cruijff er op zit. Willem van Hanegem is het daar in zijn column in het Algemeen Dagblad niet mee eens. 'Maar als hij nu weer denkt op grote afstand te kunnen blijven en er van alles en nog wat anders bij te kunnen doen, dan maakt hij zijn verantwoordelijkheid niet waar. Hij zal er in Amsterdam bovenop moeten blijven zitten, hij zal zijn mensen moeten helpen met meer dan af en toe een columnpje ergens en hij zal toch echt minimaal eens in de twee weken één of meer dagen bij Ajax moeten zijn. Dat lijkt me nogal logisch. Ajax moet toch zo op Bayern München lijken? Bayern aan de Amstel, las ik. Best geinig allemaal. Maar neem dan het hele voorbeeld over', schrijft hij. (foto: Sjoerd Valkering)
                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
brullie
Ja zeker weten! Hij hoeft niet zo heel veel aanwezigte zijn maar zolang hij af en toe eens meekijkt is niets mis mee...Altijd en eeuwig welkom die Johan...
0 0
Pettersson1963
geronimo, Cruijff is ook niet bepaald de norm voor intelligentie. Litmanen zat afgelopen avond bij Pauw en Witteman, wat een verademing! Cruijff kan nog heel wat leren van Litmanen wanneer het gaat over normen en waarden. Litmanen sprak over Ajax als de Club waar hij alles aan te danken heeft, Cruijff spreekt altijd over Ajax als de Club die alles aan Johan te danken heeft!
0 0
geronimo
Ah Willem is de slimste niet
0 0
Adrianus
Wat een domme opmerking zeg. Onze Jopie heeft een goed team neergezet. Het is nu niet meer nodig om er bovenop te zitten, een adviserende rol is perfect.
Als het nu nog nodig zou zijn om er bovenop te zitten, zouden de door Johan aangestelde mensen niet capabel zijn. Van Hanegem ziet het dus blijkbaar niet zitten in de Boer, Jonk, Bergkamp, Overmars, vd Sar enz.... Zeg dat dan gewoon.
Het enige wat er nog moet gebeuren is vd beurs af maar ik denk dat ze daar achter de schermen al mee bezig zijn.
0 0
Cello
Johan Cruijff neemt gepaste afstand om natuurlijk ook 'zijn' mensen niet continu voor de voeten te gaan lopen en ze dus veelal het gras voor de voeten weg te maaien.
Daarnaast is hij heus altijd bereikbaar voor die mensen binnen de club èn heeft het zogenaamde afstand nemen totaal niets te maken met weglopen voor verantwoordelijkheden. Verantwoordelijkheden, die je normaal hebt als je een functie bekleed, wat Cruijff dus inmiddels niet meer doet.
Daarbij heeft Cruijff zijn verantwoordelijkheid genomen, toen de zogenaamde revolutie gestart werd en hij, in tegenstelling tot ieders verbazing eens een keer niet wegliep bij de eerste de beste tegenslag, wat heet..... er kwam zelfs een rechtzaak....... iets wat je niet doet voor je plezier en als het je weinig of niets kan schelen. De man heeft zijn nek uitgestoken, heeft uiteindelijk zijn zin gekregen met de poppetjes op de juiste plekken en nu is het de tijd dat die poppetjes het gaan doen. Dat tesamen met het vernieuwende beleid op De Toekomst moet nu zijn kans krijgen en de mensen, die zich achter dat beleid hebben geschaard gaat dat nu dus uitvoeren.....dat betekent niet dat er resultaat van de ene dag op de andere is, maar zoals ieder weldenkend mens zal begrijpen, dat het op termijn (lees: enkele jaren) resultaat moet gaan hebben.

En tot die tijd zullen er continu criticasters zijn, die imo steeds minder geloofwaardig zullen worden.......
0 0
ajax19
¿En wij vinden dat Cruijff moet opzouten... haha. Nooit!
0 0
Zorro
Willem heeft gelijk! Hij heeft immers belooft Ajax terug te brengen aan de Europese top. Dat is de enige reden waarom zijn coup kon slagen. Het is de story of his life. Hij moet nu afmaken waar hij aan begonnen is. Om te beginnen moet eriksen behouden worden!!
0 0
Sterretje73
Hey, spuit nummer 11, volgens mij heeft JC alleen maar beloofd Ajax van alle gelukszoekers en egomaniacs te ontdoen. En op jou en enkele andere na is dat aardig gelukt lijkt me. Dan volgt de weg naar de top vanzelf...en Suske heeft volkomen gelijk. Het is jou alleen maar te doen om op wat voor een manier dan ook ietys negatiefs over JC te plaatsen. Dan kun jij strakkies lekker roepen dat JC Ajax in de steek laat he droeftoetert !
0 0
suske
Cruijff zal altijd blijven als adviseur. Als Cruijff zegt mijn taak zit er op wil dat zeggen dat zowat alle poppetjes op hun plaats zitten /staan. Op alle gebied. Nu kan Ajax verder aan de slag. Met op de achter grond Cruiff als adviseur!!. Als Willem van Hanegem dingen niet begrijpt dan moet hij geen onzin uitkramen!!.
0 0
paulat
Waarom moet je het hele voorbeeld overnemen. Dat bepaalt Ajax zelf wel. Cruijff zal altijd adviseur blijven en als het de verkeerde kant opgaat zal hij, hem kennende, er zeker dik boven op zitten. Net of Cruijff geen verantwoordelijkheid heeft genomen. Hij heeft heel veel verantwoordelijkheid genomen en gevochten als een leeuw. Kakkie moet ff stil zijn en niet praten over dingen waar ie geen verstand van heeft.
0 0
Sterretje73
Denk dat Willem in de war is as usual. Hij komt redelijk wijs over maar slaat elke keer net de plank mis. JC heeft nu een team neergezet dat voetbal ademt uit Ajaxlongen. Zijn werk zit er grotendeels op (al een tijdje overigens) Het gezicht dat Ajax moet gaan leiden voor de komende jaren is Sar. JC zal enkel nog als adviseur optreden. Beckenbauer vertolkt dan ook dezelfde rol bij Bayern die Sar bij ons zal gaan vertolken. Bayern is alleen al 15 jaar verder en der Franzie straalt dus ook 15 jaar meer zelfverzekerheid en ervaring uit...that's it in a nuttshell...
0 0
heinp
Willem van het Ad , ze bliven proberen de cruijff visie op de korrel te nemen ,wanneer brengen deze heren nu eens een oprecht bericht.
Zijn ze daar zo naïef of wat bezielt hun ?
Het is iedere halve gare supporter zelfs bekend dat Cruijf als adviseur van het TH aan bij Ajax verbonden zal blijven ,schrijven ze om te schrijven of zijn ze uit op onrust blijven stoken ?
0 0